Keresés

Részletes keresés

36évi Creative Commons License 2007.05.23 0 0 264
Ha kell üres csőrös, holnap még tudok neked venni. 180 Ft/db. Írj ide vagy mélre.
Előzmény: Zsuzsuci (259)
violini Creative Commons License 2007.05.23 0 0 263
Ok,viszek egyet neked,ha jössz du.Ha többre szeretnél szert tenni,azért az üres csőrös lényegesen olcsóbb.
Előzmény: Zsuzsuci (259)
violini Creative Commons License 2007.05.23 0 0 262
Nem hiszem,hogy elhajtanának.Végülis az az érdekük,hogy minél többen vásároljanak ,de legalábbis beleszerelmesedjenek ebbe-abba. 
Előzmény: Zsuzsuci (258)
36évi Creative Commons License 2007.05.23 0 0 261
Az én helyem kiadó, valszeg nem bírok ellépni a másikról.
Előzmény: Zsuzsuci (258)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.05.23 0 0 260

Márta néni,

én szombaton délután éppen egy tanfolymon fogok okosodni.....

Sue

Előzmény: Márta néni (255)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.05.23 0 0 259

Violini!

Engem, az Évivel ellentétben, nem a benne levő dolog, hanem maga a flakon érdekelne.:) Remélem, nem feltétlenül kell hozzá tetveket produkálni:)

Előzmény: violini (256)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.05.23 0 0 258

Köszi a választ, Márta néni!

Ez remek lenne, bár én még nem jelentkeztem, de remélem azért nem hajtanak el.

Vagy még nem késő jelentkezni? Tud erről valaki valamit?

Ott pedig páran jól össze is futhatnánk a fórumról

36évi Creative Commons License 2007.05.23 0 0 257
Én meg azon tipródok, hogy ott hagyjam-e a vágós tanfolyamot a bernináért vagy sem...
Figyelmeztess, kérlek, hogy beszéljünk arról, amit a festősön írtál a flakonról. Konkértan a benne lévő dolog érdekelne...
Előzmény: violini (256)
violini Creative Commons License 2007.05.22 0 0 256
Nem tudom ki tartja,de egykor kezdődik.Ez nekem fog is némi problémát okozni,mert egy 10 percre lévő helyszínről kéne 0 perc alatt átérnem.De van még így ezzel más is,majd futunk.Én már edzek,ma és holnap körbefutom a Margit-szigetet :-)
Márta néni Creative Commons License 2007.05.22 0 0 255
Szombaton lesz, akinek még nincs gépe, de kiváncsi, azoknak délelőtt, akinek van, azoknak délután. De nem tudom,mikor kezdődik, egykor, vagy kettőkor a délutáni, pedig én is be vagyok oda osztva. Ha tudja valaki, írja már meg jó? És ki fogja tartani?
Előzmény: Zsuzsuci (254)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.05.22 0 0 254

Jaj, túl rövidek nekem ezek a 24 órás napok!

Akartam pedig írni korábban is, de elmaradt,pedig nekem van fekete pöckű bobbinom, igaz, nem volt még alkalmam kipróbálni.Én is meglazítottam a csavart a vastagabb cérnához, mint most te, Márta néni.Akkor még csak az eredeti bobbinom volt.

Aztán a Sue figyelmeztetett hogy nem könnyű precízen visszaállítani, de én is úgy gondoltam, hogy minek van akkor csavarral ellátva.Viszont azt hiszem, tényleg nem sikerült tökéletesen a visszacsavarás.

Neked igen?

Nekem egyébként többféle talpam van, de hogy tapasztalatom legyen mindről, tényleg meg kell várnom a nyugdíjas időszakomat.(Nincs messze)

Ez az Aurórázás szombaton lesz?

Jó lenne, mert mi akkor megyünk

Márta néni Creative Commons License 2007.05.22 0 0 253

Margit drága ezt nem a VGC fogja hozni? Nekik nem az lenne az üzlet, ha mi minden ketyerét ott megvennénk tőlük?

Fekete pöckös bobin nélkül is oké volt a varrás, vastag cérnával meglazított csavarral. Egy svájci csavartól azért el lehet várni, hogy néha ide-oda lehessen csavarni nem?

Előzmény: eper margit (252)
eper margit Creative Commons License 2007.05.22 0 0 252

Te kérted, én most másként kérem:

Akinek van fekete pöckös bobinja, ami vastag alsó szálhoz jó, kell: kérem, hozza le Szekszárdra, s mutassa meg nekünk laikusdoknak, hogy  mire jó.

Más: Akinek vannak hiper-szuper talpai,melyek nem tartoztak az alapkészletbe, szintén hozza le, hogy bemutathassa, mit lehet vele csinálni.

Előzmény: Márta néni (251)
Márta néni Creative Commons License 2007.05.08 0 0 251
Lányok, akinek van a vastagabb alsó szálhoz való bobinja, írja már le a tapasztalatait. A gépi trapuntóhoz jó lett volna, egy munkamenetet megspórol vele az ember lánya. Megéri megvenni? 
eper margit Creative Commons License 2007.04.25 0 0 250
Lányok! Akinek van gépe, s vannak ötletei, kérdései, a kevésbé gyakorlottaknak lényeges megjegyzései, KÉREM gyűjtsétek össze, s ha lehet minél többet paszírozzunk ki elsősorban a VGC-sokból infóként, másrészt önmagunk továbbképzésére. Tehárt: papírt, ceruzát elő! Kérdések felírása! Így intenzívvé tudjuk tenni az okítást, és a tapaztalatgyűjtést!
violini Creative Commons License 2007.04.12 0 0 249
Igen,én már jelentkeztem,de csak szombaton lesznek okítások,ezt jó ha tudjátok,mert én eredetileg vasárnapra terveztem a kiruccanást (eredetileg nem is terveztem,mert nagyon bizonytalan a május vége,de ezt nem lehet kihagyni,ha fejem tetejére állok is,de megoldom valahogy)
Előzmény: eper margit (248)
eper margit Creative Commons License 2007.04.12 0 0 248

Lányok! Mindenkinek!

Mint a szomszéd topikban már írtam, Aczélos Magdi hívott, hogy lehet jelentkezni ezerrel bárkinek Aurórás okításra, mert nem túl sok a jelentkező.

Pedig én már tudom a VGC-ból, hogy nagyon készülnek a pasik, sőt, hoznak sok megvehető kelléket!

Hírrel hírdessétek: Vagy van, vagy nincs gépe, jöhet, jöjjön!

36évi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 247
Kösz, ZSuzsikám, ha majd esetleg szerzel képeket, mutasd meg lécces.
Szóval Az Auróra ért volna valamit... hát azt azért sajnálom. Meg Prágát úgy egyébként, nagyon bírom az ottlátet. :)))
Előzmény: Zsuzsuci (245)
Kria Creative Commons License 2007.04.11 0 0 246
Köszönöm.
Előzmény: Zsuzsuci (245)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.04.10 0 0 245

Szóval, Prága.

A hazaiak kiállítása volt az első teremben, az bizony elég gyenge volt.Csúnyán, vagy alig tűzött takarók, párnák.Hullámosak voltak, lógtak, szóval van még mit fejlődniük.

Kicsit el is keseredtünk, de jöttek aztán jobbak, sőt nagyon jók is.

A legeldugottabb helyen, valami tornacsarnokban nemzetközi kiállítás volt, itt sok klassz dolgot láttunk, átbogarásztuk alaposan a legjobbakat.Ismét láthatók voltak egyes Ezüstvölgyben is kiállított csodák

Láttuk Márta néni szép takaróját is.

Kisebb helyiségekben árusok voltak, anyagokat, kiadványokat, eszközöket lehetett venni

A választék anyagokból volt a legnagyobb, nagyon szegényes volt a kiadvány kínálat. Ezeken a helyeken hatalmas tömeg is volt az elején, aztán visszamentünk, akkor jobban lehetett látni a dolgokat.Azt sajnálom, hogy az Auróra bemutatót kellemetlen szagok miatt nem bírtuk ki.Éppen szabad tűzéssel bajlódtak

Az egész alig nyújtott többet mint egy várbeli kiállítás.

Sajnos, képeket én nem készítettem mert itthon felejtettem a memóriakártyát./jellemző/

A társaságban volt aki sok fotót készített, így a dolog nem reménytelen

Előzmény: 36évi (244)
36évi Creative Commons License 2007.04.10 0 0 244
Mesélj még Prágáról, kérlek! :)
Előzmény: Zsuzsuci (243)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.04.10 0 0 243

Ez úgy van a BSR2-ben, hogy minél gyorsabban mozgatod az anyagot, annál gyorsabban varr.De van ám lelkivilága, néha szeret makacskodni. nagyon finom kézmunkát igényel.Nem is gondolná az ember, hogy rántott az anyagon egy icipicit, és úgy letűzte ott, hogy ember szét nem választja. Azért én most megpróbálom, mert én is így jártam.

Egyébként Prágában volt Auróra bemutató, ott valahogy kombinálták az 1-et és a 2-t, jó lett volna jobban megfigyelni, de kibírhatatlanul kellemetlen testszaga volt a pasinak, nem bírtuk ki.

Még nem volt időm kipróbálni, de feltétlenül megteszem.

Láttam a takaródat, gratulálok!

Előzmény: Márta néni (242)
Márta néni Creative Commons License 2007.04.06 0 0 242
Nem mikor álltam, hanem menet közben, mintha berezonált volna, úgy felgyorsult.. És kibontani egy tűzést ugyebár majdnem lehetetlen, illetve ugyanazon a vonalon nem tudok visszamenni, és a tűnyomok ott maradnak. Tehát gáz. Már nem emlékszem, hogy milyen szinű volt az anyag, és volt -e színváltás, mostanában nem csinálja.
Előzmény: Zsuzsuci (239)
Kria Creative Commons License 2007.04.06 0 0 241
violini Creative Commons License 2007.04.02 0 0 240
De milyen jó,hogy történnek,így könnyebb lesz pl. nekem felismerni az esetleg adódó tünetekből a betegséget! :-))
Előzmény: Zsuzsuci (239)
Zsuzsuci Creative Commons License 2007.04.01 0 0 239

Nagyszerű, hogy nem én vagyok az egyetlen, akivel ilyen hülyeségek történnek:)

A múltkori BSR-promlémám "klasszul"

megoldódott, egyszer csak kiesett a tű.Amikor visszatattem, remekül működött tovább.Mégis csak jó ez a BSR:)

Márta néni!Amikor nem mozgatod az anyagot, akkor tényleg egy helyben toporog.Akkor is megáll, ha az érzékelője kívül esik az anyagon, vagyis alaphelyzetben a munka legfelső szélén

Márta néni Creative Commons License 2007.03.31 0 0 238

Hát ez az. az enyémmel is előfordul, hogy toporog egy helyben a BSR-  mint valami hisztérika, nem tudom miért. Ilyenkor nem tudom magam okoljam, vagy a gépet, ezért várom már, hogy lássam, hogy más - aki jobban ért hozzá hogy dolgozik rajta.

Margit! Ezt a békát már én is lenyeltem. Sőt. Alsó szálnak tűzéshez lehet olyan cérnát kapni BZS-nél, ami ilyen kerek kis műanyag lapok közt van feltekerve, mint az orsó. Mikor erről áttekertem az orsóra, az üresen maradt két kis kerek bizbasz  leesett a földre. Mikor megtaláltam, holtra rémültem, hogy milyen alkatrésze lehet ez a gépnek.

Előzmény: Zsuzsuci (235)
36évi Creative Commons License 2007.03.30 0 0 237
Többször eljátszottam már én is. :DDDD
Előzmény: eper margit (236)
eper margit Creative Commons License 2007.03.30 0 0 236

Helo! Ma reggel a frász jött rám, mikor bekapcsoltam a gépecskémet, merthogy varrni akartam...

Sípolás, halk búgás!!! Mi a fene ez?

Nagy nehezen rájöttem, hogy takarításnál benyomtam az orsózót, s ez csinálta!

Ha ilyen hülye hangot hallotok, nézzetek rá, hol áll az orsózó pöcök!

Zsuzsuci Creative Commons License 2007.03.26 0 0 235

Sue!

Gondoltam, hogy nem hagyod ki a nagy lehetőséget:)

De előbb állítottam át a szálfeszességet, és csak azután figyelmeztettél.:) Eső után köpönyeg

És tényleg, már emlékszem hogy hosszasan tárgyalták az auróra fórumon, hogy bizony függ a színtől is a BSR egyenletessége.És főleg a sárgát nem szereti, akkor lesz egyenetlen az öltés.Ráadásul, amit tűzök, gyorsan megy át sárgába, pirosba, ismét sárgába, na tényleg ez is lehet az oka.Köszi, Katafa, hogy emlékeztettél!

De akkor végül is mire jó ez a gép?

Varrni jobban szeretek a Pfaffal, valahogy masszívabb.

Na, megpróbálom még BSR1-gyel, mert csak a 2-vel próbáltam.

Na nehogy már a Pfafftól bocsánatot kelljen kérnem, és vele tűznöm:)

Előzmény: sunbonnetsue (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!