Legutóbbi autócserénél én jelentősen vissza léptem súly/lóerő arányban. Szándékos volt, egyszerűen be kell látnom, hogy 4 keréken papásan érzem jól magam. Mint papa pedig a nagy súly konforotsabb :-)
(furcsa ez mert két keréken meg épp fordítva vagyok, ott ésszel de gyorsan hajtok, pl a sprintmotoron nekem lenne a legnagyobb az átlag fogyasztásom :-) )
A bravo szerintem annyiban spéci, hogy a turbó motorja is ugyan olyan megbízható mint a szívó. Hasonló használat mellett nem fogyaszt többet (számottevően biztos nem). Viszont ha sokkal kellemesebb karakter és amúgy nagyon szépen megy ha épp nyomod neki.
Szerintem (!!) bravoból nem érdemes szívót venni ha csak nem ovijáratra van mint amit varshi is ír.
+ Tekintetbe véve, hogy az árkülönbség már nem nagy, új autónál azért más szokott lenni a helyzet, ott súlyosabb lehet a kérdés, és jobban beleszól az ár/érték arány.
Nézd, ez részben arról is szól, hogy miből ül át az ember és mit vár ettől az egésztől. Mert hát többnyire szeretünk legalább ugyanolyan erősbe ülni, ha meg sok pénzt fizetünk ki, akkor erősebbe. Akkor is, ha többnyire nem használjuk ki, de az érzés és a biztonsági tartalék igenis fontos.
(Ráadásul szerintem nincs rosszabb autóvásárlás, mint amikor 1 hét múlva már azt nézegeted, mit vehettél volna azért a pénzért.) Ráadásul egy jól kinéző, urambocsá sportos "temperamentumú", nagyfelnivel felszerelt autót rossz érzés úgy vezetni, hogy alapmotoros autókat se tudjunk megelőzni, ha azok gonoszul gázt adnak.
A nejem rendszeresen jár 0,1-1 km-en belül a kocsival (ovi, iskola, bolt, edzőterem), erre teljesen megfelel a 90 lovas. Havonta egyszer vidékre menni, vagy csomaggal és családdal tele nyaralni menni, amikor úgyse sietünk, és belefér 90 helyett 80-nal lemenni Nagykátáig, mert max. 5-6 percet nyerek, ha kielőzök erős szembeforgalomnál... még mindig teljesen jó. Helyváltoztatásra.
Bármi többre viszont inkább a 120-as javasolt. A 120 helyett a 150-esre sokkal kevesebb érv szól. :)
1.5-2m között keresek autót, és az olvasott tapasztalatok alapján előtérbe került a FIAT Bravo 2007 is :-)
Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Láttam, hogy 90LE - 120LE 150LE - 1.4 -es változatokból is vannak eladók. Kérdésem az lenne ,hogy 90LE-s mennyivel "rosszabb" ? Lehet vele jól autózni vagy mindenképpen javasolt a 120LE-s változat legalább ?
Illetve, vásárlásnál mire érdemes figyelni, milyen "típushibái" vannak ennek az autónak?
Más is járt már így, ezért tanácsoltam a cserét a Cartársak. Le is lettem hülyézve gyakorlatilag, bár csak közvetve. :-)
Lassan 9 éves kocsin, ha ilyesmit bontanak, nem érdemes szarrágóskodni, mert a munkadíj így gyakorlatilag dupla.
Egyébként a kocsi újkora óta létező enyhe ropogás, ami csak télen nagy hidegben és hidegen jelentkezik kanyarodáskor, bizony a toronycsapágy műve. Ha valamikor kell nálam első lengéscsillapítót cserélni, biztos az is ki lesz cserélve.
Jó áron van az biztos. Antenna is kell mindenképp ahogy írtál is. Meg ugye az antenna talpa is. Amúgy annyival nem fog többet adni mint pl egy masik. De ez az én véleményem. Majd vehet hozzá a friss térképet
Ennyi erővel kicserélhetnéd a komplett futóművet is. Ha már egyszer meg lesz bontva... Persze, hogy kicseréltetné, nem hülye! 250-nél cseréltettem elől telókat a Pandában. Most 330 van benne, hibátlan a toronycsapágy.