Valaki tudna segíteni melyik az a sci-fi minisorozat ami talán 3-4 éve ment egyik kereskedelmi csatornán 5 részletben, amely: Arról szólt, hogy másik dimenzióból jöttek át lények, és átvittek egy-egy embert kisérletezni az ő dimenziójukba. Közben kiderült, hogy gyarmatosítani akarnak minden másik dimenziót, és kajának használják az embereket. Tehát készült az invázió. A dimenziókapu hasonló a slidersben látotthoz, csak sárga volt, és a lények is. Aztán kifejlesztett a katonaság egy kis kütyüt ami előre jelez, ha jön át másik dimenzióból a lény. Próbáltak mindent ellenük, de semmi nem jött be, végén ilyen nagy sok kilóméter átmérőjű fekete energiakupacok nőttek ki a földből a világ minden táján, és egy repülőgéppel próbáltak belerepülni, meg ledobni a közepébe egy bombát, aztán úgy tűnt sikerült is, de aztán újra kinőtt a ganajkupac, és valami nagy fejes reménytelenül, elkeseredve adta ki a parancsot atomfegyverek bevetésére. Az utolsó jelenetben egy ember áll a kupactól messze, és nézi, ahogy rádobják az atomot a dimenziókupacra, és minden kivilágosodik.
Elég gagyi sorozat, de nekem akkor tetszett, és szeretném újra látni.
Ki látta? Hogy tetszett? Mi a címe szerzője?
Keresem a Dárday Istán rendezte 1982-es Vörös föld című filmet. Az IMDB.com-on és az Amazon.com-on tudnak róla...de sehol máshol. Nincs az a pénz amit ne adnék meg érte :)
(Arra emlékszem, ami leginkább megmaradt bennem, mikor kidugta a fenekét az ablakon.)
Konvoj
Cím: Konvoj
Eredeti cím: Convoy
Műfaj: akció
Ország: amerikai
Gyártási év: 1978
Hossz: 106 perc
Szereplő(k):
Ali MacGraw
Burt Young
Ernest Borgnine
Kris Kristofferson
Seymour Cassel
Stáb:
rendező: Sam Peckinpah
Tartalom
Az óriáskamionok sofőrjeinek nem habostorta az élete. A gázolaj ára egyre magasabb, a verseny egyre nagyobb, ráadásul rendőrök hada áll lesben lassan szinte minden farakás mögött, hogy a legkisebb vétség esetén fülön csípje őket. Gumikacsa, a 18 kerekű kamioncsoda vezetője azonban nem ijed meg tőlük. A rendőrök minden cselére van egy még ügyesebb fortélya, és végül konvojba szervezi valamennyi sértett kamionost, hogy végre ők is megmutathassák, mit tudnak...
Keresem annak a filmnek a címét, melynek a sztorija:
Egy kamion sofőrje (ő a főhős) valami miatt üldöztetésben részesül (a rendőrség részéről? fogalmam nincs, miért), de ő csak megy tovább és nem akar megállni. Szolidaritásból csatlakozik hozzá rengeteg más kamionos is. Ezek a jóemberek aztán végestelen hosszú sorokban vonulnak az utakon a kamionjaikkal. Kábé ennyi a lényeg, hogy a sok kamion vonul és nem tudják őket a hatóságok feltartóztatni. Persze valami nő is ólálkodik arra, aki szolidarít a férfiakkal. Hogy honnan indult az egész konfliktus, arra a film végére szerintem már senki sem emlékszik. Ja, és a film Amerikában játszódik, gondolom.
Nem egy nagy durranás, de nagyon bosszant, hogy nem bírok rátalálni :o(
Nem emlékszik valaki erre a filmre? Valamikor a 90-es évek közepén láttam, nem hiszem, hogy '85-nél korábban készült volna. A sztori lényegében egy pszichiáter rendelőjében játszódik, a doki egy pilótát analizálgat, aki balesetet szenvedett és nem emlékszik a történtekre. Szépen lassan haladnak előre, a pilóta visszaemlékszik a gyerekkorára, feleségére, a replülésekre és végül a balesetre is. (Megvan a film poénja is, de nem feltétlenül lőném le.) A két főszereplő homályos, a doki talán Hector Elizondo (a Pretty Woman hoteligazgatója), a pilóta pedig talán Roy Scheider vagy Christopher Walken, vagy valaki hasonló.
Nah, a vicces az, hogy amíg írtam, megtaláltam a filmet, de ha már koptattam a billentyűzetet, berakom. Játsszunk, hátha másnak is ismerős :)
Honnan lehetne még letölteni a Táncos a sötétben c. filmet (lehetőleg szinkronnal vagy feliratosan)?
Most volt a tv-ben, de egy barátom lemaradt róla.
Köszi! :-)
Kersném annak a filmnek a cimét amelyet a világ legtöbb országában betiltottak, nem egy régi darab és az amerikai fiatalok agressziojárol és egyéb életéről szól.
nincs meg véletlenül valakinek A KÉT LOTTI című film???A legelső fekete-fehér, német változat? Már ezer éve keresem:((((((((((( Régen, kb 10 éve adták utoljára. vagy nem tud valaki olyan helyet, ahol meglelhetem??
Az ördögi Roy Slade (Evil Roy Slade) c. filmet hol lehet mexerezni magyarul?
Kb '75-ben egy szilveszteri műsroban adták az mtv-n (nem a Music TV -n :) ) és ha jól emléxem, kilencvenvalahányban mégegyszer. Valaki csak felvette...
Zoli
zsenge ifjúkorom kedves filmélményét keresem, a címe : Tutidolog (The Sure Thing, 1985) főszereplő: John Cusack. Minden megoldás érdekel, VHS, DVD, ABS, mittomén :) Nagyon fontos lenne!
Sziasztok! Kíváncsi vagyok, tud-e valaki segíteni nekem :) Kettő darab filmet keresek, melyet a Belügyminisztérium Filmstúdiója készített, véleményem szerint a 70-es évek második felében. Az első címe "Vadászat", a másodiké "Trófea" (vagy "Trófeák"). Elvileg egy összefüggő kém/beszervezés/titkosügynökség sztori, amit minden bizonnyal az állomány okulására vetítettek. Sajnos mást nem tudok róla, csak azt, hogy készült belőlük "házi" DVD is (gondolom szintén belső használatra), melyből nekem egy volt hírszerző tiszt vetített részleteket. Van vkinek ismerőse esetleg a BM-ben, vagy ötlet, hogy merre keressem? Fontos lenne, de nagyon :-)
Szevasztok!
Nehany eve lattam egy filmet, amely egy kis barati korrol szolt, akik ha jol emlexem, evente talalkoztak valamelyikuk tengerparti hazaban. A filmben elhangzott egy dal a kovetkezo refrennel: "Someone left the cake out in the rain..." undsoweiter. Veletlenul nem tudjatok, mi volt a cime ennek a mozinak? Koszonom.
Tonie
Esetleg valakinek nincs meg a Nyár a hegyen c. film? Fontos lenne, hogy a jópár éve a Duna TV-ből felvett verzió érdekelne, ui a Moképnál megvásároltam műsoros VHS-en, de csapnivaló a hang- és képminőség, mint egy 30-as évekbeli filmhíradó...
Azt hiszem az a legegyszerűbb módja, ha kikölcsönzöd valahonnan a filmet megkeresed azokat a részeket, és a filmet hallgatva, leállítva, továbbjátszva szépen leírod.