Én történetesen egy nyelvvizsgák szervezésével
és lebonyolításával is foglalkozó intézményben dolgozom, és van alkalmam az ITK Origó vizsgák laborrészére felügyelőként beülni.
Csalás a szóbeli vizsga bizottság elötti részén már csak azért is kizárt mert két vizsgáztató ül benn és a párokat úgy sorsolják.
A labor részen már inkább elképzelhető lenne, de az meg csak 15 pont a 60-ból.
Egyébként ha korrekt államilag elismert nyelvvizsgát szeretnétek akkor semmiképpen nem ajánlom a rigós nyelvvizsgát.Néha tényleg "szivatós" egy kicsit, különösen az írásbeli rész.
Én az ECL nemzetközi nyelvvizsgát javaslom, mely az Únió által támogatott, akkreditált (magyar, angol, német nyelvekből), és teljesen egyenértékű az államival.Arról nem is beszélve hogy külföldön is ér valamit.
Sziasztok! Rég jártam itt, pedig elhangzottak érdekes dolgok...
Hkoala::
"A _soha_ nagyon nagy szó, ezért erre a részére nem válaszolok. Ha azt írtad volna helyette, hogy "az esetek 97 %-ában", akkor vállalnám." Nekem sok ismerősöm nyelvvizsgázott már, úgyhogy asszem én is elmondhatom, hogy "az esetek 97 %-ában" én sem tettem le más helyett nyelvvizsgát.
Egyébként itt pontosan arról van szó, hogy ha kerültél már ilyen helyzetekbe, akkor megértheted, hogy miért döntöttem úgy, ahogy.
Természetesen ettől még minden jogod megvan nem helyeselni a dolgot, ezért nem is neheztelek Rád.
"Éhezésben volt már részem, de nem értem, ez hogy jön ide? Éhezni fog a barátod, ha (pénzért) nem segítesz neki? " Nem. Én fogok éhezni. Mert a diákhitel nem sokmindenre elég, vizsgaidőszakban meg nincs időm dolgozni.
inglisvumenke:
leányzó ismerősöd hasonló akcióra nincs véletlenül? ;-)) Sajnos nincs :-( Csak olyanok vannak, akik szintén igényt tartanának egy ilyen nyelvvizsgára :-)
identicalmcqc:
Köszi a tippet, de végül máshogy oldottuk meg: a srác régi személyijéből és az én fényképemből hozott össze egy dokumentet...
Egyebkent meg megvan a velemenyem az olyan baratrol aki ilyet ker... Max ha en ajanlom fel neki de en soha nem kernek olyat ami annyira torvenybeutkozo hogy a segitsegert cserebe akar jogilag felelossegre is vonhatnak valakit aki nekem akart segiteni.. Nos, itt engem a jogi felelősségre vonás nem igazán fenyeget, hiszen ha le is bukok, a vizsgáztatóknak nincs joguk ott tartani, így a rendőröket sem kötelességem megvárni, az irat pedig a barátom nevére szól.
Egyébként nekem a barátság olyan, hogy nem azt nézem, hogy ejnye-bejnye lehet belőle, hanem azt, hogy a barátom, aki ilyen helyzetben ugyanezt megtenné értem.
utana meg lapitok mint az a bizonyos a fuben? esetleg annyit mondok hogy bocs... koszke nekem az ilyen baratra nem lenne szuksegem.. Ezt hívják betyárbecsületnek. Ha valamiben benne vagytok, és a barátod lebukik, nem vitet be téged is.
a penz valoban penz de keress tanitvanyt es ugyanugy megvan... sot permanensebb beveteli forrasnak szamit.. Ember kuzdj es bizva bizzal :o) Oszinten szolva el kell ismerjem, hogy igazad van... Eddig el sem gondolkodtam rajta, hogy tudok-e olyan jol angolul, hogy valakit tanitsak (amikor en kozepfokuztam, akkor eppenhogy atcsuszam)(miért írok én ékezet nélkül?), de ha vége a vizsgáknak, utánanézek a dolognak. Köszi a tippet!
Egyébként tegnap volt az írásbeli. Végül a Bacu által javasolt módon oldottuk meg a dolgot, és nem volt belőle probléma. A nyelvvizsgával pláne nem...
Hogy őszinte legyek, szeritnem ez elég durván hangzik, én nem hiszem hogy ilyen létezik. Vagy baromi sok pénz kell hozzá!
Meg aztán nem utolsó sorban emberfüggő a dolog. Pl mi van, ha felháborodik a vizsgáztató és elküld?
Meg ez eddig még csak a szóbeli. És mi van az írásbelivel?
Nekem spec egy nemet spec felsofok kellene hotel&turism temakorben. Nekem mar van valami hasonszoru, de a baratnomnek meg nincs. Erosen keszul ra. Es majusban allamvizsga!
Ugyanakkor hallottam olyan infot, hogy jo penzert a bizottsag!!! hallgat vegig es elbeszeget veled az idojarasrol, mondjuk magyarul, aztan 75%-kal megvan a papir, nemet specrol. Es valodi a papir!Na? Persze ezt csak hallottam, de erdekelne hogyismegyez. Persze mi is elvetjuk a kozokirathamisitast :)Fujj!
Sajnos én is ebben a cipőben járok! Júniusban fogok államvizsgázni. Talán annyival jobb helyzetben vagyok, hogy a közép szóbelim már megvan, még az írásbeli kell. A napokban is fogok menni ismét megpróbálni, bár szerintem a Final Fight majd márciusban lesz.
A magam helyett mást beküldeni nyelvvizsgázásról már én is hallottam. A srácról akiről én is tudok annak bejött. Azonban azt tudni kell, hogy okirathamísitás útján csinálják. Vagyis, te odaadod a személyidet, kicserélik a srác fényképére és bemegy nyelvvizsgázni.
Szerintem etikátlan az egész, arról nem is beszélve hogy magadat is becsapod. Én inkább magam szeretném megcsinálni és bebizonyítani hogy megbírom csinálni. Már pedig meg fogom csinálni!
Arról nem is beszélve, hogy aki helyett bementek vizsgázni spanyolból kapott papírt róla. A poén csak az, hogy meg se tud szólalni spanyolul. Ezek után meg nem is mutogathatja ha mondjuk új munkahelyet keres. Ciki!
Annak ellenere hogz helytelenitem az otletet azt tudom mondani:
Letezik ideiglenes szemely igazolvany amit olyannak adnak aki elveszitette, elloptak, stb. a szemelyi igazolvanyat es ebben nincsen foto(!) nos ez lehet egy megoldas bar ugy tudom hogy most mar ilyenkor utlevelet vagy mas egyeb
Egyebkent meg megvan a velemenyem az olyan baratrol aki ilyet ker... Max ha en ajanlom fel neki de en soha nem kernek olyat ami annyira torvenybeutkozo hogy a segitsegert cserebe akar jogilag felelossegre is vonhatnak valakit aki nekem akart segiteni.. utana meg lapitok mint az a bizonyos a fuben? esetleg annyit mondok hogy bocs... koszke nekem az ilyen baratra nem lenne szuksegem.. a penz valoban penz de keress tanitvanyt es ugyanugy megvan... sot permanensebb beveteli forrasnak szamit.. Ember kuzdj es bizva bizzal :o)
Aki sohasem puskázott dolgozaton, vagy vizsgán...
aki soha nem súgott...
aki nem hallotta meg, ha súgtak...
aki sohasem tett etikátlan dolgot, hogy egy barátjának segítsen, és elutasította, ha egy barátja etikátlan módon akart segíteni...
aki már volt úgy, hogy nem tudta, miből kajál majd hó végén, és utált kölcsönkérni és ebből kifolyólag inkább éhezett hó végén...
és végül bizonyítékokkal rendelkezik arra, hogy a magyar nyelvvizsgarendszer maga a megtestesült etika és az igazságosság szimbóluma, és a vizsgázókkal szemben soha semmilyen visszaélés nem történik...
na AZ vesse rám az első követ.
A többiek meg mondhatják, hogy nem értenek egyet a dologgal, de én akkor is megpróbálom.
Lehet, hogy ódivatú vagyok, de nem helyeslem az ötletet. (Azt nem tudom, hogy milyen esélyed van a megvalósításra).
Gyanítom, hogy a Btk.-ba ütközik, de ha esetleg nincs rá paragrafus, akkor sem etikus.
Hello, én vállalok nyelvvizsgára felkészítést, alap- és középfokon. Gyakorlat, diploma van, 1300/45 perc, januártól, III. kerületben. Más célból korrepetálás is ok, a nyelv pedig angol.
Érdekel valakit?
Felhozom már ezt a témát, mert nagyon nem 0, és nekem is lenne kérdésem.
Szal van nekem egy barátom, aki ha csak lehet, a kerülő utat választja. Most kitalálta, hogy menjek be helyette nyelvvizsgázni, megfelelő díjazás ellenében. Nekem kisebb az affinitásom az ilyesfajta trükkök felé, de hát a barát az barát, a pénz meg pénz, szal most úgy vagyok vele, hogy megpróbálnám a dolgot. (Angol középfokú C-ről volna szó.)
Csak éppen az a baj, hogy én cca. 3 és fél éve nyelvvizsgáztam, azóta nem tanulok angolt, csak használom: olvasok, néha írok, ill. filmeket nézek angolul. Szerintetek így van esélyem letenni a vizsgát tanulás nélkül? (nekem épp akkor javában fog tombolni a vizsgaidőszak, szal nem lesz időm gyakorolni.)
Mégvalami: egyáltalán ez a dolog, hogy beküldesz valakit magad helyett vizsgázni, ez működik? Mert nekem szóbelin elkérték a személyimet. És a sráccal egy kicsit sem hasonlítunk egymásra, szal nem jöhetek azzal a szöveggel, hogy "this photo was taken several years ago...", ami tizenévesek esetén még beválhatna.
Drágáim, mizújs???! Semmi ötlet? Čn nekiálltam az angol tanulásnak, de nagyon lassan haladok! Még mindíg várom az egyszerübb, gyorsabb módszer-tippeket!! Vészesen köveleg a június.... :-(((((((
Hogy hol? Jó kérdés. Például könyvből is, mert nincsenek kiejtési problémák (ha tudsz mondjuk r után 3 egység hosszú k-t ejteni, pl. kirkko - írva ugyan ez 2, de ejtve 3 - (templom), markka (márka) stb. :-)
Ráadásul egy csomó német szó van a finnban, kicsit finnesre csiszolva (lásd a fenti 2: Kirche, Mark :-)
Szia Pancho! :-)
Nemetorszagban vagyok, de ez kilöve, mert ebböl mar van közepfokum. 2 közep "C" kell a dipihez :-((( Es hol a fenebe lehet finnt tanulni?? Van ilyen tanfolyam, tanar egyatalan? Pesten esetleg, de en videken lakok (Mikor nem Nemetben vagyok)
Akkor javaslom a finnt. 2 előnye van: könnyű nyelv (igaz, van vagy 15 féle ragozás, végződések szerint, de kevés a kivétel és kb. fél év alatt simán eljuthatsz középfokig), és a vizsgán közel se szívatnak annyira, mint angolból (gyakorlatilag örülnek, hogy valaki finnből is vizsgázni akar).
Melyik országban vagy? Hátha az se lenne olyan hajmeresztő. Például azt mondják, magyar csajok könnyen tanulják az olaszt. :-)
Hát, nem tudom. Ma tudtam meg, hogy nem fogadja el az egyetem az eszperantot, mert holt nyelvve nyilvnitottak. Marad az angol, egy kis segitseggel. Ötletek?? Amugy masnak nincs ilyen gondja? Jo lenne egymast vigasztalni.
Egy ötlet, ami csak átmeneti ugyan, de talán segit:
A jó multkorjában hallottam a TV-ben, hogy az lett a divat, hogy akinek ilyen gondja van mint neked az megtanul cigányul. Na, ne csodálkozzál, azért ilyenül, mert nagyon sok szót használunk a hétköznapi életben és csak rá kell tanulni egy kicsit. Sajnos nem emlékszem, hogy melyik nyelvjárást emlegették, de szerintem ha a Rigóban érdeklődnél - talán még- emailban is válaszolnának neked.
Én is meglepődtem a dolgon, de aztán érthetőnek találtam.
Unokatesóm férje volt hasonló állapotban anno. Talált egy "30 nap alatt eszperantóul" nyelvtanfolyamot, beiratkozott, és bejött neki. De ha könnyen tanulod a nyelvet, akkor sztem meg lehet próbálkozni az angol középfokkal még. Írásbelire megtanulod a nyelvtant, szóbelire meg a szóanyagot. Tényleg nem olyan durva, mint az ember gondolná. Esetleg lehet abban gondolkodni, hogy először lenyomod a Pittman vizsgát (mert ott nem genyók a vizsgáztatók), és azt honosítod (fordítás). Minél több részletben nyomod, annál könnyebb az egyes részekre felkészülni.
Azt elfelejtettem irni, hogy külföldön vagyok (sajnos nem angol nyelvterületen :-(( ), és csak decemberben megyek haza, de akkor meg lesz vagy 100 vizsgám, 1 szigorlattal is megspékelve. Szóval normális körülmények között nem sok esélyem van! Gondolkodok az eszperantón, de nekem borzasztoónak tünnek a szavai, annyira idegenül hangzanak!! Vagy jön az illegális módszer: valakit beküldeni magam helyett. Van olyan ismerösötök, aki kapható ilyesmire? (Irhattok privibe is). Vagy szerintetek mi a megoldás? Čn már kezdek kétségbe esni, az tuti....
5let: a szakmai anyaggal bővített vizsga szerintem egyszerűbb, mint az általános.
A nyelvtani tesztek azonos, de a fordítás, beszélgetések témaköre sokkal jobban behatárolható.
Ja és fogj neki sürgősen tanulni!
:)))
Egyebkent szerintem nem olyan nehez. Igaz en is azt hittem, de most, hogy a kezemben van mar a papir, nem tunik olyan szornyunek. A szobelin meg azert valamennyire iranyithatod a beszelgetest, ezzel kellene spekulalni szerintem.
Szóval öteletem csak egy van, de nem tudom az segít-e? A közép C helyett nem jó a felsőfok "A"? Ugyanis az ezerszer könnyebb, ha tudsz beszélni, mert ott nem a kezedbe kapott képet kell részletesen leírnod, hanem szabadon beszélni róla, ami eszedbe jut.