Keresés

Részletes keresés

raczno Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142569

Jól látom, hogy a daráló már elektromos...?

Kérhetek róla pár képet?

Köszi: raczno

 

Előzmény: Törölt nick (142559)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142568

A glükózból és a fruktózból egyformán keletkezik alkohol. De egy molekula szacharózból és egy molekula vízből lesz egy glükóz és egy fruktóz. Azaz egy kg kristálycukorból több, mint egy kg glükóz + fruktóz lesz.

Előzmény: mili70 (142567)
mili70 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142567

Vár, szóval akkor a szőlőcukornak ( glükóznak) kisebb a kihozatala mint a kristálycukornak ( 1glükóz+1fruktóz) ?

Miért? Ennek hogy működik a kémiai része?

 

Előzmény: öreg_néne_b (142565)
mili70 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142566

Szeptember végén megszűnt a fél évszázada hatályban lévő, az eu-s cukortermelést szabályozó kvótarendszer. Ettől a szakemberek a vetésterület nagymértékű növekedésére, árversenyre, ezáltal az árak zuhanására számítanak. Sok helyen már most is 200-220 Ft környékén van a kristálycukor....

Előzmény: vick_1899 (142553)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142565

Alacsonyabb. 

Előzmény: mili70 (142564)
mili70 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142564

Annyi előnye van, hogy "némileg" magasabb a kihozatala, mint a kristálycukornak.  ( állítólag )

:)

 

Előzmény: öreg_néne_b (142552)
sogi01 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142563

                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142535)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.10.13 0 0 142562

A hordót ma hoztam haza. Szép MOL-os.

Előzmény: barkócza (142561)
barkócza Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142561

Valamilyen epoxi alapozó, legalább három rétegben (Epodur pl.). Sajnos, a futórozsda minden festéknél probléma, rozsdaoldóval le kell szedni, alaposan kimosni a rozsdaoldó maradékait, majd azonnal csontszárazra törölni a hordót. A futórozsda levegőn is kialakul, úgyhogy a festéssel sem szabad igazán várni.

 

Hogy mennyire tudod az olajat kimosni, az jó kérdés.

Előzmény: In Lak'ech (142515)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142560

Azért annyira nem veri pépesre! 

Én is most végeztem. Mára! :)

Előzmény: Törölt nick (142559)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142559

Csak arra kell vigyázni, hogy véletlenül nehogy nagyon megbillenjen a 25 kilós zsák. 

 

Én Idared levet préseltem hozzá felesbe. Így kezelhetőbb, az erjesztés és a főzés is. 

Előzmény: vick_1899 (142558)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142558

Székesfehérváron vettem 25 kilos zsak 6200 ft. marad belole boven a kovetkezo szezonra is, de kenyelmi elonyei miatt nalam atvette a cukor szerepet, hihetetlenul jol oldodik, ma kapott a 200L es hordoban levo birs 6kg-ot belole, par kevergetes utan fel is oldodott... a sziruppal amugy is utaltam tokolni. 

Előzmény: öreg_néne_b (142556)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142557

Egy 0,8-as vaslemez mindenképpen jobb hővezető, mint egy több mm vastag műanyag.

Előzmény: endrepp (142542)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142556

Ahol én vásárolok (egy soltvadkerti székhelyű webáruház), ott 430 Ft 1 kg dextróz. A kristálycukor a Lidlben 239. 

Előzmény: vick_1899 (142553)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142555

A honlapjukon néztem az árakat, de egyébként is most mindenhol 230-260 körül mozog a legolcsóbb.

Előzmény: zsuzska60 (142554)
zsuzska60 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142554

Tegnap 199 Ft volt... Ma nem tudom.

Előzmény: vick_1899 (142553)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142553

Annyira nem vészes.. 1 kg-ra levetítve 248/kg áron vettem(nem tonna számra.. :D ). Tescoban jelenleg 259ft 1kg kristálycukor.. 

Előzmény: öreg_néne_b (142552)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142552

Előnye nincs, de legalább drágább. (Legalábbis nekünk, kis tételben.)

Előzmény: vick_1899 (142551)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142551

És a cukorral ellentétben vannak előnyei(természetes a cefrekezelés tekintetében)? Azt leszámítva, hogy könnyebben oldódik a finom, poros állaga miatt.

Előzmény: kopasz szuzukis (142550)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142550

A szőlőcukrot (élelmiszeripari dextróz)  Szabadegyházán, Ászáron, és Kisvárdán gyártják. Két utóbbi helyen csak 85%-os szirupot állítanak elő. Kukoricakeményítőből. Az ipari krumplicukorról már rég leálltak, mert nem tisztítható úgy meg, mint a kukoricakeményítő.

Előzmény: Törölt nick (142532)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142549

Irsai na :)

Előzmény: Jocó0423 (142548)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142548

ÁÁáááá :)

Kóstold csak meg az írsi pálinkám :) nem írnál ilyet :D

Előzmény: barkócza (142546)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142547

Lehet igazad van :)

Az a baj, hogy itt Velencén az összes borosgazdánál kóstoltam már de van egy jellegzetes (mellék?) íze amit nem tudok elfogadni. A grappa sem ízlik, valószínűleg egyéni szoc. probléma :)

Előzmény: foxrudi (142545)
barkócza Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142546

Az 500kg szőlőt a helyedben nem préselném, csak a színlevéből csinálnék bort, a csatakos törkölyből meg pálinkát.

Előzmény: Jocó0423 (142544)
foxrudi Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142545

Lehet eddig nem is ittál jót,és olyan élményed van tőle,mint a régi guggolós páleszektől. :-)

Előzmény: Jocó0423 (142544)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142544

Az a helyzet, hogy én se így se úgy nem szeretem a törkölyt :)

Ellenben a szőlőpálinkával :) Minden évben veszünk a lányommal 500 kg irsait és 300-ból bor lesz 200-ból pálinka. Egyszerre fogynak el májusra :D

Előzmény: foxrudi (142533)
vick_1899 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142543

Na ja. én csak a napokban cefréztem, Ő meg már lefőzte.. szerintem érés szempontjából most tetőzik a birs. Nagyapám szerint meg kell "csípnie" a hidegnek, akkor az igazi.. :)

Előzmény: öreg_néne_b (142540)
endrepp Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142542

Nem hűl vissza reggelre egy műanyag hordó a fém igen? Ha így van nem szóltam.

Előzmény: öreg_néne_b (142539)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142541

Hát igen! 

Előzmény: öreg_néne_b (142540)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.12 0 0 142540

És mennyire volt érett?

Előzmény: rézmanó75 (142538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!