Lenne hozzád vagy az itt lévő ax szakikhoz egy kérdésem.
Van egy 1.1 HDZ motorkódú ax-em ami a következő hibát produkálja:
Hidegen beindul megy semmi extra viszont ahogy bemelegszik egy henger nem jár.
Ami lett nézve : Elosztófedél, rotor, injektor, a szerelő szerint a kbel és gyertya jó bár én gyanakszom rá az ac elvileg szállít megfelelő üzemanyagot.
Ami nemrég lett cserélve kb 2 éve és kb 1500km-t ment az az elosztófedél és rotor mögötte egy ellenállás illetve a gyújtásmodul.
Amire én gyanakszom: A gyertyakábel a folytószelep állásérzékelő a lambdaszonda vagy a kábelkorbács kontakthibája.
Hozzáteszem az autó nemrég lett szétszedve mert lakatolva és festve lett és a tank is le lett véve tisztítás céljából illetve a motortérben is eltologattam a kábelköteget.
Jó irányban kezdtem el gondolkodni vagy sem?
A trafót és gyújtásmodult azért hagytam ki mert úgy gondolom hogy ha nem lenne jó akkor nem indulna vagy hidegen is produkálná a hibát.
Jó lenne ha tudnál vagy tudnátok ötletet adni mert nem akarom sorba cserélni feleslegesen az alkatrészeket illetve addig nem tud elő vizsgára menni és fékhatást sem tudnak mérni.
Ötletem ? Hívd hétfőn napközben a megadott számot (mondjuk fél 11 körül) és szerintem fel fogják venni. Persze ha elsőre nem, akkor azért ne add fel, de ne azonnal próbáld újra.
Köszi a hozzászólást. Egyenlőre nem tudni mi a baj. A lambdát más is mondta, csak azt nem értem, hogy az két nap alatt nem derült ki a szervizben? de lehet hogy kimérték és kutya baja. nem tudom. Egyébként azóta megint kormol és füstöl, tehát a hőgomba csere szart se ért. Most elvittem egy márka szervizbe (ismerős ismerőse eset), akik állítólag majd megmondják a tutit. De még nem hívtak ma. A felvevő mesélte, hogy volt olyan, hogy kuplungcserénél valami fordulatszám jeladó megsérült, és az is csinált ilyet. Bár ott a kuplung szétment, az verte szét. De ha ők sem fogják tudni, akkor tanácstalan leszek innentől teljesen.
Ha megteheted, akkor vegyél gyárit, valamivel drágább, de sokkal jobb, mint az utángyárott. Bármelyik márkaszervizben vagy / és márkakereskedésben tudnak rendelni.
Kuplungcsere után(nem biztos hogy van köze hozzá), 18 liter!!!!! a fogyasztás!
Amiért mégis lehet, mert az önindító is bohóckodott, arról kiderült, hogy a testkábelt kellett javítani. Tehát a motor elmozdítása a csere miatt esetleg okozhatta a problémát. De lehet, hogy teljesen véletlen az egybeesés, csak gyanús, hogy egyszerre két ilyen hiba jelentkezett azonnal.
Volt szervizben, ott két nap vizsgálódás után cseréltek hőgombát, most már nem kormol, de még mindig dől bele a benzin. Azt javasolták, keressek egy motorvezérlő elektronikát hozzá, mert valószínű az romlott el, nem vezérli az injektort.
Van valakinek ötlete, esetleg tud ajánlani vkit aki ért hozzá? Az autó értéke nem indokolna egy nagy márkaszervizes babrálást, de nagyon szeretem és szeretném még használni.
Üdv az Uraknak! Fék, gumik rendben az autón. A beltér rendbetéve: takarítás, polír, ülések kitisztítva... kivéve a műszerfalat. Egyre jobban tetszik ez a szögletes s1 műszerfal...pedig már nálam van az s2 cseredarab mindennel. Elgondolkodtam, hogy ép s1-re kellene cserélni inkább a töröttet. Van valakinek? Esetleg más hasznos cucc, amitől megválna?
Írjanak, Uraim ide: hangoverpeti kukac yahoo pont kom