Hűha! Most, hogy Hobo Bobo bejelentette, amit eddig még én sem tudtam, kénytelen vagyok a lovak közé csapni! :-)) Közre is adom a Bakony GPS-es felmérését, amit tavaly ősszel, ill. egy héttel ezelőtt végeztem.
A sódert nem akarom még egyszer ide mellékelni, azt megtalálhatjátok a (31967)-ben. Az abban közölt adatokban annyit változtattam, hogy a Fenyő büfé - Csókakő vasúti megálló közti távot levontam a Vértesből és hozzáadtam a Bakonyhoz, merthogy a megállónál van a szakaszhatár két túra között. Ezért felteszem a korrigált Vértest újra!
Érdekes eredmények születtek a 7. túránál: itt kilométeres eltérések adódtak az új típusú pecsételőfüzet adataihoz képest. Lehetőségeimhez képest ellenőriztem az adatokat, úgy tűnik, én mértem a pontosabbat!
Valami miatt nálam nem stimmelnek a dolgok, a program szerint Várgesztesről Visegrádra mentem, a térkép és a táblázat szerint is, pedig kitöröltem és újra beírtam, természetesen Szárligetig, de nem javult meg. A legszebb, hogy szerinte mindösszesen 20 km-re vannak egymástól:-)
A jobb felső sarokban a menetrend készítés linkre kattintva ki tudjuk jelölni a következőnek bejárandó szakaszainkat, és az oldal legenerálja a kis képet, és menetidőt számít, az igazolófüzetben megadott módon: 4km/h átlagsebesség + 10m szintemelkedés/perc.
Hörpölin várhatóan az idén befejezi az OKT teljes felmérését GPS-szel,nagyon kíváncsi leszek hogy mennyi lesz az általa mért adat,mennyire pontos az alábbi:
Sziasztok, A következőt szeretném kérdezni: - A Kéktúra teljesítésének van-e valami időbeli korlátja? 1 év? 5 év? 10 év? stb (füzet elején van hogy kezdeti dátum, befejezés dátum) - Lehet-e össze-vissza teljesíteni a szakaszokat? Vagy csak sorban egymás után érvényes? - Kell e valahol regisztráltatnom magam mikor meg kezdem? - Csak MTSZ tag csinálhatja hivatalosan fözettel végig? (a füzet elején van hogy mely egyesület, szakosztály tagja az illető. Hát én egyikne sem, csak sima civil vagyok)
- Van valahol olyan leírás ahol gps kordináták (bélyegző helyek, kötelező pontok) is vannak? Szerintem ma már ez nem nem egy luxus. Sokmindenkinek van gps-e.
Az Alföldi Kék a mérés alapján 849 073 m hosszú lett. Maradhat? ;-)
Elkezdtem frissíteni és véglegesíteni az adatokat a szakaszok MTSz-es oldalán is, de a 97 szakaszból csak 16-ig jutottam (Szekszárd - Petróczi iskola).
Készül a szakaszösszesítő Excel is, azt is közzéteszem majd, ha már ott tartok.
Most agyalok, milyen módon oldjam meg, hogy elkülönülve legyen, de mégis, ha igény van rá, akkor akár egy térképen is meg lehessen mutatni mindkét(mindhárom/mindsok) mozgalom bejárt részeit, és lehessen jópofa statisztikákat is csinálni, ami a kedvencem :)
Akinek van flash a gépén, és még a javascript is be van kapcsolva, , az a [teljesített szakaszok] aloldalon egy kis grafikont találhat a napi kilométerekről. Jobb klikkre lementhető, nyomtatható, teljes képernyőre rakható
Majd elkészül hamarosan ugyanez a szintemelkedésekkel is.
Ez pedig egy másik régiség,az egykori Stromfeld Aurél th.,a régi pecsételőhely,amely leégett érdekes módon egy nappal a tulajdonosváltás előtt.(ha jól tudom)
Egy másik,jóval szerencsésebb turistaház,a bánkúti,ma Fehér Sas néven panzió,mi is itt aludtunk egy éve.(fenn az emeleten a fiúk éppen Spongyabobot néznek,erre emlékszem,picit látszik a TV sarka a középső képen.:-)
Persze, és érintve sem érzem magam a dologban, egyik oldalról sem, csak azért elég gáz, hogy egy ilyen levél egyáltalán megszülethet. Lassan már mindenki hatóságosat játszik.
A tavalyi Hungary Cardhoz, ami ugyebár kifejezetten a hazai turizmust kívánta volt támogatni, járt egy kuponfüzet, abban érdekes módon - az itthon igénybe vehető kedvezmények mellett - egy törökországi nyaralásra kedvezményt nyújtó szelvényke, melyet összesen 1 utazási irodánál lehetett beváltani.
Kíváncsi lennék, milyen alapon kerülhetett ez bele.
Ja, az utazási iroda év közben csődött jelentett.
Ezt persze nem érdemes vizsgálni, mert csak pártízmillát veszthettek az ügyfelek, és biztos minden szabályosan történt...
Az tök jó, hogy itt elpoénkodunk ezzel, de egy dolog biztos: ha ezt a dolgot komolyan veszik (és itt most felfelé bökögetek az irányt jelölve), akkor a legkisebb halakkal - vagyis turista egyesületekkel, és önszerveződésű osztálykirándulásokkal fogja kezdeni a NAV, csak hogy bebizonyítsa, milyen tökös és rámenős az új köntösében.
Sőt, most hirtelen rengeteg hasonló eset jutott az eszembe... Bizonyára súlyosbító tényezőként fogják értékelni. Francba, már itt dörömböl valaki az ajt... Jaj, nem bántsanak!
Én pedig múltkor, egy TT-ről hazajövet a vasútállomáson odaadtam a jegy árát egy ismerősömnek, hogy álljon ő a pénztárnál sorba, amíg én a hátizsákoknál őrködöm.Én most bűnrészes, vagy ártatlan áldozat vagyok? Ha előbbi, az őszinte, tényfeltáró vallomás segít rajtam? Sajnos a a vonatjegyet sem tudom felmutatni, mert magánál tartotta...
Atyaisten, én két hete óvatlanul fizettem 5000 forintot lányom osztályfőnökének a júniusi osztálykirándulás megszervezéséhez! Meg sem kérdeztem, hogy van-e utazásszervezői engedélye. :(