? A grubba bekerül a linux is, meg a másik oprencernek nevezett izé is.
Azt a bigyót rakod előre, aztán ha UHU kell, nyomsz egy lefelé nyilat amikor megjelenik a grub bootoláskor.
Hi segítséget kérnék még pedig a következő problémám van:
addig minden rendben is van hogy feltelepitem az uhut de amikor megkérdi hogy a grub hova települjön én mondom neki hogy sehova ellenben kérek egy inditó lemezt.Ő azt mondja hogy rakjak be egy üres floppyt amire szépen felis irja hogy merre meddig tovább.....és közli velem hogy készen van az inditó lemez.hát akkor hajrá minden mükszik is elvileg.De a floppy-n nincs semmi!!!!!!!!!
Jó nem gond akkor csináljunkl egyet de sehol nem találok ilyen pontot hogy rendszer inditó lemez készitése......
Jó biztos elszurtam valamit semmi gond gép kikapcs ujra indit cd-ről bootoljon s majd találok (gondolom én:) ) egy olyan pontot hogy telepitett rendszer inditása hát ilyen sehol sincs:(
Ismét telepit, rendszer inditó lemezt csináljon de megint csak az üres floppyt kapom eredményül.....mi a rák lehet ezzel ötlete kinek van?
Most próbálkozom ismerkedni az UHU-n keresztül a Linuxszal (nem tudom, jól teszem-e ;)).
Azonban rögtön a telepítés (boot-floppyról, 1.0 ver) elején kapok egy csinos hibaüzenetet, melynek a lényege:
(...) /real-root/.id : No such file or directory
Kernel panic: Attempted to kill init!
Namost az UHU-honlapon emlegetik hasonló esetekben a
az img-file frissítését, de én az cd-imidzsek könyvtárában lévő boot-imidzset használtam, ami elvben friss kell hogy legyen.
Kérdés: én hagytam-e ki vmi lényegeset, vagy mi történhetett?
Én letöltöttem a 2. cd-t is, hát max a pingvinfüzet volt rajta érdekes (mivel fejleszteni nem fogok és a forráskódok nem érdekelnek), ergo nem muszáj megszerzni.
Bye
Létezik már Uhu-ra olyan progi mint a PowerStrip?
Szóval amivel halandó ember számára is érthető módon belehetne állítani a gyári értéktktől eltérő monitor frissítési értékeket. pl 1024-768 110Hz.
1. Az UHU alapvetően .deb csomagokat használ, de hogy ezzel együtt nyugodtan állítható-e, hogy debian alapú, azt nem tudom. (Amennyire volt rálátásom az UHUra meg a debianra, nem nagyon tűnik úgy...) Ugyanakkor a rendszer működését nagyban meghatározó file-ok valószínűleg azért javarészt minden disztróban ugyanott vannak (vagy ugyanott kéne lenniük). (/usr, /etc, stb.)
Próba szerencse :D
2. Ha tcl volt, akkor tk-nak is kell kennie. (A kettő gyakorlatilag együtt jár :) ) A CD-n nem volt rajta?
1. Az UHU-nak mily disztribúció az alapja, ill melyikhez hasonlít legjobban (indítófájlok, /etc/inittab, init.d stb hol vanak)? A Webminnek meg kellene adnom a disztro típusát, persze UHU nincs.
2. Tényleg nincsen az UHU-hoz tk? tcl-t még le tudtam tölteni, a tk-t meg tar.gz-ből kellene installálni, ha menne a make, de nem... :-(
A telepítés bejelentkező képernyőjén F1-el lehet kilistáztatni a különböző telepítési módokat.
Az alapértelmezett az "uhu", ekkor a telepítő megkísérli beállítani a videokaresz típusát. Na ez nem találta meg a kátyát. A telepítő prg valszeg rosszul van megírva, mert átugorja a telepítési részt és a fenti esetben rögtön a rendszert indítaná.
Válaszd a "vesa" módot, mert szinte biztos, hogy ez a mód minden kártyán működik. Rendben lefut a telepítés, és a megfelelő drivert is be lehet állítani az X futásához.