Keresés

Részletes keresés

audimania Creative Commons License 2011.06.04 0 0 7212

Ezt a berautokerdest alaposan jarjatok korbe.4 evig dolgoztam egyikuknek szerelokent es eleg sok dolgot tudok mar roluk.Legjobb tudomasom szerint a cegek 99%-a nem engedi meg a delen berlest eszaki leadast,vagy forditva.Campereknel lehet maskepp,de ott az ar is mas.Mitobb,ha nem ott rakod le a kocsit ahol berelted,komoly felarat is szamolhatnak.Mi a hertznek 150$-t fizettunk aucklandi berles,wellingtoni visszaadasert.Ezzel nem azt mondom hogy lehetetlen,de csodalkoznek.Lenyeg hogy ezt 100%-ra le kell tisztazni,nehogy itt deruljon ki vmi turpissag.

Autovetel: ex fonokomnek autokereskedese is volt,mitobb masfel evig felesben csinaltuk.

Eszedbe ne jusson egyiknek se hinni.Mind gazember ugyanugy.1-2 kivetel biztos van.En meg nem lattam,de tuti.Ha a 3000-ert megvett autot vissza akarod vinni,plafon 800 dolcsis ajanlattal legyel hepi,de az 500 a valoszinubb.Raadasul az autokkal valo torodes addig terjed,hogy csillogjon.Fogalmuk nincs rola mit arulnak,nem is erdekli oket.Amelyik ad nemi garanciat,az hazardirozik.Sztem en voltam az az egyetlen hulye autokereskedo a 2 szigeten aki valoban atnezte az elado kocsikat,olajat csereltem meg ilyenek.En arra szavazok,vegyetek egyet,de ne kereskedesbol /2X dragabb mint a magan elado/  es el kell vinni egy muhelybe atnezetni fizetes elott.Ne AA-hez,okostojas banda,istennek kepzelik magukat,mindent megneznek ami a kutyat sem erdekli,velemenyeznek olyat amirol nem kerdeztem oket,ami meg fontos lenne afelett atsiklanak.Konkretumokkal nem farasztom a forumozokat.

Ha Nelsonban kezdenetek,barmilyen furcsan is hangzik,onzetlenul segitenek kocsit talalni.

Előzmény: divanyka (7210)
audimania Creative Commons License 2011.06.04 0 0 7211

Az autokereskedo az itt is autokereskedo.Ismerek vegy egy tucatot,egyikben sem biznek.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7203)
divanyka Creative Commons License 2011.06.02 0 0 7210

Sziasztok,

Köszi a válaszokat. Legalább az autót szeretném még ebben a hónapban lebookolni, most még nem olyan tragikusak az árak és szerintem a szállás sem lesz gáz ha elkerüljük azokat a városokat, ahol meccs lesz (legalábbis szállás szempontjából).

Szerintetek egyébként az északi vagy a déli szigettel érdemes kezdeni ha számításba vesszük, hogy október 8.-án értkezünk és november 15.-én megyünk haza. Nagy túrázók vagyunk és azért pár dolgot szeretnénk megmászni, de nem tudom, hogy a két sziget éghajlata, a hóviszonyok, útviszonyok (gondolok itt pl. Arthurs Passra, vagy pl. a Milford Road-ra) milyenek lesznek. Lehet érdemesebb csak október végén visszatérni a déli szigetre, addigra talán már melegszk annyit az idő, hogy kicsit több dolog érhető el, nagyobb biztonságban.

Mt gondoltok?

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7207)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.06.02 0 0 7209

Boldog szülinapot neki, utólag is!

Előzmény: shepherdd (7208)
shepherdd Creative Commons License 2011.06.02 0 0 7208

A felesegemnek a tegnapi szulinapi tortaja onnan volt es fantasztikus volt..... Szoval sztem csoda-jok a tortak :P

Előzmény: forditottvilag (7177)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.06.02 0 0 7207

hát, érdemes lenne már most nekiállni a foglalásnak, mert október 23-ig tart a Rugby World Cup, és szinte minden szállás és bérautó foglalt lesz, az árakba meg bele se merek gondolni. egyébként, ha tudod mikor akartok kompolni, akkor egyszerűbb átvinni az autót, mint másikat bérelni.

a kölcsönzős relocation is járható út, (itt felveszem, ott leadom) de nézzétek meg a pontos részleteket és apróbetűseket, hogy milyen feltételekkel megy a dolog, időre kell-e menni leadni, van-e max km amit mehettek, stb.

Előzmény: divanyka (7205)
juancarlos Creative Commons License 2011.06.01 0 0 7206

Üdv,

mi kb. másfél éve az auckland-car-rental.co.nz -nál béreltünk majd egy hónapra egy 4WD-t Auckland-Auckland útvonalon. Több mint 6000 km-t tettünk bele, 9-9,5 l/100km -es fogyasztás mellett. Akkor 50NZD alatt volt a napi ára plusz kb. 30NZD benzin napi átlagban.

Kétszer kompoltunk, kényelmesebb volt a kocsiban hagyni minden bőröndöt, mint kipakolni felvonszolni a kompra, majd a másik oldalon új autót megtalálni, lepapírozni stb. Nem csak kényelmetlen lett volna, hanem súlyos órák is elszálltak volna. Ráadásul pont úgy vannak a tarifák kitalálva, hogyha Picton-ban hagyod az autót és Wellingtonban bérelsz újat, akkor a napi díj magasabb, pont annyival mint amennyibe a komp kerülne.

Az egy irányú bérlést is körbejártuk anno, de úgy tűnt, hogy ezek az ajánlatok az ottani télen élnek, szezonban meg nem, illetve olyat is láttam, hogy egy irányban tényleg olcsóbb, de négy nap alatt oda kell érni a célállomásra.

Mi egy nagy nyolcast írtunk le, aminek a metszéspontja Wellington-Picton páros volt, így elkerültük az oda-vissza út unalmát. (Egyébként se lett volna unalmas.) 

Íme egy fotó a paripáról!

:-)

Előzmény: divanyka (7205)
divanyka Creative Commons License 2011.06.01 0 0 7205

Sziasztok,

Október 8-tól november 15-ig Új-Zélandon leszünk párommal. Gépünk Chch-ben száll majd le. Jelenleg ott tartok a szervezkedéssel, hogy a legoptimálisabb autóbérlési lehetőséget megtaláljam.

Ahogy nézem lehet, hogy érdemes úgy bérelni, hogy Chch-ben bérlünk, bejárjuk a déli szigetet, komppal át az északira Auckalndig, ott kocsi lead, és domestic-kel visszarepül a csatlakozáshoz Chch-ba, majd hazarepül.

A kérdésem is ezzel kapcsolatos lenne. Találtam egy olyan kölcsönzőt (http://www.scotties.co.nz/), akiknél van egy olyan akció, hogy Chch-i bérléssel és Auckland-i leadás esetében nagyon olcsók, mondván úgyis vissza kelleni vinni az autókat északra, akkor meg már miért ne keressenek rajta. És ebben az esetben az ár kb. harmada a konkurenciájénak. Ti mit gondoltok?

Már alapvető kérdés:

1. érdemes autót is átvinni a ferry-n, vagy inkább Pictonban lead, Wellingtonban újrabérel?

2. érdemes a déli szigeten kezdeni a nézelődést (számításba véve, hogy október lesz, mikor odaérünk)?

3. tudtok ajánlani valami jó kölcsönzőt?

A válaszokat előre is köszi!

üdv,

Tamás

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7204

Azt remélem is mert amerika nem az én világom-)Az volt a baj hogy az utolsó napra hagytam nem volt más lehetőség.Köszönöm az infót Jó pihenést.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7203)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7203

ez nem amerika, de a te dolgod

Előzmény: Törölt nick (7202)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7202

Kereskedőkben nem bízok amerikába is azt mondta visszaveszi,3000 dollárért vettem 100dollárt kinált érte pedig még a klímát is megcsináltattam.Mérgembe ott hagytam a reptér parkolójába benne a kulcsal.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7201)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7201

el tudod adni, sőt akár kereskedővel is megállapodhatsz, hogy neki adod el, mielőtt elutazol

Előzmény: Törölt nick (7196)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7200

Megjött!

Előzmény: TomD (7199)
TomD Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7199

kuldtem emailt :)

Előzmény: Törölt nick (7198)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7198

Nyilvános ,várom,és köszönöm.

Előzmény: TomD (7197)
TomD Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7197

Vakuu budu

igen, amennyiben nincsenek masok akkor elerheto barmikor. Kuldj emailt es szivesen elkuldom a cimet plusz fotokat. koszi

Előzmény: Törölt nick (7194)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7196

A utazás végén el lehet adni vagy otthagyom a reptéren,mint amerikába.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7195)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7195

autót pillanatok alatt lehet venni, az nem gond

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7194

Ne haragudj,dec.és március között,lemennénk 1 hónapra.Úgy is ki lehet venni?Autót lehet venni gyorsan mert hallottam nehéz bérelni.-)))

Előzmény: TomD (7187)
TomD Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7193

no worries. amugy jelentkezett mar egy magyar par, a heten megnezik a hazunkat.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7191)
TomD Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7192

Nem is ajanlattom :) amugy mindenki ott dolgozik ahol akar, kompromisszum kerdese. Ismerek maagyart aki Manukauban lakik, de builder es mindig oda kell mennie, ahova szolitjak. 1 evig pl Takapunara kellett mennie minden nap. Mi nem is akarunk olyat aki nalunk akar lakni evekig, csak atmeneti szallasnak jo. Nem az CBD tavolsagan van a hangsuly :) Whangaparaoa akkor is 30 perc hivatalosan a CBDtol, Wellingtonba is le lehet erni 2 ora alatt Wanganuibol, de volt mikor  4 oraig tartott, teljesen mindegy...

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7191

jófan, jófan, csak kötözködtem kicsit :)

nekem szerencsére nem kell sokat mennem a hídig, de reggel 7-fél9ig elég combos dugó van dél felé, le is szoktam az autókázásról, így nem 20-35 percet vesz igénybe, hogy eljussak a hídig, hanem kb 5-8 percet

Előzmény: TomD (7189)
Rkey Creative Commons License 2011.05.30 0 0 7190

Whangaparaoa gyönyörű hely, ha otthonról dolgoznék, mi is oda költöznénk (mondjuk érdemes nyomozni, mert az internet minősége utcáról-utcára változik). De reggel és délután rémálommá válik a közlekedés - Tom, próbálj meg egyszer 8-ra vagy 8:30-ra odaérni reggel, vagy indulj el 5-kor a CBD-ből és nézd meg mikorra érsz haza. Én szerencsére viszonylag keveset kaptam belőle, de eszembe nem jutna olyannak ajánlani, aki nem a környéken dolgozik. Turistáknak vagy átmeneti szállásnak azonban perfekt lehet.

Előzmény: TomD (7189)
TomD Creative Commons License 2011.05.29 0 0 7189

30 perc atlagos ido. En napkozben is ott tudok lenni 30 perc alatt a hid CBD oldalan, a masik ez egy ideiglenes szallas, azoknak akik alberletet keresnek ami eltarthat akar 2 honapig is es olcso, otthonos szep helyen akarnak lakni, vagy kivalo turistaknak akik itt jarnak es mondjuk 1 hetet el akarnak tolteni Auckland kornyeken, stb. :)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7188)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.29 0 0 7188

azért az a 30 perc az csak a google mapon igaz, vagy szombat hajnali fél kettőkor :)

ha nem kéne a városba járni, akkor már mi is Whangaparaoára költöztünk volna. Ha valakinek Rodney munkahelye van, annak viszont a legjobb hely.

Előzmény: TomD (7187)
TomD Creative Commons License 2011.05.28 0 0 7187

SZOBA KIADO. $150 hetente (vagy napi ar megbeszeles alapjan). Az ar tartalmazza a rezsit, internetet, kondigepek hasznalatat, valamint garazs (ha szukseges).

A haz a gyonyoru Whangaparaoa felszigeten talalhato, 30 percre Auckland belvarosatol. A hazbol kilatas Aucklandre, Rangitoto szigetre, gyalog 10 percre 3 beach.

MAX 2 felnott.

021 133 6938   

info@webwiz.co.nz  

audimania Creative Commons License 2011.05.25 0 0 7186

Koszi,megnezem.

Előzmény: juancarlos (7185)
juancarlos Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7185

COD LIVER

:-)

Előzmény: audimania (7184)
audimania Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7184

Akartam mar kerdezni,van itt tokehalmaj? Ha igen akkor hol es mi az angol neve>Koszi.

audimania Creative Commons License 2011.05.22 0 0 7183

Fent biztos jobb a valasztek,de az itteni boltokban en nem kaptam meg olyan tortat ami kifejezetten izlett volna.Mondjuk apam cukraszmester es az o keszitmenyein nottem fel es eleg kenyes vagyok.Marmint az izekre.Feleseg eleg ugyes,maradok annal amit o csinal.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (7179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!