Keresés

Részletes keresés

kiralyati Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141356

Lehet hogy nagyon hülye vagyok de erre a snpsz mester oldalra nem tudok be lépni sehogy.

 

kiralyati Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141355

Szép napot  80 100 literes főzőt keresek lehetőleg keverőst nem föltétlen újat.

zsorsz Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141354

A milyen növényben aucupariara tippeltek

Előzmény: barkócza (141351)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141353

A Pannonplast mintaboltokban lehet kapni fedéltömítést is.

Előzmény: Jolida (141339)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141352

Elárulom, hogy a legszarabb a lemezes hőcserélő.

Miért?

Mert kialakításából eredően egyenlőtlen a működése. Vagy nagyon alacsony áramlást használsz, vagy nagyon nagy sebességűt, nagyon nagy úthosszal. Rendkívül hamar eltömődnek a járatok.

Előnye viszont, hogy könnyen szabványosítható, egyszeri szerszámköltséggel olcsón gyártható, és relatíve könnyű a karbantartása, javítása.

A legbonyolultabb a csőköteges hőcserélő gyártása. Vagy a hegesztett kivitelt készíted, vagy a szereltet. A hegesztett hátránya az igen nehézkes tisztíthatósága. A szerelt pedig iszonyú drága.

Nem beszélve arról, hogy felépítésénél fogva eredendően asszimmetrikus a működése. A központi csöveken nagyobb a tömegáram, mint a szélsőkön. A szekunder oldali közeg betáplálása meg eleve asszimmetrikus.

Azt meg a DES-től kell megkérdezni, hogy egy eddig bevált technikát miért cserélt le egy jóval bonyolultabbra.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141310)
barkócza Creative Commons License 2017.08.30 0 1 141351

Igen. Austriacum.

Előzmény: zsorsz (141350)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141350

Valaki ismeri(madárberkenyére tippelek),pálinkának jó?

pacsepa Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141349

Most rendeltem 50 kg cserszegi fűszerest. Van tapasztalatotok róla mire számítsak minőségre?

Mennyi cefre lesz belőle szemezve?

Kaqkk10.1 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141348

Próbáld meg azt legközelebb, hogy felöltözteted(szigeteld) a nagy hengert a tetején , pokrócba csavarod, télikabátot adsz rá, akkor 20 ról lefog esni 5 re vagy az alá de a zokni íz marad.

üdv.:

K

Előzmény: Jocó0423 (141150)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141347

Ha nem érted, akkor nem :)

Előzmény: vick_1899 (141258)
Kaqkk10.1 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141346

 örülök...

 

 

tegnap nem csuklottál?

 Gondoltam rád, 30 liter körte cefrét savaztam vödörben,   kellett hozzá kb 1 dl hogy lemenjen pH 3 alá, aztán rápróbáltam  30 liter tiszta vízhez egy fél kupaknyit öntöttem  6,x ről 1 alá esett a pH , magyarázatot az oldott disszociált oldott disszociálatlan illetve a nem oldott 'komponensekben' azaz magában  a puffer rendszerben találtam.

 

 

:)

üdv.:

K

Előzmény: öreg_néne_b (141154)
Jolida Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141345

No, akkor átállhatsz ólomkatona gyártásra, vagy jóslásra is. :-)

Előzmény: endrepp (141344)
endrepp Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141344

Félreértés ne essék nincs gondom a nyél gázzal általában, én a hőszigetelt, magas üstházban nyél gázon tudnék ólmot önteni. :)

Előzmény: Jolida (141343)
Jolida Creative Commons License 2017.08.30 0 1 141343

Én most nyélgázon megnyomtam a 60l irsait (keverős DES100, 300l hűtő, kínai 13.5kW égő), mert ma még finomítanom is kéne.

Óránként 10l alszesz jön le.

Kicsi "duzzog" a hűtőrendszer (kis pukkanások), no meg fél óránként -50 foknál- kell lenyomni a tetejéről a forró hűtővizet, de jó vastag sugárban "pisil".

Előzmény: endrepp (141282)
vick_1899 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141342

Ha már businiess akkor az általad linkelt tető leszorítócsattal engem is érdekelne, cserébe tudok adni egy 18 as páracsövet, 15 ös hűtőspirállal, annak aki esetleg kisebb üst építésében gondolkozik

Előzmény: 1zsakkrumpli (141338)
Jolida Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141341

Nem kéne mozsárágyút gyártani, mert még kijön hozzád a T.K. :-ppp

Előzmény: 1zsakkrumpli (141340)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.30 0 1 141340

Ja, szomszéd nem adja vissza :)))

Előzmény: Jolida (141339)
Jolida Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141339

Lelőtte magáról? :-)

 

Nekem 60-as fedélre kellenének tömítőgumik.

Megette az idő vasfoga.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141338)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141338

Esetleg valakinek feleslegben van 1 db 120 literes "körmös" hordó tető? 

 

 

Szívesen megvenném!

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141337

Akkor ez tápsó lenne?

Előzmény: Figyelget (141334)
vick_1899 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141336

Upsz az kimaradt, tehát 1 rész gyanta 10 rész sóoldat.

Előzmény: Green Corner (141335)
Green Corner Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141335

Olvasd el a reggeli ajánlást is!

Előzmény: vick_1899 (141333)
Figyelget Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141334

Én az optimum -white -ot ismerem, de még nem használtam. De ki kellene próbálni.  Azt is. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (141332)
vick_1899 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141333

Utánaolvasgattam interneten, és itt a fórumban is, de nem találtam pontos választ kationcserélő gyanta aktiválásával kapcsolatban. A szűrőházam fél literes tehát ennyi gyantát szeretnék aktiválni. Mennyire legyen telített az oldat, és hány L vízben aktiváljam?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141332

Mi az oxidáció elleni szer?

 

Aroma kosra 5letetes, hogy betöltő nyílásba helyezi el.

 

Előzmény: Figyelget (141306)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141331

Sima 2 literes pet palackokkal dolgozunk és nagyon bevált. Eleinte a zajos forrásnál napi 3 csere. Utána elég a kettő, végén egy csere. Volt 16 fokos is a vége fele.

Igaz a pince hőmérséklete is korrekt, 18 C°.

Most 12 nap alatt lezajlott a nagy forrás, már csak pötyög. Hétvégén derítjük, kis kénnel leállítjuk teljesen.

2 nap múlva pedig átfejtjük. Aztán 2 hónapig békén hagyjuk :)

Én azért kíváncsi lennék, hogy hány fokosak voltak így azok a cefrék.

10-12 C°-on is dolgoznak az élesztők persze, csak némi idő kell nekik :D

Előzmény: mili70 (141330)
mili70 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141330

Mekkora térfogatú palackok voltak, és milyen sűrűn kellett cserélni a 17 Co-hoz? Csak azért kérdezem, mert szoktam fagyasztott palackozni, és az a tapasztalatom, hogy a 120-as hordóba rakott 2db. 2.5L-es " jégdugó" elég gyorsan kiolvad. ( néhány óra alatt, és még a 20Co-ot sem tudom nagyon megközelíteni. )

Egyébként a kérdés kifejezetten a hideg erjesztésre irányult, mondjuk 12Co- kezdő hőmérséklettel, amely fokon néhány fajta fajélesztő azért  vígan dolgozik, tekintve, hogy már +5-6-tól erjeszt. És még mielőtt megkérdezed, igen ki lett próbálva. Tavaly ősszel egyik ismerősömnek leállt( vagy be sem indult ) 15 hordó kifferje, amit egy régi malomban tárolt. Esténként már fagyott, szóval elég hideg volt. Mindegyik hordó kapott 2 db. forróvizes palackot és egy zacskó hidegtűrőt. Lett egy fóliasátor húzva a hordók köré, meg pokrócokkal körbe lettek tekerve. A forróvizes palackok naponta többször(?) lettek cserélve ( bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos ) . Így a "szokásos " idő alatt az össze kiforrt. Az esemény teljes lefolyását nem kísértem végig, de kívánságra, privátban szívesen megadok egy telefonszámot, ahol tudtok érdeklődni az erjesztés pontos menetéről....

Előzmény: Jocó0423 (141325)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.30 0 1 141329

Téli almát erjesztettem már hidegtűrő élesztővel és nem hónapokig. Nem mértem a cefre hőmérsékletét, de a levegő igen hűs volt...

Előzmény: Jocó0423 (141328)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.30 0 1 141328

De elképzelhető a dolog ha 3 hónapig akarsz erjeszteni :)

Előzmény: Jocó0423 (141327)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.30 0 0 141327

Én nem hiszek abban a 6 C°-ban. A másik adat, a 18-20 C°közelebb áll az igazsághoz.

Előzmény: endrepp (141326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!