Keresés

Részletes keresés

L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88570
Azért fogd vissza magad. Ne csak azt fújd, amit a Detnátor csapat összelapátolt!

A munkanélküli segély helyett el tudom képzelni a közmunkaprogramot, de teljes munkaidőben - rendes fizetésért! Érted a különbséget? Tudod, ez éppen nem csak a cigányokat érinti, hanem a szegényeket. Akik közt nyilván sokkal több a HHH .

Előzmény: Törölt nick (88564)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88568
S mit tesztek ennek érdekében?

(Pl. a 14 embernek sikerült már képzést találnod?)
Előzmény: L-I--F-E (88565)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88567
"Szerinted nincsenek olyan hátrányok, amelyek csak a cigányságot érintik?"

Vannak olyan hátrányok. Pl a munkakultúra hiánya. Kinek köszönhető?

"Most mitől félsz? Hogy integrálódnánk, vagy hogy nem?"

Nem szokásom félni. :-)

"Mondj egyetlen programot, amely nem indokolt!"

Mondj egyetlen programot, amelyet indokoltabb a szerinted is sok szempontból inhomogén cigányság cimkéje alatt lefolytatni, mint a HHH cimke alatt. Rassz alapon akarsz előnybe hozni valakit vagy pedig rászorultsági alapon? :-)

S melyik hozzászólásodban válaszoltad meg az integrációra vonatkozó kérdéseimet? (Nem találom.)
Előzmény: L-I--F-E (88563)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88565
Konkrétan közöltem, hgy igen!
Nemet vártál?
Előzmény: botsinkai (88559)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88563
Szerinted nincsenek olyan hátrányok, amelyek csak a cigányságot érintik?

Most mitől félsz? Hogy integrálódnánk, vagy hogy nem? Rágódj a gumicsontodon még egy kicsit. Vagy spontán irígykedsz valamiért? Mondj egyetlen programot, amely nem indokolt!
Előzmény: botsinkai (88561)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88562
Cseszd meg, norbi barátod (execute) cigánytelpi útépítésére válaszoltam, mikor te beléptél!
Előzmény: Té (88558)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88561
Ok, akkor nem kell külön venni a cigánységot, tehát nincs szükség külön cigányok által igénybevehető pályázatokra és ösztöndíjakra, ugye? Elég, ha HHH-ek számára írják ki ezeket?
Előzmény: L-I--F-E (88560)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88560
HHH-ról beszéltem és írtam! Nem?
Előzmény: botsinkai (88556)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88559
Mellébeszéltél, ha jól emlékszem. Egy hozzászólásszámot tudsz adni a konkrét válaszokra?
Előzmény: L-I--F-E (88557)
Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88558
Ne "úgy fogalmazz",hogy megértsem, hanem azt mondd, ami a kifogásod. Eddig ez a kifogás nem jutott eszedbe, tagadtad hát az önerős útépítések tényét. Az ezer és egy példa miatt - amit a topictársak és én is felhoztunk - ez az érvelés nem tarható tovább, most találsz ki mást.
Nem építtet itt utat, sem bérlővel, sem tulajdonossal senki. Csak a lehetőséget ajánlják fel, hogy ha a lakók is úgy gondolják, a város segít ebben. Ezek általában kis utcák, ahol az átmenő forgalom elhanyagolható, tehát az ott lakókon kívül senkit nem érdekel, hogy van-e ott aszfaltút. Az ő mindenapi életüket könnyíti, komfortérzetüket növeli, no meg persze növeli az ingatlan értékét. Ez utóbbi szempont bérlőknél persze nem játszik, de egyébként ő él ott, és nem kevés százalékuk ott éli le az életét és ezt tudja is, de mégsem áldoz a környezetére. Az sem igaz, hogy nem telik rá, nem könnyen persze, de ki tudnák gazdálkodni, kicsit később vennék meg a parabola antennát, meg a piros Ladát, meg kisebb dajdajt tartanának segélyosztáskor a kocsmában. ...De nagyon sok olyan segítséget is ajánlanak a cigányoknak, amikor nem pénzt kellene betenni, hanem saját munkát. Csak hát ezek olyan szegények, hogy az sincs nekik...
Előzmény: L-I--F-E (88549)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88557
De válaszoltam. Újabban ez a módszer? Írd le mégegyszer, mégegyszer, mégegysze.......?
Előzmény: botsinkai (88555)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88556
S akkor cigányprogramokat szeretnél, vagy a HHH-k felemelését rasszra való tekintet nélkül?
Előzmény: L-I--F-E (88554)
botsinkai Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88555
Ebből mi nem valósult meg Kádár alatt?

Juteszembe: nem válaszoltál még az alábbi kérdésekre sem:

Akar a cigányság integrálódni?

Ha igen, mit tesz ennek érdekében?
Előzmény: L-I--F-E (88554)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88554
Hát kezdjük előlről:

3 éves kortól kötelező óvoda kellene a HHH gyerekeknek. Amennyiben szükséges, még egy év iskolai előkészítő. Így nagyrészt enyhíthetőek lennének a szocializáció okozta surlódások és lefaraghatók a szociális ill. szocializációs különbségből adódó hátrányok.
Olyan iskolán és óvodán kívüli programok kellenek, ahol a gyerekeknek képességfejlesztés, játék és számítógép állna a rendelkezésre, ahol korrepetálni lehet a lemaradó gyerekeket és nem elhanyagolható szempontként, minél kevesebb időt töltsenek a "gettó" elkeserítő valóságában.

Fenőtt képzésre, munkahelyteremtő programokra, nagyvolumenű közmunka-programra van szükség! A segélyezési rendszer átalakításával!

Gyermek és felnőtt közösségépítés és fejlesztés fontossága szintén kiemelendő!

Ezeken lenne értelme vitázni, nem az értelmetlen hablatyolásra kellene összpontosítani!
Vanquisher Bobbins Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88553
Elég nyilvánvalóan leírták már sokan: a cigányság erősen túlreprezentált. Nem csak relatív, de abszolút értelemben is. Ha melléteszed hogy a falvakat leraboló cigánybandákkal kapcsolatban már intézkedés sincsen, akkor nyilván ez még rosszabb lehet...
Előzmény: stewes (88551)
Vanquisher Bobbins Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88552

vazze, te cigány! Ha csak Magyarországon lenne és az utóbbi 20 évben gond a cigányokkal, akkor még talán igazad is lehetne. De nem csak itt van, hanem mindenkor és mindenütt!

Még egyszer: hol és mikor sikerült a cigányságot úgy szocializálni, hogy nem is lehet észrevenni a társadalomban a jelenlétüket?

Csak errefelé hány nép jött és telepedett meg: ma is van egy rakás elismert nemzetiségünk: oszt mégis kizárólag a fajtád a problémás!

Hivatalosan elismert nezetiségeink a: bolgár, görög, lengyel, horvát, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán és ti a romák. Van kettő, el nem ismert: a zsidók és a kínaiak!

De századokkal előbb voltak törökök, kunok s az ördög tudja még mennyi: felolvadtak, csak a szálláshelyek őrzik a neveiket!

De a fajtád egyedüli, akivel gond és baj van: még a teljesen más kultúrkörből érkező kínaiak is csont nélkül képesek beilleszkedni!

Vazze, te cigány, Portótól Vlagyivosztokig baj van veletek és ugyanaz: élősködő életmód, és kiugró kriminalitás!

A te logikád szerint mindenki hibás, csak ti nem?

Ha egyszer végre elkezdenétek egy alapos önvizsgálatot: mégis mi az oka, hogy korokon, társadalmi rendszereken és népeken keresztül mindenki titket rühell, de nagyon, akkor nem lehet, hogy mégis-mégis veletek kell baj legyen? Hogy mégis csak titeket terhel elsősorban mindezért a felelősség?

Nem nektek kéne megtenni azokat a lépéseket, amielőtt még megúnnak ismét titeket, és vége lesz a PC kezelésnek?

Újra és újra kérdezem (és előre tudom, ez is, mint a többi megint csak válasz nélkül fog maradni): Mit tettetek ill. tesztek ti magatok azért, hogy képesek legyetek bárhol is betagozódni a XXI. századba? Hogy felhagyjatok az élősködéssel?

Előzmény: L-I--F-E (88547)
stewes Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88551
Nem akarok védeni egyetlen bûnözõt sem, bármilyen származású is legyen. De vess egy pillantást a rendõségi toplistára. Arcra próbáld eldönteni melyikük cigány és melyikük nem az. Ha ezzel megvagy, számold meg õket.
Előzmény: Vanquisher Bobbins (88548)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88550
Még arra sem veszem a fáradtságot, hogy minősítselek. Még dícséretnek vennéd.
Előzmény: Vanquisher Bobbins (88548)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88549
Akkor úgy fogalmazok, hogy megértsd: Mióta tulajdonosa a cigánytelepeknek az ott élő cigányság? Önkormányzati lakások! Mióta éppíttetnek utat az önkormányzati telkeken álló bérlakások bérlőivel?

Előzmény: Té (88546)
Vanquisher Bobbins Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88548

vazze, és mégsem ezekkel vannak tele a börtönök... nem a nemcigány szegények lopnak tömegesen...nem a nemcigányok miatt válik élhetetlenné sok falu, kerület...

Nem a nemcigány gyerekek nem fejezik be túlnyomó többségében az iskoláikat...

Hiába mondja neked- a fajtádnak- bárki, bárhol és bármikor: ha teljesjogú embernek akarsz látszani, akkor vállald a felelősséget, a kötelezettségeket is! A saját sorsodért is!

A te szocializációs mázad vékonyságát itt már jópáran kifejtették: felszínes és tipikus: mindenki hibás csak én nem. Még a saját "úgymond" nyomorodért is... 

Előzmény: L-I--F-E (88542)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88547
Gondolod?

Akkor felvázolom a Te logikai bukfencedet.

Abból kell kiindulni, mi vezetett idáig! Nincs miről beszélni sem, ha az alapvető tényeket meghamisítva és kiforgatva, álszent szemforgatással megy a romák kizárólagos felelőssé tétele! "500 éve integráljuk őket", "Mária Terézia mint az integráció bajnoka", a kádári korszak mint mindent eldöntő tényként történő kiemelése...stb.

Számtalanszor leírta én is és más is, hogy miért és hogyan alakult ki a jelenlegi romakérdés - ami ráadásul csak részben roma - és mi lehetne a megoldás.

Mit akartok? Megerősítést tőlem arra, hogy a cigányság tehet mindenről? ABSZURDUM!
Előzmény: Állományjavító (88541)
Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88546
Nem egy város, az "önerős aszfaltozás" szavakra - a teljesség igénye nélkül - Debrecen, Makó, Szentes, Derecske, Miskolc, Kecskemét, stb városokat dobta a gugli.
És itt sem néhány utcáról van szó, de hát aki kifogást akar keresni....
Előzmény: L-I--F-E (88533)
weress Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88545
Minden város és falu, minden mellékutcájában az új út kiépítéséhez hozzá kell járulniuk a telektulajdonosoknak. Ez elég régen így van. Kivételesen gazdag lehet az az önkormányzat, ahol ilyen pénzt nem szednek. Én még nem is hallottam ilyenről.
Előzmény: Amerigo61 (88540)
stewes Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88544
Baromira nem érdekel senkit, hogy cigány vagy-e. Lehetsz cigány, zsidó, magyar, magyar-cigány, cigány-magyar, zsidó-magyar, magyar-zsidó, török-magyar, albán-cigány, olasz-palesztin, kutya, macska, vakegér, tök mindegy.
Ami érdekes: mit teszel te magad önmagadért? Mit teszel te saját épülésedre, akár az egész világ ellenében is.
Előzmény: L-I--F-E (88542)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88543
"Nahát, találtál egy várost, ahol néhány addig nevesincs utcát leaszfaltoztak úgy, hogy lehúzták az ott élőket."

Szerintem ne tetézd! :)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88542
A te szocializációd miben lett sikeres?

Na figyelj csak kispajti, (bár behelyettesítheted a saját jelződdel), mélyszegény családok (nem csak cigányok) miből építtessenek utat? Mesélj már nekem kispofám!

Azt tudod egyáltalán, hogy a m.o-i szegények 2/3-a MAGYAR - wazze? De lefordítom a szellemi szintedre - NEM CIGÁNY! Ebből következik, hogy ők sem tudnak ilyen célokra fizetni. Bár, már ismerve a gondolkozásotok, aki szegény az nem is magyar - igaz ?
Előzmény: Vanquisher Bobbins (88537)
Állományjavító Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88541

Mi az, hogy egyoldalú?

Egy adott etnokulturális jelenségkomplexumot vizsgálunk, mert nyilvánvaló, hogy megoldások után kiált. Ezért ennek az etnokulturális jelenségkomplexumnak a jellemzőiről beszélünk és nem a többiről.

Ismét csak abba a hurokba dugod a mondanivalódat, hogy "amíg egy jelenség előfrodulása nem kizárólagosan etnokulturálisan determinált, addig nem beszélhetünk a szignifikáns előfordulásáról sem".

Attól, hogy Jasha Heifetz is hegedül, még léteznek cigányprímások a maguk etnokulturális hagyományával.

Volna értelme érdemben beszélni, de nem tudsz vagy nem kívánsz érdemben  beszélni, mivel két logikai hibára vezethető vissaz  az érvelésed, újra meg újra. És ezzel megakadályozod a tények viszgáűlatát és a megoldás keresését. Hogy ezt miért teszed, azt nem tudhatom - az eredmény mindensetre a helyzet megoldatlansága, a megoldási javaslatok csírájában elfojtása és visszautasítása, a társadalmi robbanási potenciál fokozódása.

Előzmény: L-I--F-E (88538)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88540

Másik példa: Diósd, József Attila köz. Zsákutca, az ott lakóknak is hozzá kellett járulniuk a szilárd burkolatú út kivitelezési költségéhez, különben még most is sártenger lenne ott. Hihetelen, mi?

Detonátor Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88539
Off
L.I.F.E azért nem kellene mindenre ugranod. Főleg olyasmire nem, amivel nem vagy tisztában. Olyan címszó alatt tájékozódhatsz, hogy "közműfejlesztési hozzájárulás".
Én is 40k ropogós magyar forintot fizettem a tavasszal, a hazam mellett lévő utca aszfaltozásáért. Nem kell mindenbe, rasszistákat, meg milliárdosokat belelátni. ;)

Ez pl. egy váci rendeletből egy részlet:

"(6) Az (5) pont által nem érintett területeken a közművekkel ellátásra került ingatlanokra felosztandó közművesítési hozzájárulás mértéke a (3) pont alatt meghatározott beruházási összköltség alábbiakban meghatározott%-a.

villamos hálózat esetén 70%

gázelosztó vezetékhálózat esetén 80%

vízhálózat esetén 70%

szennyvízcsatorna hálózat esetén 60%

útépítés esetén 50%

(7) A közművesítési hozzájárulás megfizetése alól felmentés nem adható."
On

Előzmény: L-I--F-E (88482)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.03 0 0 88538
:DD lehagytam a "csak" szócskát.

Természetesen eltér, (sok esetben már nem tér el) de az itt elhangzó egyoldalú cigányságra -mint bűnbakra- mutogatás enyhén szólva képmutató.

És ez a képmutatás szignifikánsan jelzi, hogy nincs igazán értelme ITT érdemben beszélni! Megpróbáltam - nem megy. Ennyi!
Előzmény: Állományjavító (88534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!