Keresés

Részletes keresés

Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16246
Timike, fizikai képtelenség! Szerdára vagy mensid lesz, vagy zebrád. A kettő kizárja egymást szerdára TELJESEN!!!

Obsoleta! Én a higanyosra esküszök, de a lányok közül sokan digit használnak. Arra figyelj, hogy elem ne legyen kimerülve, és a digivel csak a harmadik mérés a mérvadó!!!! Az első kettőt nem kell feljegyezned (addigra melegszik be igazán). Mindig testnyílásban (hüvely, végbél, száj - ez esetben nyelv alatt) mérd a hőt, lehetőleg azonos időben, reggel, felkelés, mozgolódás, pisilés előtt! Ha higanyos a hőmérőd, akkor lerázni is előző este.
És tessék elkezdeni már holnap, egyáltalán nem biztos, hogy volt PÉ-d így, hogy nem esel teherbe, legalább kiderül hogy most hol tartasz - ha meg semmi nem derül ki, hát legalább belejössz a mérésbe is, meg az online vezetésbe is, mire "élesben" kell mérni :))))))
Obsoleta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16245
A 16. napon vagyok most, úgyhogy a 26 napos ciklusnál már volt pé szerintem. Meg kellene vennem egy normál hőmérőt is. Melyik a legjobb szerinted? A DM-es digitális 1500 Ft-os jó lehet? Előre is köszönöm a kielemzést, rá is leszek utalva! :-)
Előzmény: Jokeva (16243)
Timike74 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16244
Helló Csajok!

Most estem haza, hát jó sokat termeltetek.

Nagyon kíváncsi leszek a holnapi hőmre.

Hogy jó időben kopogjam le, nincs mensis tünetem egyátalán, max. annyi, hogy néha szúrkál a bal p.fészkem és feszül kicsit a cicim :DDD
Ennek jelenleg örülök.

Már nagyon kíváncsi vagyok én is, mi újság......
Aztán lehet, hipp-hopp betoppan a mensim, mostanában úgy szokott, a tünetek utána jönnek.
De most nem volt ehetnékem sem, én nem takarítottam mániákusan és nem voltam feszült:DDD
Mindenképp bíztató jelek, reménykedek, de nem tudom van-e értelme.

És akkor mi lesz, ha szerdáig jó lesz a hőm, de a teszt egycsíkos lesz????
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16243
LH teszttel várj egész nyugodtan! Legyen meg papíron (online) néhány ciklusnak a hője, abból már jóval többet látni. Ha nem vagy szégyenlős, akkor mi nagyon szívesen kielemezgetjük neked :)))
Magyar, kissé gagyi oldal a ciklus.hu, hővezetésre ideális.
Miért csak jövő hónaptól? Hol tartasz most, hányadik napon?
Előzmény: Obsoleta (16242)
Obsoleta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16242
Köszönöm szépen a linket! Jövő hónaptól szerintem indul a hőmérőzés, meg veszek LH tesztet is, abból kiderülne, mi van. Így, hogy van tétje a dolognak, azért a hőmérő se fog olyan nehezemre esni.
Előzmény: Jokeva (16237)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16241
:)
Előzmény: youlcsi (16240)
youlcsi Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16240

persze, igaz. majd a héten még vsz. rácsörgök. vagy egyszerűen csak azt veszem meg. úgysincs rá támogatás :)

Előzmény: Jokeva (16239)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16239
Szerintem eleve ne kísérletezz mással. Ugyanaz a metformin van abban is, meg a meforalban is!!!! A lényege a felszívódásban van, és SOKKAL kímélőbb egy XR-es kivitelű gyógyszer, mint a sima, és esetedben nagyon javasolnám. Főleg hogy ilyen kis adagban kéne csak szedned.
Beszélj a dokival mindenképp. Szerintem :)
Előzmény: youlcsi (16238)
youlcsi Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16238

Jokeva!

köszi a tippet. megnéztem. ha nem jön be a meforal, mindenképpen mondom majd a dokinak, hogy ezt is kipróbálnám. hátha...

Előzmény: Jokeva (16230)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16237
Hááááát....

Kéne egy harmadik ciklusnapi vérvétel, egy 21-ik napi, egy cukor ÉS INZULIN terheléses vizsgálat (5 pontos, de ha nem hajlandóak, akkor MINIMUM 3 pontos), és legalább egy petefészek UH.
Ha ebből semmi nem látszik, akkor ultrahangos cikluskövetés, hogy van-e peteérésed (láttam másik hozzászólásaidban, hogy nehézkes lenne hőmérőzni - bár ezt azért lehet meg kéne próbálnod, mert nagyon-nagyon sok minden kiderül belőle!!!).

Vérvételek típusához egy kis infó:

http://www.pco-szindroma.hu/index2.html?erdekes_hasznos/erdekes_hormontabla.html
Előzmény: Obsoleta (16235)
youlcsi Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16236

kata!

MT nekem is azt mondta, hogy ha gáz van, azonnal leállni (még fel sem írták, amikor már rátelefonáltam, hogy lehet-e szedni :)). hát, nem tudom. azért a belemet nem kockáztatnám. szükségem van még rá :) szóval óvatos leszek majd vele. és persze nem is biztos, hogy lesz tőle bármi bajom. 

csak azt nem tudom, hogy ha nem jön be, akkor mi lesz...

asszem túl sokat aggódok :)

kiss!

főorvosnő megjegyezte, hogy nem is olyan régen jártam nála anyuval. mondtam, az nem én voltam :) mondtam azt is, hogy megvan a baba, úgyhogy sok puszit küld, és gratulál -így utólag- is a Ajsához:)

Előzmény: kata1978 (16226)
Obsoleta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16235
Nem, semmi ilyesmi. Amit én nem értek, hogy most felmerült, hogy nincs peteérésem, vagy ezt mindenkinél megnézik? Azért egy fél mondatot odaficcenthetett volna a doki. Meg egyáltalán nem értem az egészet, úgy, ahogy van. Ha egy csomó mindent meg se nézett, akkor mi értelme volt ennek a vizsgálatnak? De unom már ezt a levelezős orvost néha, komolyan mondom!
Előzmény: Jokeva (16232)
quilla Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16234
Hat nalam ez a 3000km mar javulo tendencia, elso (es eddig egyetlen) ferjem delamerikai :o))))
Előzmény: Törölt nick (16233)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16233

Kiskiss, persze, hogy nem szomorkodnék, ha a baba borítaná a terveket, de tény, hogy (és talán ez a legerősebb érv) még nem érzem teljesen felkészültnek magam, se testileg, se lelkileg.

Quilla :-)). ICQ? A férjemmel mi is interneten keresztül ismerkedtünk meg, de nekem csak vidékről kellett Bp-re jönni. :-))

Előzmény: quilla (16229)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16232
Hm...
Női nemi hormonokat, egyéb véreket nem néztek? Ultrahangot a petefészkeidről?
Vércukor és inzulin terhelésed gyanítom egyáltalán nem volt...?
Előzmény: Obsoleta (16231)
Obsoleta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16231
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál! :-)

Dióhéjban a bajaim: van egy autoimmun pm gyulladásom, többgöbös golyvával. A TSH-m augusztus óta gyógyszerrel van beállítva, mivel babázni szeretnénk, de egyébként is a normál kategóriában volt. Valami baj van a mellékvesémmel is, a renin szintem nem jó, de az MR elváltozást nem mutatott, egyenlőre azt nem kezelik. Magas a vérnyomásom, gyógyszerrel van beállítva, mostanában az is jó, és bababarát gyógyszert szedek rá elvileg. A vérvétel a ciklus 5. napján volt.

A ciklusaim 25-26 naposak, a két szélső értéken 21.-29. nap volt az elmúlt egy évben, de mostanában mindig maradt ez a 25.-26. nap. Van némi túlsúlyom, 170 cm magas vagyok és 75 kiló, az utóbbi időben felszedtem 5 kilót fél év alatt, de arányosan. A mensimben, ami változott, hogy barnább és darabosabb, meg erősebb is néha. Amúgy egy napot görcsölök az elején, és 4-5 napig tart. A hajam zsíros, de más tünetem nincs, nem vagyok pattanásos, nem hullik a hajam. 2006. nyara óta nem szedek hormonális fogamzásgátlót, 2007. nyara óta pedig egyáltalán nem védekezünk. Mondjuk, mi távkapcsolatban élünk, 3 hetente egy hetet vagyunk együtt, viszont novemberben 3 ciklust végigpróbálkoztunk, és azóta is nagyjából jó időben vagyunk mindig együtt, ezért merült fel a gondolat ( dokiban is), hogy nincs valami rendben. Én a peteérésemet soha nem néztem se teszttel, se ébredési hővel, mert hajlamos vagyok átesni a ló túloldalára, és ráparázok a dolgokra. Ennyi lenne a kisregény... :-)
Előzmény: Jokeva (16227)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16230
Kata, hirtelen nem tudtam miről beszélsz, megnéztem gyorsan hogy mit írtam :))) Helyes.

Youlcsi!!!! Eszembe jutott, hogy megpróbálhatnád napi egy szem 500 mg metformin XR (vagy mifene), ez lassan szívódó fajta, SOKKAL kevesebb mellékhatással, és nem kell figyelni, hogy mikor is eszel...
KÉRDEZZ RÁ A DOKIDNÁL!!!!!!!!

Kiskiss, biztosan befolyásolja, hisz a magzatvíz ízét is befolyásolja, hogy mit eszik az anyuka!!! De hogy le van esve a baba vércukra, az nagyon gáz... kiderült, hogy mi a baja? Mert nem hinném, hogy az anya jól érzi magát, ergó jó a cukra, és mégis a tejcsiben lenne a hiba... ott valami gáz lehet a baba CH cseréjével! Mi lett vele?!
quilla Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16229
Tenyleg jo ez is :) Az eredeti francia, en ugyan nem ertem, de ha izgat a szoveg akkor hugomat taçan ra tudom beszelni, hogy magyaritsa (hugom meg Cannesban lakik :o))
Előzmény: kiskiss (16225)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16228
Jokeva!
képzeld...kívánom az édességet...mint állat!
valahol azt olvastam, hogy az édességtől édes lesz az anyatej...lehet, hogy hülyeség, de lehet benne valami! mert elvileg a cukor biztos befolyásolja!
tényleg!
ha a gyerek magas cukortartalmú anyatejet kap, mert az anyukának magas a "cukor tartalma" akkor ő nem lesz beteg?
vagy nem ugrik meg tőle az inzulinja?
a védőnő mesélte, hogy a ő gyermeke olyan lusta volt szopizni, hogy egyóra alatt csak a fele mennyiségét ette annak, amit kellene, ő meg azt hitte, hogy jóllakott és azért alszik a cicin - a kórházban meg (mert oda került, mert fogyott és mindig aludt a gyerek) mondták, hogy teljesen le van esve a gyerek vércukra és azért kómál állandóan!
Előzmény: Jokeva (16219)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16227
Szia!!

Ebből a TSH-t ismerem, az nagyon jó! Az alsó sorból az a következtetésem, hogy gyógyszeresen van beállítva...?
Az FSH-d magas, 5 körülinek kéne lennie az értéknek. Az LH is relatív magas, annak is 5 körül kéne lennie. A ciklusod hányadik napján volt a vérvétel?

Felmerült a PCOS gyanúja? Mesélj kérlek, milyen a ciklusod, milyen hosszú, van e peteérésed, mennyi a mensid és mennyi ideig, szoktál-e barnázni.
Vannak-e egyéb tüneteid, úgymint: túlsúly (főleg hasi tájékon), végeérhetetlen pattanások, zsíros bőr, hajhullás, szőrösödés, netán barnás foltok a hajlatokban?
Milyen kivizsgálásaid voltak eddig?

És nem zavarsz :) Kérdezz te is nyugodtan!
Előzmény: Obsoleta (16224)
kata1978 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16226

Sziasztok Lányok!

Fridaya,irígy szmájli az utazásaid miatt!!!!Bár mit irígykedek én félidő előtt egy héttel,már az ország másik csücskébe se szivesen utaznék.Úgy féltem a babát és magamat az autókázás közben mint a csuda...Persze azért autókázunk rendesen,de müxik a féltő anyai ösztön!

Youlcsi,óvatosan a mettel,én is 250-el kezdtem és a tanár úr nekem is azt mondta hogy mihelyt fosi fosi hátán,rögtön leállni.Fosi volt,de nem álltam le.Mondjuk én csiga lassan emeltem.250 este kb 2 hétig.Aztán 250 reggel is vagy 2 hétig.Majd így tovább.Aztán egy két súlyosabb fosi akkor nem emeltem vagy egy hónapig.Aztán újból emelés.Így jutottam el 750-1000-ig.Az 1000-1000-el iszonyat szenvedtem,így vissza tértem a 750-1000-re.Ez beált és bevált.A kicsim is ezzel fogant....

Jokeva,megkaptam a leveledet és köszönöm a jótanácsot,beszerzem azt a bizonyos dolgot :-))))))))))))

Kozmazsu!Nállam ez a belső mocorka elmaradt,akárhogy is akartam nem éreztem.Én 17+2.napon éreztem az első erőteljes rugásokat,ami simán kinn is érezhető.Sőt tegnap ahogy feküdtem a kádban a vizet is megfodrozta.Imádom!Ma szinte egész délelőtt rugott.Annyira jó érzés.Apa is érzi nállunk,csak sokkal ritkábban fogja ki...

Pusza!

kata

kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16225
Quilla!
találtam tök jó remixet a dalból
akit érdekel:
AJSA DALA
KÖSZI!!!!!!!
Előzmény: Jokeva (16219)
Obsoleta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16224
Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért. A párommal 9 hónapja szeretnénk kisbabát, de nem akaródzik összejönni. A múltkor beszélgettünk egy másik topikban, és Quilla mondta, hogy ha megjönnek a vérvétel eredményeim, akkor írjam be ide is, mert itt egy sokat látott csapat jött össze! :-D Szeretném a segítségeteket kérni, mert ma kaptam meg a leleteimet postán, és persze semmit nem értek belőle. Szerintetek ezek jó eredmények?

TSH: 1,040 mU/l, LH: 6,6 U/l, FSH: 9,4 U/l, OSD: 236 pmol/l, PROLA: 16,65 ng/ml

A pajzsmirigy hormonpótlása megfelelő. Március 3.-án kérem jöjjön be reggel, hogy megnézzük, van-e peteérése.

Előre is köszi a segítséget!
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16223
Újra megnéztem őket, de egyszerűen nincs benne bizalmam... úgyis megyek még bababoltba, és nézek még ilyet :)
Előzmény: kiskiss (16221)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16222
Quilla!
megkeresetem Aisha dalt...most hallgatom (csak nem értem miről szól :D)
Előzmény: quilla (16207)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16221
Jokeva!
teszveszen van occsóbbé szopipárna! még nem késő beszerezni!!!
Előzmény: Jokeva (16201)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16220
kozmazsu!
szívesen! ha kell, tényleg írj!!
párna téma: én nagyon szerettem! vittem a kórházba is!
most Tóbi alszik benne - ő is szereti!
úgy vettem észre, hogy úgy alszik jót, ha magasabban van a feje...mint a kórházban a kiskocsiban, amiben aludtak! meg ebbe bele tud süppedni a kis feje és nem alussza el!
mondjuk a légzésfigyelő nem működik vele...de éjjel velem alszik, mert még nem tudok vízszintesből olyan gyorsan felkelni...így meg, ha nyikog, akkor ránézek hogy miért és nem kell felkelni!
Előzmény: kozmazsu (16200)
Jokeva Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16219
Kiskiss, diétázni szoptatás alatt?! Tudom hogy nem ugyanaz mint a fogyókúra, tehát nem éhezésről szól, de erősen kétlem, hogy egy szoptató anyukának jót tenne... Nyilván nem mehet hirtelenjében a csoki meg a süti hegyek, de hát az eddig sem mehetett a PCOS miatt. Vagy milyen diétára gondolt a doki?!?!

Igen mindketten szerdán tesztelnek, nem is tudom mit szólnék, ha mindketten babásak lennének... :)))

Napi programod jól hangzik :)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16218
Fridaya!
köszi...remélem te is megírod majd a szülésedet és elküldöd!
a többiek azt írták, hogy ők leírják...várom az övékét is!
(én is jót nevetnék ha borítaná a terveket a baby...gondolom te sem bánnád azért annyira :D)
Előzmény: Törölt nick (16197)
kiskiss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 16217
Timike és Dina is szerdán tesztel?
vagy hol vesztettem el a fonalat...?!?!?
nagyon izgis szerdánk lesz ;)
vazzeee! jövök a hajnali etetés után (ha tudok :DDDDDD)
Előzmény: Dina2008 (16187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!