Keresés

Részletes keresés

Wormie Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1153

És a biztonsági őr miért nincs ott a büfés asztaloknál, ahol aranyláncos honfitársaink nem átallanak polcról összeszedett kajákat fogyasztani, a legkevésbé sem titkolt módon. Kb. három hete a savoya auchanban ott ettek egy komplett TORTÁT a hűtőpultból. :-O Járkált arra bizt. őr, de valszeg nem mert közbeavatkozni. Mert ezek voltak vagy nyolcan.

No erre mondom, hogy ne a vásárlás nélkül, kis válltáskával távozókat b.xtassák, hanem belül is dolgozzanak!!!!!  Nagyon sok ember van úgy, hogy odamegy egy bizonyos akciós termékért, ami természetesen nincs :-(, aztán mérgében azonmód távozik is. Egyáltalán nem általános, hogy ha már ott van, akkor vásárol is valamit...

Ezen kívül leírtam már több topikon is elég sokszor: az áruházi lopások kb. 60%-át a dolgozók (főleg a vezetés, ill annak tudtával) követik el, utána jönnek kb. 20%-ban a biztonsági szolgálat, és csak a csekély maradék a vásárlók. No és persze rajtuk csattan az ostor. :-(

Előzmény: Törölt nick (1152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1152
Hát tény, hogy nem a harmadik generációs értelmiségiek mennek biztonsági őrnek, de azért még emberszámba lehet venni őket. Attól, hogy nincs szakmája, vagy olyan van, ami semmire sem jó, esetleg alulfejlett az intellektusa, még lehet otthon családja, gyereke, akiket el kell tartania, és mi a fenét csináljon, ha sehová sem veszik fel? Van aki lusta, van aki csak erre alkalmas, nő is, férfi is. A hasznosságuk persze megkérdőjelezhető, de amíg nem én fizetek, baromira nem érdekel, hogy megfogják-e a tolvajokat.

Hogy mindenkit gyanúsnak tartanak, azért van, mert mind gyanúsak is vagyunk. Állj meg egy nagy bevásárlóközpontban egy negyed órára, és nézelődj egy kicsit. Van olyan, akiről nem tudod elképzelni, hogy lopna? Ha van, naív vagy. Másrészt melyikünk hívná a biztonsági őrt, vagy lépne fel maga, ha mellette valaki elrágcsálna egy kiflit, és ki az, aki még sosem fújt ki egy kis parfümöt az originál flakonból, hogy megszagolja, ha nem volt kitéve teszter? Azért néznek mindenkit tolvajnak, mert olyan a közgondolkodás. Még mindig az van bennünk, hogy az államtól (multitól) nem szégyen lopni. Ha majd ez megváltozik, akkor a biztonsági őr kedvesen segíteni fog tampont keresni, addig meg gyanúsan méreget, ha az átlagosnál hosszabb ideig tapogatod az árut.

Mellesleg férfi vagyok, és rendszeresen járok DM-be. Nehogy már kifejezetten valamelyik nem igényei szerint működjön egy kereskedelmi lánc, ahol hétköznapi illatszereket, háztartási dolgokat árulnak. Nem tamponbolt az :)
Előzmény: Wormie (1151)
Wormie Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1151

Gondolom, büfé-ruhatár szakon végzettek... :-D

Ha meg az én diplomáimra kíváncsi vagy, böngészgesd a Wormie-összest. :-D

Azért nagyon nem lehet véletlen, hogy a fórumok 98%-án szidják a biztiőröket, főleg modortalanságuk és viselkedésük okán.... Nem előítélet, TAPASZTALAT.

Előzmény: Törölt nick (1150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1150
Mindenki annak született, én viszont továbbtanultam, de utálom a kényeskedő libákat, akik kiakarják szolgáltatni minden helyzetben.
Nekem még sosem okozott gondot, hogy elolvassam egyes termékek hátoldalán a leírást és az sem, hogy az általam kívánt áruféleséget megkeressem, továbbá különbséget tudok tenni az EALDÓ és a biztonsági szolgálat egyenruhája között.:))
Ha figyeltél, nem Neked válaszoltam, s ha jól emlékszem, nem is kezdeményeztem beszélgetést magasröptű intelligenciáddal.:))
Na csá!!
Ja egyébként Te elvégezted a 8 általánost? Csak azért kérdezem, mert a régi kollégáim mindegyike felsőfoku végzettséggel rendelkezett.
Na így alkoss Te másokról véleményt.
Előzmény: Wormie (1147)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1149
Szerintem meg is fogja mondani, hogy melyik üzletben keresd legközelebb!!!
Előzmény: Wormie (1148)
Wormie Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1148
Valamelyik topikon azt a javaslatot olvastam, hogy a dm-es biztonsági őrt úgy a legjobb zavarba hozni, ha a magát zavartatva érző nő megkérdezi tőle, hogy szerinte melyik a legjobb óvszer. :-DDD
Előzmény: Törölt nick (1145)
Wormie Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1147

Kered meg magad vazze!

No ezzel szépen kiállítottad magadról a bizonyítványt, hogy IQ-ilag is abszolút beleillesz a biztonsági őrök társaságába... :-DDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (1146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1146
A biztonsági szolgálatnak nem az a dolga, hogy a Te röhejes tusfürdőidet keresgesse. Kered meg magad vazze!
Előzmény: Törölt nick (1142)
Wormie Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1144

Szerintem azt a vásárlót nem igazán zavarja, hogy belenéz a kosarába, akinek nincs mit takargatni.

Ne haragudj, de ez tipikus "másikoldali" hozzáállás. Honnan tudod te, hogy engem mi zavar. Hogy a francba ne zavarna, hogy tolvajnak néznek???????????? SOha életemben egy kiflicsücsköt se rágtam el kifizetés előtt...

Előzmény: Törölt nick (1140)
Wormie Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1143

És egy ilyen helyzetben mit tudsz tenni?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120897&la=70060509
Három-négy hete figyeltem fel a Mezőkovácsházi Pennyiben hogy az átlagnál sötéteb bőrű etnikum tagjai délután mihejt a biztonsági őr leadja a szolgálatot heten-nyolcan megjelenek s pakolnak a kabát,szoknya minden kis szegletébe ételt italt meg minden egyebet.
A legszörnyűb a dologban amikor szoltam a pénztárosnak csak anyit válaszolt , mit csináljak vele.

Sok helyen a bizt. szolgálat is be van fenyítve (inkluzíve a családjuk) A megfelelő topikban a polidilin tuti megtalálod az utalásokat.... De itt nem akarok kimoderálódni. :-)

Előzmény: Törölt nick (1140)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1141
Képzeljétek el, azóta az a kedves cipőbolt még egy levelet sem küldött. Magyarán: le van tojva a vásárló feje.
Előzmény: Törölt nick (1130)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1140
Kb. 15 évig voltam biztonsági cég alkalmazottja. Pontosan értem miről beszélsz, s bár nő vagyok nekem is a feladatom volt, hogy mások táskájába belenézzek /s megjegyzem többnyire meg is találtam amit kerestem sajnos!!/. Ez egy ilyen mocsok szakma, de sajnos van, hogy nem válogathatsz, a pénznek nincsen szaga.
Amikor elkezdődött ez a fene nagy rendszerváltás, rádöbbentem, hgoy a titkárnői állásomat elveszítem, a pesti kérómat fel kell adnom és irány vidék. Válogatás nem volt, tetszett, vagy nem tetszett, ez a meló volt az, ahol megfizettek. Mert akkor még megfizették az őröket és mellesleg normális, magas szintű képzés is volt, nem egy hónap mint mostanában. A mai őrök nagy része részt vesz egy gyorstalpalón, aztán mehet a melóhelyre. Vagy tudja a feladatát, vagy nem, és sajnos az utóbbi a többség.:( Nem az ő hibájuk, inkább a rossz képzések hibája mindez. Legtöbbjük nem csak a jogaival, de a kötelességeivel sincs tisztában, s ez megint csak nem feltétlen csak az ő hibájuk. Persze annak idején én is rendszeresen utána néztem a megújult jogszabályoknak, törvényeknek, s igyekeztem úgy dolgozni, hogy ne találhassanak hibát a melómban.
Valóban idegesítő, hogy az illatszerboltokban a férfi "kollégák" belebámulnak a tamponos dobozomba, de addíg amíg az őröket nap- mint nap megfenyegetik a tetten ért tolvajok, hogy hazafelé menet egy félreeső helyen jól elagyabugyálják, addig nem hiszem, hogy megoldható, hogy a kereskedelmi egységbe csupán női őröket alkalmazzanak. Gondolom innentől kezdve érthető okokból.
Még valami: meg fogsz lepődni!!
Hoszzú éveim alatt szinte kizárólag jólszituált, jólöltözött, mondhatni rendkívül drága ruhákban villogó lopósokkal volt dolgom, na meg rengeteg gyerekkel, akik a mamájuknak akartak Karácsonyi meglepetést.:))) Gondolom jól meglepték szegényt!:(
Nem szeretnék senkivel vitába szállni. A helyzet az, hogy véleményem szerint egyetlen munkahelyen sem szabad megkülönböztetni a dolgozókat, sem korra, sem nemre, sem fajra való tekintettel. Bár egy nő /s ezt mindenki tudja /, legalább hatszor átugrik egy pasit, mire az szegény egyáltalán megmozdul, viszont a férfierővel nem mindegyikünk vetekedhet.
Szerencsésnek érzem magam, mert ennyi év alatt egyetlen alakalommal kellett az önvédelmi foglalkozásokon tanultakhoz folyamodnom egy férfival szemben, minden más esetben elég volt a határozottságom, s verbálisan is boldogultam.:))

Összegfoglalva: nem értek Veled egyet, mert igenis szükség van a férfi biztonsági őrök jelenlétére, mert nagyon magas a lopások száma, valószínűleg az elszegényedés miatt.
Szerintem azt a vásárlót nem igazán zavarja, hogy belenéz a kosarába, akinek nincs mit takargatni. Gondolom a férfi kollégának is van felesége, aki használ tampont, sampont, ilyen olyan kencéket. Nem valószínű, hogy nagyon érdekli, hogy mi van a kosárba, sokkal inkább az, hogy az ki is legyen fizetve!
Előzmény: Törölt nick (1139)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 1138
Csak küld el úgy, ahogy ide leírtad. Ha gondolod, a telefonszámod ad meg és a neved, úgy gyorsabb. Majd válaszol valaki szerintem. Nekem is válaszoltak.:)
Előzmény: Martillla (1137)
Martillla Creative Commons License 2007.08.03 0 0 1137
Kinek írjak emailt?
Előzmény: Törölt nick (1136)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 1136
www.fvf.gov.hu

Próbálj érdeklődni E-mail-ben, az nem kerül szinte semmibe, aztán hátha adnak tanácsot. Érdemes lenne ezt a hozzászólásod úgy, ahogy van elküldeni nekik.
Előzmény: Martillla (1135)
Martillla Creative Commons License 2007.08.03 0 0 1135
Tiszelt Fórumozok!
A tanácsotokat szeretném kérniNéhány évvel ez elött volt egy meggondolatlan lépésem,ami miatt tartozásom lett a pannon felé.Hosszu viták után ezt le vonták a fizetésemböl,2005 februárjában a tartozás utolsó levonása is megtörtént.Majd 2006 januárjában kaptam egy levelet a pannontól hogy tartozásom van!Ezért, idézem:adatait az elektronikus hirközlésről szóló 2003. évi C. törvény 158§-ának megfelelően a távközlési szolgáltatók közös adatállományába továbbítottuk.Természetesen rögtön kértem a cégtől ahol dolgozom egy igazolást hogy én ezt már egy éve kifizettem.Ezzel elmentem a pannon helyi képviseletéhez,ahol viták árán, de elismerték hogy nem tartozom az igazolást el faxolták a központba és mondták hogy majd érdeklödjek.Hát érdeklödtem!Semmi!Érdeklödtem ujra megint semmi.Ez ugy 2006 szeptemberéig eltartott mikor is már elfogyott a türelmem és ujra mentem a helyi képviselethez.Akkor már hatalmas botrány kerekedett!Az ugyfél szolgálatos nötől megkérdeztem tartozom e,közölte hogy igen.Akkor az orra alá dugtam az igazolásomat ,erre azt mondta ö ezzel nem tud mit csinálni hivjam az ugyfél szolgálatot és mondjam meg hogy nem tartozom(és akkor mi van ha azt mondom?Majd biztos ott elhiszik nekem.).Simán le akart rázni de elözö tapasztalataimból tanulva nem hagytam magamat Elökaptam a telómat és hivtan az ingyenes ügyfélszolgálatot a kezébe adtam és mondam neki beszéljen.Az ügyfélszolgálaton nem volt szabad ügyintéző ugyhogy felhivott egy másik számot beszélt 18 percig,persze ettöl nem léptünk elöbbre az ügyben de a kártyámat lebeszélte mert ez a szám nem volt ingyenes!Akkor már teljesen kiakadtam.Akkor előkerült a képviselet vezető és megigérte hogy intézkedik meg kártalanit a kártya miatt.Egy hét mulva telefonált hogy forditva lettek elutalva a pénzek,ami a végrehajtónak járt azt kapta a pannon ami a pannonnak azt kapta a végrehajtó majd intézkednek és adnak egy 900as feltöltőt.Nem intézkedtek!Ugy 1 hónapja irtam a pannonnak egy ajánlott levelet hogy azonnal vegyenek le a listárol mert én nem tartozom nekik.A válasz egy telefon volt hogy én járjak a pénz után.A kérdéseim! Mért nekem kéne utánna járni?Ez az ö pénzük az ö végrehajtójuk.Ök adták meg a számlaszámokat az utaláshoz,de ha még a cégem is rontotta el,nem nekik kéne vele elintézni?Töllem csak vontak és nem keveset,bizonyitottam hogy ki lett fizetve.Ha 2004-2005 ben hiányzott nekik az a pénz akkor most miért nem?Hová lehet ilyen ügyben forrdulni?
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.31 0 0 1134
Ezt te sem gondolod komolyan, hogy evvel fognak foglakozni, miközben a bűnözők ellepik az utcákat??:)
Előzmény: Törölt nick (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.30 0 0 1133
Pl. rendőrség? Vagy az hülyeség?
Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.30 0 0 1132
Ha nagy cimborák a pogármesterrel, akkor már látom sanyarú sorsod.....:(
Előzmény: rendo (1131)
rendo Creative Commons License 2007.07.28 0 0 1131
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Nem messze tőlünk működik egy motocross pálya.Tudtommal illegálisan,de ez most nem érdekes.A szemét tulajt nem érdekli semmi,este 9-ig motoroznak,a szélfolyamatosan felénk fújja a port,néha levegőt sem lehet venni,a zajról már nem is beszélve.Melyik hivatalhoz fordulhatok a panaszommal,nem bezáratni szeretném,csak lekorlátozni ésszerű időközre a használatát,hogy esetleg mi is tudjunk pihenni.A polg.mest.hivatalba nem mehetek,mert nagy cimborák a polgármesterrel. Előre is köszönöm a segítségeteket
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 1130
Kaptam választ és fel is hívtak, hogy mi a teendő.:))
Előzmény: Törölt nick (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.10 0 0 1129
Ez nem kevés pénz, és az autó sem két fillér, inkább fordulj ügyvédhez. Amúgy olyan nincs, hogy a bank csak úgy bármit elvisz, az biztos, hogy nem jogszerű.
Előzmény: forintocska (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 1128
Nagyon ararnyosak voltak ezen az oldalon, mert visszaküldték egy az egyben a levelem......
Előzmény: Wormie (1126)
Wormie Creative Commons License 2007.07.03 0 0 1126

Csak nem a Leo....do cipőboltról van szó?

A helyedben beszaladnék a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségre (Blahán), vagy legalább írnék nekik egy e-mailt - érdeklődve a lehetőségeimről. www.fvf.gov.hu

Persze most már - mivel gyakorlatilag elfogadtad a (szerintem nem jogos) ráfizetéses cserét, sok esély nincsen... Mindenesetre legközelebb hasonló esetben kérd a vásárlók könyvét! Lehet, hogy már a VK emlegetésére megenyhülnek. :-) Ugyanis a bejegyzés egy példányát kötelesek elküldeni hivatalos helyre, és nem igazán áll érdekükben, hogy "kiszálljon" hozzájuk a hatóság nézelődni... Ugyanis könnyen találhatnak egyéb szabálytalanságokat is.

Előzmény: Törölt nick (1125)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.03 0 0 1125
Szeretnék egy hozzáértőtől !!! segítséget kérni:
Az egyik plázában úgy hírdeti magát egy cipőbolt, hogy "kettőt fizet, hármat vihet" akciót tartanak.
Mi vásároltunk is két pár elég drága férficipőt Kb 13000 Ft/pár/, amihez állitólag ajándékba kaptuk a harmadik pár cipőt kb. 6690 Ft, ami történetesen egy női fapapucs.
Az egyik pár félciőnek a talpán kb. három hét alatt szó szerint kiszakadt a bőr ezért tegnap visszavittük az említett üzletbe. Na ott ért a meglepetés!
Közölték velünk, hogy mivel a legdrágább cipő árából vonták le az ajándék női papucs árát amikor vásároltuk, így most a levont érték után fennmaradó összeget vásárolhatjuk le, ami ugye szintén hatezer forint körül volt.
Elkeseredtem ugyan, de mit tudtam tenni, hozzátettünk megint kb. 8000 Ft.ot és kicseréltük e szakadt cipőt egy újra.:(
Az eredeti blokkon ez áll:
pantofi sp c
13 290
51%
-7 778
női szabot c 6 690
pantofi bar c
12 490
összesen: 25 692

Most akkor átvertek, és menjek panaszra, vagy nyugodjak bele, hogy ezt így kellet csinálniuk, mert az egész akció egy nagy átverés????
Windows NT Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1123
Hát igen ezeket csak úgy lehet javítani, ha az adott elemet kicserélik, vagy az ajtót.

Sajna nekem is van más dolgom ezért lesz idő amikor nem tudok válaszolni, mert nekem is dolgozni kell, de értelme sem sok van ennek az üzengetősdinek itt mert mint már mondtam láttatlanba nem tudok mit mondani ahozz látni kellene a dolgokat, így hiába is mert nem tudom milyen zárak, milyen ajtók stb. Tanácsot is csak úgy lehet adni, ha az ember személyesen látja és akkor elmondod, hogy mi a probléma. A találgatásoknak meg nem sok értelme van.

,jajkisnagyságaalegjobblegszuperebbcsakhozzánetesseneknyulnilegjobbzármásolhatócsa
Igen ez a bóvli szöveg ez nekem is tetszik, ez kb olyan, hogy veszel egy kocsit, de szerelőhöz kell vinned akkor annyi a kocsinak, sajna minden egyszerhasználatos ez a fogyasztói társadalom, sőt nem javítanak vegyél másikat, ha elromlik, itt csak az a bibi, hogy ezt nyugati fizuval meglehetne tenni de az ittenivel nem, ja de nyugaton nem is lehet eladni a sz@rt.

Másolható kulcs amit minden sarkon másolnak kulcsot arra max a csirkeólat lehet rábízni, komolyan imádják az olcsóbb zárbetétekre/zárakra is ezt mondani, de ez sajnos szinte, hamis félretájékoztatás.

Barkácsboltok mindenféle kínjai és egyéb gagyi gyártók termékeit árulják, ezért mennek tönkre.

Üdv
Előzmény: Törölt nick (1120)
Windows NT Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1122
Nem én táborokba sohasem járok, mert utálom a közösködést, és nehezen tűrök idegent pláne egy szobában. Egyébként Kemence ott van házunk.
Előzmény: Törölt nick (1116)
Windows NT Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1119
A ciftől nem szabadna karcolódni, ha attól megsérül ott nagy baj van. ezek a színezések, ha pl: színes fa mintás az ajtó a műanyag akkor is fehér, csak ráragasztanak egy famintás fóliát, ha jó minőségű neves gyártótól van annak nem szabad lejönni.

Dekorablakok van olyan, hogy valódi osztás, de van álosztás is ez útobbi nekem olyan giccsesnek tűnik, ha rá van ragasztva az bizony lejöhet az a jó amelyik a két üveg között van.
Előzmény: Törölt nick (1117)
Windows NT Creative Commons License 2007.06.26 0 0 1118
Igen van ilyen, hogy behozzák nyugatról az alapanyagot és itt rakrák össze azthiszem ilyen pl: a DECEUNICK is.

A komolyabbak mindenféleképpen már az üveg gyártása közben "beszerelik" a hővédő és biztonsági "fóliát" nem is fólia az, hanem az üveg van úgy edzve és természetesen rétegragasztott ami a betörésnek ellenáll, az autóban is biztonsági üveg van, de ott más célt szolgál ott az esetleges balesetnél úgy törik porrá, hogy senki ne sértsen meg, lakásnál a betőrés ellen kell. Van lehetőség utóla is fóliázni, de ha ezt csúnyán teszik fel az meglátszik, szokták utólag betőrés és hő ellen is ilyenekkel fóliázni, a 3M cég gyárt és foglalkozik ilyenekkel, viszont lakásnál lehet, de autónál TILOS mert a rendőr, vagy közlekedésfelügyelet megállít és máris ugrott a forgalmi, buta dolog, de azzal érvelnek, hogy, ha este sőtétben felkapcsolod a világítást akkor visszatükröződik. Egyébként nekem sem hővédő üvegezett a kocsi, de szívok is vele rendesen.

Persze a gyári hő- és biztonsági üveg szebb és szerintem is megbízhatóbb.

Az könnyen lehet, hogy gagyit adnak el jó drágán, sajnos aki nem ért hozzá és ráadásul, ha ezt észreveszik akkor nincs menekvés úgyránk sózzák a gagyit, hogy az na, én is találkoztam olyannal aki attól félt, hogy valami sz@r zárat adok neki drágán, ilyenkor hiába becsületes az ember akkor is így állnak hozzá, volt már olyan, hogy emmiat inkább lemondtam a munkát hívjanak mást, nemrég egy spiné egy új számítógépével volt ez, addig kekeckedet, nem bírtam vele megértetni, hogy nálam nincs ilyen végül megkértem, forduljon máshoz mert így nem vagyok hajlandó összeállítani neki, úgy csinált mintha az atomerőmű biztonsága függne tőle, ráadásul ajánlottak neki.

Az biztos azért régebben inkább 50-60-as évektől visszafele stabilan és jobb minőségben gyártottak nyílászárókat és ezek még mindig ajtók ablakok.

Sajnos műanyagban is van gagyi olcsó cucc ilyeneket lehet a barkácsárúházakban kapni, olyan gyenék, hogy épp megállnak a "lábukon".

Sajnos véleményt egyébként láttatlanba nem tudok mondani ahhoz látni kellene.

Üdv: Windows NT
Előzmény: Törölt nick (1117)
Windows NT Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1115
Garantáltan nem mert én max. csak szüleimhez megyek a börzsönybe.
A balatonnál is csak megfordultunk kocsival egy délutánra, ennyi.

Üdv
Előzmény: Törölt nick (1114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!