Azt nem tudtam, hogy itthon megjelent-e? Természetesen felirattal lenne a legjobb, általában azokat a filmeket kedvelem inkább... Na mindegy, majd kivárom:)
Sajnos csak ennyit tudtam segíteni. Mellesleg akkor tulajdonképpen milyen formátumban keresed a filmeket, hiszen ha jól értem, a videókazetta nem megoldás. DVD-n ugyan mindkettő megjelent külföldön magyar szinkron és felirat nélkül, de a közeljövőben szerintem nincs esély az itthoni megjelenésükre.
Az ÜVEGTÖRŐK című film pár éve megjelent VHS-en a MOKÉP kiadásában: én is akkor vettem meg. Ki tudja, a film talán még forgalomban van. A CSÚFAK ÉS GONOSZAK az elmúlt hetekben két ízben is ment az állami tévén reklámok nélkül: emlékszem, az első vetítése az olimpia időszakában volt, aztán néhány hét múlva megismételték.
Valaki tudna segíteni melyik az a sci-fi minisorozat ami talán 3-4 éve ment egyik kereskedelmi csatornán 5 részletben, amely: Arról szólt, hogy másik dimenzióból jöttek át lények, és átvittek egy-egy embert kisérletezni az ő dimenziójukba. Közben kiderült, hogy gyarmatosítani akarnak minden másik dimenziót, és kajának használják az embereket. Tehát készült az invázió. A dimenziókapu hasonló a slidersben látotthoz, csak sárga volt, és a lények is. Aztán kifejlesztett a katonaság egy kis kütyüt ami előre jelez, ha jön át másik dimenzióból a lény. Próbáltak mindent ellenük, de semmi nem jött be, végén ilyen nagy sok kilóméter átmérőjű fekete energiakupacok nőttek ki a földből a világ minden táján, és egy repülőgéppel próbáltak belerepülni, meg ledobni a közepébe egy bombát, aztán úgy tűnt sikerült is, de aztán újra kinőtt a ganajkupac, és valami nagy fejes reménytelenül, elkeseredve adta ki a parancsot atomfegyverek bevetésére. Az utolsó jelenetben egy ember áll a kupactól messze, és nézi, ahogy rádobják az atomot a dimenziókupacra, és minden kivilágosodik.
Elég gagyi sorozat, de nekem akkor tetszett, és szeretném újra látni.
Ki látta? Hogy tetszett? Mi a címe szerzője?
Keresem a Dárday Istán rendezte 1982-es Vörös föld című filmet. Az IMDB.com-on és az Amazon.com-on tudnak róla...de sehol máshol. Nincs az a pénz amit ne adnék meg érte :)
(Arra emlékszem, ami leginkább megmaradt bennem, mikor kidugta a fenekét az ablakon.)
Konvoj
Cím: Konvoj
Eredeti cím: Convoy
Műfaj: akció
Ország: amerikai
Gyártási év: 1978
Hossz: 106 perc
Szereplő(k):
Ali MacGraw
Burt Young
Ernest Borgnine
Kris Kristofferson
Seymour Cassel
Stáb:
rendező: Sam Peckinpah
Tartalom
Az óriáskamionok sofőrjeinek nem habostorta az élete. A gázolaj ára egyre magasabb, a verseny egyre nagyobb, ráadásul rendőrök hada áll lesben lassan szinte minden farakás mögött, hogy a legkisebb vétség esetén fülön csípje őket. Gumikacsa, a 18 kerekű kamioncsoda vezetője azonban nem ijed meg tőlük. A rendőrök minden cselére van egy még ügyesebb fortélya, és végül konvojba szervezi valamennyi sértett kamionost, hogy végre ők is megmutathassák, mit tudnak...
Keresem annak a filmnek a címét, melynek a sztorija:
Egy kamion sofőrje (ő a főhős) valami miatt üldöztetésben részesül (a rendőrség részéről? fogalmam nincs, miért), de ő csak megy tovább és nem akar megállni. Szolidaritásból csatlakozik hozzá rengeteg más kamionos is. Ezek a jóemberek aztán végestelen hosszú sorokban vonulnak az utakon a kamionjaikkal. Kábé ennyi a lényeg, hogy a sok kamion vonul és nem tudják őket a hatóságok feltartóztatni. Persze valami nő is ólálkodik arra, aki szolidarít a férfiakkal. Hogy honnan indult az egész konfliktus, arra a film végére szerintem már senki sem emlékszik. Ja, és a film Amerikában játszódik, gondolom.
Nem egy nagy durranás, de nagyon bosszant, hogy nem bírok rátalálni :o(
Nem emlékszik valaki erre a filmre? Valamikor a 90-es évek közepén láttam, nem hiszem, hogy '85-nél korábban készült volna. A sztori lényegében egy pszichiáter rendelőjében játszódik, a doki egy pilótát analizálgat, aki balesetet szenvedett és nem emlékszik a történtekre. Szépen lassan haladnak előre, a pilóta visszaemlékszik a gyerekkorára, feleségére, a replülésekre és végül a balesetre is. (Megvan a film poénja is, de nem feltétlenül lőném le.) A két főszereplő homályos, a doki talán Hector Elizondo (a Pretty Woman hoteligazgatója), a pilóta pedig talán Roy Scheider vagy Christopher Walken, vagy valaki hasonló.
Nah, a vicces az, hogy amíg írtam, megtaláltam a filmet, de ha már koptattam a billentyűzetet, berakom. Játsszunk, hátha másnak is ismerős :)
Honnan lehetne még letölteni a Táncos a sötétben c. filmet (lehetőleg szinkronnal vagy feliratosan)?
Most volt a tv-ben, de egy barátom lemaradt róla.
Köszi! :-)
Kersném annak a filmnek a cimét amelyet a világ legtöbb országában betiltottak, nem egy régi darab és az amerikai fiatalok agressziojárol és egyéb életéről szól.
nincs meg véletlenül valakinek A KÉT LOTTI című film???A legelső fekete-fehér, német változat? Már ezer éve keresem:((((((((((( Régen, kb 10 éve adták utoljára. vagy nem tud valaki olyan helyet, ahol meglelhetem??
Az ördögi Roy Slade (Evil Roy Slade) c. filmet hol lehet mexerezni magyarul?
Kb '75-ben egy szilveszteri műsroban adták az mtv-n (nem a Music TV -n :) ) és ha jól emléxem, kilencvenvalahányban mégegyszer. Valaki csak felvette...
Zoli