Ezekhez az informatikai dolgokhoz nem értek, de talán van egyszerűbb megoldás, mint bepötyögni 4500 nevet és egyéb adatokat.
Tudom, hogy pl. a túratop nem hivatalos lista, de talán azt is fel lehetne használni, kb. fél perc kikopizni az abban levő adatokat egy excelbe, és ha nem is sok, de több mint 500 teljesítő ott is fenn van. Talán a Vízkelety-könyv teljesítőlistája is megvan már vhol digitálisan, ha igen, azt is fel lehetne használni.
Kvte, nem megoldható, hogy a nem elvihető füzet lapjait lefénymásoljátok, és azokat mindenki otthon, szabadidejében bepötyögi egy excelbe? Így bevállalnék én is párszáz adatsort szívesen, de sajnos hétköznap munkaidőben nem tudok órákra elszabadulni.
nekem nem a 4500 név begépelésével van bajom. Egyetértek, szét kell osztani, aki tud segít.
De ha már Excelben van, ami egy "adatbázis", akkor ne kelljen már megint 4500 percet rászánni arra, hogy újból begépeljük egy másik adatbázisba. Ekkor már érdemes lenne nézegetni egy olyan free toolt, ami leutánozza a billentyűzetet (és az egeret), s ráengedni, hogy gépeljen a tool. Ha valaki nem tud ilyet fejből, hétvégén ránézek.
Egy szkenner és egy OCR program vidáman eszi az OKT teljesítői listát a Vízkelety könyvből... (Kivéve, ha copyright problémák miatt ez az út nem járható.)
példa:
KÉKTÚRA JELVÉNYESEK 1-3678 sorszámig (2001. december 31-ig) 1961 6o. Komjáthi Zsuzsa Állami Áruház 1. Völgyi Flórián Diósgyőri Vasas 61. Nagy Jenő Állami Áruház 2. Erdőszegi Ferenc Főv. Autóbuszüzem 62. Szöcs Zoltán Állami Áruház 3. Pál István Postás Közp. o. 63. Szőcs Zoltánné Állami Áruház 4. dr. Felkai bdön Főv. Gázművek 64 Szentgyörgyi Imre Postás Közp. o. 5. Takács István Föv. Gázművek 65. dr. Szatmáry Zoltán Főv. Tanács
1962 66. dr. Szatmáry Zoltáisné Föv. Tanács
67. Balázs József Állami Nyomda
6. Petö János Kőbányai Törekvés 68. Kécsi Ferenc Beloiannisz 7. Wéber Ferenc MAHART 69. Homonnay Béla Bp. Mezőg. Gépgy. 8. Polyák János Újpesti Spartacus 70. Péterfia Sándor Ferroglobus 9. Galambossy Gy. Miskolci lokomotív 71, dr. Kürthy Miklós Statisztika
Nincs export-import, egy felületen kell bevinni, ahol kb 6-7 mezőt szokás kitöltögetni vagy másolni. A folyamatban egy begépelés mindenképp lesz a papíros dolgok miatt. A szűk keresztmetszet is ez: legalább egy Excelig eljutni Zuglóban kell. Hogy utána abból hogy lesz a weben is megjelenő cucc: az más nem ott helyben történik és időben sem korlátozott (kap a jelentkező egy excelt emilben és akkor csinálja amikor ráér otthon).
Nagyjából arra számítok, hogy egy átlagos jelentkező vállal 2-4 darab, egyenként 1-2 órás alkalmat, amikor ráérne gépelni. Ez alatt megcsinál összesen kb. 200-400 nevet (alkalmanként kb. 100-at), és ennyi, elküldi az Excelt nekem. Tehát még véletlen se úgy olvassátok, hogy keresek egy valakit, aki 4500 nevet begépel, mert az embertelen lenne.
"Tapasztalataim szerint ami digitálisan megvan, az kb 1 név/perc körüli sebességgel haladt."
Ez hogyan jött ki, új rekord, copy/paste és save eljárással kell ezt megoldani? Nem lehet valahogy importálni vagy direkt beinsertálni az adatbázis megfelelő helyére?
Az MTSz honlapján szeretnénk megjelentetni az összes nagy Kéktúra teljesítőinek névsorát. Ez az Alföldi Kékre már elkészült (265 név), a Dél-Dunántúli Kékre folyamatban van (700 név - köszönet érte Hev-nek), de az Országos Kékkel van egy kis gond.
Az egyik probléma, hogy itt kb. 4500 névről van szó, ami azért egy jelentős ugrás. A másik, hogy az OKT adatai csak írott formában vannak meg mindenféle erre a célra rendszeresített füzetekben, de digitálisan (Excel pl.) nem. Lenne olyan érdeklődő önkéntes, aki többedmagával nekiállna ezeket az adatokat egyrészt egy Excelbe begépelni, másrészt a honlapra utána felvinni? Ez valószínű nem egy emberes és nem néhány napos munka lenne, cserébe viszont semmit nem tudunk fizetni érte. Deal? ;-)
Tapasztalataim szerint ami digitálisan megvan, az kb 1 név/perc körüli sebességgel haladt. Ugyancsak tapasztalat, hogy ezt a munkát kb 60-90 perc alatt meg lehet unni rendesen. Tehát kb ilyen mennyiségre lehet egy alkalom esetén számítani. A füzeteket nem lehet kivinni az MTSz központból, ami Zuglóban van a 7-es busz Czázár András utcai megállójánál. Ebből következik, hogy csak a központ nyitvatartási idejében lehetne ezt végezni.
Ha lenne olyan őrült köztetek, akit érdekelne ez a dolog így, ezekkel a nehezítésekkel, dobjon meg egy emillel, és elkezdem szervezni a benti dolgokat. Nem lesz kész holnapra, de ha el sem kezdjük, akkor sohasem lesz kész.
Egész szombat délután, majd vasárnap a vonaton az az érzésem volt, hogy "csak a testem" jön le az Írott-kőről. Ma a délelőtti órákon szintén hasonló volt a helyzet. Aztán jött egy tanítvány, akivel készültünk az érettségire. Abban az osztályban affél pót-ofő vagyok, mesélt dolgokat, akkor éreztem, hogy a lelkem is hazatért.
Nem voltam ortodox, mikor hogy volt kézenfekvő (közelekdésileg vagy szállásilag megoldható), úgy haladtam.
Kelet-Nyugat, azaz film szerinti irány:
Hollóháza - Encs vá.
Sirok - Nagymaros komp
Máriaremete, templom - Dorog vá.
Szárliget - Gánt
Bakonykúti - Badacsonytördemic-Szigliget vá.
Tapolca - Gyöngyösi Csárda
Sümeg - Írott-kő
Nyugat-Kelet irányban bejárva:
Sümeg - Zalaszántó - Gyöngyösi Csárda
Tapolca - Badacsonytördemic-Szigliget vá.
Bakonykúti - Gánt
Szárliget vá. - Dorog vá.
Máriaremete, templom - Visegrád, komp.
Sirok - Boldogkőváralja vmh. (itt van ugyebár egy kis átfedés, de Hernádcécén elsőre nem tudtam bélyegezni, mert nem volt meg a bélyegző)
Köszönöm a választ, így már érthető a dolog. Az új családtag érkezéséhez gratulálok! Nekem ebből a szempontból lehet némi bűntudatom, hiszen egyik gyermekem születése idején sem tartottam hosszabb túraszünetet (persze ehhez feleségem támogatása is kellett). Most viszont már a srácok "túráztatása" folyik...
sajnos nem sokszor voltam. Télen csak úgy szeretek ha hó van
A hómentes kopasz tájtól nagyon le tudok hangolódni. Idén meg nem sok hó volt (vagy mindig rosszkor, sose ráérős hétvégén)
Valamiért inkább ttúráztam (börzsönyi forrástúra, kesser ttúra, szombaton megpróbálkozom a Gerecse50-nel is)
de ami mozgalmi túrán voltam (forráskeresés a Gerecsében, Encián fiatal túratárs) azokról szerintem írtam.
Júniusig szeretném befejezni az Enciánt (2 napos túra) a KDP-t (3 napos túra) meg szintén 2 napban Sümeg-Keszthely OKT-t hogy meglegyen egyben Írott-kőtől Badacsonytördemicig, meg Hűvösvölgytől Nógrádig, mert szerintem lesz egy év kihagyásom (új családtag érkezik)
Köszönöm! Júniusig nem hiszem, hogy lehetőségem lesz a jelvényt intézni. A füzet megvan (az utolsó pecsételés után meg kellett menteni, ert a viharos szél a bélyegzőpárnámmal együtt el akarta ragadni az Írott-kőn), a tatár nem hajt...
A DDK érdekel, mint írtam, az alföldi kék nekem - alföldi gyereknek - túl síkvidék.
Abban pedig tökéletesen egyetértek veled, hogy a kéktúrázás sajnos (vagy inkább hál' istennek) gyógyíthatatlan kór - és ráadásul még fertőző is! Én is így voltam vele... Az OKT után pedig hadd jöjjön az RP-DDK, aztán pedig... de ezt úgyis majd eldöntöd! További szép túrázást! A jelvényszámot majd be íde is!
Hajnalban indultam keresztanyáméktól, hogy Szombathelyen elkapjam a 7:03-kor induló csornai személyt. Ölbőn rajtam kívül egy ember szállt le. Forgalmista hölgynél bélyegeztetés (egy hónapja itt szakítottam meg a túrát), majd irány a falu. Az első megálló a vegyesbolt volt. A pékáru friss, a kiszolgálók köszönni nem tudnak. Sajnos...
A falu után volt egy rövid szakasz, ami nehezen volt járható, egyrészt a sár és a gépek által szétnyomott utak, másrészt a bokrok miatt. Utána viszont Abláncig "sztráda" volt. A malom előtt ereszkedőnél az erdészek éppen telepítettek. Pár szót beszéltem a munkásokkal, mondták, hogy kerítés és létrázás lesz hamarosan. (Mintegy végszóra ekkor egy kb 30-35 fős szarvascsorda vonult át előttünk.) A csárda felújítás alatt. Pihenőt nem tartottam, szedtem a lábam Tömörd felé. Az első szakaszon sok törmelék, utána az ösvény majd az erdészeti utak jól járhatók. Kincsédpusztánál tettem ugyan egy felesleges kitérőt, körvejártam az egész majort, mire kijutottam az aszfaltra. A régi útból már nem sok maradt, aszfalt csak nyomokban. (Ezt nem bántam...) Ablánc felől jövet egy méretes tuja takarja a bélyegzőt rejtő szelencét, így azt nem vettem észre. A buszmegállóban pihenő, ebéd, majd vissza bélyegezni.
Tömörd után az első szakasz kicsit kacifántos, azaz az ösvényen nehéz volt menni - figyelni is kellett, de a jelzések sűrűek, azok alapján lehetett menni (mert nyomok nem voltak). Visszatérve az erdészeti útra az soztrák határig újból "sztráda" volt - és mint kiderült, térerő is, mert az igazgató-helyettes (még itt is) megtalált.
A határ előtt kis pihenő, talpmasszázs. Kőszegen vásárlás, majd vasútállomás. bélyegzés.
OKT Kőszeg - Írott-kő - (Velem)
Az utolsó nap...
Reggel 7:30-kor indultam az állomásról. Bevásárlás a Sp.. boltban, amit mindig előnyben részesítek. A főtér feltúrva, én még a nagy fa kidőlése előtt voltam ott, de helyenként kapaszkodnom kellett. A Kálvária-hegy után kitérő a Trianon-kereszthez, majd itány a nagy kaptató az erdészeti műútig. Jól járható, jól jelzett utak, információs táblák... Hiába, no, ha akarják, megy ez. A Hétforrásnál pólócsere, ez azt jelenti, hogy megizzadtam. A bélyegző (vas) lenyomata szép. Rövid pihenő. majd tényleg erős kaptató a Vörös kereszt és a Stájerházak előtti műútig. Az aszfalt kicsit megviselt, nagyon örültem, amikor belépve a sűrű fenyvesbe, a Hörmann-forrásnál újból talaj volt a bakancs alatt. Dél volt, mire felértem az Írott-kőre. Erős szél, de szép kilátás (a kisalföldi porfelleg ronotta csak az élményt), majd pihenő. Egy órát pihentem, merengtem, majd bélyegeztem a Velem felé eső OKT-s bélyegzővel (nem cserélendő össze a DDK bélyegzőjével).
Miért a merengés?
Mert KÉSZ.
Kezdve 2007 július 22. Hollóháza
Befejezve 2011. április 9. Írott-kő
Legyalogoltam a Szent-Vidig, OKT-emlékoszlop és kápolna látogatása. Onnan pár lépés csak velem, majd a buszra várás helyett kényelmesen legyalogoltam Kőszegszerdahelyig.
Folytatás?
A diákok unszolnak... OKT 2. (és ha rajtam múlna, holnap kezdeném, ez tényleg gyógyíthatatlan "betegség") DDK? Érdekel, és szerintem bele is vágok...
Bélkőre vezet föl tanösvény, biciklis út. csak az autók vannak kitiltva! nem is baj mert az egyszerű túrázó a lezárt bányában a sziklákon muflonokkal találkozhat.
Én is akkor megosztok erről a környékről néhányat (elnézést mindenkitől, ha itt ez némileg már off). Úgy látszik akkor másnak is vannak ilyen perverziói a régi útvonalakkal. Tök jó.
A két Pisznice között akkoriban még csak sima gyalogút tekergett a fák között (2004-es képek).
Az etetőig volt kocsinyom...
...utána meg csak csapás.
Ha kicsit továbbment az ember ilyesmivel is találkozhatott (ez a zsombolyhoz vitt fel, de az ösvény már akkoriban sem látszott).
Mint turista,és ember környezetpárti vagyok,de itt említeném meg hogy ma a környezetvédelem címszó alatt sokszor nagyon-nagy félreértések és ámokfutások zajlanak.
Egy-két példa:a félig elbányászott Bél-kő...majd 100évig bányászattal szó szerint rombolták,pusztították,ma meg alig engednek fel rá valakit,pedig a helyiek szerint a falu(Bélapátfalva) szempontjából is jó lenne ha legalább egy két extrém sportos sziklamászó,siklórepülő,stb itt találna lehetőséget a sportjához,nem beszélve a turistákról.
Egyszerűen nevetséges hogy egy hegyet félig lerombolnak,majd ezt abbahagyják és védetté nyilvánítva egy turistacsoportot is alig engednek fel rá.
Ez van a Pisznicénél is...félig elbányászták,majd ezek után SZIGORÚAN védett lett...csak engedéllyel lehet látogatni.Turistajelzések,mint a piros leterelve,nehogy a turisták bajt okozzanak,valamit is károsítsanak.Régi sárgát is láttam itt:
Tönkrevágnak hegyeket-völgyeket,erdőket,majd mikor már nem gazdaságos bányászni,védtté nyilvánitják,akkor meg nem engedik be oda ...a turistákat!Mert ők aztán nagyon károsítanak ám!!
Egyszerűen nevetséges...és komolytalan is.Az általad említett régi piroson ,melyről a turisták ki vannak már tiltva gyakorlatilag,ott rendszeresen közlekednek autóval az erdészek láthatólag.És a szigorúan védett,engedéllyel látogatható területen egy lada szamarás gond nélkül gyűjtögette a köveket...
Szóval ha valamit tönkrebax.ak azt később ne a turisták kitiltásával próbálják meg helyrehozni könyörögve kérem,mert nem a turisták tették tönkre!A többi csak mellébeszélés és szerecsenmosdatás.
Na ez bíztató. Ha másnem marad a fényképezés, de az tényleg olyan izé. :) Porva-Csesznekre is csak ezért fogok visszamenni (kinyitott újra a büfé és van bélyegzőjük), mert az igazoló fotó ellenére jobb érzés mégiscsak látni azt a nyomatot a füzetben. :)
Annyiban szerencsém lesz, hogy lesz ott egy kerékpáros teljesítménytúra a környéken, ha minden kötél szakad max majd tőlük kérek pecsétet, ha útba esik valamelyik ellenőrző pontjuk és éppen nem volt semmi a Hamuháznál, vagy Kisgyónban sem találom meg Hamuházas bélyegzőt. 11km 5 óra alatt. Az igen. Akkor tényleg sok fán kell átmászni. Hm.
Több szakasz van, ahol elég jól sikerült mellé lőnünk. Az egyik még a Hajag tetőn. Akkor még nem volt térképes gps-em, csak egy eTrex Camo. Szerencsére benne volt az Agusztin tanya koo-ja, mert egyszerűen eltűnt a piros, úgyhogy maradt a toronyiránt árkonbokron át, amíg a sűrű lombok megettek minden gps jelet. Élmény volt. :D
Utána a Nagy Futóné - Bátorkő szakasz volt még érdekes. Itt még megvan a régi piros is ami többször bevisz a susnyásba és vége lesz. :) Persze megkülönböztetni nem mindíg lehet az új pirostól. Ezen a szakaszon találkoztam először a hirtelen derékszögben elmenő jelzésekkel, amit persze mindíg utólag vesz csak észre az ember. :) Mintha vonalzóval csinálták volna az utat (ez az érzés visszaköszönt a Baglyas utáni szakaszon is).
A másik nagy kedvenc (amellett, hogy nagyon szép, vadregényes) Baglyas-hegy környéke. A jelzésnek egyszercsak vége a hegy alatt. Van ott valami bánya is, ahová természetesen tilos a bejárás. Ott a környéken sem leltem a jelzést és végül a K+ -on jutottam fel. Itt már megvolt a GpsMap62 és még így sem jött össze, pedig a TuHus térképpel mentem. A Baglyas után jött csak az igazi móka Csórig. A Horgok. Jelzés az tényleg semmi. Komolyan mondom, a track-en mentem és nem volt alattam út, csak mező. Aztán mikor beértem az erdőbe, jött a kálvária. Volt olyan szakasz, ahol kb öt méterenként voltak megfestve a fák, de olyan is, ahol fél óráig se jelzés se semmi. Ha nincs nálam a gps még mindíg ott bolyongok a völgyekben fel-le a kis kanyargós jelzetlen ösvénykéken. :)
Az egészre még rátette a koronát Iszkaszentgyörgyön a kilátó, amiből nincs kilátás. :D
...persze, biztos velem is van baj, de én még túrán ennyit nem tévedtem el, mint a piroson. Sokszor olyan érzésem van, mintha direkt elkerülné a látnivalókat. Az száz, hogy nem lett előre bejárva a teljes táv, hanem valaki egy íróasztalnál jól megrajzolta (ill. összekötögette érzésre azokat a szakaszokat, ahol eredetileg nem ment piros, de kellett oda út a túra miatt), aztán ki lett adva megfestésre.
Persze ennek ellenére imádom az egészet, csak jól esik kicsit duzzogni, hamár így kérdezted. ;)