Találkoztam már olyan papírbetétes benzinszűrővel, hogy éppencsak átszivárgott rajta a benzin. Ha leállt a motor, akkor egy kis idő elteltével leszivárgott a benzin és képes volt beindulni és menni a motor egy darabig.
Felraktam az új szivatót. Ezzel pöccre indul és fel is pörög rendesen és lefulladás nélkül van alapjárat.
Azonban ha el akarok indulni, egészen kis gázadásnál is fulladozik, nagyobb gázadásnál egyből lefullad és ha lehúzom az elektromos csatlakozót, akkor is ugyanez a helyzet, tehát az új szivatóval sehogyan sem tudok elindulni. :(
Üdv mindenkinek nekem is az a baja a motoromnak mint amit lentebb ír az egyik fórumozó hogyha be van kötve a motoromon a szivató akkor nem akar menni ha széthúzom akkor meg majdnem kiugrik alollam a motor.Miért van ez?
már az egész üzemanyag rendszert végignéztem, kitakarítottam(a tanktól a karburátorig mindent meg a benzinszűrőt cseréltem) és még most sem jó csak ha kikötöm a szivatót.
de lentebb írták hogyha ki van kötve akkor az olyan mint ha állandóan menne a szivató. hogy lehetne teljesen kikötni hogy a moci ne érzékelje azt hogy mindig megy a szivató.
Vagy hogy lehetne megcsinálni hogy bekötött szivatóval is jó legyen?
Az hogy a gyertyában 5e km van, az semmit nem jelent, nekem az egyik bírta kb. 800km-ig, és beleégett valami trutyi... Úgyhogy nézd meg... Illetve még a gyertyakábel is lehet problémás, nálam is volt ilyen gond.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben új hengert és gyűrűket akarok cserélnia a Fact-omban, akkor azokon kívül kell még valamit vagy érdemes még valamit cserélni a motorikus részeken?
Most még semmi baja, nincs érezhető gyengülés, sem fogyasztásnövekedés, csak már több mint 20e km-t mentem ezzel a szettel, és a szezon előtt kapna egy kis felújítást, nehogy pár hét múlva egyszer csak gyűrűtörés vagy valami hasonló nyalánkság történjen félúton hazafelé... :)
A másik pedig, a kuplung részén csörög valami elég fémes hangon, az lehet hogy csak a rugó fáradt el benne?
Nem látszik semmi rajta, bár szétszedve nem volt még.
Na úgy méz ki megoldódott a probléma!!! Kicseréltünk mindent és 4gr görgőket raktunk be!!! Alattam(150kg 2m) 55-58km/h!!! Köszönöm a segítséged!!! Boldog új évet neked és mindenkinek az oldalon!!! :D
Köszönöm a választ András de már megoldódott a problémám az volt a baja a motornak hogy be volt kötve az autómata szivató és fel volt akadva és ezért ette a benzint.A 40-nél való megállást pedig 1 gyertyacsere és 1 karbi hangolás eltüntette mostmár úgy megy mint régen.
szerintem, ha gyári varátort és gyárilag ajánlott méretű görgőt teszel, akkor nem kellene rugót cserélni. Az ritkábban hibásodik meg. A cég honlapján a robbantott ábráknál található a görgő (és más alkatrész) mérete
Köszönöm segítséged!!! Hát ma neki fogtunk a javításnak és hát elszomorított a látvány!!! :( 6 görgő helyett 3 törött variátor,stb!!! Most nekiállok a felújításnak!!! Még 2 kérdésem volna!!! Variártort vagy szettetet cseréljek és a rugót kicseréljem szerinted??? Köszi!!! :D
Alap, gyári alkatrészek a szentendrei márkakereskedésből vehetők, bővebben a honlapjukon.
Tuning cuccok pl itt is: http://www.egumotors.hu/hirek/ én néha bemegyek a dorogi boltjukba és elbeszélgetek az eladóval, aki eddig még mindig szépen érthetően elmagyarázott mindent, amit kérdeztem.
Apróbb dolgokat otthon tudok javítani -ha kell- , de szerencsére ritkán. Sajnos kevés a célszerszámom. Egy görgő ellenőrzés, vagy csere megfelelő bátorsággal otthon is elvégezhető (szerintem).
Magán telefonom nincs (bármilyen hihetetlen is :) ), csak szolgálati, amit értelem szerűen csak korlátozottan használok.
Közben eszembe jutott, hogy a nem kielégítő gyorsulás, akár kopott (szögletesre kopott) görgőtől is lehet...,vagy kopott hajtószíjjtól.
Olvass vissza itt a fórumban, mindenre van pár válasz.
hellosztok van 1 cpi hussar robogóm(kb ugyanaz mint a keeway focus)és valamiért nagyon sokat eszik (6-7 liter 100km-en) (full gyári minden) (az összes folytás benne van) mit tegyek vele hogy ne egyen ennyit?
Üdv mindenkinek még új tag vagyok itt és lenne 1 problémám a motorommal.
van 1 cpi hussar robogóm(valamelyik keeway-re is hasonlít) és az a baja hogy ha megyek vele akkor 40-ig gyorsul szépen és utánna leáll (mintha nem lenne gyújtás) de ha megállok 1 percre vele akkor utánna megint megy 40-ig az óra és utánna minden kezdődik előről. Már cseréltem benne gyertyát,gyertyapipát,gyertyakábelt és még így sem jó még a karburátort is kitakarítottam (nem sok kosz volt benne) a szerelő akihez elvittem ő azt mondta hogy a gyújtás elektronika (a kis fekete doboz) a rossz.
Olvastam itt a fórumon hogy a kis fekete doboz nélkül is menne a motor és azt hogy lehetne megoldani?Mi lehet a baja a mocimnak?
Hali!!! Igazából szerinte, még nem volt hozzányúlva a motorhoz!!! És ezeket az alkatrészeket hol lehet megrendelni és kicserélni mennyire bonyolult??? (köszönöm a gyors választ!!! :)