Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 18

A felvetésed már csak azért sem helyes, mert ha a "jó" állatorvosokat hoznánk fel, akkor azt sugallnánk, hogy a többi doki nem jó, oda nem érdemes menni-->reklám.

 

Alaphelyzetben azt feltételezzük, hogy mindenki érti a szakmáját, tehát ezzel védjük az egész kamarát, és megpróbáljuk kiemelni a kókler, nemtörődöm embereket. Fordított esetben nem lenne értelme.

Nem nagyon lehet tanulni a pozitív dolgokból, negatív kritikákat gyűjtünk.

Előzmény: gould (8)
csöszke 63 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 17

:-)))))))

azt ránk hagyta...:-))) most van egy kicsi kutyim is, egy yorky baba  ő még nem volt állatorvosnál..a lányom oltja..vasárnap kapta az  utolsót, jövőhéten már ismerkedhetünk az utcával.:-)) neked milyen állatod van??

eMM Creative Commons License 2007.01.04 0 0 16
okos kutya.Biztos az első pavró (felesleges) oltástól lett ilyen.Emberorvost is tud választani?:)
Előzmény: csöszke 63 (15)
csöszke 63 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15

igazad van biztos....a legszőrnyűbb, hogy ez nem csak a z állatgyógyászatban van így.....nehéz eldönteni ki a jó orvos és ki a rossz.....minden orvosról hallani rémtörténeteket is és mások meg esküsznek rá...

nekem pl: a kutya választott végül orvost magának..

" a puli vére miatt eléggé nehezen lehet elvinni akár egy oltásra is. ( szájkosár , póráz..2 ember minimum..) :-DD

aztán 2-3 éves lehetett mikor toklásztol begyulladt a füle...és csak olyan orvos volt nyitva, akinél még addig nem jártunk....az egész család tátott szájjal nézte ahogy a kutya lefexik, nyalogatja a dokinő kezét, még az a fülében turkár...(és biztos nagyon fájt neki, mert közben hangosan sírt ) és azóta hozzá visszük mindíg...csóvál neki és örül ha megyünk...

eMM Creative Commons License 2007.01.04 0 0 14
Ja egyébként beteg macskának se adunk oltást.Tán még egy beteg teknőcnek sem nem beszélve a papagájról.:)
Előzmény: csöszke 63 (11)
eMM Creative Commons License 2007.01.04 0 0 13
Szerintem a szénbányásznak is nehéz dolga van.Szóval ez nem mentség a sarlatánságra.
Nézd ha a doki lelkiismeretes, normálisan megvizsgálja az állatot és még ért is hozzá akkor talán(talán) megbocsátható ha esetleg téved.Főleg ha időben korrigálja.
Namost a kóklekből egy vagy több ilyen tulajdonság hiányzik,na az ilyen tényleg menjen inkább bányászni.Vagy vadászni.
Az hogy némely emberorvos se lyobb a deákné vásznánál(pedig mi el is mondjuk a fájdalmainkat) az itt offtopic.
Előzmény: csöszke 63 (11)
eMM Creative Commons License 2007.01.04 0 0 12
>Akik pedig nem ilyenek, azok "megbűnhődnek" maguktól is, mert ha úgy folytatják, akkor nem lesz pacientúrájuk.<

Na ezt nevezem fordított logikának! Erről csak annyit hogy többek közt azért hibádzik az észrevételed mert a kókler állatdoki ténykedését minimum többszáz állat szenvedi meg és el és sok esetben el is hullik az állat de a doki jót kaszál.És egyáltalában nem biztos hogy nem lesz pacientúrája hisz honnan tudja az aki beesik a rendelőjébe hogy ez egy pancser?
Na pont ezért kell ez a topik így ahogy, hogy a sarlatánokhoz ne vany ne annyira menjen a jónép.
Bár mint jeleztem van már egy jó kis álatorvosos topic.Pár éve.:)
Ott a negatívum és a pozitívum is kitárgyalásra kerül.

Előzmény: gould (8)
csöszke 63 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 11

hmmm....hát igen..csodálkoztam is, mert hogy van három gyerekem is, és tudom hogy a gyerek nem kaphat oltást csak teljesen egészségesen...külömben az immunrndszer nem kezd el védekezni az oltás ellen és beteg lesz..

úgy gondoltam a kutyáknál biztos másképpen van, mert a doki a legmenőbb a városban...és nagyon határozott is volt..:-(( szerencsére túléltük..:-)) már 12 éves

:-)

ez úgy gondolom hog yolyan hiba volt amit nem követhet el állatrorvos.........ezenkívül pedig úgy gondolom nehéz doguk van...a kutya..macska...papagály...stb nem tudja elmondani hogy milye fáj...szval csak küső tünetek a lapján biztos nehéz lehet gyógyítani...úgy is gondolom, hogy 1/2-1/2 arányban biztosak valamiben...és találgatnak.....hmmm....

eMM Creative Commons License 2007.01.04 0 0 10
Na ez is egy jó szakember lehetett.Rutin oltást csakis egézséges állatnak szokás adni, már csak azért is mert különben úgysem hat.
Előzmény: csöszke 63 (9)
csöszke 63 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 9

sziasztok !!

B.U.É.K.  Csak annyit szólnék hozzá, hogy van egy 12 éves puli-briard keverék kutyám, 8 hetesen patkánymérget evett..szerencsére keveset, kapott rá injekciót, amire allergiás lett, mejdnem megfulladt úgy ödémásodott...rohantam vele a város lemenőbb állatorvosához, aki megvizsgálta, adott gyógyszert az allergia ellen, meg még egy szurit a méreg ellen...és végezetül beoltotta parvo ellen. Szerintetek mi történt?? 3hónapig haldoklott. A lányom és én 3 hónapig felválltva itattuk éjjel nappal 10 percenként../szörnyű volt :-( /  A lányom akkor határozta el hogy állatorvos lesz...most harmadéves az egyetemen.

Üzenem az egyik alattam szólónak, bocsi elfelejtettem a nevét :-( Az állatorvosi egyetemre az utolsó 6 éven belül 7x-es volt a túljelentkezés, az orvosira 3x-os....vagyis 2x olyan nehéz az állatorvosira bejutni, mint az orvosira.

szerintem a sok lelkiismeretlen doki jó pénzt lát a szakmában, és nem érez akkora felelősséget mint az embergyógyászatban.Egy kutya elvesztésa miatt kevesen kezdenek műhibaperbe....stb.

nagyon szomorú dolgok ezek...

de azért még bízom az állatorvosokban :-)

 

gould Creative Commons License 2007.01.03 -1 0 8

Kedves eMM!

 

Nem vitatom, hogy vannak olyan állatorvosok, akik nincsenek a "helyzet magaslatán", de akkor sem az a megoldás, hogy pellengérre állítjuk őket, mert így az egész állatorvosi karról negatív képet festesz, ami pedig nem igaz. E helyett inkább a topic nevét KEDVENC ÁLLATORVOSAINK -ra kellene változtatni, és azokat az állatorvosokat, és rendelőket kellene feltenni, akik igenis sokat teszenk a kedvenceinkért. Mert ELKÖTELEZETT, SZAKMÁJUKAT SZERETŐ, ÉS HIVATÁSSZERŰEN ŰZŐ SZAKEMBEREK. Akik pedig nem ilyenek, azok "megbűnhődnek" maguktól is, mert ha úgy folytatják, akkor nem lesz pacientúrájuk.

eMM Creative Commons License 2007.01.03 0 0 7
Nemes lovag.
Szerintem itt mindenki álatorvospárti.Senki sem vitatja hogy jó állatorvosra szükség van mitöbb még léteznek is.(Én is ismerek ilyent nem eggyet)De ez nem változat azon a tényen hogy bizony vannak hogy finoman fogalmazzak kevésbé elhivatott, kókler, nemtörődöm dokik is.Róluk szól a topic.
Előzmény: gould (6)
gould Creative Commons License 2007.01.03 -1 0 6

Kedves Hozzászólók!

 

Személy szerint nagyon durvának találom a hozzászólásokat, és nem is értek - mindegyikkel - egyet. Nekem személy szerint egy végtelen rendes állatorvosom van, aki mindig is segített, segít, nem fogad el borravalót, akárhányszor is hívtam, mindig kijött, minden állatomat tisztességgel ellátta, és meggyógyította, akit meg nem lehetett, azt humánus módon elaltatta (daganat). Ha nem volt elérhető (pl.: szabadság miatt), akkor ajánlott maga helyett egy olyan megbízható kollégát, aki segített. Úgy érzem, ezzel az oldallal az a célotok, hogy az állatorvosokat lejárassátok, és ez nagyon nem szép dolog. Irdatlan mennyiségű anyagot kell megtanulniuk az öt év alatt, mire eljutnak oda, hogy egyáltalán állathoz engedjék őket.

Az Állatorvostudományi Egyetemen éjszaka általában 1-2 ügyeletes orvos van, mellé pedig - kötelezően szabadon választott alapon - beosztják a negyed-, és ötödéves hallgatókat, akik így teljesíthetik a belgyógyászat gyakorlatukat. Persze részükről (is) lehetnek melléfogások, de az vessen rájuk követ, aki még nem hibázott.

Amikor gyerek voltam, láttam, amint az állatorvosnő hajnali 4-kor ment el a házunk előtt a trabijával, ment a tehenészeti telepre teheneket vizsgálni, és vitte magával a 3 éves kislányát, aki a kocsiban szundikált.

ÉN ÁLLATORVOSPÁRTI VAGYOK, ÉS IGENIS KIÁLLOK MELLETTÜK.

 

 

jingo Creative Commons License 2006.12.27 0 0 5
Nekem az Állatorvostudományi Egyetemmel kapcsolatban van sorozatosan rossz tapasztalatom.Mivel autónk nincs,az ügyeleti időben segítségre szoruló állatokkal csak ezt a helyet tudjuk elérni.Sok állatorvossal volt már dolgunk ilyen szituban.Azt tapasztaltuk,hogy a gazdi lehúzására megy a dolog.
Volt olyan nemrég,hogy éjjel nem engedtek be vérző kutyával,mivel nem volt 15 ezer forintunk(ennyi az,ha csak ránéznek a kutyára).
Előtte való alkalommal két és fél órát várattak a köhögő-fuldokló kutyával(a rendelőben senki nem volt bent,sem orvos sem beteg).Utána megjelent két fehér köpenyes fiatal,állítólag állatorvosok,de a koruk alapján inkább tanulók,legjobb esetben nagyon kezdők.A nő csak állt,a srác aktívabb volt,másfél méterről belenézett a kutya torkába ,közelebb jönni nem mert,majd kész is volt a diagnózis:torokrák.Közölte,másnap reggel menjek vissza ,felsorolt egy csomó vizsgálatot,azt mondta,kb.50 ezer ft lesz,mire beállítják a terápiát.3600 forintot kért a semmiért,illetve a (mint kiderült,szerencsére téves)diagnózisért.
Másnap reggel volt a saját orvosunk a kis rendelőjében.Lerohantam hozzá,hogy torokrákos a kutya,mit csináljunk.Kérdése:Ki mondta magának ezt a baromságot?Megvizsgálta a kutyát alaposan,Ő ugyanis nem fél tőle.Eredmény:közönséges,egyszerű torokgyulladás.3 napig kapta az injekciót,és azóta sincs semmi baja.
De még sokáig tudnám folytatni a sztorikat,amik velem és más környékbeli kutyásokkal megestek.
motoman Creative Commons License 2006.12.22 0 0 4
Állatorvos monnyonle!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.29 0 0 3
Inkább arra gondolok, hogy nem látta azt a személyt, aki a számlát állta volna. Azóta minden oké, a kutyát megműtötték, összeszegecselték a lábát, most veszik ki a varratokat. Fél év múlva újabb műtét vár rá. Legalább túlélte, megúszta bárminemű maradandó károsodás nélkül.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.17 0 0 2
Igazabol azt nem ertem hogy minek vannak a a falukban állatorvosok? Tapasztalatom alapján injectionon kívül a mienk sem tud semmit csinalni. Esetleg meg csizmaszárban macskát herélni.
Előzmény: Törölt nick (-)
eMM Creative Commons License 2006.11.17 0 0 1
Az a tapasztalat hogy az 50-es éveikben járó állatorvosok a legdurvább sarlatánok.(Persze tisztelet a kivételnek mert van!)Ők azok akik még az átkosban tanulták a szakmát valszleg azért mert az orvosira nem jutottak be, lettek állatorvosok.Elhivatottság nullához közelít,a régi TSZ munkahelyük mexünt kénytelen kelletlen foglakoznak kisállattal, hát nem sok benne a köszönet.Amíg csak egy oltást kell beadni addig OK de ha valami komplikáció van, vagy betegség akkor többet ártanak mint használnak.
Viszont a fiatalabb geberáció a 30-asok tapasztalatom szerint jók,elhivatottak,lelkismeretesek megbízhatóak.Persze óvatosan az általánosítással de ez a tapasztalat.
Itt is van egy állatorvosos topic:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9079265&la=60886339
drakulady Creative Commons License 2006.11.16 0 0 0
állat0rv0s
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.16 0 0 topiknyitó

A múlt hét pénteken elvesztettük a kutyánkat. Elütötte egy autó a falu határában, a jobb hátsó lába eltörött. Aki elütötte, azonnal értesítette a falu állatorvosát, az állatkórházat, az állatvédőket. Az állatorvos a helyszínre kiérkezve megállapította:

1., a kutyának vagy a lába, vagy a madencéje eltörött

2., a kutya morog

 

... és elhagyta a helyszínt.

5 napon át kerestük szerencsétlent, akinek volt annyi ereje, hogy visszavánszorogjon emberek közé. Mivel szinte mindenki tudta, hogy keressük, értesítettek minket, megtaláltuk. Bevittük az állatkórházba, szerencsére felépül, holnap jöhet haza.

Nem célom, hogy szakmailag elítéljem a doktor urat, de emberileg megbukott.

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!