OFF
Nem talaltam Poe topicot, de nem akarok ujat nyitni, mert nem ertek Poe-hoz.
Viszont az indianos sztorit sem ertem. Hajoznak, hajoznak aztan hirtelen vege a novellanak.
ON
Viszont most mar tudjuk, honnan szarmazik a Teke-li kialtas az Antarktiszon. Nem hittem volna, hogy HPL ennyire 'visszanyulik' egy elodjehez. Raadasul majdnem 100 ev volt kozottuk.
Reméljük a legjobbakat, hogy az Iszonyat belemarkolhat lucskos agyveleinkbe...mert már elég régóta készítik a játékot (néhányszor talán még le is állították).:)
jóvanmá, megne sértődjé! csak én is most olvasom végig a topikot (igen, ez elejétől fogva, mert érdekel!), és elég idegesitő tizpercenként ujraolvasni az egész mizériát, de egyébként tényleg nem nagy ügy és nem is idegeskedtem, csak olyan vicces...:)
más: tudjátok, hogy nemsokára kijön (vagy már ki is jött?) egy új chtulhu játék, az lesz a cime hogy Call Of Chtulhu? én csak egy előzetest láttam belőle, de 1., iszonyat jól néz ki, 2., a bemutató alapján vérpara lesz a játék, sötét szobák, para hangok, rázkódó ajtók (insmouth:), stb... tud róla valaki vmit , melyik novella/ák alapján készül, stb...? én már nagyon várom!
Barmelyik szaz hozzaszolas eleg lett volna, es nem ketszer es nem haromszor valaszoltak mar meg itt ezt a kerdest.
Szerintem nem kene tul komolyan venni a dolgt egyikotoknek sem: Te akaratodon kivul kerdeztel valami bosszantot, valaki meg felbosszankodott ezen. Majd elmulik :)
Nem. Az hihetetlen hogy ha valaki egy topicban (ami mellesleg már a legjobb úton volt az elsüllyedés felé) kérdezni mer valamit, mindig akad valaki aki leüvölti.
ez hihetetlen, hogy még mindig van aki ezzel jön, holott már vagy 1000-el le lett irva itt a forumon is az igazság !! (be kéne tenni a forum ciméba: HPL - a nekronomikon kitaláloja:)
hogy csuluka mászna rá az éjjel az összes tudatlanra és nyitná fel hályogos szemüket.... :D
Es soha nem "irta meg". Egy-ket "idezetet" irt meg belole (egy hosszabbat olvashatsz peldaul a "The Dunwich Horror" cimu tortenetben), vagyis akarki allitja azt egy konyvrol, hogy az a Necronomicon, hazudik.
Ő találta ki, a könyvet is meg az őrült arabot is. A tényleges könyvek (merthogy van vagy tíz különböző Necronomicon) már a jó üzleti érzékkel rendelkező okkult-kisiparosok termékei.
Azt szeretném megtudakolni hogy végülis mi köze van Lovecraftnak a Necronomiconhoz, ő írta vagy sem? én már láttam úgy is hogy őt nevezték meg mint írót meg a hagyományos Abdul Alhazredet is. :)
Azt én is utáltam, eleinte azért még hátralapozgattam, de később aztán már hagytam a pecsába. Amúgy nekem nem tetszett mindegyik novellája, pl az sem nagyon amelyikben egy folyón hajóznak fölfelé, jönnek az indiánok, meg ilyesmi, ezek vhogy nem jöttek be. Meg bevallom a könyv végén lévő néhány cikket sem volt kedvem már elolvasni mert végtelenül unalmasnak és feleslegesnek találtam már őket... Valami jobbat is betehettek volna ezek helyett.
1 baj van csak a kotettel (az 1. van meg), hogy nem vagyok perfekt latin/francia/stb. es mivel tele van ilyen nyelvu idezetekkel, eleg maceras a konyv vegere lapozgatni a forditasert ahelyett, hogy ott lenne labjegyzetben.
A Szukitsnal megjelent a Poe osszes. Egyelore csak a 2. kotetet vettem meg (3 kotet), mert nem tudtam milyen lesz, de nagyon rulzik. Aki szereti HPL-t, az sztem Poe-t sem fogja utalni. B-)
Az a baj az első kötettel, hogy tele van elírásokkal. Pontosabban nem is elírásokkal, nekem sokkal inkább olyan hibáknak tűnnek azok a hibák, mintha egy beszkennelt szöveg lenne, amit néhol nem jól ismert fel a karakterfelismerő program... (pl l betű helyett 1-es, meg ilyesmik).
Én már megvettem a 2. kötetet, még karácsonykor, de egyelőre nem jutottam el odáig, hogy elkezdhessem. :) :( Ha most karácsonykor megjelenik a 3. kötet, az szvsz csoda lesz, mert a második is kb 2 évet késett...