Keresés

Részletes keresés

asciimo Creative Commons License 2011.04.27 0 0 32464

ugy látszik egy kereskedő beszabadult az MTSZbe :)

Ha jól látom az eladó az ugyanaz, igaz?

azért a 4 rugo nem kevés érte

Előzmény: Törölt nick (32462)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 32462

Most látom hogy tele van a Vatera kéktúrás jelvényekkel,gomblyuk+nagy vegyesen, "kék-túra" címszóval a keresőbe,ha egyben írjátok be hogy "kéktúra"akkor nem adja ki.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 32461

OKT Bódvaszilas-Jósvafő 2011.01.23.

Úgy gondoltuk,hogy kihasználjuk a húsvéti hétvégét,és befejezzük északon a kéket ezzel a szép túrával,és mivel ez a hely a család minden tagjának kedvence,így hatan érkeztünk meg még pénteken délelőtt Jósvafőre,a Fecskefészek vendégházba,ahol már egy évvel ezelőtt ugyanígy pont húsvétkor is voltunk.

Aznap már csak lazulás volt,fürdés a patakban,eszem-iszom,szalonnasütés,lónézés,ilyenek.

Másnap,szombaton reggel felvirradt a nagy nap,utolsó északi kéktúránk napja!

ez a kép fogadott reggel kilépve a ház ajtaján

Az előre lebeszélt fuvarral átvittek minket Bódvaszilasra,így igen korán el tudtuk kezdeni a túrát,7 órakor már túl voltunk a "rettegett" soron,most nem volt semmi,mindenki aludt még,ezt az időpontot akár javasolhatnám is ideális túrakezdésnek ebből az irányból,ha valaki teheti,és nem akar senkivel találkozni.Bár egyáltalán nem is tűnt túl félelmetesnek a hely,a házakat elkezdték felújítgatni.

Ellenben egyáltalán nem volt ideálisnak mondható az a kb 400m-es szintemelkedés 4km-en a Szabó-Pallagig kezdésnek,az erőnlétemet látványosan kezdte el amortizálni ez az első szakasz,bár nagyon szép a karsztvidék ezen része!

A Szabó-Pallag erdészházat elérve leültünk pihenni,és persze pecsételni,jó érzés volt látni hogy a házikó teteje új faszerkezetet kapott,úgy látszik valamit talán még akarnak vele kezdeni.

Innen kellemes szintúton indultunk el Derenk felé,rengeteg töbör,víznyelő volt látható mindkét oldalon,és sok kék jelzés,nagyon régiek,és újak egyaránt.Egyfolytában azon gondolkoztam hogy vajon megmásszuk-e a Szádvárt,avagy ne,majd az előbbi hsz.-emben feltett útirányjelző-táblánál salamoni döntésre jutottam:a gyerekeket elküldtem Derenk felé a kéken,én pedig nekivágtam a hegynek! (a gyerekek az két 15éves,nálam magasabb középiskolás srácot takar,GPS-szel felszerelkezve,így elutasítom a felelőtlenség vádját!):-)

Közepesen emelkedve értem el a vár alsó kapuját,amelyen keresztül az ösvény iszonyú meredeken kezdett emelkedni,ma sem tudom,miért,de itt indultam neki a romnak,nem a turistajelzésen.Két lépés előre,egy vissza technikával csak-csak felértem,viszont azt hiszem itt bántam meg kissé ezt a kitérőt,bár a vár némileg kárpótolt,de valahogyan attól is többet vártam.Szép-szép,de tizenkettő egy tucat,nekem ez volt az érzésem.

Utol akartam érni a fiúkat,ezért picit kocogtam lefelé,majd az aszfaltutat elérve jött a telefon hogy "hol vagyok máá??"  Ezen a régi aszfaltúton haladva láttam meg a kéket újra,majd gyors léptekkel igyekeztem Derenk felé,ahol a fűben hemperegve vártak a srácok.A falu érdekes,tanulságos,elolvasgattam a táblákat,majd pecsételés után újra együtt nekiindultunk a maradék távnak.

A Ménes-völgyben haladva rájöttünk hogy túl kevés vizet hoztunk,így a patakból töltögettük újra a palackokat,sőt meg is mosdottunk benne kicsit,nagyon jó volt a vize! A Patkós-völgyben lassan emelkedve és gyorsan fáradva haladtunk Szelcepuszta felé,amelyet egy meredekebb kanyar után pillantottunk meg,szépen rendben tartott házak voltak itt,és megjelent a civilizáció is 6-8 autó és a piknikezők képében.

Innen már nem nagyon fotózgattunk,egyrészt szerettünk volna már hazaérni,ráadásul a lányok a ménesnél vártak ránk.Másfél órás caplatás után elérvén a Hucul ménes töbrökkel szabdalt fennsíkját végére értünk a túrának,és lesétálván immár hatan a faluba az egész Hűvösvölgytől Hollóházáig tartó keleti kéktúra szakasznak.Szép túrák voltak!

(ez már másnap készült,a Lófej-völgy bejáratánál,ide hajtják le őket inni)

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 32460

Igen,nagyon szeretek jelzéseket keresni,főleg ezeket a régieket,az újakat ezen a vidéken (Aggteleki-karszt,Bódvaszilas-Jósvafő) nem volt nagy kunszt megtalálni,mert egyrészt nem régen lehettek felújítva emellett pedig rengeteg vadiúj szépen faragott táblát helyeztek ki,amelyek még tavaly sem voltak meg.

Előzmény: Törölt nick (32459)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.26 0 0 32457

De igen, viszont nem az említett cégnél, és az én zeném jobb :)

Előzmény: Törölt nick (32453)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 32456

A hétvégén megtaláltam ezt a régi jósvafői jelzést,a Tengerszem szállótól a Lófej-völgyig tartó rész volt a legizgibb,mert annak egy részét ma még útként sem jelzi a térkép,az én 1983-as kiadványomat nézegettem.A szállótól a zöldön lefelé indulva ment a régi kék,le a Kecső-patakig:

Majd innen egy ma már jelzetlen,de még kékkel jól ellátott úton jutottam el a Lófej-völgy bejáratáig,pár száz méteren keresztezve a sárgát,a Kuriszlán-tanösvény jelét.

Errefelé is nagyon szép az út,de szép a mai kék is.

Ezen a rövid,pár száz méteres szakaszon több régi kék jelet láttam mint a Lófej-völgyben a Lófej-forrásig összesen.

De az egy másik túra volt.

Előzmény: Madw (32363)
olahtamas Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32455

Hát mi 2003-ban jártunk a Hosszúpereszteg - Sárvár szakaszon, de nem voltunk szemfülesek :)

Előzmény: annyi baj legyen (32450)
hörpölin Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32454

Mindenkinek kellemes ünnepeket! Remélem a lányok sem maradtak locsolók nélkül! Legyen itt egy jó kis OKT-s locsolós kép, hátha valamelyik túratársunk szárazon maradt véletlenül ma!

A hétvégén feldolgoztam a múltkori mátrai túrám GPS adatait, az eredményeket az alábbiakban közlöm:

olahtamas Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32451

Mi csak a bicikliket szoktuk nézni, és ahol a legtöbbet látjuk valamilyen vendéglátóipari egység előtt, oda megyünk :)

Előzmény: nagypapi (32449)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32450

Mint fagylaltárus, kikérem magamnak a konkurencia reklámozását :)
Bár tőlem nem az AK, hanem az OKT bizonyos szakaszainál lehet fagyit venni, ha valaki szemfüles :D
Idén még nem, de tavaly sok kéktúrázóval futottam így össze.

Előzmény: kvte (32447)
nagypapi Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32449

Mert nagyon a kocsmára koncentráltatok. :-)

Ott van a cukrászda is, szemben a templom bejáratával.

Amúgy engem Nyíracsádon leginkább az lepett meg, hogy van Tourinform iroda (ilyen kis eldugott településen nem nagyon szokott lenni), no meg a "különleges" világháborús emlékmű a templom melletti parkban.

Előzmény: olahtamas (32448)
olahtamas Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32448

Mi ott a Viking presszót leltük meg hamarabb :)

Egy koordinátát feldobhatnál, hátha valakinek jobban bejön a fagyizó, mi észre sem vettük amikor arra jártunk :)

Előzmény: kvte (32447)
kvte Creative Commons License 2011.04.25 0 0 32447

Az utóbbi évek legfinomabb és legtartalmasabb fagyiját ettem tegnap az Alföldi Kéktúra mellett, Nyíracsádon,  szemben a műemlék templommal, a település főterén. Közvetlen a kék mellett, Olasz fagyizó. Csak ajánlani tudom, anyira meglepő volt hogy ott van egy viszonylag kieső településen és húsvét vasárnap este is sorok állnak előtte.

sincsavar 1.1 Creative Commons License 2011.04.24 0 0 32446

Országos Kéktúra

Gánt > Gúttamási-Felsőkincses országút

2011 április 9.

Fotóalbum itt 

Ha egy kilóval könnyebb a hátizsákom, elvisz a szél, de azért megcsináltuk.

A Gánt- Csókakő szakasz könnyebb, egyszerűbb, de élvezhetőbb volt a geljobb várakozásomnál is, de a többi részen is nagyon jól haladtunk.

A Csókakő- Bodajk országutat is 100%-ban végigsétáltuk, és talán nem is volt rosszabb a többi szakasznál.

A végállomást eredetileg Fehérvárcsurgóra terveztem, de akkor a csatlakozó, Tésről induló út nagyon hosszúra nyúlna, ezért indulás előtt még belevettem egy kis ráadást, amiből igazi nyári hangulatú esti felfedezőút lett, tökéletes zárás volt, és már éjfélre otthon is voltunk. Következik a félút elérése.

annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.24 0 0 32445

Igen, tervezek, de még az ötletelés részénél tartok, hogy egy oldalból legyen kezelhető minden túramozgalom, esetleg függetlenek legyenek egymástól, vagy a harmadik, legvalószínübb eset, hogy külön oldalak, de közös useradatbázissal.
Az első variáció esetében gyakorlatilag újra kellene írni az egészet, a második megoldás a felhasználóknak lenne kényelmetlen, míg a harmadik lehetőség egy jó kompromisszumnak tűnik, mert minimális* munkával bármelyik mozgalmat fel lehetne venni.

minimális: a programozási része minimális, az útvonal koordinátáinak feltöltése azért egy elég hosszú, monoton muna, erről Widi mesélhetne, ráment pár napja, míg Mapsource-ben végigkattintgatta a szakaszokat, és beírta a szakaszneveket, szinteket.

No, meg ilyenkor tavasztól őszig a szabadidőm is kevesebb, hogy tudjak vele foglalkozni, de azért sorra fog kerülni :)

Előzmény: geo-elvont (32444)
geo-elvont Creative Commons License 2011.04.24 0 0 32444

Szia!

AK-ra vagy DDK-ra tervezel hasonló oldalt?! Láttam volt már szavazás is, annak mi lett az eredménye?

Előzmény: annyi baj legyen (32432)
asciimo Creative Commons License 2011.04.22 0 0 32442

Irnék, de visszapattan az email cimedről a levél....

tucc hivni? huszas 989 egy null három egy

Előzmény: Tavaszi Széll (32345)
K. Kata Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32441

Na igen, Te könnyen leellenőrzöd, melyik szakaszon jártam utoljára :-)))

De mivel nem volt tolongás, elárulom, hogy én is Nógrád és Magyarkút között túráztam, és a Kő-hegy Nógrád felőli oldalán, az ösvény mellett fényképeztük...

Előzmény: annyi baj legyen (32433)
hörpölin Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32440

Még február közepén a (31930) hsz.-ben kértem a segítségeteket egy kéktúráról szóló kérdőív kitöltésében. A készítője most fejezte be, néhányunknak, akik már korábban kértük, e-mailben el is küldte. Mindenesetre, ha még valaki kíváncsi rá, akkor az jelezze ezt legyen szíves a szilvasi pont tamara kukacka gmail pont com e-mail címen és a szerző kizárólag olvasásra elküldi. Figyelem! Ezt nem lehet csak úgy átfutni, ez egy 66 oldalas pdf dokumentum teli statisztikával! A szerző e-mail címét az ő beleegyezésével írtam ki ide! 

asciimo Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32439

ezek szerint tudod hasznositani, amit küldtem. Nagyon örülök neki

Előzmény: kvte (32426)
hörpölin Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32438

Mi 2004-ben jártunk először fenn a várban, akkor is megvolt már a tető. Viszont ez nem látható a nyugati - vasút felőli - oldalról, ahol a kéktúra megközelíti és elhagyja a falut. Csak kelet felől látható, illetve ha felballagsz a romokhoz.

Előzmény: jzp2107 (32437)
jzp2107 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32437

gcmult oldalán találtam 2003-as képeket amiken már rajta volt

akkor nem új dolog :-)

Előzmény: jzp2107 (32436)
jzp2107 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32436

Egy éve nem jártam Nógrádon (akkor is csak átvonatoztam rajta), ez a tető-sipka a bástyán ez valami új dolog, vagy csak én nem vettem észre eddig?

Előzmény: hörpölin (32418)
hörpölin Creative Commons License 2011.04.21 0 0 32435

Tényleg ez lehetett, nagyon sokan álltak a peronon, és valóban késhetett pár percet!

Előzmény: andrew79 (32434)
andrew79 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32434

Vélhetően a 2143-as zónázót érted el, ami menetrend szerint 17.28-kor indul, de lehet hogy késett 1-2 percet:

http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xsl2/vt?v=10058&language=1&ed=4DAEB8C8

Üdv

andrew79

Előzmény: hörpölin (32418)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32433

A fa koordinátáit viszont csak négy kilométeres sugarú körbe tudnám megmondani :)

Előzmény: K. Kata (32431)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32432

Azért már ez is szép :)

Előzmény: K. Kata (32431)
K. Kata Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32431

Vasárnap volt egy hete a legutóbbi kéktúrámnak. Reméltem, hogy elérem vele az 50%-ot, de egy pici még kelleni fog, csak 49,83%

Viszont láttunk egy szuper fát, felismeritek, merre van?

kvte Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32430

Településnév elég.

Még 600 névvel végeztem ma, aztán meguntam. 1100-ig van szkennelve most, jó hír, hogy 821-től véget érnek a kalligrafikus betűk.

Előzmény: annyi baj legyen (32429)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.04.20 0 0 32429

Címnél gondolom elég a város6falu név, nem kell az utca, házszám?

Előzmény: kvte (32428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!