Frissítettem a 44-es firefoxra , és most nem férnek el az ikonok feliratai a toolbar-on. Nem találom hol lehetne beállítani, hogy elférjen mint elötte?
Mindig elfelejtem, hogy ez alapból nincs a FF-ban...
Ez kell hozzá: Image Zoom. Ennek a menüjében van olyan lehetőség, hogy 'Kép megjelenítése', amire görgővel (mint középső gomb) kattintva jelenik meg a kép új lapon.
Így nem próbáltad még a képeket nézni? : Jobb-katt -> Megnyitás új lapon -> majd a többi, ahogy írtad, átírás IMG-re, vagy BIG-re. Ezzel csak bezárni kell az új lapot, ha megnézted a képet, nem kell keverni fent a mutatóval.
Ha csak az az egy lap van az új ablakban, akkor annak a fülét megfogod és visszahúzod az előző ablak fülei közé/mellé/után. Ezzel az az ablak - amiben volt - meg is szűnik.
Ha nem kapsz választ ugyanolyan egyszerű megoldásra, mint amivel akaratlanul átteszed új ablakba, akkor megkerülős megoldásként: Az új ablakban a címet kimásolod, majd vissza eredeti ablakra->új lap, és ott bemásolod.
Azt hiszem, megtaláltam a választ arra a kérdésre, hogy egy lap hogyan kerül át egy új ablakba. Úgy látom, akkor történik ez, ha több lap közül az egyiknek a fülét a bal egérgombbal egy kicsit elhúzom lefelé. Ez tehát már megvan, most már csak azt szeretném tudni, hogy ezek után vajon hogyan lehetne visszatenni az eredeti ablakba.
Lenne egy kérdésem a lapok és ablakok kezelésével kapcsolatban. Az a problémám, hogy általában több lap van megnyitva nálam, és ha például meg akarok nézni egy képet rendes méretben itt a Fórumon, akkor ki szoktam másolni a címét, majd rákattintok egy másik lapra, ott beillesztem a címet a címsorba, majd átírom a fájlnév elejét IMG-re, és így nyitom meg. Ez általában szépen működik, de néha, főleg, amikor egy kicsit gyorsabban csinálom ezeket, azt veszem észre, hogy a lapok közül valamelyik eltűnik a többi közül, és amikor lenézek a tálcára, akkor látom, hogy igazából csak átment egy másik Firefox ablakba. Rohadtul nem értem, hogy miért történik ez. Tud valaki módot arra, hogy ezt hogyan lehet kezelni? Van valami billentyűparancs, vagy más módszer, amivel egy lapot át lehet rakni egy új ablakba, vagy abból vissza a másikba? Más módon persze meg tudom oldani a problémát, de nem értem, hogy miért csinálja ezt, viszont elég gyakran megtörténik, és már eléggé idegesít.
Nem tudom találkoztatok olyan dologgal, hogy FB nézegetése közben ha egy - egy videót szeretnék ott megtekinteni elindul pár másodpercig, és meg áll. Várok elindítom megy megint 1-2s -ig, és semmi. Várok többet hátra "túl" gyors akarok lenni, de nem történik lényeges javuló változás.
Az internettel semmi gond nincsen, egyedül csak itt FB-n van ez, sajnos már egy ideje. Előzmények, sütik, stb törlésével próbálkoztam, sőt teljes újra telepítéssel is FF-t, de nem lett jobb. Másik böngészőt próbáltam ott nem volt ilyen gondom, de mivel elég régóta FF párti vagyok, jobb szeretném ha itt is jó lenne. Köszi előre is a választ.
Nézd meg ezt az oldalt: http://www.jogiforum.hu/forum. Hátha az informatika aloldalon találsz olyan fórumot, ahol erre is rá tudsz kérdezni. Tapasztalatom, hogy - bár néha kicsit szűkszavúak a válaszok - azért többnyire használhatóak. És legtöbbször valóban jogász válaszol.
Persze próbáld meg a kérdést minél kevesebb informatikai szakkifejezéssel feltenni.
Igen ezt. Köszi szépen. Jogásszal biztonság kedvéért fel próbáltam venni a kapcsolatot, csak mert majdnem biztosra vettem, hogy megnyugtat, de elhajtottak azzal a szöveggel, hogy óránként 35 000-ért szívesen elbeszélgetnek velem. :D 2 nap alatt átvonult rajtam az idegeskedés, az első napon viszont kaptam egy kisebb pánikrohamot, minden racionális dolog mellettem szólt, de nem tudtam megnyugodni, viszont azt is tudtam hogy 1-2 nap és átvonul majd rajtam. Hát ez van.
Viszont durván bennem maradt a félsz, szóval piratebay-kickass jellegű oldalakról nem hiszem hogy mostanában bármit is merek letölteni. Pedig ugye vagy 10 éve töltögetek legalább a piratebay-ről olyan dolgokat amik magyar klienseken valamiért nincsenek, és sosem volt probléma, és elég volt egy stresszhelyzet és átíródott bennem minden. :)
Ami biztos, hogy internet-jogász tudna erre tuti választ adni. (Vannak ilyenek már? Biztos...) A fórumon vagy itt kérdezhetsz rá, vagy a környékén, ha találsz témába vágót.
Szerintem fizikailag itt van a géped, tehát a magyar törvények vonatkoznak rá. Ami, ha nem változott, akkor a letöltést önmagában nem tiltja, ezért is +adóztatnak szinte minden számteches dolgot. Azt nem tudom, a torrent hol áll, mert ott ugye vissza is kell/lehet tölteni, ami már nem megengedett, de ez talán a 'szürke' terület lehet.
Németországi tapasztalatokról itt olvashatsz ebben a témában, szeptember elejétől beszéltek róla.
Kipróbáltam azt, amit leírtál. Nálam működik. Két lapon megnyitott fórum, egyiket méretezem, ránézek a másikra, az is átméreteződött, más lapok nem. Ugyanígy nagyított mellé másikat nyitva, az is nagyobb. Itt is 41.0.2.
A TMPlus-on kívül van más kiegészítőd, olyan ami a megjelenített mezőben változtat? Mert a TMP csak a füleket bizergálja. Nem?
Hol lehet beállítani azt, hogy adott oldal adott méretben jelenjen meg?
Tehát nem 100%-on, hanem mondjuk 125%-on?
Persze az is fontos, hogy emlékezzen rá...
Eddig ilyen volt valamikori beállításommal a tűzróka, de mostanra valami frissítés okán gondolom visszaállt alapra a dolog, és minden indexes topic megnyitásakor (új lapon) kell a CTRL+ ++ hogy beálljon az adott méretre...
Csak van valami fixálási lehetőség!
41.0.2 használom, és van Tab Mix Plus-om is. De nem találom a méretezési lehetőséget :(
Srácok kicsit off téma, de nem találtam hozzá élő topikot.
Letöltöttem egy ZenMate nevű IP-cím terelő progit, hogy legyen egy ilyenem, mert 1-2 oldalra nem engedett magyar IP-címmel. Az ingyenes verzióban felajánl német ip címet, meg valami zagyvalékot, a németet választottam. Na most néha benne maradhattam ezen a kamu német ip címen, mikor torrenten töltöttem le filmeket, és 1-2 napja ugrott be, hogy Németországban ezt büntetik, és kicsit nyugtalan lettem. Hiába nyugtatom magam, hogy kamu az ip-cím, hogy ez egy szoftver csak, hogy Magyarországon élek, és rám nem vonatkoznak a német törvények, illetve ha a szolgáltatómat kiderítik hogy magyar, akkor rájöhetnek hogy semmi közük hozzám, illetve az hogy engem megtaláljanak ahhoz magyar bíróságon kellene kérvényezni hogy a magyar szolgáltató kiadjon nekik és erre nem hiszem hogy példa volt még ilyen alacsony szinten, szóval mindezen dolgokat felsorakoztatom és meggyőzöm magam, de mégis nyugtalan vagyok mert olvastam durva büntetéseket 1000 eurokról, és befészkelte az agyamba magát a gondolat hogy most aztán tuti megjárom.
Csak azért írtam, hogy mondjatok rá valamit, hülyeségeken agyalok vagy van némi alapja és készüljek fel rá inkább?
Még mindig nem jó... Teljesen más dolgokról írsz, mint amiről szó van, bár ez itt nekünk nem újság.
A Firefox fejlécének témáját (n.b. a színét) a Nézet > Eszköztárak > Testreszabás fülre kattintással, a kinyíló oldal alján, a Témák gombra klickelve lehet módosítani. Ez sosem volt rejtély.
A gondom az (volt), hogy a Firefox heti 2-3 alkalommal visszaállt a default beállításokra, ilyenkor több percet véve el az életemből az általam elvárt és megszokott kinézet és tartalom visszavarázslása. Mint például a fejléc színe (ami nálam fehér), a füleknek a URL címsor alá helyezése, a különböző bohókás intelmek letiltása, ahogy az állandó jelentgetéseké is, valamint az új lapnál az új típusúnak csúfolt csempebazár lehetőségének a kikapcsolása, helyet adva az üres oldalnak, mert majd én tudom, hogy mi kerüljön oda.
Azért csak "volt" ez a helyzet, mert újratelepítettem a Firefoxot, ezúttal a Mozilla Backup program részleges mellőzésével (most csak a sütiket és a könyvjelzőimet hoztam át vele), és most egyelőre minden jó. Attól tartok, hogy egy korábbi plugin inkompatibilitása miatt volt ez a sűrű visszaállás. Jelenleg a frissítések kikapcsolt állapota sem változik, és egyelőre -- egy jó hete -- nem kerül elő a default állapot, ami jóleső érzéssel tölt el.
Az XP-s dolgaidat passzolom; fene se emlékszik már, hogy hova mi volt írva. Rég volt az XP, vagy 8 éve lecseréltem mindenütt Hetesre. A minap hoztak valami régi gépet, hogy rakjam rendbe, mert "kiír valamit", hát azon volt XP, (a gépház oldalán meg egy élő Win7 serialos öntapadó, fene se érti). Le is cseréltem az öreg XP-t legott Windows 10-re, mert az jó. Ügyfél először nagyot nézett, de már megszokta és imádja.
Ja, azt. Csakhogy annak nem fejléc, hanem címsor a neve (<-- a súgóban is így kell rákeresni), és mivel az alkalmazásablak részét képezi, ezért azt egységesen minden alkalmazásra nézve a valahol Windows-színsémáknál lehet beállítani a Windows-Képernyőtulajdonságokon belül. Legalábbis Windows XP alatt még a Képernyőtulajdonságok párbeszédpanel egyik lapfüle volt ez (Megjelenés, azon belül pedig ott voltak a Windows-színsémák), és ott aztán ahányféle témát végigböngésztél, annak végleges beállítása előtt, annyiféle színkombináció is tartozott ezekhez a témákhoz, plusz még egyedileg egy-egy elem tulajdonságait (menü-betűméret, címsor színe (külön-külön aktív, ill. passzív ablakok, ill. panelek címsoránál), alkalmazásablak keretének színe, menüparancsok színe kijelölt állapotban, stb. ...; emlékszel rá, ugye??? ---> No ugyanez megvan minden oprendszernél, csak maga a Képernyőtulajdonságok panel Windows-témák lapfüle került más és más helyre Windows XP, Windows Vista, Windows 7, meg biztosan Windows 8 alatt is.
Egyszóval ezt a lapfület keressed meg, és ott állítsad be a címsor színét, persze ez akkor az érintett Windows példány alatt futtatott összes alkalmazásablak és párbeszédpanel címsorára egységesen(!!) lesz igaz.
A címsor színét ui. sohasem az adott programban lehetett beállítani; ez a beállítás mindig is a Windows része volt és marad is (Képernyőtulajdonságok párbeszédpanel---> Windows-témák lapfül).