Ó, a franc essen belé, újra meg kell majd rendelnem az egész sorozatot. Megint remasterelte valami güzü kiadó. Eleddig azt hittem, hogy a Carlton-DVD-k baromi jó minőségűek (hát mindenesetre összehasonlíthatatlanul jobbak, mint ami a Filmmúzeumon átjött.....), de most meg itt van ez:
jóvanna, de erről már korábban is szónokoltam, h mennyire éles a különbség az Orion harcos mentalitása és a Star Trek megértő visszafogottsága közt. Az Alfa a 2 közt lavírozik (időben is), és mind3at imádom, az emberiségről kiállítják a bizonyítványt jól.
Veszélyesen romboló hatásúnak érzem az ilyesfajta szarkazmust. Szeretem a viccet, de nem értem. Több epizódot is fel tudnék sorolni, amelyben a legénység nem akarta azonnal megsemmisíteni a közeledő idegen járművet. Lássuk csak... öö... nos ott van például a... ja nem az nem.... akkor pedig... öö...
Na, nincs nekem erre időm, legközelebb közlöm a hivatalos listát.
Szóval magam is majdnem elfeledkeztem róla. Elvégre nem pirosbetűs ünnep. Szeptember 13. van. Hat éve ezen a napon szakadt el a Hold, és indult az ismeretlen felé. Azóta ugye semmit nem tudunk az égitest és a rajta dolgozó 311 ember sorsáról. Vajon túlélték a katasztrófát? Ha igen, merre vetette őket a vakvéletlen? Útjuk során vajon találkoztak-e olyan bolygókkal, kultúrákkal, fizikai és pszichikai jelenségekkel, amelyek csak a legkitűnőbb sci-fi írók fantáziájából szoktak kipattanni, és kizárólag a legigényesebb tévés stábok képesek filmre vinni?
Amerikai rajongótársaink ilyentájt otthonukban poharukat emelik a "the greatest show ever"-re, és kihagyva az esti mesét, megtekintenek egy szívüknek különösen kedves epizódot.
Van valahol oan honlap, ahol zanzásitva le vannak irva az epizodonkénti események? Motyo honlapja király, de ott csak azokról lehet olvasni, amelyek már ősrégen is lementek a magyar tévében. Köszi.
Nos, bekövetkezett az, amitől tartottam, hogy a sorozat végeztével majd csúnyán elhanyagolom a kvízeket. Ezt már nem lehet jóvá tenni, bocsánatot kérek, ha emiatt lecsúsztál egy heti kérdésről (és a mobilról.....)
Ellenben végre sikerült szereznem egy korabeli hangfelvételt az akkori szinkronnal, úgyhogy volt némi vérfrissítés a honlapon.
A rossz hír az, hogy nem szerezted meg az összeset :) Van mégegy 6 darabos készlet, a második szezonnal. Az említett epizód a "Journey to Where / Utazás vissza" című, ami a második vetítés során ment nálunk. A pontos infók:
Megvettem a 6 darabos dvd keszletet azzal a szandekkal, hogy most vegre minden megvan.
Regi-regi emlekek kozul jonehany epizod elojott.
Egyet viszont nem talaltam, kerem segitsetek abban hogy eldontsem: jol vagy rosszul emlekszem.
A kerdeses reszben a foldrol uzenet erkezik, melyszerint az eltelt ido alatt fejlodtek, stb, es "startrekes" modon haza tudjak az Alfa szemelyzetet szallitani. Nehany kerdessel valasszal igazoltnak latszik a hivas foldi eredete.
A dokineni + ket manus (Konig&Viktor?) megy elsore de a datum elsikerul es valamikor a multba mennek, ahol a dokineni kohogesere a helyi emberek azthiszik hogy pestisesek (?) es magjara rakjak oket. Az egyik emberke a csuklon levo valami muszerrel Alfara morzezik a pontos helyuk (datum) megadasaval es igy tuzgyujtaskor - huss - visszamennek Alfara.
A masodik reszt azzal a szandekkal nem vettem meg hogy az ugysem az eredeti szereplok, sztory, stb, de igazabol nem tudom.
Otlet?
Es ismerit-e valaki a keszito, Gerry Anderson elozo sorozatait, pl, Stingray, Thunderbirds, Captain Scarlet, Joe90, stb?
igen, ez minden új arcra szinte igaz volt- ágyútöltelékek....!
meg vicces még a számítógépből kijövő sajtpapír is!
meg az, h Koenig minden idegen közeledésre a tipikus amerikás "támadni akar" (vö: South Park, Marsbéli krónikák) paranoiáját & offenzíváját indítja el...
Csináltam olyat az első részeknél, mert valamit észrevettem, hogy léptetve néztem a robbanásokat. Egyik képen még pl. a sas látható, a robbanás pillanatában egy téglalap alakú valami és utána a robbanás. Ebben az elején nem voltak precízek.
Attól tartok, hogy itt némileg összemostad a legviccesebb (tehát szándékoltan humoros), és a legnevetségesebb fogalmát. :)
A legnevetségesebb valószínűleg a fürdőhabos rész. Nyilvánvalóan a stáb részére is. :) Van egy jelenet, ahol Victor elröhögi magát, de úgy tűnik, a rendező nem vette észre (vagy észrevette, de már nem volt idege újravenni), úgyhogy benne maradt. A színészek visszaemlékezéseiben az a csúcspont, amikor az egyik jelenet végén már gyakorlatilag plafonig ért a hab, eltűnt a kamera, és az egész stáb, ekkor a rendező elbődült: "Stop the foam! Stop the foam!", de persze senki nem állította le a habot.
Azt figyeltem meg, hogy ha egy rázós feladatra nem Alan indult el a sassal hanem valaki más, akkor annak biztos kampec volt :-)
A támadások is poénosak voltak: a robbanás kint történt, de legtöbbször bent is hullt a szikraeső, rendszerint a számítógépből ( ami már önmagában is egy igen ellentmondásos szerkezet volt :-).
Nodehát mivel a sorozat meglehetősen régen készült, és soxor a mai filmekben is megfigyelhetők hasonló "tökéletlenségek" ( lásd kereskedelmi csatornák tucat akciófilmjei ), ezért mindezeket elnézem. És még elnézném nagyon sokáig.
Hm, túlságosan precíz vagy, mégsem neked való ez a játék :) De jogos a reklamáció. Itt láthatóan az alkotók nem egyeztettek egymással. Nos, anélkül, hogy elárulnám a helyes választ, javaslom, hogy a "szembeötlőbb" megoldást válaszd a kettő közül :)
A heti kérdésre mi lehet a helyes válasz? Az látható az elszakadáskor, hogy az űrállomás felrobban, viszont mikor a TV adást nézik, ott a bemondó az mondja, hogy az űrállomás is letért a pályájáról. (?)