Keresés

Részletes keresés

fluoreszka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2081
Ja, még a szerepléssel/nem szerepléssel kapcsolatban: ez amolyan tipikus magyarsorozatos vonás, hogy mindenkit KÖTELEZŐ mutatni minden részben, ráadásul majdnem egyforma arányban... MINEK? Akivel épp nem történik semmi, az ne legyen már töltelék! Vagy ha muszáj szerepeltetni, akkor meg legyen lényeges szerepe, mondanivalója! Judit is mostanság naponta összeül társalkodni Karcsival meg Dezsővel, de hogy Karcsinak mi köze ahhoz, hogy Judit nem adja el a lakását Dezsőnek, nem tudom... (és Judit miért nem tudta ezt Dezsővel telefonon közölni? 9 hónapos terhesen ezért elmegy találkozni velük...) És emellett Karcsi mióta is nem találkozott Éváékkal, pedig eddig nagy barátnők voltak ők ketten... Na jó, asszem lepattanok a tiszta negatívumokról, mert csak magamat stresszelem vele, változtatni meg úgysem tudok. Írjunk már pár pozitív dolgot is!!! :) Pl. Viola nem is olyan buta, mint amilyennek hiszik! :)
Előzmény: fluoreszka (2080)
fluoreszka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2080

"vedd le az alsógatyád, de rögtön", - "mert már olyan szakadt, hogy nem bírom nézni, és meg akarom varrni" :D :D :D :D :D :D   Könyörgöm, ezt írja bele Horváth Ádám!!!!!! :)

Egyébként szerintem igenis Éva a főszereplő! :) Vagy nem? :) Bár ahhoz képest nem szerepel sokat, csak éppen ő van a szereposztás elején, meg ő zárja az egyes epizódokat - de nekem ebből nagyon úgy tűnik. Nincs is ezzel semmi gond, (sőt!), ha a történetnek van egy bizonyos folyamata. És igen, a kidolgozás - nem ártana!

A történelmi szócsatákra már én is ki akartam térni, mert nekem is hiányoznak! Mostanság mindenkit csak leolt (ezt így mondják?:)) Éva, kezdek tőle néha félni - pedig ő a kedvencem! :) Amikor a lányoknak a múltkor beolvasott - na, az helyénvaló volt, rájuk fért már, de egyébként meg tényleg sokszor csak beszól valami flegmát, teljesen alaptalanul, vagy oda nem illően.

És észrevettem még valamit :): nem lehet túl biztos a Jánossal való kapcsolatában (mármint Éva), ha az első gondolata János bármilyen megmozdulására az, hogy MÁSIK NŐ van a dologban... OK, ez lehet csak szimplán poén, de azért fura!

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2079
Ezzel is maximális egyetértésem ;-)))
Már pár résszel ezelőtt (talán az Andrássy úti jelenetnél) erre jutottam, azóta én is tudom, hogy a nagy feszültség ("akarok valami fontosat mondani....." max. abban fog folytatódni a következő részben, hogy "kapcsold fel a villanyt, mert besötétedett", netán a "vedd le az alsógatyád, de rögtön", abban, hogy "mert már olyan szakadt, hogy nem bírom nézni, és meg akarom varrni"
Ez még annak a régészeti maradványa, amikor még valóban volt valami Éva szavaiban, mert lelkesen vívtak Jánossal, és volt egy bizonyos feszültség, meg humor benne, de, mára ezek teljesen kivesztek.
(nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem már nem humoros, ahogy Éva mostanában aprítja Nagylakit, hanem egyszerűen sok!!!)
Előzmény: fruti (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2078
Maximális egyetértésem ;-)
Én is csak azért nézem, mert azt hiszem, pont MOST változik vissza egy kicsit a sorozat, és akkor lemaradok valamiről, de nem...
Előzmény: fluoreszka (2073)
fruti Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2077
Jó kérdés. A sorozat elején mintha amolyan központi figura lett volna Éva, a többiek meg körülötte a mellékszereplők. Aztán szerteágazott a történet. Ez nem is baj, csak nem ártana, ha H. Ádám jobban kidolgozná az egyes történéseket.
Előzmény: Jack The Lad (2076)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2076

Ráadásul 10 részből 9,95-et Éva mondata, pontosabban kérdése zárja le.

Most akkor ő a főszereplő?

Előzmény: fruti (2075)
fruti Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2075

Engem még az is zavar, hogy az egyes epizódokat mindig Éva szövegével, egy-egy sokat sejtető mondattal zárják le.  Mintha valami fontosat akarna Éva bejelenteni. Aztán a következő részben kiderül, hogy semmi jelentősége nem volt a mondatnak.

Pl. sokszor azt hittem, hogy egy ilyen mondat lesz a bevezetése annak, hogy dűlőre akarja vinni a kapcsolatukat Jánossal (házasság), vagy bejelenti hogy terhes. Erre a köv. részben kiderül, hogy csak az esti vacsora menüjét akarja megbeszélni, vagy hogy ma sokára ér haza.

Előzmény: fluoreszka (2073)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2074

Ha szólna, írnék én neki olyan forgatókönyveket...

:-)

Előzmény: Törölt nick (2072)
fluoreszka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2073

Kapaszkodtam... és felborultam! A röhögéstől... :) 

OK, nem is (feltétlenül) a kéthetes időközzel van problémám, hanem hogy várok, várok, várok, és nem történik semmi. Az érdeklődésemet össz-vissz két dolog tartja fönt: 3 színész+az epizódok végén felmerülő újabb és újabb kérdés. (amiről a következő részekben mindig kiderül, hogy semmi extra...)

Tényleg ki lehetne elemezni, hogy ki mit miért tesz/mond, stb, mint régen a kerekasztal beszélgetések alkalmával a pszichológussal (bár ebből én anno semmit nem láttam :)), de azért valami történés is lehetne! Én pl. várom, hogy János mikor kéri már meg Éva kezét, és ő vajon hogyan reagál? :D

Szegény Katinkát is érhetné már valami jó az életben, kezd idegronccsá válni...

Előzmény: Törölt nick (2072)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2072
Szerintem, csak visszaállítják a "normál" menetrendet, ami az ünnepek miatt most borult.
H.Á. milliószor lenyilatkozta, hogy sem anyagilag nem bírná a sorozat a gyakoribb adást, sem a színészek nem érnének rá, nem tudnánka velük időpontot egyeztetni, mert mindannyiany igen elfoglalt, sokat szereplő színészek, de, kapaszkodj meg, még ő sem tudna így "pörögni" az írással, hogy hetente legyen epizód...
Előzmény: fluoreszka (2071)
fluoreszka Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2071

Wow, hogyhogy lesz jövő héten is? Rájöttek, hogy kicsit lassan "pörögnek" az események, és nem akarják a totális érdektelenséget elérni?

Értem én, hogy életképeket akarnak bemutatni, de azért illene az ÉLETBŐL is meríteni... Idegesít, hogy az érdekesebb részeket (pl. karácsony, amin annyit görcsöltek, hogy ki kinek mit (nem) vesz, stb...) simán átugorják, és olyan halálunalmas szituációkat mutatnak be, amikből a hatások kitalálhatók, de nincs folyamatosság... Totál nem értem, hogy Horváth Ádám hol él??

Előzmény: Jack The Lad (2069)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2070
Érthető...

Viszont, a most leadott részt (legalábbis bizonyos részeit) még decemberben forgatták:
Nők lapja cikk Schell Judittal (a lapban hosszabb, meg több kép is van, de a lényeg azért benne van)
Előzmény: Jack The Lad (2069)
Jack The Lad Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2069

Az utolsó rész óta három hét telt el, a következő viszont a jövő héten lesz, így a következő utáni a mostanihoz képest megint három hétre lesz.

Érthető voltam?

Előzmény: Törölt nick (2067)
fruti Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2068

Jó lett volna megtudni, hogy miért is akarja Judit ennyire bebiztosítani magát ezzel a "saját zuggal". Már a terhessége előtt is egyre azon volt, hogy valamilyen menekülő utat dolgozzon ki, ha tönkremegy a kapcsolata Tiborral. De igazán elárulhatná, hogy tulajdonképpen mi a baja? Miért akar folyton kilépni ebből a viszonyból, és miért nem teszi meg mégsem? Az biztos, hogy ha volt is valaha szerelmes Tiborba, most már rég nem az.

Jó hogy közbejött a terhesség, de megírthanák úgy a forgatókönyvet, hogy homályos utalások helyett konkrét tervek és indokok szerepeljenek Judit szövegében.

Előzmény: Törölt nick (2061)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2067
A szál további esélyei:
nyilván, fel fogják venni Magdit, hiszen miért lenne követelmény egy internetes lapnál, hogy akár csak egy szerencsétlen blogot vezetett volna korábban (amit véletlenül még olvastak is néhány tizen), és Magdi, Jánosról példát véve heteket fog kotlani egy-egy cikken, véletlen sem fog pörögni, mint általában a netes dolgok.

Viszotn, törtélmi dolog történt: mikor kijöttek Jánosék házából, Ildikó valamire azt mondta, hogy majd HÁROM hét múlva (vagy annyi telt el valami óta, már nem emlékszem).
Szóval, nem kettő, hanem három!!!!
Netán, mert az utolsó rész óta (dec. 19.) épp annyi telt el?
Előzmény: Törölt nick (2065)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2066
Ő igen, de, mintha a pórnép nem mehetne tovább attól a járdától (kocsival, legalábbis), ahol ők tegnap balra (a Nemzeti felé) fordultak ;-)))
Előzmény: jacint70 (2063)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2065
Megomodm őszintén, nem is értettem, mi a nagy ötlet, ami az internetes kollégáról jutott János eszébe.
Először azt hittem, internetet akartak venni (vö. Vágási Feri) ;-)))
Úgy látszik, nem kicsit relaxáltam a Tűzvonalban utáni koncentrációból ;-)))
De, azért, mikor már beindultam, akkor beindultam: János korábban Katinkához irányította Magdit. És, gondolom, nem azért, mert neki nincs senki ismerőse a szakmában.
Akkor mi a különbség most, hogy felbukkant valaki, aki az internetre ír?
Oda nem kell színvonal?
Vagy, nem állnak ugyanúgy sorba az ilyen kis gyakornokocskák, mint Magdi, és ott tényleg csak arra várnak, hogy valaki bekopogtasson: eszembe jutott, hogy újságíró akarok lenni?
Azért, kíváncsi vagyok, a Mester hogya fogja ezt a dolgot elképzeli itt nekünk:
vajon Magdi cikkeit is Viola fogja gépelni és KINYOMTATNI? Vagy, fehár hibajavítóval fogja Magd a képernyőt lefesteni, ha az anyja figyelmezteti, nyelvtani hibát vétett?
Félek ettől a száltól...(is)
Előzmény: fluoreszka (2064)
fluoreszka Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2064
Ráadásul Magdi most végez valami informatikai sulit, újságírni csak SZERETETT VOLNA megtanulni, de ilyen irányba nem indult... Most meg kezébe adnának egy internetes újságot bármi féle módon is? Ki fogja elolvasni, amit ír? És ha meg gyakorlatozni megy, akkor mellette igenis járjon újságíró suliba is!! :)
Előzmény: jacint70 (2063)
jacint70 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2063

És, még egy kekeckedés: a koncert után Jánosék nem a parkoló irányába indultak a MÜPA-ból kifelé, hanem a Nemzeti felé... Kulka biztos ott parkolt?

Persze, Ő játszik a Nemzetiben is, miért ne parkolhatna ott...

Viola mondott egy lovagot...

Érdekes lesz, ha a "Mester" belekever egy kis internetes újságírást...

Előzmény: Törölt nick (2061)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2062
Nekem eléggé fura, hogy János még mindig "haza"mászkál a cuccaiért. Mióta lakik együtt Évával?
Nehogy már azóta soha nem kellett öltönyt felvennie?
Ha meg ennyire nem "öltönyös", nehogy már egy MÜPA-s koncertre (nem az Operaházba) abban menjen....
Előzmény: fluoreszka (2060)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2061
Kezdünk végképp átmenni farncia bohózatok rosszul megírt paródiájába.
Engem meg, sajnos, még a francia bohózatok is nagyon tudnak fárasztani, nem, hogy ezek nem túl jó karikatúrái:
mert, mára köze nincs a sorozatnak az élethez, sokkal inkább próbál a rendező úr könnyed, vicces párbeszédeket papírravetni......és, nem sikerül.
Mert, mi más volt, ha nem ez János és Viola, Laci és Karcsi jelenete, de, életveszély Ildikó szájába is ilyen kis XIX. sz. végi könnyed szavakat adni, ahelyett, hogy elgalább megközelítőleg egy mai fiatal nyelvén próbálnánk beszéltetni...
Arról az elcsépelt viccről, hogy "folyik a víz"/"zárd el"/" a MAGZATvíz folyik" meg az utána következő Tibor szerencsétlenkedésről már nem is elmélkednék...

Aztán, tetszett még, hogy Judit "ingatlan prospektust" vetetne Dezsővel az újságosnál, meg, hogy, mikor Éva elmegy koncertre, Gábor "csókolommal" köszön neki (a lányok persze tegezik az apját)

Nem is beszélve arról, hogy Magdi állítólag háromkor vizsgázott, megígérte, hogy hazatelefonál, de, amikor az anyját hívta, az már lelkesen készülődött a koncertre (jó, jó, gondolom, nem sietett annyira a hívással a kis ravasz, hiszen ahhoz képest meg elég hamar hazaért Éva után, Gáborék még egy kis hettyempittyet sem tudtak játszani, épp csak a vacsorával végeztek)
És, még egy kekeckedés: a koncert után Jánosék nem a parkoló irányába indultak a MÜPA-ból kifelé, hanem a Nemzeti felé... Kulka biztos ott parkolt?

Azért, a részt feljavította, hogy Schell Judit még a végén is nagyon szép kismama volt, és örültem, amikor csak úgy felpattant az ágyból, és legalább ő nem játszotta el, hogy a terhes nő az csak nehezen mozgó, szenvedő, magát betegnek érző lehet...
Mert, ha így visszaszámolok, és, ha csak nagyon előre nem dolgoztak, tényleg néhány nappal a szülése előtt forgathattak.
Kíváncsi vagyok, innen hogyan oldják meg: lesz, nem lesz? Ha lesz, hogyan?
Esetleg lesz, és ezt volt hivatva előkészíteni a lakás el nem adása, mert kell eki a saját zug? Magyarán, Tibor elüldözi otthonról v. ő elmenekül Tibortól, és mostantól az el nem adott (és esetleg irl saját) lakásból kapunk néhány vágóképet róla és a babáról?
fluoreszka Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2060

Tibor pulcsiján a Nike-jel sem volt éppen kitakarva... :)

Nem is értem, János miért gondolja, hogy Évának mekkora nagy öröm lesz az új kocsi, főleg ha megtudja, hogy még hitelt is vett föl rá... (már ha egyáltalán az a hatalmas meglepetés, ki tudja...?)

Der Beste Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2059
Pont a végéről maradtam le.
Felvilásosítanál, mi az a megválaszolatlan kérdés?
Előzmény: Oticaar (2058)
Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2058
Már megint egy megválaszolatlan kérdés.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2057

Ez hány percig is láttuk? Erre mit mond az ORTT?

Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2056
Magdi pedagógiai tanácsokat ad Otyónak.
Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2055
Laciprof durván szenilisedik.
Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2054
Katinka majdnem lekanyarozta Ildikót.
Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2053
János vásárolt egy személygépjárművet.
Oticaar Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2052
21:10, Kedd (január 8.), m1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!