Keresés

Részletes keresés

Theking Creative Commons License 2004.05.16 0 0 941
Megjött a hivatalos kettes royal szabályzata! (G.Z. küldte)

"Két személy játssza, melyben a játszó felek párt alkotnak. Céljuk: a kiosztásokban rejlő lehetőségek maximális megjátszása, közös végeredménnyel.

Sorsolás után a nagyobbnak osztanak.

A játékosok szemben ülnek, az induló itt is megkapja a XX-ast, míg az osztó a XIX-est – azaz direkt osztással játszanak.

Az osztó előbb egy-egy lappal kiegészíti a támadók lapját, majd kettőt oszt a jobb oldali védőnak, kettőt a bal oldalinak. Ezután kettesével a játék iránya, az óramutató járásával ellenkező irányban kiosztja a maradék lapokat.

A játékosok tetszés szerinti licitrendszert játszhatnak.

Nagy consolatio van, és 8 támadás, melynek a végén ugyanúgy átlagolni kell, mint a csapatroyalban.

Az osztás folyamán ki kell osztani a védők lapjait is, akik szintén szemben ülnek, és a lejátszás során a hármas royalban már jól bevált asztalként működnek az alábbi algoritmus-szabállyal:

mindig felülütnek a legkisebb lappal, és mindig a leghosszabb színt játsszák ki.

Ha azonosak a színek, előbb a pikket, aztán a treffet, majd a kőrt, végül a kárót játsszák ki.

A licitálás lezárása (Passz…!) után indul a XX-ast birtokló játékos, aki a kijátszott lapja után – és csak ezután – felnyitja az első védő lapját, melyet a továbbiakban ő kezel majd a fenti szabályok szerint.

A ráhelyezett első védőlap után következik a pár osztó játékosa, aki szintén kijátszik a hívott ütéshez, majd ezután – és csak ezután – kijátssza a második védő lapját, melyet a továbbiakban ő kezel a fenti szabályok szerint.

Minden támadás után az induló és az osztó személye felcserélődik.

A kettes royalban XXI-fogás és Pagátfogás – valamint értelemszerűen az ezeket tartalmazó szlemek – nem játszhatóak.

Az asztalon felfedezett lehetőségekre való rájátszás megengedett.

A partik az egyéni összetett bajnokságba, valamint a trófealistára felírhatóak.

A zsűri kéri a t. Játékosokat, hogy a 150 pont feletti, ill. nem tipikus lejátszású trófeákat szíveskedjetek a játszmalapon leírni."

Jó játékot!

Előzmény: Theking (940)
Theking Creative Commons License 2004.05.15 0 0 940
A kettes azabályai a következők:

1. keresztben ülés van, a 2 játékos van együtt, az inditás után terül a védő
inditó asztal, majd a támadó elfogó tevése után a védő elfogó asztal
2. Nagy (rendes) konzoláció van
3. A játékosok 8 x támadnak, egymás közt váltják az induló és elfogó
poziciót
4. Nincs XXI fogáson alapuló figura, sem pagátfogás, még csendben sem
5. Egyebekben szokásosan megy a játék
6. Az asztal mindig átüti az ellenfelet, ha ütésbe kerül az asztal a
leghosszabb szinét hivja, egyenlő szinek estén a bemondottat
7. Rendes játszmalapon ird, minden trófea beszámít (kivéve a XXi fogásosak)

Előzmény: Mollly (939)
Mollly Creative Commons License 2004.05.15 0 0 939
Ez az, drágáim, élesszük föl a topicot!!

(Kettes royal?????)

miskapotter Creative Commons License 2004.05.14 0 0 938
Royal kettesben ??? A hármast már gyakran játsszuk Hatvanban, ha éppen nincs ki az asztal, de kettesről eddig nem is hallottam. Írnál róla bővebben hogyan is kell ezt a verziót játszani?
Előzmény: Theking (937)
Theking Creative Commons License 2004.05.14 0 0 937
Nagyon érdekes új Royal Tarokk változatok keültek napvilágra, ezentúl lehet hárman, sőt ketten is játszani. Kipróbáltam, azt kell mondanom, hogy nagyon jó! Persze nem ér fel a négyessel, de óriási előnye az, hogy a nem néggyel osztható létszámú jelenlevők már tudnak játszani! Emlékezzünk csak arra, milyen kinos volt ellenfélre, partnerre várni.Ez most megszünt.
karma police Creative Commons License 2004.03.22 0 0 936
"E: Skíz, XVIII, XVII, XVI
I: XXI, XX és 4 kicsi

E: segít a XX, passz.
I: trull, passz.
E: centrum, négy király (!!!), passz.
I: ha legalább 6 tarokkos, bemondja a kismadarat.
Ekkor a négy király a XVII-es, vagy most kivételesen a vele egyenértékű XVI-os tarokkot jelenti. Tehát nem a XIX-est."

Most biztos én vagyok a marha, de a kismadarat csont nélkül bukják. Nem tudja I leütni a XIX-et.

A kihagyás jó fegyver lehet, de veszéles, hátha a partner passzol. Igenis lehet XIX nélkül 4 királyt mondani, csak tudd, hogy kivel vagy és mit csinálsz!

Előzmény: marczy__ (931)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.03.10 0 0 935
Hát, a kaja finom volt... :)
Előzmény: dream tharokker (934)
dream tharokker Creative Commons License 2004.03.10 0 0 934
A legutóbbi húszashívásos """versenyen""" (?????) elindult jónéhány, közmegbecsülésnek örvendő, sok-sok díjat, versenyt megnyert royalista. Lap nélkül, gyenge partnereket kifogva enyhén szólva helyezetlenül végeztek, olyannyira, hogy pl. egyikük (dr.W.Gy.) ki is fakadt ezen a fórumon.
Mindössze ennyi a kérdésem:
Megérte????
marczy__ Creative Commons License 2004.03.10 0 0 933
Nomármost, ha a XIX a partnernél van, akkor a bemondó (elfogó!) a XVIII-ra mondott 4 királyt. Ez csak egy kis logice furfang kérdése. Néha húhiban is kell gondolkodni. Persze tudni kell, hogy a partnertől mi várható el, hogy azt tudja.

Ezek után ha az indítónál csak a XVII van, __NEM__ mond centrumot, mert ha az elfogó XIX-XVIII, akkor CENTRUMOT mond egyből. Mert a hiányzó XIX (vagy XVIII!!!) csak úgy fogható be, ha megindul a XVII-essel.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.03.10 0 0 932
Ez tökéletes igaz így, tehát a centrum bíztatáshoz lehet bele kanyarítani, ha a négy királyt mondó garantálja azt, hogy meg lesz a centrum akkor is, ha a partnere XIX-t hisz hozzá (de az nincs).
Mivel a huhi nem Royal, ezért a középütő információ és a színek (lopások) átadása nem igazán lehetséges. Így a kunsztos centrumok bár telejsíthetők, általában azt igényli, hogy mindkét játékos TUDJA MIKÉNT KELL MEGCSINÁLNI. Hiába lenne meg a centrum a te elképzeléseid szerint, ah én azt hsizem, hogy terítve kézben van és másképp játszom.
Azért találták ki a négy király = XIX megoldást, mert ez a legkritikusabb lap a centrumnál, mivel csak nagyhonőrrel lehet leütni. Éppen azért, az általad leírt esettel csak annyiban vitáznék, hogy ha olyan centrumot csinálunk, ahol nicns XIX, akkor pontosan a négy király be nem mondása jelzi ezt a másik számára! Így bár centrum elhangzik (esetleg dupla), de négy király nem, mindenki tudja mire megy a játék. Ez szerintem nagyon jó módszer, pld. elfogóban ülő honőrrel és indítóban lévő 18,17,16. Ekkor mondok centrumot indítóból, de négy királyt nem.
Előzmény: marczy__ (931)
marczy__ Creative Commons License 2004.03.09 0 0 931
Hát akkor bizony nem volt jó az ülés, legalább az egyik nagy honőrnek ilyenkor a XVIII-as elfogónál kell lennie.

Magyarul: a négy királyhoz CENTRUMKÉPES lap kell, és végig kell gondolni. Én még centrumot nem basztam el soha, tudni szoktam, mikor lehet 4 királyt mondani.
az "egyik nagy honőr az elfogónál legyen" feltételt valóban kifelejtettem a hozzászólásomból. A befogásos centrum tényleg nem egyszerű dolog...

E: S XVIII XVII XVI
I: XXI XX

E: centrum, négy király (!!!), passz.
I: ha legalább 6 tarokkos, bemondja a kismadarat.
Ekkor a négy király a XVII-es, vagy most kivételesen a vele egyenértékű XVI-os tarokkot jelenti. Tehát nem a XIX-est.

E: S XVIII
I: XXI XX XVII XVI!!! centrumképes.

E: négy király (!, XVIII), passz.
I: ha most a XIX lenne nála, akkor biztosan tudná, hogy az elfogó a XVIII-ra mondott 4 királyt. Most nem tudja, de nem baj, mert mindegy!!! CENTRUM, PASSZ.

I az első körben nem mondott négy királyt, tehát E tudja, hogy I nem XIX-es, hanem csakis XVII-XVI-os lehet. Ha most E-nél a XV-ös is ott van, bemondja a kismadarat is.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.03.08 0 0 930
Marcikám, igazad is lehetne :-)
Valójában egy szót sem szóltam volna, ha mondjuk van a partenremnél egy honőr, amivel le tudja ütni a XIX-t. De nem volt. Egyébként klasszikus közrefogás volt, én ültem indítóban 8 tarokk két nagy honőrrel, ő meg elfogóban XVIII és XX. Az ellen színnel indult, amibe ő beütött a XVIII-al, amjd tarokkot hívott. Én meg ugye a XVII és XVI valemlyikével, amit leütött a XIX.
Valóban lehetne elvileg a XIX-t KIVÁLTÓ EGYENÉRTÉKŰ lapra is mondani pontosan a Centrumra bíztatás céljából, de neki nem volt ilyen lapja. Másrészt, arra találták ki a dupaljátékot, hogy azzal jelezze valaki az erejét (ütőit) és a XIX HIÁNYÁT. Mert XIX nélkül is lehet Centrumot csinálni, de azt a partnernak tudnia kell, mert másképp játszik!
Jelen esetben én azt hittem, hogy elfogóban ülő partneremnél XIX és XX van, azaz indító XVII és XVI elég a XVIII befogásához, ergó Centrum. Ha tudtam volna, hogy nincs XIX nála, akkor enm mondok centrumot, mert neki nicns semmilye, amivel a XIX-et megüti.
Jellemző, hogy az ellenfél nem kontrázott, mert tudta, hogy akkor észbe kapok és színt hívok vagy ilyesmi, ezért csendben buktatta.
Az is jellemző, hogy ez a szabály a versenyeken ezidáig renonsz-értékű szabály volt, azaz aki XIX nélkülmondott 4királyt, az renonszot vétett. Azóta ez kikerült onnan és csak "erős ajánlás", azaz szart sem ér.
Előzmény: marczy__ (928)
marczy__ Creative Commons License 2004.03.08 0 0 929
tehát nem volt teljesen igazad.
marczy__ Creative Commons License 2004.03.08 0 0 928
XVIII-ra is lehet 4 királyt mondani, DE CSAK MEGFELELŐ ÜLÉSBEN (royal-szerű zárt ülés elfogó XVIII, partner indul, vagy esetleg az ellenelfogó...) !!!!

Szemben ülésnél XVIII-ra SOHA!
Ha zárt ülés van DE a bemondó ELFOGÓ indul, AKKOR SEM!

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.03.07 0 0 927
Illusztráltban sajnos nem jogosan. Ott eléggé szigorúa szabály, miszerint a 4 király a "legnagyobb nem ismert ütőlap kézbenlétét jelenti", normál licitnél, ha "segít a XX a tulival" után a XIX-et kell jelentse a Centrum miatt. Az általad felvázolt lap duplajátékkal jelzendő (az adott partiban ráadásul a XVI és a XVII nálam volt). Szóval a partner a XVIII-ra mondta helytelenül, amire én a fentiekkel túlvállaltam magam, hiszen a XIX-et nem volt mivel leütnie.
Előzmény: playboy2002 (926)
playboy2002 Creative Commons License 2004.03.07 0 0 926
Az első körben csak eg ypartin múlt az első helyem, amikor a remek partnerem XIX nélkül mondott négy királyt a 8 tarokk Tulim után, majd persze szétbuktam a Centrumot meg a madarakat. Így is második lettem.

Hét tarokk, XVIII-, XVII-, XVI-ra én is bemondanám. Szerinted nem jogosan?
Előzmény: Dr.W.Gy. (925)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.03.07 0 0 925
Volt szerencsém belekóstolni simét a huhi "versenybe" szombaton. 52 induló, alacsony színvonal :-(
Gyakorlatilag sikerült a négy fordulóban (4*16 leosztás) hibátlanul játszanom, egy elhamarkodott kontra négy király volt a legnagyobb bűnöm. És hogy miért nem nyertem (holott köztudottan én voltam a legjobb játkos ott :-) ?
Az első körben csak eg ypartin múlt az első helyem, amikor a remek partnerem XIX nélkül mondott négy királyt a 8 tarokk Tulim után, majd persze szétbuktam a Centrumot meg a madarakat. Így is második lettem.
A következőben is második lettem, pedig a koros hölgypartner először elfogatta a XXI-ét (ezt a 42 pontot sikerült visszahoznom aztán), végül kétszer is eljátszotta azt, hogy hármas licitben, amikor nála skíz és a XXI kiüt az elsőben az összes ütése után színt hív vissza. Pedig egyszer még nyolc tarokkot is mondtam, és mind a kétszer büszkén bejelentette, hogy neki tarokkja maradt az utolsó kettőre.
A harmadik fordulóban jó játékoskkal játszottam, a baj csak annyi volt, hogy a 16 leosztásból 3-ban nyertem, 13-ban fizettem. Jellemző, hogy a legnagyobb kiment pontszám 7 pont volt (!), egyébként a három nyert partimban összesen 6 forintot tudtam begyűjteni zseniális játékommal.
A negyedik körben elért jó eredmény meg már nem segített.

A jó hír az volt, hogy néhányan igenis érdeklődtek a Kaiser és a Royal iránt is, sőt játszottunk is egy meccset a huhi verseny győztesével. Kár, hogy ő élete értelmének nevezte a nyert kupáját, mert bizony nem virított nyagot a második körben, amikor egy asztalnál játszottunk.

karma police Creative Commons License 2004.01.29 0 0 924
Néha akkor is érdemes. De ez már megérzés kérdése.
Előzmény: Dr.W.Gy. (923)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.01.29 0 0 923
Gyenge pagát licitál és tart mindent, amennyiben elsőként szólal meg (vagy mert ugye induló vagy mert előtte passzoltak). Másodikként lapvadászkodik (kettőt mond, hogy két lapot kapjon, de tovább nem drágítja), esetleg harmadikként szól bele a lapért, vagy hogy belezavarjon a dolgokba, invitet meg mindig azonnal szólóval fogad. Nincs is annál viccesebb, amikor pagáttal fogadjuk a skízes invitjét.

V.ö. gyange pagáttal kár ugrálni ha nem elsőként szólalunk meg, ugyanis az elsőként megszólalónak van lehetősége tartani a liciteket, így legvégső esetben a szólót is. Ha pedig az erős (pl. 2 nagyhonőr), akkor csak jól jár, ha felfúrják szólóig a játékot. Ezt gyakran összekeverik és nem csak elsőként szólalnak meg gyenge pagátra, hanem később is elmennek szóloig.

Előzmény: karma police (921)
Mollly Creative Commons License 2004.01.28 0 0 922
Kivéve persze, ha egyetlen nagy tarokkja van, a XX. :)
Előzmény: karma police (921)
karma police Creative Commons License 2004.01.28 0 0 921
Gyenge pagát licitál és tart mindent.
Előzmény: Mollly (920)
Mollly Creative Commons License 2004.01.28 0 0 920
És pagáttal? Ha pagátos vagyok, és egyébként is gyenge, ha licitálok, szétvághatok egy nagy partit.
Előzmény: karma police (916)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.01.28 0 0 919
Ez így van. Az invit "visszavétele" pontosan azt jelenti más szavakkal, hogy drágábbat akarsz játszani. Ennek a neve az "erős" kezdés. Ugyanakkor, amikor te 2-vel indítasz, a többijátékos még nem tudja, hogy komoly XIX invit szándékod van-e nagyhonőrrel, vagy csak drágítani akarod magadnak a játékot - ergo aki egyet mondd, az fogadja ezt az invitet. Ha ezután passzolsz, akkor invit van, ha tartod, akkor nincs invit, vagy mert meggondoltad magad, vagy mert nem is akartál adni. A végeredmény ugyanaz. Én is ezt a fajta játékot tanultam és részesítem előnyben (v.ö. az említett példa tpipikusan "keresőinvit", amit induló skízre szoktam adni XIX-el, és attól függően hol akarja fogadni a XXI, vagy összekerülök vele, vagy ha kéz alatt van, akkor inkább meg akarom fogni). Ezt a hirös "versenyszabályzat" nem engdi meg, tiltja az ilyen erős, invitnek kinéző kezdést. Ez nem biztos hogy jó, de egyszerűsíti a szabályokat. Ha jól emlékszem, még az invit visszavételét is tiltja ezzel összefüggésben (hisz ugyanarról van szó), ergo csak komolyan lehet invitelni, helyből kettőt vagy egyet csak az utolsóként megszólaló vehet.
Valahol ezt úgy hidalják át, hogy aki először mond hármat és mindenki más passzol, annak joga van a saját mondását felemelni, azaz csak egyet húzni a talonból és ezzel automatikusan egyessé válik a játék. Ez végül is jó megoldás, mert így nem csak az utolsó helyen ülőnek vannak jogai, hanem bárkinek, azaz megtehetsz mindent, csak nem szabad a licitnek invitjellegűnek kinézni.
Igaz, ezzel megint csak bonyolítjuk a dolgot, szóval ennyi erővel az erős kezdést is lehet(ne) hagyni. A lényegi különbség csekély: ha nem engeded az erős kezdést, akkor annyit mindenképpen tudhatsz, hogy aki invittel próbálkozik, anál ott a kérdéses lap. Tehát akármi is jöjjön ki egy kettes-el való indításból, azt tudják a többiek, hogy a XIX nálad van, ergo a Négy király a XVIII-t jelenti, centrumhoz is bele lehet számítani stb. Míg ha engeded az össze-vissza livitálást, akkor ebből nem indulhatsz ki. Lehet választani, melyik a jobb.
Előzmény: karma police (918)
karma police Creative Commons License 2004.01.28 0 0 918
Én ezt nem így értelmezem. Nem veszek én vissza semmilyen invitet. Az invit adása abban a pillanatban történik, amikor elengedem az 1-est.
Előtte, mint első licitáló, nem vagyok köteles 3-al kezdeni, hiszen ha rámhagyják, kénytelen vagyok olcsón játszani (ami sok esetben rosszul jön, pl. nem akarok húzni).

Vagyis
3-2-p-p
p

XX-as invit (nyilván a 3-as indulás maga még nem az, ugye?)

2-1-p-p
p

XIX-es invit

De:
2-1-p-p
t-p-p-p

Nincs itt semmilyen invit, egyszerűen szeretnék drágábbat játszani (nyilván nem pagáttal!)

Előzmény: Dr.W.Gy. (917)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.01.27 0 0 917
Valóban. Azonban itt kétféle szabály létezik, vagy az, hogy kedvedre licitálgathatsz és az invitete visszaveheted, pld. XVIII vagy XIX nélkül is adhatsz, ah visszaveszed és nem ragadsz bele.
Más szabályok ezt tiltják (az ún. "erős" kezdést), azaz bár az invitet visszaveheted csak akkor adhatsz, ha arra a lapod egyébként alkalmas, tehát nagyhonőrrel, az invitálandó lappal és legalább 5-6 tarokkal. Értelme azonban nicns értelme így licitálni Pagáttal.
Előzmény: karma police (915)
karma police Creative Commons License 2004.01.26 0 0 916
Skízzel nem célszerű hallgatni kevés tarokkra sem. Bár nem tudom, mit játszatok, alap tarokk esetén kérdéses lehet a dolog.

A skízedet nem fogják elfogni. Sokat veszteni nem fogsz.

Kaphatsz viszont invitet, együtt lehetsz egy erős másik nagyhonőrössel. (ez másképpen nem igazán lehetséges, hiszen gyenge vagy, nem fognak meghívni)

Akadályozhatod a másik licitálót tervei létrehajtásában. Megijedhet tőled a XXI, de ami a legfontosabb, hogy a pagát nem fog hármat húzni! A legrosszabb lappal is beszólok a skízemmel a licitálónak. Ne kapjon hármat, kisebb lesz az ulti esélye.

A XXI is jobban jár általában, ha licitál. Nem fogják ezért, főleg nem csak ezért és pláne nem bemondva elfogni.

Előzmény: Simulacrum (913)
karma police Creative Commons License 2004.01.26 0 0 915
"2. valóban jogod van - nem szabálytalan - Pagátra egyest mondani a végén (de csak a végén, mert egyébként ugye 18 invit lenne, az meg szabálytalan pagátra az illusztráltban). Értelme azonban nincs, mert ha csak egy színed is van, a nagyhonőr lyan érték, hogy érdemes három lapot húzni, hátha benne van és megkapod (aminek jó az esélyei, hiszen valszeg licitáltak volna előtted nagyhonőrrel). Szóval jogos a feltételezeés hogy MINDKÉT nagy honőr nálad van mert én bizony 8 tarokk + 1 színre egy nagy honőrrel is hármat húzok"

Pagátra mindig jó érzés 3-at húzni szerintem is.
Viszont igenis kezdhetek egyessel, ha megtartom a szólót, az nem invit.

Előzmény: Dr.W.Gy. (911)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 914
Annak a valószínűsége hoyg három királyt vegyél fel ebben az esetben lényegesen ksiebb, mint hogy nagyhonőrt. Előbbi gyakorlatilag nulla valószínűségű, utóbbi meg komolyan valószínű. Gyakorlatilag bajod csak akkor lehet, ha legalább két királyt veszel fel és ez is valószínűtlen.

A XXI licitálási szoksáai legyenek az ő problémája (szerintem nem jó taktika hallgatni vele, csak ritkán), a skízre meg szinte midnig liitálok pár tarokkra is. Ez az össznépi hallgatózás a fogásért meg ellene semmire se jó, mert úgyis kiderül a dolog, akkor meg jobb megküzdenia XX-ért.

Előzmény: Simulacrum (913)
Simulacrum Creative Commons License 2004.01.25 0 0 913
Hali

Köszi mindent.

A 2. ponthoz csak annyit, hogy hármas mondásnál előfordulhat annak a lehetősége, hogy az a három mind király, vagy kettő belőle király, és így már rosszabb lapom van, mint ha csak egyet mondtam volna. Elismerem a skíz valószínűleg lennt van mert ha kézbe van licitáltak volna rá. De nálunk sokszor előfordul, hogy a XXI azért nem licitál, mert fél, hogy elfogják kevés tarokkja van, a skíz meg mondjuk azért nem licitál mert 1 vag két tarokkja van, vagy csak azért mert el akarja fogni a XXIest, és hogy ne tudják nála van nem licitál.

Theking Creative Commons License 2004.01.25 0 0 912
1. A tarokkot hagyományosan pénzben játszák. Ha vállalsz valamit akkor nyersz, pl 10 egységet egy ultiért, ha elveszted akkor kifizeted.
Ha csak 0 egységig veszthetné, akkor mi értelme lenne a kontrázásnak, hiszen a vállaló csak duplát nyerhetne, és csak egyszerest kockáztatna.
2. Sorvégi 1-et akkor licitálunk, ha nagyon erős lapod van, többnyire Skizzel, vagy a nagyhonörökkel és drágitani akarod a játékot, nem akarsz "rossz" lapokat felvenni. A pagátra licitálás komoly bukási lehetőségeket rejt magában, főleg, ha nincs erre kialakult konvenció a játékosok között.
Gondold el, a partnered trullt mond. ekkor neked jelezned kéne, hogy csak pagátod van. Általános konvenció szerint ekkor, ha ütésbe kerülsz a kezedben lévö legmagasabb tarokkot kell hivni. Dehát ez sem egyértelmü, mert pl XI tarokk nagy vagy kicsi. Ezt többnyire a következő tarokk dönti el (emelkedik v. csökken).
Sok-sok XXI lett megfogva "felelőtlen" pagátra történő licitálás miatt. Sőt pontosan ezmiatt egyszer Skiz+3 tarokkra bemondott és teljesített XXI fogást csináltunk HuHiban.

Egyébként igaza van a W.Gy.-nek mondj 3-at

Előzmény: Simulacrum (909)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!