Miért van az hogy ti sohase írjátok ki, hogy amit ajánlotok az magyarul van e?! Sorra jönnek a jobbnál jobb történetek, de nem tudok boldogulni velük, mert nem magyarul vannak. Most is megnéztem reménykedve, de ismét csalódnom kellett. Megkérhwetnéletk titeket, hogy ezentúl jelezzétek legalább az új ajánlatoknál, hogy milyen nyelvre számítsunk?
Aki nem bánja a befejezetlen folytatásos ficeket, annak van egy ajánlatom. (Sajnos ahonnan én olvastam az ajánlót, ott elfelejtették feltüntetni, hogy WIP - és most már csapdába estem :D) Ez egy humoros fic, és akkor még finoman fogalmaztam (az ember csak röhög, és röhög, és röhög...), a harmadik fejezetnél tart.
Az írója Forever then some, a címe Mistletoe.
Az alaphelyzet: Perselust meglátogatja idős mugli nagynénikéje, akinek a nyelve hasonlóan csípős, mint az övé. Mivel korábban állandóan a párkereséssel noszogatta, azzal rázta le, hogy van jegyese, és mert a néni meglátja nála Harry képeit, azt hazudja, hogy ő az. Persze hamarosan betoppan Harry, és Perselus ráveszi, hogy szálljon be a színjátékba...
Gondoljatok csak bele: 2 Piton egy ficben!!!
Korhatár 16+, slash, snarry - egyelőre semmi szex.
Na végre! :-) Már a körmömet rágtam, mi több, az angolt olvasgattam, annyira tetszik ez a történet, és úgy várom mindig a folytatást!
Köszönet érte Majmunka, hogy magyar nyelven is élvezhetjük! Ráadásul remekül adod vissza azt a bizonyos pitonos nyelvezetet, amit annyira szeretek kedvenc bájital professzorunkban. :-)
Bizonytalan vagyok. Az elején heti frissítésre gondoltam, hadd harapjanak rá a népek... Aztán ritkítani kell, mert ha a szerző kéthavonta frissít... De van egy érzésem: mire mi a 20. fejezethez érünk, ő már befejezi...
Kedves fórumlakók! Ferporcelnek van egy nagyon helyes története a OWL-on, a címe: Not only a Granger. Elkezdtem fordítani ezt a történetet, és az első fejezetet ma fel is töltöttem. www.owl.tauri.org. A magyar címe: Nem csak Granger.
A történet 12 évvel a háború befejezése (és a 6. könyv) után játszódik. Főhőse egy 11 éves aranyos kis okostojás, Nathan, aki Hermione fia. Persze apja is van. Nem ennek kiléte a történet nagy titka, ez már az elején kiderül. A gyerek és az apa viszont semmit sem tudnak egymásról. A gyerek kitartó nyomozásba kezd, az apa pedig a rádöbbenést követő konok elutasítás, majd a fokozatos elfogadás útján jár.
Még nem befejezett a történet. Eddig 20 fejezetet írt meg Ferporcel, és sajnos elég ritkán frissít, kb. kéthavonta.
Már megírtam ebben a topicban korábban, hogy elkedztem a barátnőmmel közösen írt fanficünket felrakni egy oldalra, és ha jól tudom, volt olyan a topicban, aki olvasta is. :-) Itt még nem szóltam, hogy feltettem két újabb adagot, ezt most pótolom. Szóval frissült a http://hpfanfic.fw.hu .