Egyszer megkérdeztem M.L.-t, hogy hogy is van ez, azt mondta mindig is indítható volt testvérpár, szülő-gyerek, stb. a tenyészpárban, aminek tévesen lett ez a neve. Az egyetlen kikötés az azonos tulajdonos. De, hogy mire jó, azt nem tudom?!
pedig nem indulhattak volna...mivel a tenyészpárba olyan kan és szuka volt indítható,akiknél nincs kizárva a párosítás, ami testvéreknél kizárt....bár sajnos elég sokszor nem vették figyelembe, így elég sokszor nyert alomtestvér pár:(((
Függetlenül attól, hogy lehetett-e, eddig is vittek tüzelő szukákat. HFGY összevetésnél viszont ezen elúszhat egy kan címe. Olyan fajtáknál pedig, ahol domináns faroktartás eltér a kiállításon elvárttól, akár az osztálygyőztes cím is.
A kiállítási szabályzat korábban is csak azt kötötte ki a "tenyészpárnál", hogy a szuka és a kan azonos tulajdonban legyen. Alomtestvéreket is lehetett nevezni.
Mi is tudjuk, hogy az idéntől mehet kiállításra tüzelő szuka, de akik ezt a döntést hozták, nem látták az én kis szukámat feneket dobálni a fiúk orra elé....és közben így röhög....
Tényleg igaz,hogy a tatai kiállításon meghalt egy kutya?A barátnőm mesélte,aki ott volt a kiállításon,de nem látta az esetet,neki is csak mesélte a többi kiállító.
Ezt a szerkezetet kölcsön kaptuk, mert nagyon vizes volt a talaj. Egyébként nem használunk ilyet. Otthon fürdetés, sima hajszárítóval szárítás és fésülés. A kiállításon már csak finomítás és - a por miatt, ami rárakódik a fehér mancsra - egy kis fehérítés, átfésülés...