Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem 20 éve az van, hogy 4 év alatt megcsömörlik az ország a coci vezetéstől, majd amikor más kerül a hatalomra, akkor rájönnek, hogy hú, itt dógozni kéne, akkor mégis inkább a cocik, aztán meg goto10???
Nem. Most nyolc év kellett a csömörhöz. Meg a sereghajtáshoz. Negyven plusz négy plusz nyolc év agymosása azért nem múlt el nyomtalanul.
Szerintetek a politikai elitet kik tették a nyakunkba? Nem mi magunk szavaztuk magunkra őket?? Nem 20 éve az van, hogy 4 év alatt megcsömörlik az ország a coci vezetéstől, majd amikor más kerül a hatalomra, akkor rájönnek, hogy hú, itt dógozni kéne, akkor mégis inkább a cocik, aztán meg goto10???
Majd ha képes lesz az ország összefogni, egy közös cél (legyen ez akár a lőfegyvertartás állampolgári lehetősége) érdekében, félretéve a saját önös anyagi érdekeket, akkor fog valami megmozdulni.
De kurvajó lenne már magunkhoz térni, mert zászlóshajóból rohadtul sereghajtók lettünk...
"Csak úgy - félve - jegyzem meg, hogy jó pár éve Szlovákiában a társadalmon élősködni, azt terrorizálni próbáló nemzetiség ellen (nem írnék konkrétabbat, aki akarja, érti) MERTÉK bevetni a katonaságot, rend is lett!"
Te tényleng azt gondolod, hogy ebben az országban a rendőr vagy katona nem akarna rendet tenni? Szerinted rajtuk vagy az általad ledegradált magyarságon mulik?
"Azt írtam, hogy a bennszülött magyarok deformitása indult akkor az elcsatolt területeken élő magyarokhoz képest." - Azert beraknalak egy rakat gyergyoi szekely melle! Deformalodnal ne felj! :-D
Tehát a politika és néhány ember szerint én csakis azért nem vagyok alkalmas fegyvert tartani mert magyar vagyok!!!???
Úgy kb.
2 évtized alatt bebizonyítottuk, hogy a mi országunk az EGYETLEN, aki 20 év alatt sem volt képes élni a rendszerváltás(?) adta lehetőségekkel. Nézz körül!!!! Mit látsz???
Azok a szlovákok, akiket úgy lenéztünk, hogy koszosak, büdösek, ápolatlanok, stb-stb. azok 2 hónappal ezelőtt bevezették az €-t. És nálunk most még a TERVEZETT időpontot sem merik megnevezni. Persze, minden más ország ki tudta várni a sorát, míg be tudta bizonyítani a gazdaságával, hogy méltó az €-ra. Most jött az (pár napja hallani), hogy nem is kéne annyira sokat az előszobában várakozni, NEKÜNK MAGYAROKNAK! A többieknek igen, de nekünk???? :)
Ja, és tévedés ne essék, nem Te vagy én vagyunk a hitványak. Hanem arra nem képes a társadalmunk (56 óta), hogy összefogjunk egy cél érdekében, mindenki önzőmód a saját pecsenyéjét sütögeti és hótt leszarja, hogy a másik beledöglik-e ebbe...
Nem írtam semmi olyat, hogy Trianonban b.szták volna el a fegyvertörvényünket.
Vagy láttál ilyet?
Azt írtam, hogy a bennszülött magyarok deformitása indult akkor az elcsatolt területeken élő magyarokhoz képest.
Csak úgy - félve - jegyzem meg, hogy jó pár éve Szlovákiában a társadalmon élősködni, azt terrorizálni próbáló nemzetiség ellen (nem írnék konkrétabbat, aki akarja, érti) MERTÉK bevetni a katonaságot, rend is lett!
Tessék mondani, Magyarország ÚJKORI történelmében volt VALAHA ilyen őszinte, bátor eljárás??? Ha nem, miért is nem?
Na, hát ezért tartunk itt...
A dunaszerdahelyi focimeccs miatt is rajtunk, bennszülött magyarokon röhög fél Európa. Bő 1 héttel előtte az RTL-Klub tudósított, hogy internetes fórumokon megy a szervezkedés, a provokálás a meccsre, a szlovákok ellen, az adok-kapok. Aztán bekövetkezett...
...és mi magyarok eljátszottuk (és játsszuk azóta is) a hülyét...
Én továbra sem értem azt a gondolatmenetet, amit egyesek vallanak!
Más országokban is vannak ideges depresziós emberek akiknek van fegyverük, máshol is vannak problémák. Az emberek mégsem lövöldözik le egymást vagy a szomszédot. Legyen ez Ausztria, Franciaország vagy Amerika, de lehetnek a volt szoci órszágok is Szlovákia, Litvánia .
Tehát a politika és néhány ember szerint én csakis azért nem vagyok alkalmas fegyvert tartani mert magyar vagyok!!!???
Hát az összes lőteret természetesen nem ismerem. Ahogy te sem. De mivel úgy alapvetően ebből élnek: tán nem sok vevőelriasztó van köztük. Pár persze biztos akad.
"Hát már hogyne lehetne. Bármelyik lőtéren várnak sok szeretettel, feltéve hogy elmúltál 18 éves, és van némi készpénz a zsebedben. :)" - Ezzel azert vitatkoznek! Azert van olyan hely ahol sziveskednek megturni a penzedert!
"Az, hogy a rendszer vége felé már szemet hunytak felette sokszor, az csak egy tünet volt. A törvények szerint nem lehetett." - Minden torveny, rendelkezes annyit er amennyit betartanak belole!
Egy masik portalon meg arrol megy a vita, hogy hogy lehetett kint annyi 6,35Br. kaliberu zsebpisztoly a puha diktaturaban! Meselj akkor, hogy is van ez?
...amúgy meg ez az egész "nincs meg a fegyvertartás kultúrája" mondás egy kapitális nagy bullshit. Mert ha nincs meg (tételezzük fel, bár ebben se vagyok biztos) akkor mi van? Nem egy atomfizika ez, pár nap alatt elsajátítható. Különösen azért, mert egyetlenegy valamennyire is civilizált ország se létezik, ahol van fegyver az embereknél, de mégis kulturálatlanul tartanák. Beleértve a Balkánt is.
Te gondolkozol rosszul. Egyrészt minek irkálsz ilyen marhaságokat. Másrészt 1948-ig teljesen normális fegyvertörvényeink voltak. Gyakorlatilag minden épelméjű, büntetlen előéletű állampolgár tarthatott mindenféle fegyvert. Csak a kommunista diktatúrában szartak be az elvtársak még a légpuskától is. (Meg a fénymásológéptől. Magánszemélynek tilos volt, cégeknél regisztrálták és mintát vettek róla, az írógépekkel együtt.) Szóval nincs itt semmiféle 3 emberöltő.
Már megint rosszul gondolkozol. Ők nem magyarok között élték le a Trianon óta eltelt pár évecskét. Ezen a 3 emberöltő alatt lettünk ilyenek, bennszülött, oly büszke magyarok, amilyenek...
mint megtudhattam abban már megváltozott, hogy a politikai elit sem tarthat alanyi jogon fegyvert
Ez így, ebben a fogalmazásban nem igaz!!!
Arról szól, hogy az akkori fegyvertartási engedély az érvényességének napjáig érvényben marad, tehát addig jogszerűen tarthatja magánál a fegyvert az illető. Utána CSAK AKKOR kaphat hosszabbítást, ha igazolja a testi épségének csak lőfegyverrel való megvédhetőségét. Alanyi jogon, a társadalomban betöltött pozíciója alapján már nem jár neki a továbbiakban.
A rendszerváltás előtt még a légpuska is tiltott fegyvernek minősült, és ugyanúgy kezelték, mint ma a 7,5 Joule fölötti torkolati energiájú fegyvereket. Az, hogy a rendszer vége felé már szemet hunytak felette sokszor, az csak egy tünet volt. A törvények szerint nem lehetett.