Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91955

Igazibolsifaszista vagy akkor. Nem baj elfogadunk igy is:))

Előzmény: BZoltan (91945)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91954

A legjobb tudomásom szerint Magyarország népessége 9.750.000 fő és ebből a mai adatok szerint 5.839.078 kapott meg két adag oltást, vagyis a nem oltottak száma cirka 3.910.922. Ha gondolod hamut szórok a fejemre amiatt, hogy én a hárommillió kilencszázezret négy milióra kerekítettem önkényesen.

 

Mondjuk érdekes tény, hogy május végén 3.5 millió kétszer oltott honfitársunk volt. Tekintettel arra, hogy a 6 hónapnál régebben oltottak lényegében már oltatlannak minősülnek így ha feltételezzük is, hogy  a 2.443.000 harmadik oltást is megkapott mind ebből a csoportból van akkor is ehhez a 3.9 millióhoz hozzáadhatunk még egy bő milliót.

 

Annyiban jogos az észrevételed, hogy ezt a bő egymilliót nem illik retardált faszfejnek nevezni, hiszen ők már igazolták, hogy hajlandók beoltatni magukat :)

 

Amúgy miért csúsztatnék? A lényegi mondanivalómon az sem változtatna ha csak 3 millió retardált faszfej lenne az országban.

Előzmény: Daeril (91952)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91953

Szerintem nem tudod, hogy mit jelent a matematikai valószínűség. Nekem nincsenek ambícióim, hogy itt elmagyarázzam, de ha érdekel akkor ezt olvassad el bátran. Vagy ha ezt unalmasnak tartod akkor ezt nézzed meg.

 

Annyit segítek, hogy a pénzfeldobás kimenete akkor is 0.5 valószínűsággel lesz fej vagy írás ha te történetesen háromszor dobsz írást egymás után.

 

Vagyis a hiba amit elkövetsz az az, hogy túl csekély mintavételből következtetsz.

 

De ha jól értem akkor te is a tízmillió vakcinológus tábort erősíted :D Gondolom akkor te nem is oltattad be magad.

Előzmény: Winesoul (91949)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91952

Rosszak a számaid. Ennél te sokkal alaposabb szoktál lenni. Nincs 4 Mill oltatlan. Ne csúsztass.

Előzmény: BZoltan (91945)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91951

Ha nem tolták volna a propagandában mostanában, hogy csak az oltás a megoldás, talán kisebb lenne az ellenállás. Ugyanis az ilyen "csak"-kal kezdődő állítások gyakorlatilag soha nem igazak - igenis lehet védekezni elővigyázatossággal, maszkkal, korlátozásokkal, és legfőképpen gyógyszerrel lehetne, ha lenne olyan, ami leállítja akár a súlyos betegséget is.

Én még emlékszem, amikor pl. a balfasz Gönczárpibácsi ezt mondogatta, hogy Horn Gyufának nincs alternatívája. Hát dehogy nem volt, legalább 3 millió, csak ebben az országban, és még több tucat tengerimalac és vadászgörény. Az utána jövőkről nem is beszélve, mert Gyurcsótány Ferencnek és a mai O. Viktornak szinte csak alternatívája volt/van - én konkrétan megvonnám az állampolgári jagait annak, aki rájuk szavaz(ott). sokkal szigorúbban, mint az oltatlanokét: mehetnének a Gulágra leszopni Putyint. :D

Előzmény: BZoltan (91950)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91950

Az a baj, hogy azt nem akarod elfogadni, hogy a járvány nem egyéni hanem csapatsportág. Néha egy csapat akkor győz ha az egyéni érdekeket és célokat a csapat tagjai a közös győzelem érdekében félreteszik.

 

De segítek neked matematikailag megérteni.

 

Ha van egy n tagú közösséged (n lehet egyébként akár 10 millió is, vagy 7.7 milliárd vagy 50 is) és minden tag adott Pvalószínűséggel kapja el a fertőzést és minden tag adott Dn valószínűséggel fog kórházi kezelésre szorulni (ugyanis a fő probléma ez és nem a kórság esetlegesen halálos kimenete) Adott az Fn függvény ami azt írja le, hogy milyen gyorsan jut el a kórság a közösség n. tagjához. Ez a függvény értelem szerűen függ valamilyen (P1...Pn) állandótól ahol értelem szerűen minél magasabb bármelyik Pelem annál gyorsabban fogja bármelyik közösségi tagot kórházba juttatni. Namost, mivel tudjuk, hogy az oltás az csökkenti a P valószínűséget, így tudható, hogy a közösségbe engedve egy oltatlant azzal szükségszerűen megnöveljük ∑(P1...Pn) állandót és ezzel lényegében minden közösségi tagra leselkedő veszélyt növeljük.

 

Ezért és csakis ezért van ráció a közösségi eseményeken való részvételt oltottsághoz kötni.

 

Most nincsen kedvem mélyebben belemenni, szerintem te is tanultál valszegségszámítást és ha érintőlegesen de te is érdeklődéssel olvastál, hallgattál néztél értekezéseket azokról a determinisztikus, sztohasztikus vagy statisztikai modellekről amelyekkel a járvány terjedését le szokás és lehet írni. Ezek alapvetően meglehetősen egzakt területek. Azt még megértem, hogy az állami és jogtudományi szakkörön ilyenről nem tanítanak (komolytalan próbálkozás is lenne) de szerintem aki természettudományokat akár futólag is érintett az kivétel nélkül tudja, hogy nem tippelgetésről van itt szó.

 

TL;DR

 

Bizony érdemes csökkenteni a valószínűségét a fertőzésnek és érdemes csökkenteni azt a bizonyos reprodukciós számot, viszont ha összeengedjük az oltottakat az oltatlanokkal akkor mindenképpen a járványt gyorsítjuk és az r számot növeljük.

Előzmény: Daeril (91943)
Winesoul Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91949

BZoli ez az állítás: " kisebb valószínűséggel" nettó f*szság. Mondom ezt arra, hogy az egyik volt kolleginámnál két "chippelt" kollegájáról derült ki hogy pozitív, be is vágták az osztrákok karanténba mind2öt. Másik 4 kollegájánál meg előjött vagy felerősödött különféle betegség pl: szívritmuszavar, vérnyomás probléma, autoimmun vérrög keletkezett az agyban és mindegyik viszonylag fiatal 20-korai 30-as személy. A másik volt kelleginám meg most volt karanténban és oltott! Mond meg kérlek, ha ez nem egy jel, hogy mivel nem tudjuk milyen alapbetegségeket tartalmaznak a dns-ünk, így azt se tudjuk mi a bánatot hoz elő ez a kísérleti szar.  Ha minden embert 100%-ban leszűrnénk különféle vizsgálatokkal vérkép etc.. és semmi nincs akkor csökkennének az ellenállások az oltást illetően.

Előzmény: BZoltan (91946)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91948

Sajnos lenne 4. hullám akkor is, ha sikerült volna a lakosság 90%-át beoltani - Hollandiában pl. sikerült, de ott is van 4. hullám, éppen megteltek a kórházak. Ugyanis a tavasszal beoltottak nagyjából olyanok (nálunk is), mintha be se lennének oltva, legalábbis a tudomány legújabb eredményei szerint.

Ebben az oltási tematikában Daerillel és Kiflivel bírok inkább egyetérteni... milyen alapon korlátozzák egészséges ismétlem egészséges polgártársaink jogait, amikor az oltás nem véd a fertőződés és a terjesztés ellen? Az oltás olyasmi, mint a biztonsági öv: elsősorban (és szinte kizárólag) az alanyát védi. Én egyébként az öv kötelező használatával sem értek egyet, és ezt annyiban ki is fejezem, hogy rendőr látványát leszámítva nem használom, mert idegesít.

Az oltással is ez a helyzet: elsősorban a saját egészségét kockáztatja, aki nem oltat, de egyébként vigyáz (maszk, etc.). Nem vagyok oltásellenes, de az oltástálibokkal konkrétan tele van a tököm: az ismerőseim között is akadt, aki felelőtlennek, jellemtelennek, meg a fasz tudja, még minek nevezett, mert tavasszal nem rohantam oltatni (nem tetszettek a beadási körülmények, konkrétan a városmajori klinika és a Kútvölgyi alagsorában, zárt, levegőtlen terekben folyó oltogatás). Az egyik ilyen balfasszal fel is számoltuk az emberi kapcsolatokat, mert addig sértegetett, hogy végül elküldtem oda, ahová való.

A kockázatot pedig vállalhatónak gondolhatja, aki nem rendelkezik az eddig azonosított rizikófaktorokkal (idős kor, cukorbetegség, stb.), hiszen ekkor az esélye a betegség elfajulására ezreléknyi sincs.

Hozzáteszem, hogy mostanában lett a kapcsolati hálómban is tragédia a vírussal összefüggően: az egyik teniszpartnerem barátnője huszonévesen meghalt embóliában a Pfizer reggeli beadása után este, és belehalt a vírusba egy volt egyetemi, 75 éves kollégám, két oltás után.

 

Előzmény: altimus (91940)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91947

Ez szerinted ellentmond annak, amit állítottam?

A korrupció korrupció, akárki kezdeményezi, és a jogosítványt nem szabadna megkapnia senki olyannak, aki már a vizsga 3. percében totálkáros/halálos balesetet okozott volna, ha az oktató nem fékez helyette, a vizsgabiztos pedig nem tett volna úgy - konkrétan 30000 forintért cserébe, amit az oktatóval közös "vállalkozásban" risztelnek el -, mintha nem vette volna észre.

Az eredmény pedig az, amit az utakon látsz vagy nem látsz: a mérhetetlenül béna és még ráadásul időnként agresszív balfaszok és balpinák mindenfelé tántorognak az úton, indexelés nuku, a jogosítványt megvevők megszerzők egy része pedig egyszerűen nem mer vezetni, mert ők legalább érzik, hogy az veszélyes lenne.

Előzmény: altimus (91932)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91946

"Lehet-e vírushordozó aki be van oltva? Ha lehet akkor terjesztheti-e?"

 

Lehet, csak éppen dokumentáltan, igazoltan kisebb valószínűséggel.

Előzmény: Daeril (91935)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91945

"Oltva vagy nem oltva el is kaphatod és terjesztheted is."

Csak sokkal kisebb valószínűséggel. 

"Miért kell fasisztoid jogcsorbítások mellett kardoskodni még ezen felül? Ismétlem magam ezt mint beoltott kérdezem tőled mint progresszív liberális polgártársamtól."

 

 

Én a kötelező oltást és az oltási igazolvány alapján való közösségi rendezvényekre való beengedést nem tartom jogcsorbításnak. Vagyis nem jobban mint azt, hogy az uszodában sem jogcsorbítás, hogy nem úszhatsz meztelenül, ahogy a közutakon nem jogcsorbítás, hogy nem vezethetsz jogsi nélkül, ahogy nem fasizmus az, hogy a gyerekeink is csak bizonyos oltások után mehetnek közösségi oktatásba, ahogy nem tartom diktatúrának, hogy könyvtárból könyvet csak tagságival lehet kölcsönözni, nem jogcsorbítás az sem hogy nem hugyozhatunk nyilvános tereken és nem fasiszta diktatúra, hogy nem taníthatsz közoktatásban szakirányú végzettség nélkül. Ahogy az sem jogcsorbítás, hogy ha egy pékségben akarsz dolgozni akkor annak előfeltétele egy orvosi vizsgálat.

Igen.. ezek mint minden hasonlat sántítanak. De az én véleményem akkor is az, hogy ebben a kibaszott individualista társadalomban néhanapján bizony a közösségi érdekekért bizonyos szabályokat betartunk, bizonyos korlátozásokat elfogadunk.

 

Konkrétan a fasz kivan azzal, hogy azért szopunk közösségileg, azért mennek tönkre vállalkozások százezerszámra, az orvos nővérem azért szenved szkafanderben már második éve mert van azt országban cirka 4 millió retardált faszfej akik a demokratikus szabadságjogaikat abban élik meg, hogy nem adatnak be maguknak egy tetves oltást. Azért mert XYZ ... miközben Kapolcson henna festéssel tolják az 5 éves gyerekeikre a vegyszereket, miközben gondolkodás nélkül adják a 2 éves gyerekeik kezébeszájába a kínából mosatlanul érkező műanyag kacatokat, miközben úgy zabálják az élelmiszeripari hulladékot mintha nem lenne holnap, miközben a fél ország sol papuccsal és segély ruhákkal fűt. Tolja a nép magába a toxikus szennyet nyakló nélkül, de izomból ráfeszül egy oltásra amiből prászázmilliót úgy adtak be szerte a világban, hogy igazoltan kevesebb a mellékhatása mint a másnaposságra szedett fájdalomcsillapítóknak.

 

Igen, mégegyszer elmondom, hátha az előző nem ment át... egy oltott közösségben a járvány sokkal, nagyságrendekkel lassabban terjed mint egy oltatlan közösségben. 

Előzmény: Daeril (91931)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91944

ezek ilyenek. igazi bolsi tempó.

Előzmény: Daeril (91943)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91943

Terelés, mellébeszélés. Pedig a kérdés egyszerű.

Nincs közöm ahhoz, hogy embertársaim milyen egészségügyi beavatkozásnak vetik alá magukat. Magam részéről megteszek mindent annak érdekében, hogy gondoskodjak az egészégemről. Elborzadva figyelem, hogy normális magukat szabadelvűnek tartó emberek az orvosi titoktartáshoz tartozó és a szabad mozgáshoz tartozó jogokat a jövőbeni következmények teljes mellőzésével javasolnak eltiporni. Progresszió mondhatom.

Előzmény: altimus (91940)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91942

Ha nyar vegeig sikerult volna beoltani a magyarok 90%-at, akkor ma nem lenne 4 hullam, nem kellene ujabb mutaciok megjelenesetol tartani ...

 

ha két kerekem lenne, bicikli lennék:)

Előzmény: altimus (91940)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91941

én nem szívesen lennék a 3x oltottakkal, mert szeritem sokkal korlátoltabbak és a bioborokról is kevésbé tudnánk vszínűleg beszélgetni:)

Előzmény: altimus (91940)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91940

Gyakorlati oldalrol megkozelitve tegyuk fel, hogy bezarnak egy szobaba covid jarvany idejen 50 masik (nem tesztelt, tuneteket nem mutato, latszolag egeszseges emberrel). Melyik csoporttal lennel szivesebben egy szobaban? 50 olyan emberrel akik 3x oltottak, papirjuk van rola, vagy 50 abszolut oltatlan emberrel?

 

Nincs tokeletes megoldas. Meg az alkotmanyban rogzitett jogok se egyenertekuek es az alkotmany se ellentmondasmentes. A kormanyok veszhelyzet eseten korlatozhatnak egyes alkotmanyos emberi jogot ...

 

Ha nyar vegeig sikerult volna beoltani a magyarok 90%-at, akkor ma nem lenne 4 hullam, nem kellene ujabb mutaciok megjelenesetol tartani ...

Előzmény: Daeril (91937)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91939

erre nincs válasz. csak oltásfasizmus van:(

Előzmény: Daeril (91937)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91938

Saját tapasztalataim alapján egyetértek van Persil olvtárssal, a 7-8. bor kóstolása után (akkor is, ha köpök) teljesen legyalulódik a szájüregem, és egy-két alapvető ízen és illaton kívül lényegében semmit nem érzek már, és így a további borok között sem találok érdemi különbségeket, ha azok alapból nem hibásak (jó esetben a hibát még kiszúrom). Ha köpök, akkor nyilván a szervezetemben nem szívódik fel túl sok alkohol, így a hatása is mérsékelt vagy elhanyagolható lesz, de a kóstolási képességeim és élményeim jelentősen visszaesnek a 7-8. bor környékén, főleg ha egy adott fajtát/bortípust kóstolunk, nem pedig sokfélét.

 

Egyébként ez egybecseng azzal, ami az egyetemi döntéselmélet óráról rémlik, miszerint egy átlagember 7 (plusz/mínusz 2) hasonló dolog között tud különbséget tenni, utána összedől a rendszer.

Előzmény: Hepci (91893)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91937

Ne terelj kérlek.

Ha mindkét ember (oltott / oltatlan) terjesztheti, akkor milyen jogon korlátozod az egyik mozgását és a másikét nem?

Előzmény: altimus (91936)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91936

persze, hogy lehet, ahogy lentebb zoli le is irta. ez nem kerdes. tudorakot is kaphat olyan ember aki eleteben nem dohanyzott es olyan is van, aki 40 even at napi 3 doboz cigarettat elszivva se kap tudorakot.

Előzmény: Daeril (91935)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91935

Ez nagyon egyszerű, nem kell belegabajodni. Lehet-e vírushordozó aki be van oltva? Ha lehet akkor terjesztheti-e?

Előzmény: altimus (91934)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91934

> az oltási igazolványból is csak következtetni lehet arra, hogy talán nem beteg akinek van mérni nem lehet vele semmit.

 

errol van szo, erre valo az oltasi igazolvany. azt valoszinusiti, hogy akinek van ilyen az kisebb valoszinuseggel beteg. ha pl. egy orszagba valo belepeskor kernek oltasi passzust, az azt jelenti, hogy a naponta x ezer belepo mint oltva van, es ezert joval kisebb valoszinuseggel virushordozo, mint akinek nincs papirja. ha pl. a tomegkozlekedesben mindenki hord maszkot akkor mondjuk 10-ed, 20-ad annyi a valoszinusege, hogy valaki ott fertozodik meg, mint akkor, ha nem lenne kotelezo a maszk viseles. Ahogy Zoli irta pl. a covid virus teljezen maskepp terjed 0%-os, 50%-os es 90%-os atoltottsag mellett. A mutaciok kialakulasanak a valoszinusegerol nem is szolva.

Előzmény: Daeril (91931)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91933

ott a pont

Előzmény: Daeril (91931)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91932

> Akkora a korrupció egyébként, hogy merem állítani, a vizsgán átmentek többsége nem rendelkezik elégséges ismerettel - kizárólag azért kaptak papírt, mert fizettek érte.

 

nekem ket viszonylag friss jogositvanyszerzessel kapcsolatban vannak tapasztalataim, amik mast mutatnak. Mindket esetben 1, illetve 2 bukas utan a vizsgabiztos "ereztette" es sugallta, hogy varja a penzt, es utana minden rendben lesz. Egyik esetben se azzal kezdte a vizsgazo, hogy odament a penzes boritekkal.

Előzmény: Hepci (91928)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91931

Igen engedjük el mert elég gyenge példa, az oltási igazolványból is csak következtetni lehet arra, hogy talán nem beteg akinek van mérni nem lehet vele semmit.

 

Ezt írtad:

 

Ugyanis, nem, soha épeszű szakember (vigyázat, igazi skót csapda) nem mondta azt, hogy az oltás immunitást biztosít. Tényleg. Komolyan. Ez egy wishful thinking volt sokak által. De már az első körben a szakemberek elmondták, hogy ha teljesen oltott vagy és a kezeddel belenyúlsz egy vödör covid-19 vírusba majd megtörlöd az orrodat akkor a vírus ott lesz a nyálkahártyádon és egy tüsszentéssel akár fertőzni is tudsz. Ahogy a covid-19-es kezeddel te magad is megfoghatod mondjuk a nagymamád kezét aki aztán belehalhat a fertőzésbe. 

Ezt tényleg érdemes komolyan venni, mert elképesztő a tájékozatlanság a teljes magyar társadalomban ebben a témában. Az oltásról egyetlen dolgot mondott a gyártó, az pedig az, hogy radikálisan csökkenti a fertőzés miatt kialakuló betegségek olyan szövődményeit amelyek jellemzően halálosak szoktak lenni. Soha, egyetlen gyártó sem mondta azt, hogy aki be lesz oltva az nem kaphatja el a vírust.

 

Erre kérdeztem rá, hogy ha ez a stájsz, akkor minek kell kiállítani igazolványokat és korlátozni a nem oltottakat a szabadságjogaikban. Közben te csatornát váltottál, de erről én nem tehetek. Oltva vagy nem oltva el is kaphatod és terjesztheted is.

 

Fentebb te magad írod, hogy az oltás megvéd a halálos szövődményektől. Feltehetően ezért be is oltattad magad és én is. Minden embertársunk garantálhatja a saját biztonságát ott van a lehetőség. Miért kell fasisztoid jogcsorbítások mellett kardoskodni még ezen felül? Ismétlem magam ezt mint beoltott kérdezem tőled mint progresszív liberális polgártársamtól.

Előzmény: BZoltan (91925)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91930

 a teniszpályán egy esetlegesen meleg.

 

nos ha valaki a teniszpályán túlhevült, azt le kell hűteni:)

Előzmény: BZoltan (91929)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91929

Na látod. Akkor jól mondom, hogy te nem meggyőződéses homofób vagy rasszista vagy, hanem csak...hogy is mondjam, hogy ne sértődj meg jobban a kelleténél (de kevésbé sem)... na szóval mérsékelten kifinomult (l.m.: neveletlen)

 

Amúgy ha, neked a teniszpályán egy esetlegesen meleg játékostárs jelenléte esetében megy a jólneveltség akkor gondolj arra, hogy ez egy nagy topik, sok olvasóval és bor iránti szenvedély és az offtopik ilyen mértékű tolerancia nem feltétlenül csak a cis-heteró, kaukázusi alkatú olvasótársak sajátja.

Előzmény: Hepci (91927)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91928

Mostanában segítettem jogosítványt szerezni több ismerősnek (tanítottam őket vezetni és nem engedtem, hogy megkenjék a vizsgabiztost).

Akkora a korrupció egyébként, hogy merem állítani, a vizsgán átmentek többsége nem rendelkezik elégséges ismerettel - kizárólag azért kaptak papírt, mert fizettek érte. Az eredmény az utakon remekül látható...

Előzmény: Daeril (91912)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91927

Nincs ezzel semmi baj, van amikor igyekszem viselkedni - pl. amikor a teniszpályán a partnerem egy buzi, akkor nem az ordítom dühömben (magamra), hogy "hová ütötted, te buzi", hanem mondjuk azt, hogy "..., te fakezű faszkalap".

Tehát láthatod, hogy kifejezetten finoman viselkedem, ha kell.

Nagyfarkú négerekkel nem szoktam teniszezni, meg nem is üvöltök ilyeneket magamról, ezért szerintem maradjunk abban, hogy ha azt mondom 1 nagyfarkú négerre, hogy nagyfarkú néger, az szerintem tényállítás, s mint ilyen, teljesen rendben van. :)

Előzmény: BZoltan (91895)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91926

> A jogositvany meglete azt is mutatja, hogy ismered es elfogadod a vezetessel jaro jogi kotelezettsegeket. 

 

Pontosan... és ez egészen más mint az, hogy a jogosítvány azt jelenti, hogy tudsz vezetni.

 

> Az usa-ban pl. egy viszonylag egyszeru tesztet kell a jogositvanyhoz kitolteni, 

Így van. Ugyanis a jenkik rájöttek, hogy egyszerűbb nem a tudással foglalkozni, hanem elég csak a jogi felelősséget átterhelni a polgárra. Aláírod, hogy te tisztában vagy a felelősségeddel és onnantól kezdve mindenki szarik bele abba, hogy tudsz-e vezetni avagy sem.

 

Én ejtőernyőztem amerikában és volt amerikai tandem pilóta oktatóm. Nagyon mókás, hogy mennyire más a szemlélet. Európában a kiképzés, oktatás és ezeknek a rögzített procedúrája adja a biztonságot (a jogit is) Amerikában meg a folyóméter waver aláírása :) Persze Amerikában is lehet tanulni, ha éppen hajlandó vagy megfizetni. De ennek a felelősséghez semmi köze.

Előzmény: altimus (91923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!