Keresés

Részletes keresés

pgy57 Creative Commons License 2017.10.15 0 1 3015

Némelyik mostani, csabainak mondott, kolbásznál az egykori ZÖLDÉRT kolbász is jobb volt, pedig az csülökhúsból és ipari szalonnából készült!

Előzmény: JZita BLászló (3013)
Boarhunter Creative Commons License 2017.10.14 0 0 3014

Köszönjük Emese...

JZita BLászló Creative Commons License 2017.10.14 0 0 3013

Azért az igazi a Csabai! A csabai kolbász klub olldalán találhattok néhány kolbászkészítő elérhetőséget!

http://www.kolbaszklub.hu/

nagypapi51 Creative Commons License 2017.01.01 0 0 3010

Itthon is lehet 'hókadt' kolbászt kapni, nürnbergi, és nagyon finom a megfelelő (kremsi) mustárral.

Más:

Boldogabb helyeken így oldják meg.

Svédországban is Felix ketchupot használnak?

Bűék!

Mazsola0070 Creative Commons License 2016.12.23 0 0 3009

Egy kis jóféle hazai csabai vastagkolbászt nem látok az automatában, ezeket a hókadt bajor jellegű borsos kolbászokat meg zabálják a labancok...:)) 

Előzmény: nagypapi51 (3008)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.21 0 0 3008

Grazban éjszaka sem maradsz kolbász nélkül!

 

nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.13 0 0 3006

Sőt, közeledvén a karácsony, megjelent a kolbászos bejgli is!

 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (3005)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 3005

Az igazi (csoki) mikulás kolbászból van!

 

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2016.10.24 0 0 3004

Fehérváron, a kispiacon van.A mezőfalvai krapek bódéját kell keresni, lehet, hogy bent van az ürge az épületben, de meg lehet találni.

Eddig még nem csalódtam.

Azt hiszem, Jancsár-piac a neve a helynek.

Van csípős, meg sima is, mindegyik finom.

Hétfőn csukva az egész, amúgy 9-12 között tutira van.

Ez nem reklám volt...:}}}}}

Előzmény: nagypapi51 (2999)
homerx Creative Commons License 2016.10.23 0 0 3003

ofkoz :)

Előzmény: nagypapi51 (3002)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 3002

Gondolom, feltankolsz :)

 

Előzmény: homerx (3001)
homerx Creative Commons License 2016.10.23 0 0 3001

hetvegen megyunk bekesre es szentandrasra temetojarasra, lesz haddelhad :)

Előzmény: nagypapi51 (3000)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 3000

de van! :)

Ha Tamásiban jártok, a Piactéren keressétek Gerván Tamás füstölt kolbászát!

~2000 Ft/kg, teljesen korrekt áru, mócsingmentes, szikkadt, jól adja a bőrét, ízletes, már-majdnem-házi.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (2999)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 2999

Sehol egy jó kolbász?

A tavalyi elfogyott, az idei meg még hízik?... :)

nyikj Creative Commons License 2016.03.15 0 0 2998

Érdeklődj itt is:

 

http://goo.gl/q2Dos

Előzmény: cerealkilla79 (2997)
cerealkilla79 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 2997

Sziasztok, bevált bérfüstölőt tudnátok ajánlani Budapesten (esetleg környékén)? Szerintem maga a füstölés is egy művészet, szóval egy igazi, elhivatott mestert keresek a feladatra.

gombászok Creative Commons License 2016.01.30 0 0 2996

Nagyjából vékonybél 60-80 dkg/méter, kuláré 1-1,5 kg/méter, nagyban függ a belek átmérőjétől, mennyire szakadósak, milyen méretre szabod őket. Inkább vegyél többet, ha kimarad, 1 évig eltartható sózva, hűvös helyen, Mi még a töltésre előkészített belet is újra sózzuk, ha kimarad, semmi baja nincs.

Előzmény: negros5 (2994)
kispiás Creative Commons License 2016.01.30 0 0 2995

A 100 yardos 38/40-esbe 70kg megy bele.

Előzmény: negros5 (2994)
negros5 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 2994

Uraim!

 

Ha 30 kg húst szeretnék betölteni kolbászbélbe, akkor hány méter kolbászbelet vegyek? illetve ha kuláréba tölteném, akkor abból mennyi kellene?

Vegyesen fogom csinálni és a válaszból kiokoskodnám az arányt!

köszönöm

FaZo 76 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2993

Kérdés, város melyik részén?

Kiváló kolbászt vettem már a Sashalmi piacon is (XVI.ker), Jászfényszarun tenyészti a hízókat az ember, saját maga dolgozza fel, és árulja is.

Vasárnaponként pedig hangulatos termelői vásár szokott lenni a Virágpiac helyén(Szent László, Kerekes sarok, XIII.ker.)

Ide is érdemes kilátogatnod, igazi vidéki ízek, vidéki emberek!

Előzmény: I-Vá-N (2989)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 2992

A Maci-féle szentandrási tényleg nagyon jó (volt).

Idén talán lesz dolgom Szarvason, megnézem a békési piacot.

 

Előzmény: homerx (2991)
homerx Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2991

http://www.bekesikolbasz.hu/

 

laknak bekesen rokonok. az egyik legjobb kolbasz, szalami itt keszul. a masik szentandrason. ezt nagypapi is visszaigazolja. a fenti termekek egy resze pesten is elerheto tobb helyen. talan van az oldalon rola info. a boltjuk a bekesi piac mellett van, ki ne hagyd, ha arra jarsz! orom nezni a pultot.

 

Előzmény: I-Vá-N (2989)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2990

Idén még nem voltam náluk, de lásd itt.

 

Előzmény: I-Vá-N (2989)
I-Vá-N Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2989

Sziasztok!

 

Tudnátok ajánlani nekem Budapesten fellelhető, a gyermekkori falusi ízeket visszaidéző (tudom ez nagyon szubjektív) házi kolbászt? Biztosan elhangzott már pár forrás a topicban, de a helyek és az emberek változnak idővel.

nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.01 0 0 2988

Jé, nekem is ilyen tányérom van... :))

Búék!

 

Előzmény: VBL (2987)
VBL Creative Commons License 2015.12.31 0 0 2987

Minden kolbászrajongó Fórumtársnak vidám szilveszteri ivászatot és boldog Új Évet kívánok !

 

nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 2986

...Elnézegetve a cikk illusztrációját: hát eléggé szarul néz ki...

Magyar kolbászhoz szokott szemnek tényleg csúnyácska, de ezt főleg a paprika hiánya okozza.

(Sajnos nem büszkélkedhetünk azzal, hogy miénk a legjobb kolbász; nagyon jókat készítenek az olaszok, spanyolok, franciák is.)

Előzmény: gombászok (2982)
pgy57 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 2985

Megjavult.

Előzmény: pgy57 (2984)
pgy57 Creative Commons License 2015.12.14 0 0 2984

Nem jelent meg gombászok hozzászólása. Rendszerhiba?

gombászok Creative Commons License 2015.12.14 0 0 2983

Basszus, csorog a nyálam, megyek a kolbásztárolóba, vágok egy darabot. Csak nehogy másnapos legyek tőle!

Előzmény: gombászok (2982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!