Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141617

:) Vagy a saválló anyag rossz hővezetése probléma forog fenn, így duplikálva, vagy pedig egy erősebb égő lenne a megoldás kulcsa. Passz. Piacon szerintem elég gyér a kínálat égő téren, hiába keresgélek, vennék jobbat,,,de nem tudom mi is lenne a jó.  2-3 éve elvagyok ám a kínai fúrt égővel, (persze utálom a hosszú főzésidőket) csak múltkor előjött megint ez az égő-téma, aztán csábított a 40 perces csurranás, amit a kolléga írt, azért bátorkodtam hozzászólni, mert amúgy csak olvasgatok. 

Előzmény: endrepp (141615)
endrepp Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141616

Üstházban van, kéménnyel,

Kémény milyen magas? Zárt helyen főzöl?

Előzmény: endrepp (141615)
endrepp Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141615

Bocs 2x leírtad. :)

Előzmény: endrepp (141614)
endrepp Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141614

Van üstházad?

Előzmény: Törölt nick (141613)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141613

Felfűtésről van szó, basszus.:) (pedig sokat ittam, meg most is iszok, de szerintem egyértelmű amit írtam)

 1 óra felfűtés, 1,5-2 óra szedés. Ennyinek kéne lennie a nagykönyv szerint. Az égőnek meg legalább 8,5 kw-nak, de inkább többnek az olaj végett. Ami nálam nyilván nem ennyi, az összes furkálás ellenére sem....

Előzmény: sono77 (141610)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141612

Jah még az aromákról..amíg széles szájú üvegbe ment a "lé" addig nekem is nagy volt az illat...most már üvegbalonba megy..és az is takarva van..(ezt is olvastam) az aroma "bent marad"

 

...

Előzmény: Törölt nick (141608)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141611

Nekem a palackos főzéshez fasza volt a kiszuperált gázégő..szinte fél gázon főztem vele...

Előzmény: Törölt nick (141609)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141610

pár éve főzök...körülöttem is főznek páran...nekem nem volt kitől tanulnom(családban nem volt aki főzött) de 1 órás főzés...hát az szerintem brutál gyors...

Előzmény: Törölt nick (141608)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141609

Tehát már neked is kicsit több a főzés időd, ha csak fél órával is. Ha én is csak 50-et tennék a 85-ösbe, meglenne nekem is a 3,5 óra. Neked jó, elég az az égő. De +20 literre már nem jó, ezt veszem ki belőle.

Előzmény: sono77 (141607)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141608

Valaki azt írta, ha nem indul meg egy óra közelében, akkor ugye a 2 órás között van egy óra felfűtési különbség, csak az aromák jönnek, illatozik a műhely és ez aroma veszteség. Illatozik-illatozik, mennek el az aromák. (szerintem igaz, legutóbb pl. full körte illat volt az árpa körte által) No, meg az ember ideje. 3,5 órával kibékülnék, de sok az 5 órás főzésidőm. Olyan sokan írtak itt 1 órás csurranásokat duplafalúnál, 100 literesnél is, én is szeretném ha úgy alakulnának a főzéseim.

 Nagyon szeretném. 

Előzmény: sono77 (141607)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141607

nekem 60 literes főzőm van (maszek gyártmány) duplafalú olaj helyett víz van bent .. 20 fokról indítom 3.5 óra mire lejön...gázpalackal dolgoztam eddig szintén egy kiberhelt amerikai kültéri kazán bele volt..most áttértem földgázra..most tescos zsámoly van..fúrva a kis réz "düzni"...ugyanúgy 3.5 óra...ez sok? de én tudtommal az sem jó ha nagyon hirtelen van nyomva a cefre nem?

Előzmény: Törölt nick (141603)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141606

Tolom én, 7 éve főzök. Huhog alatta rendesen. Ha elő melegítem az olajat 90-re, a 30.-ik percben vagy max. a 35.-ben sokszor már rendesen rotyog, megjön a rotyogás. Aztán mégsem megy, nem indul, nem bír indulni. Betartja a 2 órát. Jobban tudja az időt, mint én....Ha a cefre gyenge, akkor 2,5 óra a felfűtés, ugyanennyi a szedés. Jó cefre-rossz cefre, az plusz-mínusz 20-30 percet számít csak a képletbe. Szerintem az égő a ludas.

Előzmény: vick_1899 (141604)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141605

Ez nagyon baráti..és szép munka...Igazából árulom a főzőt de úgy néz ki marad.és szeretnék rá én is egy ehhez hasonló réz sityakot...

Előzmény: rézmanó75 (141596)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141604

Akkor nem tolod eléggé ha 40 percig csak csepeg, nekem ha megindul 10 perc múlva már folyik intenzíven..

Előzmény: Törölt nick (141603)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141603

 Egy kollégámnak ugyanúgy felfúrt kínai égője van, dupla olajos, saválló, de csak 65 literes. Ő is 2 órás felfűtésekről számol be. Ha toljuk, ha nem, 2 óra. Ha izomból égetjük, (vagy még előmelegítem is), előfordul 1 óra 20 perces csurranás, de aztán csak 40 percig csepegés van, 1 litert ha lead ezalatt. Tehát 2 óra felfűtés, minden nyelven, minden tuninggal. Ez a kínai zsámoly nem tud többet. 

  Gázpalack fogyasztása is ugyanannyi. Ha toljuk, ha nem. Inkább fogyasztana kicsivel többet, de időben jobb lenne....

Előzmény: Törölt nick (141601)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141602

Nem véletlen a neved RÉZMANÓ.

Ilyet is csak rezes manó tud alkotni.

Gratula!

Előzmény: rézmanó75 (141596)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141601

 Hogy egy óra alatt meginduljon. Nekem egy általam megberhelt kínai gázzsámoly van, fogyasztása jó, 300 liter cefre+finomítása belefér egy gázpalackkal. De az idő így sem jó. Ha csak 65 literig rakom, előmelegítem 90 C-ra az olajat, akkor 1,5 óra alatt megindul, 1,5 -2 óra a szedés. De ha 75 literig megtöltöm a 85-ös főzőt, ami a gyakoribb, akkor 4-5 óra a főzési időm. Nagyon sok. 

   A felfűtési időm 2 óra. Sok. Üstházban van, kéménnyel, védett helyen. Gyenge ez az égő ide. Valami sokkal jobb kéne. 

Előzmény: rézmanó75 (141600)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141600

De végülis mit szeretnél elérni vele? Miért nem jó ami van?

Előzmény: Törölt nick (141597)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141599

Á, nem lesz ez jó Neked.

De nekem jó lenne ! :)))

Előzmény: rézmanó75 (141596)
kupeci Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141598

Jöhet!:)

 

Előzmény: rézmanó75 (141596)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141597

 Szia, sziasztok! Érdeklődnék, hogy hány literes üstre írtad ezt, illetve, hogy szimpla, vagy dupla -e a főző? Illetve, hogyan állítasz rajta lángerősséget? Láttam ilyet egy gazda boltban, de azt is láttam, hogy nincs rajta gázcsap, amúgy lehet megvettem volna. 

  Illetve, ha valaki használ ilyet, érdekelnének a vélemények, 85 literes saválló dupla olajos (15 liter olajtöltet) alá jó lehet -e ez? Érdemes -e befektetnem? Valami erősebb égő kéne, visszaolvasgattam, kazánégőkről is, de nem merem én azokat berhelgetni. Egy kollégám hozott szemre fég v-4-est, hatalmas gázkarburátor van alatta, ami a levegőt keveri be neki. Az nem férne be az üstházamba (mármint a karburátor). Ha levetetném a karburátort, akkor meg gondolom levegőt nem kapna és nem érne sokat.

 De, nem értek hozzá. Paella garcima m-40 -est meg kilőttem, a hozzászólások alapján nem sok mindent érhet, pedig az is valami 11,5 Kw. Néztem az égését youtube-on, nem valami meggyőző, bár a felülete nagy,,szóval passz. 

   

Előzmény: ZsupyRo (141551)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.07 0 4 141596

Kezdő vagyok én is e témakörben. Szerinted ez elég búbos?

Előzmény: sono77 (141594)
Lucky123 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141595

Hali! 

Barackot főzők és a vodkán nagyon jól érezhető a barack zamata de sajnos savanyú! Mit lehet tenni? Köszönöm

sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141594

Üdv! érdeklődni szeretnék ..Te vállalsz meglévő pálinkafőzőre réz sisak..púp búb..ki minek nevezi :) gyártást? /0 literes duplafalú saválló készülékem van..Több éve használom,szeretnék több rezes felületet vinni a "tudományba"

Előzmény: rézműves1 (141574)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141593

Szép napot mindenkinek! Pálinkafőzőre szeretnék csináltatni réz búbot...valaki tud ebben segíteni?

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141592

Itt senki nem beszélt az átmérő csökkentéséről.

Áttételesen igen, mert csak az fenyeget berogyással.

Előzmény: ksanyi52 (141591)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141591

Itt senki nem beszélt az átmérő csökkentéséről. A fazék magasságának a növelése, vagy a menetemelkedés csökkentése, ( a spirál magasságának csökkentése) volt a kérdés. Az hogy a fazék térfogata is nagyobb lesz, az biztosan javít rajta.

Előzmény: öreg_néne_b (141589)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141590

Köszi fiúk! Végül is a nagyobb fazék mellett döntöttem, s ha esetleg még kívánja kap egy cserepet alája.

Előzmény: kopasz szuzukis (141588)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141589

"Az első 1.5 menet mint a képen is látszik,( korábban is írtam róla) hogy nincs a vízszintje alatt."

Pedig erre az a legcélszerűbb megoldás. És nem az átmérőt kell csökkenteni, hanem a menetemelkedést. Az nem fenyeget a berogyással. 

Előzmény: kopasz szuzukis (141588)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141588

A hűtőt nekem is meg kellett emelnem. Sztiropolból szabtam alátétet, amit alumínium hőtükör fóliával vontam be. A páracsövet ne hajtogasd. Az már így is eléggé kemény, könnyen berogyhat.

Előzmény: ksanyi52 (141585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!