Keresés

Részletes keresés

Röné Creative Commons License 2005.01.15 0 0 245
"Én M.o-n legalább húsz éve nem láttam élő kommunistát"

Írj nekem képeslapot! A Holdról még úgysem kaptam!

Köszi!

Előzmény: beezer (241)
beezer Creative Commons License 2005.01.15 0 0 242
Bocs, ezt elbasztam. Természetesen amit írtam az vesztesnek szól! bocsi.
beezer Creative Commons License 2005.01.15 0 0 241
Kedves labrie! Nem tudom melyik országról beszélsz. Én M.o-n legalább húsz éve nem láttam élő kommunistát. Vagy úgy gondolod, hogy aki dolgozik egyúttal kommunista is? ez esetben nem ártana tisztáznod magaddal, hogy egyáltalán mit értesz te ezen a fogalmon.
"Amit te javasolsz az egyenlő a totális kommunista diktaturával" asszem neked gondjaid vannak az alapfogalmakkal. Egy diktatúrában nincsenek választások. Egy diktatúrát pedig előbb meg kell teremteni. Erre pillanatnyilag egyetlen irányzatnak sincs esélye. Gondolkodj kicsit, mielőtt beírsz valamit.
Előzmény: Törölt nick (234)
beezer Creative Commons License 2005.01.15 0 0 240
Volt határőr laktanya mellettünk, de a felében oroszok laktak. Jól lehetett velük üzletelni. Amúgy sajnáltuk szegényeket.
Előzmény: elchico (230)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 232
legyen demokracia, erjen mindeki szavazata egysegnyit. ez muködik sok orszagban.

közelisuk meg a problemat egy masik oldalrol: szerintetek nem teljesen mindegy, hogy mely partok alakitanak kormanyt illetve lesznek ellenzekben? ahogy elnezem az utobbi 15 evet, tisztelet a kivetelnek, politikusaink legkevesbe törödtek a polgarok sorsaval. ilyen forman gyakorlatilag tök mindegy, hogy ki tömi a zsebet es kiabal kigyot-bekat a masikra a parlamentben. botranyok, korrupcio, konspiracio elmeletek, sikkasztas, ugynökök keresese, es egyeb szep dolgokrol szol a politika. legyen barki a kormanyrudnal vagy az ellenzekben, egyszeruen nem hiszem el, hogy az egyik oldal allitson barmit is, akkor masiknak pont ellenkezö a velemenye. a mo-i politika nem több, mint parasztvakitas. egy nromalis orszagban, a gazdasag megy a sajat laban, illetve ugy ahogyan azt a melosok (ebben nalam ugyanugy benne vannak a parasztok, mint a bankarok) viszik. a politikusok szerepe elenyeszö kellene legyen a mindennapi elet folyasaban, ezzel szemben Mo-on a politikusok felfujjak szerepuk fontossagat.

a PoliDili nev jol tukrözi a politika jelenlegi helyzetet. ha megnezitek a topicok cimet es tartalmat, masrol sem szolnak, mint a Fidesz avagy az MSzP szapulasarol, aholis minden hozzaszolo meg van gyözödve a maga es az altala szimpatikusnak velt part igazarol.

lehet itt elemelkedni, hogy milyen algoritmus lenne jo a szavazatok sulyozasara, de szerintem ezzel soha nem lesz kihuzva a problema meregfoga.

satanka666 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 231
Naggyon jjó! Szval nyugdíjas az ne szavazzon, mert nemsokára úgyis meghal. Talán segíteni is kellene nekik, nem? Nagycsaládos szavazata többet érjen! Aha! Szerinted a nagycsaládosok (8-10 gyerek) nagy százaléka annyira képben van a politikában, hogy nyugodt lélekkel rábíznád az ország sorsát? Nem abból voltak botrányok, hogy szavazások alkalmával megvették őket csomaggal, konzervvel? Nem őket szállították csoportosan szavazni? Ha érted, hogy kikre célzok.
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 230

hallottam róla. bár nem tudom, hogy te ott honvéd vagy határőr voltál. vagy a határőrség az siklóson volt?

Előzmény: beezer (229)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 229
Nálunk is volt bukta, de addigra annyi fenyítése gyűlt össze az ezrednek, hogy a tisztek nem mertek szólni. megúszta a srác. egyébként mind aludtunk az őrhelyeken, de a többiek megúszták. Én is. Pedig ez igen rosszhírű hely volt.
Előzmény: elchico (228)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 228

szépen elkanyarodtunk az alkotmánybíróságtól.

egyébként én megüsztam egy egyévest a seregben, parancsmegtagadás, egy rendőr ales buktatott le, hogy alszom kiemelt veszélyességű őrhelyen. őszintén örülök, hogy nem indította el...

Előzmény: beezer (227)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 227
Na akkó maradjunk annyiban, hogy nem tizenéves, vagy akár huszonéves gyerekeknek való hely. akik visszahozták a börtönbüntetést, szívtelen, ostoba vénemberek, ráadásul jogilag is kétséges a döntés. Egyébként pedig már régen elfelejtették, milyen az, fiatalnak lenni. A helyükbe szégyellném magam akárhány dr. van is a nevük előtt.
Előzmény: elchico (226)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 226

hát, az tény, hogy nem ismerek számtalan sittest, csak ezt az egyet, de ez sokat mesélt. és ki tudja miről nem mesélt.

Előzmény: beezer (224)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 225

jézusom, dehogynem beszéltem, de ezt inkább nem részletezem.

annyi legyen elég, hogy egy jó ismerősöm véletlenül belekeveredett egy autótolvaj banda leszámolásos játszmájában és "véletlenül" pisztoly volt a kezében, ami "véletlenül" elsült. a delikvens nem halt meg, "csak" életveszélyesen sérült, de felépült. Másfél évet kapott.  Nem volt álomutazás.

Előzmény: beezer (222)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 224
Személyes tapasztalat? Már bocs nem ugratlak. De én olyanokkal beszéltem, akik első kézből ismerték a börtönvilágot. volt köztük nagyidős is. nyolc év után került a seregbe.
Előzmény: elchico (223)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 223

hát persze, kivéve a fogházakban, ahova a közlekedésieket, adócsalókat és drogfogyasztókat csukják.

ott hétvégi eltáv van meg könyvtár. pl Kecskemét.

az tény, hogy a csóró cigányt simán bevágják Szegedre, meg a többi gyilkos helyre.

lopás, rablás, erőszakos cselekmények, klasszikus bűntények.

Előzmény: beezer (222)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 222
Látszik, hogy sose beszéltél börtönviseltekkel. Én Nagyatádon sittesekkel voltam katona két évig. Tudnék neked mesélni. Elég annyi, hogy amint bekerülsz megkóstolnak. Vagy csicskás leszel és megköcsögölnek, vagy májer. De akkor ezt ki kell verekedned. Így megy ez odabent. És ez még csak kóstoló.
Előzmény: elchico (221)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 221
azt muti, hadd menjek át oda olvasni, léééci.
Előzmény: beezer (218)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 220
cseppet sem. a hazai börtönviszonyokat ismerve egyáltalán nem. a "köcsögös" börtönök, Szeged, Keszthely, stb, oda az erőszakos bűncselekmények elkövetői kerülnek. a törvény lehetőséget ad ugyan a börtönbüntetésre, de az esetek eddigi 100%ban az egyszer megtévedt fiatal mindig próbára bocsátást kapott. ugyan ott lebeg a feje felett a "köcsögség", de ha betartja a törvényt, akkor nem ül soha életében.
Előzmény: beezer (219)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 219
Csakugyan? és ha mindegyiknek van thc a vérében? akkó leültetik az egész bandát a profi bűnözők közé köcsögnek?
Előzmény: elchico (217)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 218
A véleményemet egy másik topikban kifejtettem. Mivel itt off, maradjunk ennyiben.
Előzmény: elchico (212)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 217

ha jól tudom, két másodperc alatt kideríti a vérvétel, nem kell fogdán ülni.

például ittas vezetésnél sem kell, bevisznek, leveszik a vért és ott helyben megállapítják.

a thc tartalom két órán belül kiválasztódik, a vérvételt azon nyomban el kell végezni, ami instant eredményt ad.

Előzmény: unnamed (216)
unnamed Creative Commons License 2005.01.14 0 0 216
ez igaz, és fájdalmas is. de mégis a kissebbik rossz. mert a hülye tini, letartóztatások után, nem fogja bevonni a többieket a nyílt utcán, fesztiválokon, satöbbi.

Persze, főleg ha mindjárt az egész társaságot beviszik, mert ugye a helyszínen nem lehet megállapítani, hogy ki szívott és ki nem. Aki szívott az utána jogosan szív egy éjszakát a fogdán, a többieknek meg nem árt, elvégre non scholae sed vitae discimus. Tudod mit, nem kívánok - az ártatlan - gyermekednek egy ilyen tapasztalatszerző éjszakát, valamelyik fogdán.
Előzmény: elchico (215)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 215

ez igaz, és fájdalmas is. de mégis a kissebbik rossz. mert a hülye tini, letartóztatások után, nem fogja bevonni a többieket a nyílt utcán, fesztiválokon, satöbbi. persze a füvezést nem lehet visszaszorítani, leállítani, betiltani. de megfelelően koreografált tiltás esetén a számokat lehet lejjebb tornászni.

a díler lebukási esélye nem nőtt jelentősen.

a tini dílerré válási esélye viszont igen.

Előzmény: unnamed (214)
unnamed Creative Commons License 2005.01.14 0 0 214
De a rendőrök megelégszenek a hülye tinivel is, mert a statisztikában az is darab, és a szatisztikával jól lehet villogni. Meg aztán még le sem lövi őket, mint a kemény drogdíler. Akinek már lőnie sem kell, mert elég, ha a főnöke odaszól a rendőrkapitánynak, hogy "kushadj".
Előzmény: elchico (213)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 213

jogilag meg nem lehet szankcionálni. gondolj bele, rajtaüt a rendőrség egy éppen füvet szívó társaságon. Egyik sem ismeri el, hogy ő szerezte, lényegében nincs ügy.

pedig valaki szerezte. nem azt a kiscsákót akarják bevarrni, aki ezt a dzsodzsót körbeadja, hanem azt, akitől szerezte. ezért kellett ez a kis közbeiktatás.

Előzmény: elchico (212)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 212

nem dehogy, sőt.

a kábítószer az itt off, de elég annyi, hogy optimális, legkevesebb kockázattal járó döntést hozták. a drognak gazdasági és társadalmi kockázata van. a drogpolitika mozdulatlanságának szintén, továbbá a mozdulatlanság hatással van a növekvő korrupcióra.

ha pedig mozgatni kell, akkor el kell dönteni merre.

nagyon sok olyat ismerek, aki igencsak rászokott a fűre (vagyis csak ISMERTEM RENDŐRBÁCSI, MÁR NEM TARTOM VELÜK RÉGEN A KAPCSOLATOT ÉS SOSEM KÍNÁLTAM SENKIT!!!). Lehet vitázni, hogy nincs fizikai függőség, szerintem valóban nincs.

De pszichikai annál inkább. az egész életmód, az egész kultúra, ami körülöleli, újra és újra visszahúz. és hosszú távon végletesen ellustul az ember.

gazdasági szempontból egy ország tele lusta fiatalokkal rémálom.

Előzmény: beezer (211)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 211
Hátja. egyetértek veletek. A demokrácia tanulási folyamat. Száz év múlva itt is jobban fog festeni. Csak sajnos nekem ez az egy életem van. Nem győzöm kivárni.:((
A legutóbbi kábítószer-döntés tükrében azt mondom, hogy ezeknél bármelyik idősebb, szakmáját értő bíró különb lenne.
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 210

és a tudatosabb választói magatartással párhuzamosan tudatosabb fogyasztói környezet jön létre.

most pontosan az van a politikában, amilyenek magunk is vagyunk. az utóbbi negyven év tükrében :  másnaposan szar a tükörbe nézni.

Előzmény: Tolvaj Dezi (209)
Tolvaj Dezi Creative Commons License 2005.01.14 0 0 209

Na látod. Minden személyfüggő, ha egy kicsit megkaparjuk a felszínt. Ergo: nincs mese, a tanulásra és a tőke újrafelhalmozására szánt idő nem spórolható meg. A tudatosabb választói magatartás majd hoz egy normálisabb politikai elitet. Egyelőre - sajnos - nincs mit egymás szemére vetni.

A cehhet meg az fizeti, akire rálőcsölik. Vagyis mi.

Előzmény: beezer (207)
elchico Creative Commons License 2005.01.14 0 0 208

:-)

mégis milyen alternatíva van? egy alkotmánybíróság nem állhat jópofa valóságsósztárokból. azok teljesen korrekt, nagy jogi ismeretekkel bíró vénemberek.

kit tekintesz szakembernek, aki nem kapott helyet köztük?

Előzmény: beezer (207)
beezer Creative Commons License 2005.01.14 0 0 207
Az alkotmánybíróságot? A meszes konzervatív hülyéknek azt a gyülekezetét? na ne! ez túlzás! majd ha egyszer lesz valódi, szakemberekből álló alkotmánybíróságunk, akkor igen. De addig...
Előzmény: elchico (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!