Keresés

Részletes keresés

Ezelkievics Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1135

Annak idején írtál itt arról. hogy milyen tüneteid voltak? Mert akkor visszakeresem,,,kb. mikor? Kíváncsi lennék. Meg már nagyon sajnálom, h nem használtam naplóként ezt a forumot,rögtön az első naptól kezdve. Bár félek, hogy inkább elijesztettem volna többeket az elvonástól,mint az ellenkezője...:-(

Előzmény: Chief Boden (1134)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1134

Én 1.5-2 mg Frontint hagytam el csökkentés nélkül úgyhogy tudom milyen tünetekről beszélsz. sőt...

Előzmény: gombóc63 (1131)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1133

Valószínűleg ez pontosan így van, ráadásul szinte biztosan megvan nekik is a saját mérgük. Csak más a neve.

Előzmény: gombóc63 (1131)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1132

Senki sem jókedvéből jut el odáig, hogy Xanaxot szedjen. Azt tedd, ami neked a legjobb, nem kell hallgatni senkire (max. az orvosodra természetesen). Szorongani a lehető legrosszabb, attól minden jobb. Ha neked segítség a gyógyszer, ha tudsz vele közel teljes életet élni (dolgozni, utazni, családi életet élni satöbbi), akkor szedjed nyugodtan. Ezt neked KELL érezned. Ha jól olvasom, akkor Te is nagyon kicsit mennyiséget szedsz, ez egy vállalható kompromisszum (lehet).

Természetesen a "nem kell hallgatni senkire" erre a hozzászólásra is vonatkozik, nem bíztatok semmire senkit, ahogyan nem is akarok lebeszélni semmiről senkit.

4 év durva pánikbetegség, a végére már elviselhetetlen szorongás után jutottam el a napi 0.25 Xanaxig. Ez megy 2 éve, nem több, nem kevesebb, pontosan ennyi. Tudok mindent csinálni, amit egy teljesen egészséges ember, számomra nagy segítség a benzó, és már régen nem csinálok problémát abból, hogy szedem. Ez nem szégyen, arra az időszakra meg vissza sem akarok gondolni, amikor a kapuig sem tudtam eljutni, nemhogy máshova....

Előzmény: Oliné (1129)
gombóc63 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1131

Ezt én is így gondolom, akik nagy mellénnyel kijelentik, hogy mekkora hülyék vagyunk, hogy mérgezzük magunkat valószínüleg nem élték át a remek tüneteket, amikor az ember azt gondolja mindent beveszek, csak múljon el.

Előzmény: Törölt nick (1128)
gombóc63 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1130

Én olyan tipus vagyok, mint az ismerőseid, ha jön a szorongásos időszakom  csak Frontint szedek, antidepit nem. Eddig mindig le tudtam tenni, különösebb probléma nélkül. Tény, hogy maximum pár hónapról beszélhetünk.

Előzmény: Oliné (1120)
Oliné Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1129

Bármennyire is méreg, és függőséget okoz, néha azt gondolom, hogy mégiscsak jó az, hogy egyáltalán van valami, ami segít. Persze nem szabad eszetlenül szedni, tisztában kell lenni a kockázatokkal.

Előzmény: Törölt nick (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1128

Én teljes mértékben megértelek, mert hasonló cipőben voltam/vagyok. Hiába próbáltam MINDENT, egyszerűen semmi sem segített, csak a Xanax. Ez van.

Ugyanakkor nem aggódnék a helyedben ezen ennyit. Mármint azon, hogy Xanaxot szedsz.

Előzmény: Oliné (1125)
sasa58 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1127

Hát ez jó, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?

Valamiért mindenki elkezdi szedni (már aki elkezdi), leginkább szorongásra.

Előzmény: Chief Boden (1126)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1126

Mindenkinek ez van aki elkezd benzodiazepint szedni.

Előzmény: Oliné (1125)
Oliné Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1125

Generalizált szorongásom van nagyon erős szomatikus tünetekkel.

Előzmény: Chief Boden (1124)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1124

De mitől vagy rosszul ?

Előzmény: Oliné (1122)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1123

Nem kell ezen problémázni, a károgókra pedig nem szabad hallgatni. Ha annyira erős a szorongásod, akkor muszáj tenni valamit, ha a gyógyszertől vagy jobban, akkor azt. És pont.

Előzmény: Oliné (1122)
Oliné Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1122

Te mit teszel, ha annyira rosszul vagy ? Én is próbáltam mindent, mielőtt visszaszedtem: sport, vitaminok, relaxáció, gyógynövények, homeopátia. Kevés volt. Ha nem kezdtem volna el megint, akkor dolgozni sem tudnék járni.

Előzmény: Chief Boden (1121)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1121

Mi az, hogy kell ? Ezt a mérget senkinek nem kell szedni.

Előzmény: Oliné (1120)
Oliné Creative Commons License 2014.04.25 0 0 1120

Óhhh ! Hát én erről még nem hallottam, pedig sok mindent összeolvastam már a témában. Mondhatnám, hogy ha ezt tudtam volna, de sajnos akkor sem lett volna más lehetőségem, mert annyira rosszul voltam, amikor újra elkezdtem szedni. Egyszerűen nem volt választásom. Először próbáltam csak alkalmanként, de úgy nem volt jó, ahogy kiment a hatás még erősebb lett a szorongás. Utána próbáltam az antidepivel, az sem működött. Végül a napi 1 0,25-össel stabilizálódtam, amit aztán sikeresen le is feleztem. Egyenlőre nem tudom hogyan tovább. Vannak ismerőseim, akik rendszeresen leszoknak, egy darabig jól vannak, aztán újra szedniük kell, de mindig sikeresen lerakják. Igaz, ők antidepit is szednek mellé.

Előzmény: Chief Boden (1118)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1119

Köszi a linket! Nem szándékozom újra elkezdeni.....tudom,hogy ezt mindenki így gondolja és érzi, aki egyszer már leszokott,de tényleg értelmetlen visszavenni,legalábbis sokkal több kárt okoz,mint hasznot hajt....Ha ez realizálódik, akkor talán nincs visszaút.Azért írom,hogy talán,mert élesben még nem próbáltam ( napi stressz,munka mellett),na az lesz igazán az,ami a pudingnak az evés....:-(

Előzmény: Chief Boden (1118)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1118

Sok ember van aki első alkalomra viszonylag könnyedén eltudja hagyni, aztán később újra elkezdi és akkor már sokkal nehezebb elhagyni. Ezt nevezik "kindling" hatásnak anglolul.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kindling_(sedative-hypnotic_withdrawal)

Előzmény: Oliné (1117)
Oliné Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1117

A kedvem biztos nem fog elmenni a próbálkozástól, mert képtelen vagyok beletörődni bármilyen függőségbe. Viszont azon gondolkoztam, hogy amikor annak idején leraktam, akkor volt egy kis segítségem : valdoxan antidepit szedtem alvászavarra. Először a xanaxot raktam le, és alig emlékszem elvonási tünetre, aztán a valdoxant, annak meg nem is volt egyáltalán. Egyik napról a másikra abba lehetett hagyni. Csak az a baj, hogy amikor decemberben előjött megint a szorongásom és az alvászavar, akkor megint fölírattam valdoxant, de sajnos nem használt. Lehet, hogy annak idején is csak placebó hatása volt.

Előzmény: Ezelkievics (1116)
Ezelkievics Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1116

Sajnos ezt én sem gondoltam,amíg meg nem tapasztaltam.......Ezt sajnos nem lehet megspórolni,de ha én ennyiszer visszavettem volna,biztos h az egésztől elment volna a kedvem. Sajnálom,talán legközelebb

Előzmény: Oliné (1115)
Oliné Creative Commons License 2014.04.23 0 0 1115

Nem megy, sajnos pocsékul vagyok. Vissza kell szednem valamennyit. Csak azért sajnálom, mert most lett volna egy nyugodtabb időszak melóban. Legközelebb nyáron lesz, de akkor meg nyaralni megyünk. Azt azért nem szeretném elrontani elvonástól fetrengve. Nem gondoltam, hogy ilyen kis darabtól is képtelen leszek megszabadulni.

Előzmény: Chief Boden (1113)
gombóc63 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1114

Ezzel teljesen egyetértek.

Előzmény: Oliné (1110)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1113

Ha már abbahagytad akkor nem

Előzmény: Oliné (1111)
Oliné Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1112

Több hónap ? Szerintem ilyen kis (rövid ideig szedett) mennyiségnél max egy hét lehet, amit ténylegesen gyógyszer megvonási tünet. Ha utána fél év múlva szorong valaki, az már az alapbetegség. Persze nagy mennyiségeknél és gyors megvonásnál lehet másképp.

Előzmény: Chief Boden (1108)
Oliné Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1111

Akkor szerinted szedjem vissza azt a morzsát még 2 hétig ?

Előzmény: Chief Boden (1107)
Oliné Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1110

Hát nem tudom..annyira nem akartam elnyújtani, hiszen nem is szedem olyan régóta. Februártól szedtem napi 1 db 0,25-öset, márciustól viszont már folyamatosan csökkentettem. Se az idő, se a mennyiség nem volt olyan nagy, hogy azt a gyakorlatilag semmit sem érő negyed darab gyógyszert még 2 hétig elhúzzam. Ha pszichiátert kérdeztem volna, tuti azt mondta volna, hogy ilyen kevés gyógyszert max. 2 hét alatt le lehet rakni. Ha ez elvonási tünet, akkor inkább pszichés.

Előzmény: Chief Boden (1107)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1109

Azért nem müködött mert rosszul csináltad. Továbbá azért mert a benzodiazepin elhagyása ezzel jár.

Előzmény: Oliné (1106)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1108

Egyféleképpen lehet megállapítani. Ha abbahagyod. És utána rá fogsz jönni. Persze nem azonnal, hanem több hónap elteltével

Előzmény: sasa58 (1105)
Chief Boden Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1107

Klasszikus elvonási tüneteid voltak.

3 napig szedtél negyedet és utána azonnal abba is hagytad ami hiba volt. legalább 2 hétig kellett volna negyedet szedned és utána elhagyni.

Persze akkor is lettek volna elvonási tüneteid az utolsó tabletta után, de ez elkerülhetetlen.

De a lényeg, hogy ez az ok nélküli intenzív szorongás a megvonástól van és idővel elmúlik, ha elég kitartó vagy.

Előzmény: Oliné (1104)
Oliné Creative Commons License 2014.04.22 0 0 1106

Nekem nem biztos, hogy elvonás, lehet, hogy bizonyos női dolog hozta elő. Nappal még csak-csak kibírom a szorongást, de este muszáj, hogy aludjak egy kicsit, főleg, hogy reggel jönnöm kell dolgozni. Ha nem alszom rendesen, akkor másnap még rosszabbul vagyok, minimum a fejem fáj, arra meg mindig rápánikolok. Megpróbálom, hogy nem veszem be este, de ha nagyon rosszul leszek éjjel, akkor kénytelen leszek. Nekem az sosem működött, hogy a mai naptól egy szemet sem, mert nekem annak mindig nagyon-nagyon rossz vége lett. Az első leszokásnál is úgy csináltam, hogy amikor éreztem, hogy nem bírom tovább, akkor inkább visszaszedtem egy kicsit, és amikor újra stabil lettem, akkor folytattam a csökkentést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!