Keresés

Részletes keresés

BZso Creative Commons License 2003.01.17 0 0 80
Szia,

Igazat megvallva én még nem is hallottam ilyen szőnyegről - de engem is nagyon érdekelne a dolog. Nem tudod véletlenül az angol nevét ennek a valaminek? Talán az interneten is meg lehetne rendelni. Ismerve a magyar árréseket még akár olcsóbb is lehetne így.

Valahogy a macskaalom nem igazán jön be a kutyánknak - lehet, hogy ez a valami jobban illeszkedik a kutyusok szokásaihoz.

Zsolt

Előzmény: zsuzsa (75)
mákosguba Creative Commons License 2003.01.17 0 0 79
Szívecske is csak ücsörögni szeret az alomban. :-)
Érdekes, hogy nálunk mindig a gyerekszobába piszkít, a miénkbe soha. Ez vajon miért van?
Előzmény: Solya (77)
mákosguba Creative Commons License 2003.01.17 0 0 78
Szervusztok!

Azt olvastam a könyvben, hogy a Corona-vírus ellen véd, ami főleg városban élő, sétáló kutyákra veszélyes, és minden ilyen kutyunak meg kéne kapnia.
A miénknek megadja az orvos.

Előzmény: Ammandina (76)
Solya Creative Commons License 2003.01.17 0 0 77
Sziasztok!

Nálunk is csak a vizslám kapott, a tacsim nem. Igazából fogalmam nincs, mi ellen véd, milyen betegség az, ami így elkerülhető. Szóval, ha vasárnap megkapja a szopornyica utántöltést, akkor még egy hét és séta indulhat?

Zsuzsa! Szerintem ne szőnyeget keress, hanem vegyél sima macskaalmot! Abból egyszerűen kilapátolod a pisis/kakis részt, utánatöltesz, egy héten egyszer elegendő az egészet kicserélni és bárhol kapható. Mivel apró kavicskákból áll, meglehetősen szagtartó is. Csak egy megfelelő dobozka kell, amibe bele tudod önteni. Kutya-macska felszerelési boltban kapható méregdrágán, de szerintem házilag is lehet találni valamit, ami megfelel erre a célra. Pl műanyag láda, valami alacsonyabb oldalú. Csak arra figyelj, hogy ne legyen túl vastagon öntve bele a macskaalom, mert akkor ásni fognak benne, mint a gyerekek a homokozóban:-) Riki speciel egyedül ezt a funkcióját használja ki, pisilni/kakilni csak azon kívül tud...

Ammandina Creative Commons License 2003.01.17 0 0 76
Milyen oltás az a Corona? Szeritem mi nem is kaptunk;o) Mi az utolsó szopornyica után 1 héttel vittük utcára. Ez az általános "szokás".

Pisilőszőnyeget sem ismerem;o)
Hozzánk 5 évesen került a nagymamám tacskója, és elég hamar megtanulta az új szabályokat. Úgyhogy ne aggódj, hogy már majdnem 1 évesek a kutyák. Lassabban ugyan, mint 1 kölyök, de meg fogják tanulni az új családjuk szabályait, szokásait.

Előzmény: Solya (74)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.16 0 0 75
Nem tudjátok, hol lehet kapni ilyen pisilöszönyeget ? vadul levelezek rola azzal aki a kutyik gazdajanak szerezte, de hátha más is használja közületek és ad ötletet, hol árulják.
Kicist aggódom, mennyibe kerül, mert a mosás miatt sokat kell venni.
Egyébként én valszeg le fogom vinni öket, mert olyan helyen lakunk, de mocsok idöben, amikor tizcentis a sár, akkor tényleg jó, ha nem összekoszolodnak össze.
Előzmény: Solya (74)
Solya Creative Commons License 2003.01.16 0 0 74
Sziasztok!

Ammandina,
nagyon érdekes, én a zsemleszínű kuttyot felnőttnek hittem! Valahogy a pofija olyan "felnőttes" :-) Közben csak egy hónappal idősebb Rikinél...

Zsuzsa és mindenki, szerintem egy 1 éves kutya már inkább felnőtt, nem? Ott már nehezebb változtatni a szokásokon, mint egy pár hónaposnál, legalábbis szerintem. Mindenesetre az almozást szerintem Te is vezesd be, ha megszokták, hogy napközben, mikor egyedül vannak, legyen hová menniük.

Mindenkinek: BZsoval beszélgettünk erről a témáról és tök tanácstalan vagyok (meg egy kicsit mérges is, hogy csak húzódik folyamatosan a dolog), hogy kutyagyermek most kapja meg a szopornyica utolsót, az összes parvo-n túl vagyunk, akkor most már ki lehet ez után vinni, vagy még a Corona-t is meg kell várni? Igazából abban sem vagyok biztos, hogy Riki kap, mert szó sem volt róla...

Ammandina Creative Commons License 2003.01.16 0 0 73
Szia!
Hidd el, aki gondozza, és ápolja a kutyáit, és az meglátszik rajtuk, az tényleg családi okokból akar megválni tőlük.
Ha ennyire falkához szokott kutyusokról van szó, akkor csak úgy szabad elhozni őket, ha ketten együtt kerülnek új helyre.

Bella barátnői: az egyik 6 hónapos (a tiszat fehér), a másik 4 hónapos (a bézs színű) és a környéken leknek, kutyasétáltatás közben ismertük meg őket. Azóta összejárunk heti rendszerességgel. A kutyák imádják, és a gazdik is jól összebarátkoztak

Előzmény: zsuzsa (72)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.16 0 0 72
Elmentem megnézni a kutyukat. Nagyon szépek, mondhatni tökéletesek, a foguk, a formájuk, a szörük minden. Kb 1 évesek. Egy meglepöen kis lakásban egy nem igazán kutyatartásra alkalmas körfolyosós házban vannak több más hasonló kutyival, de szuper módon gondozva. Borzasztó kedvesek és elevenek.
Helyhiany meg családi problem miatt válna meg töle a gazdijuk.Ti hallottatok már ilyesmiröl?

Ami fura, hogy nem jar le velük, illetve rossz idöben nem megy ki, valami macskaalomszeröen funkcionalo,külföldröl beszerzett pisilöhelyet hasznalnak a kutyak, amit naponta cserél, mos. Nagyon tiszta és szagtalan minden.

Lehet, hogy tulzas kettö kutyura vágynom, de olyan jo volt látni a sok vidám kutyust.A kutyáknak tetszettem, talán a gazdinak is.

Hát nem is tudom, nagyon szeretném öket.

mákosguba Creative Commons License 2003.01.16 0 0 71
Tőled mindig olyan szép képeket kapunk! Köszi!
Nagyon édesek! A barátnője mennyi idős? És hol ismerte meg?
Előzmény: Ammandina (70)
Ammandina Creative Commons License 2003.01.16 0 0 70
Bella és barátnője:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ammandina Creative Commons License 2003.01.16 0 0 69
Bella és barátnője:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ammandina Creative Commons License 2003.01.15 0 0 68
Törzskönyvvel reális egy növendék kutyáért
Előzmény: zsuzsa (67)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.15 0 0 67
Nem tudom, megfelelünk-e egymásnak ( mostani gazdi, én, kutyák kölcsönösen :-)

Ha igen, akkor azt hiszem megbeszélem mikor tudok kivenni szabadsagot es hozzánk szoktatni.

Még egy kérdés. Azt hsizem nem indiszkécio, mert a hirdetésekben is mindig benne van az ár. Szép, egészséges fajtiszta kutyuért 60 ezer Ft reális, ugye ?

Ammandina Creative Commons License 2003.01.15 0 0 66
Szia BZso!
Látom szépen fejlődtök. Nemsokára az utcára is kimehettek, az lesz ám az igazi móka! Az elején biztosan félni fog gyakorlatilag mindentől és mindenkitől, de elég hamar ráéreznek ezek a drágák a séta örömére
Előzmény: BZso (65)
BZso Creative Commons License 2003.01.15 0 0 65
Szia zsuzsa!

Örülök, hogy újabb (reménybeli) Havanese tulajdonost üdvözölhetek körünkben!

A mi kutyusunk még eléggé fiatal (kb. 3 hónapos), úgyhogy az én tapasztalataim csak a kicsikre vonatkoznak:
- a kutyus hozzászokott a mi alvási ritmusunkhoz. Reggel akkor kezd el komolyabban mocorogni, mikor észreveszi, hogy valamelyikünk felébredt (ez kb. 1/2 7 körül van).
- a mi kutyusunk még nem mehet ki a szabadba (oltások miatt), de a lakásban is feltűnő, hogy egy fél órás aktív hancúr után elfárad és visszavesz a tempón.
- az életvitelünk miatt rendszeresen egyedül hagyjuk őt pár órára (napi max. 4-5 óra). Ez nem viseli meg őt (viszont nagyon örül, amikor valamelyikünk hazaér). Az első hosszabb távollét alatt kamerával felvettem azt, hogy mit tesz - tulajdonképpen nem történt semmi extra (játszott, pihent, ivott).

Előzmény: zsuzsa (59)
Ammandina Creative Commons License 2003.01.15 0 0 64
A mi kutyánk 6,5 hónapos koráben tüzelt először (ez azért elég korán van, de nem rendellenes). Persze még nem felnőtt, olyan, mint egy 12 éves kislány. Biztosan nagyon örül a jelenlegi kazdi, hogy együtt marad a két eb.
Holnap várom a fejleményeket
Előzmény: zsuzsa (63)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.15 0 0 63
Hát erröl csak tudok, hogy növendék... holnap derül ki hány hónapos. Én voltam a sokadik jelentkezö a hirdetésre, de a gazdi csak jo helyre adja, nagy lakásba, olyanoknak akik szivesen fésülgetik stb. Eddig nem talált "méltó" jelöltet :-)))
Azt olvastam, hogy családszeretö, vidám, jó természetü fajta.

Egyébként arra sem találtam adatot, hogy meddig serdülök és mikortól ivarérett felnöttek. Gondolom egy felnött kutyi nehezebben nevelhetö vagy szoktatható uj környezethez.

Előzmény: Ammandina (62)
Ammandina Creative Commons License 2003.01.15 0 0 62
Ha ketten lesznek, biztosan nem fognak szenvedni a magánytól. Azt meg kell szokniuk, hogy nincs velük gazni, de így sokkal könnyebben fog menni nekik.
Mennyi idősek a kutyusok?
Előzmény: zsuzsa (61)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.15 0 0 61
Hát az az igazság, hogy én kettöt szeretnék... mivel két szép kislányt hirdetnek. Ugye ök megszokták, hogy falkában vannak, a gazdájuk meg nyugdijas és egész nap velük foglalkozott. Valoszinüleg depressziós lenne, ha egyedül van. Meg igy nekünk sem lenne lelkiismeretfurdalásunk. 2 kutya nem szenved a magánytól napközben, ha a gyerekek iskolában a felnöttek meg munkában vannak, nem?

A szakirodalom szerint nem jellemzö, hogy magára hagyva bosszubol leamortizálja a lakást.

Majd megirom , mit szoltunk egymáshoz az elsö találkozón holnap.

Előzmény: Ammandina (60)
Ammandina Creative Commons License 2003.01.15 0 0 60
Szia!
A havanese kis termete miatt kocogásra nem nagyon alkalmas, bár nagyon szeret rohangászni a szabadba. Jó időben mi sokszor visszük kirándulni, de hát mégsem egy fáradhatatlan vizsla;o)
Ha főzöl neki finomat, és nem csak tápot kap, azt imádni fogja, csak vigyázz, hogy ne szokjon át teljesen a főztödre. A táp nagyon kényelmes utazáskor, vagy ha nem nagyon van időd főzni.
A fürdési szokásait nem tudom, mert szeptember közepén, amikor először vihettük kirándulni már nem volt olyan nagy meleg.
Az egyedülléthez fokozatosan kell hozzászoktatni, ha a korábbi gazdinál mindíg volt vele valaki. Mivel ott több kutyus is van, igazából sose volt egyedül, mindíg volt vele egy ebtárs. Ez az elején meg fogja viselni, de majd hozzászokik
Előzmény: zsuzsa (59)
zsuzsa Creative Commons License 2003.01.15 0 0 59
Sziasztok ! Holnap megyek megnezni bichon havanese kutyikat. Nem kölykök, növendéknek irjak öket. A gazdajuknak több van, de nem bir velük es kettöt elad.
En nem ragaszkodom ahhoz, hogy kölyök legyen, mert max 3-4 nap szabadsagot tudok kivenni a szoktatáshoz, ami egy kölyökhöz kevés.
Azon gondolkozom és erre vonatkozoan nem találtam semmi okosságot az interneten, hogy mire kell odafigyelnem, ha nagyobbacska kuytust veszek. Pl mi az, amin mar nem változtathatok nevelésileg . Ezek lakásban tartott, igazán jól tartott kutyik, tehat nem az egészségük kérdéses, hanem azt nem tudom, mi az amit elvárnának tölem, mert megszokták és én talán nem fogom tudni biztositani.

Egyébként a ti kutyijaitok reggel hány óráig alszanak ? Szivesen mennek futkosni a szabadba ? Szerintetek el lehet velük menni pl a közeli Hajogyari Szigetre kocogni ?
A gazdájuk azt mondja, csak tápot esznek. nekem ez furcsa, azt gondoltam jó ha néha valami frisset föz az ember nekik.
Fürdeni szeretnek? Ugy ertem ha pl tóparton vagytok, belemennek a vizbe ?

mákosguba Creative Commons License 2003.01.15 0 0 58
Ez még aranyosabb! Cukifalat. Szép kontraszt a fekete kutya a hófehér hóban.
Előzmény: Ammandina (55)
Tibbe Creative Commons License 2003.01.15 0 0 57
Ne hagyd magad befolyásolni!
A bichon is kutya, igenis vinni kell Bellát a kutyaiskolába!
Előzmény: Ammandina (50)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.01.15 0 0 56
Pusszanat az édi hawaspofira!
ÖP
Ammandina Creative Commons License 2003.01.14 0 0 55
Szombaton készült a társasház kertjében. Annyira édes a hóban!
Ez a kép a teraszon készült a nagy havazás után:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: mákosguba (54)
mákosguba Creative Commons License 2003.01.14 0 0 54
Jaj, de édi! Ez most készült?
Előzmény: Ammandina (53)
Ammandina Creative Commons License 2003.01.14 0 0 53
Azért, mert kicsi vagyok, még szeretek jókat futkározni a hóban:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ammandina Creative Commons License 2003.01.07 0 0 52
Én sem örző-védő kiképzésre gondoltam, hanem engedelmességi gyakorlatokra. Gyógyítja pl. az alkalmi süketséget is;o) Nálunk az alkalmi süketség oka általában 1 másik eb, akivel az utcán találkozunk. Meglátja és már rohan is, mindegy hogy kiabálok vagy sem
Előzmény: mákosguba (51)
mákosguba Creative Commons License 2003.01.07 0 0 51
Sziasztok!

Szerintem fura ötlet...nem tudok elképzelni egy Bichont kiképzésen. :-)

A miénk néha alkalmi süketségben szenved: ha valami rosszat csinál, nem hallja meg, ha rászólunk. :-) Csinálja tovább...

Előzmény: Solya (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!