A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Apósom hagyatékában vannak az éremkibocsájtó által nemrégiben kiadott érmék amit ha van értelme akkor eladnánk csak nem tudom hogy merre induljak vele.
Akkor a plüssös érme tartó + tároló koffer akkor teljesen jó megoldás ókori és újkori érmék tárolására. A numis érme tartók nem bizonyultak a legjobbnak :S
Még csak annyit kedves Proc, hogy leginkább a certi megbízhatóságáról lett volna szó, nem az érmékről, bár hasznos infó ez is, de mennyire megbízható az Adamo érme katalógus, mennyire megbízható akármi más?
Én nem tudom létezik-e olyan certi amin pl van egy aláírás, mintha láttam volna, az mennyire megbízható?
A másik az ár, ki ennyiért, ki annyiért. Nyilván az is aggasztó, hogy hozzá nem értők is annyiért árulják akár egy bolt, garanciát, és visszavásárlási lehetőség elől mélyen elzárkóznak, akkor én mint naiv kezdő úgy gondolom, hogy bemegyek inkább a boltba, nem?:)
Ez a MÉF-es certi engem is gondolkodóba ejtett régebben. Egy általam vásárolt érméhez kaptam certit is. De hogy ez mit ér? Szerintem nem túl sokat, hiszen a papíron -mint előttem is említették- nincs semmilyen eredetiséget igazoló vízjel vagy egyéb biztonsági csík. A másik dolog: van két érme, egy eredeti és egy hamis. Az eredetihez járt a certi. Kiveszik mellőle a tanúsítványt, és átrakják a hamis mellé. Mehet a Vaterára "eredeti+certi"-ként. Mivel a papírt sehogy sem lehet az adott érméhez kötni, így főleg a kezdőket -így engem is- lehet vele átverni.