Keresés

Részletes keresés

tacsa Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1434
Kedves juci!
Nélküled nem lenne buli a buli, persze!

tacsa

Laci Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1433
Kedves szakértők!

lehetséges-e az, hogy 200.000 Ft-ba kerüljön egy ilyen nagy gáztartály feltöltése? És akkor az még csak a feltöltés, erre jön kezdeti költségeknek a telepítés, stb. Ez így drágább, mint a villany! Vagy csak már megint kifogtam valakit, aki palira vesz?

tacsa Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1432
Kedves TTT1!
Profi a dolog, jó kis összefoglalás, én is izgatottan várom a tapasztalataidat. Rögtön egy apró hozzászólás: a hajópadló nagyon kellemes megoldás, én a most tervezett átalakításomnál a fürdő-WC kivételével MINDENHOBÁ azt teszek. Részben: magam tudom csinálni, részben meg mosható stb.

Üdv
tacsa

Laci Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1431
Köszi Saca!
tacsa Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1430
Kedves Hacsek és Mindenki!

Én szeretnék Vendéglátói státuszban tetszelegni, és nem szervezőibe, úgyhogy Valaki felvállalhatná a Szervezői státuszt. Önként jelentkező? ( Persze szoros együttműködésben a Vendéglátó részéről ! )

Üdv
tacsa

juci Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1429
Kedves 1000mesterek!

Ímhol vagyok. Ma már be se kapcsoltam a gépemet, mondván, úccsincs Internet, a munkámat meg már vót időm elvégezni ezalatt az idő alatt, amíg nem tasztaloztam, tehát minek. Erre áttelefonál valaki, hogy ijenmegijen emilt kapott, nézzem má meg. Na, mondok, ijen nincs. Vagyis hogy van Internett!!

Saca: bocs, hogy a küldött emilben megismételtem azt, amit itt írsz, dehát előbb neked válaszoltam, csak asztán jöttem ide.

1ébként télleg nagyon hosszú már a topic, nem is jött be tejjesen, csak júli 20-tól, úgyhogy ami előtte volt, azt sajna nem tudom felidézni...:(((

Tacsa! Csobánkára én is mehetek? Pár hónapja voltam ott kirándulni, és a völgyben éppen Zoltán Erika adott koncertet, úgyhogy a kirándulás alatt mindig tuttuk, merre van a falu. 1ébként szerintem Csobánka a lexebb fekvésű magyar települések között is élen van. Szerintem. Ápropóó: csónakot vigyünk, esetleg a házadat segíccsünk rendbe rakni? Vagy eleve azér megyünk??

Hacsek! Mi van Calliopéval? Lemarattam valamiről???

TTT1: örülök, hogy kedvezően nyilatkozol a laminá/lt/tos parkettáról, ez jó ómen (vagy az ómen csak rossz lehet?)

Egyelőre ennyi, lehet, hogy át sem tudom küldeni. Még láttok!!

Ja, és hol van Arabellácska?

rocher Creative Commons License 1999.07.22 0 0 1428
T. Mindenki!
Épitkezésből kimaradt fürdőszobai termosztátos csap és valami zuhanyállitó kütyű(baromi jól néznek ki, csak én lámer vagyok hozzá) csak ma-holnap d.u. eladó. Ár megegyezés szerint. Nem árt, ha a jelentkező már látott ilyet boltban, mert értékelni fogja a kedvezményes direkt marketinget.
Érdeklődni a lelőhelyről és egyebekről emilben.
üdv.petra
illicit Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1427
Kedves Hacsek!
Igazad van, pontatlan volt a kérdésem.
Igaz, én is csak pontatlan, hozzávetőleges árakat szeretnék tudni, azért, nehogy túlzottan átverjenek. Úgy is mondhatnám átlagos-, vagy irányárat szeretnék tudni.
Kösz.
hóember Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1426
Hacsek, gyere már haza, ne udvarolj Calliopenak, hanem dogózzunk. 1500-nál kéne inditani egy újat, mert ez már iszonyú lassú. De Neked, vagy Tacsának hagyjuk, jó?
Jóccakát, megyek haza, hóember
Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1425
Kedves illicit!
Persze, nagyon nehezet kérdezel!
Mert hol, milyen anyag, milyen minőség, milyen cég?
A www.archiweb.hu/lakas részen találsz néhány gyártói árjegyzéket. Ez azt jelenti, hogy ezek a cégek árusítanak is, nemcsak terjesztenek a kiskereskedelembe.
Másik lehetőség a reklámsajtó figyelése, ahol napi árak, akciók vannak.

A probléma külön része, hogy esetleg más helyre érdemes menned, ha egy raklap tetőcserepet vennél, vagy ha két raklap cserepet és tíz tekercs bitumeneslemezt egyszerre.

Nem tudom, mi a szakmád, de tegyük fel, hogy bróker vagy. Mit válaszolnál arra a kérdésre, hogy milyen részvényt vegyek?

illicit Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1424
Helló mindenkinek!
Aktuális építőanyag árakat hol lehet megnézni az interneten?
Lehet egyáltalán?
rizo Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1423
Hacsek es Saca,
a "termosztatos" nalam azt jelenti, hogy valami bimetal csucsul benne. Beallitunk egy hofokot, aztan ha nyomas (Bernoulli torveny: aramlasi sebesseg) vagy hofok valtozas tortenik szepen utana allit. Ennek az utana allitasnak van egy idoallandoja, ha ennel gyorsabban valtozik valami (nyomas lokes) a bimetal nem kepes kovetni, ha lassabban (hul a viz) akkor igen, azaz nem veszed eszre.
Uff, szoltam :)
Rizo
stoki Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1422
LitleBee
Csatolt fájllal küldtem 2 levelet ismét !!!
Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1421
Saca,
talán nem kéne idegen pályán vitatkoznom, de lehetetlennek tűnik, hogy egy mechanikus csaptelep egyszerre tudjon utánamenni a változó nyomású és hőmérsékletű víznek és ezek alapján tudja szabályozni, hogy mennyi meleget kell a hideghez keverni.
Az én felfogásom szerint a termosztátos csap arra jó, hogy a beállított értéknek megfelelően vesz vizet a konstans hideg és melegvízforrásból, és legközelebb ugyanazt az értéket adja külön beállítás nélkül.

De tényleg jó lenne, ha egy szaniter-szakember közbekotyogna.

Saca Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1420
Hacsek + termosztát:
Na, akkor vitatkozzunk :)
Én még kevésbé vagyok vízgépész, mint te, de

Ad 1. olvastam egy "Fürdőszobák" c. könyvet, amiben vagy 4 oldalon értekeztek különféle csapokról és ott fehéren-feketén azt írják, hogy a termosztátos csap a vízbetáplálás egyenetlenségeit teszi láthatatlanná a fogyasztó számára hőfokilag. Ott le is írták két mondatban a működési elvet és a tipikus kivitelezést, de már nem emlékszem.

Ad 2. Ha, amint írod, a "konstans hőmérsékletű és nyomású vizet" biztosítja a belső melegítő, akkor mi a fészkes f...-nek termosztát ? Beállítom az elején, ahogy tetszik és kampec. Mihez kellene ekkor termosztát a csapba ? Vagy arra gondoltál, hogy ugyanakkor a hidegvíz nem stabil ? De hát akkor ugyanott tartunk ! Szerintem nincs sokkal könyebb dolga a "fedélzeti computer"-nek, ha kettő helyett csak az egyik forrás változik.

Vagy közelítsük meg fordítva: Szerinted mit csinál egy termosztátos csap ? Miben több egy simánál ? Én abból, amit írtál, csak arra tudok következtetni, hogy arra gondolsz, hogy beállítok rajta X fokot, és akkor ő annyi úgy keveri a két stabil nyomású és hőfokú vizet, hogy X fokú jöjjön ki a végén. Ennek viszont nem látom értelmét, mert ez akkor ugyanaz, mint pl. az egykaros, csak látom SI szerint is, hogy mit kapok, nem csak a kezemmel érzem, hogy jó-e.

Emberek, szójjon mán bele olyasvalaki is, akinek van ilyenje, vagy látott valakit, akinek van olyan ismerőse, akinek a rokona hallott erről !

Laci + csempe:
Ha neked jó a Zalakerámia (és Bp), akkor szerintem a Budaörsi úti és nem messze tőle a sasadi virágpiac mellett lévő boltok jó választékúak és elég olcsók (a Bartókon lévő pl. drágább).

Saca

Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1419
Laci,
El kellene árulnod, hogy nagyjából hol akarod beszerezni a csempét meg a stb-t.
Mert ha pl. Zalában tudok egy jó helyet, te meg debreceni vagy, akkor szivatás lenne
Laci Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1418
Köszi Hacsek, köszi Rizo!

Szóval nem ajánlotok kömívest? Na jó.

És esetleg a harmadik kérdésemre ((padlólapok, hajópadló, fürdőkád, csaptelepek, csempék, stb.)) tudnátok valamit ajánlani?

Laci

rizo Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1417
Hacsek,
En ugy emlekszem, hogy valami 400 bar nyomas kell a foldgaz cseppfolyositasahoz, pl. ezert nincs elterjedve. :)
Igazabol azt kellett volna irnom, hogy a tartaly az altalaban PB, es az atallashoz ki kell hivni a gazszerelot az ujboli beuzemeleshez (egonyomas, meg egyebb huncutsagok), nem csak osszedugjuk oszt jovan. :)
Rizo
Moke Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1416
Helló T. Mindenki!

Tacsának:
A lépcső tervét átnéztük. Egy kicsit át kellett alakítani a helyi viszonyok függvényében. Viszont ez már könnyen ment az általad készített terv alapján. Mégegyszer NAGYON KÖSZÖNJÜK!!!

Igaz, ritkán jelentkezem, de folyamatosan figyelemmel kísérem a fejleményeket. Rengeteg tapasztalat gyűlik itt össze, és olyan jó, hogy akadnak segítőkész emberkék is a világon.

Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1415
Rizo,
Van tartályos földgáz is, csak az másmilyen tartály.
rizo Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1414
Laci,
Bar nem en lettem megszolitva, de
a tartalyos gaz az PB, a vezetekes pedig fold. Szoval a cirkot is at kell allitani, de megoldhato (stiebel eseten mindenkepp)
b,
c, Irisz csempebolt :)
Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1413
Helló, Laci!
Van több ilyen gázszolgáltató (Primagáz, Totalgáz, Shellgas, Mol) aki gáztartályt telepít a kertedbe. Csak ott szokásos ez a módszer, ahol lesz vezetékes gáz, csak még nem ért oda, viszont az építkező belül már kiépítette a gázvezetékeket. A tartály újratöltése valamivel drágább, mint a vezetékes gáz.

Kétféle tartályos gáz van: földgáz és PB-gáz. Ha fűtőberendezést (Kazán, konvektor) akarsz róla üzemeltetni, akkor a földgáz a jobb, ha csak kisvízmelegítőt és tűzhelyet, akkor inkább a PB-gáz.
Ha a vezetékeid egyébként is földgázra vannak kiépítve, akkor nem kell semmi pótlólagosat beszerelni, a szolgáltatók a rácsatlakozást kiépítik.
Árinformációm sajna nincs.

Kivitelezőt a Tacsával való egyetértésünk alapján nem ajánlunk, nem utolsósorban azért sem, hogy aztán ne ránk haragudj.

Laci Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1412
Helló megint Hacsek,

azt szeretném megkérdezni, hogy tudsz-e te valamit az ilyen nagy gáztartályok bérlési lehetőségéről? Illetve, hogy szerinted megvalósítható-e az, hogy ilyen (TI-gáz vagy micsoda) dologról menjen cirkó, és amikor beérkezik a gáz a telekre, akkor csak a csatlakozást kell kicserélni, és megy minden rendesen.

És még egy: tudtok ajánlani egy jó, megbízható, nem túl drága kőműves brigágádot, aki vállalja a burkolást is? (nem az evésre gondoltam :))

És még egy: vannak esetleg tippjeitek, hogy hol lehet a különböző lakásfelszerelési cikkeket (padlólapok, hajópadló, fürdőkád, csaptelepek, csampék, stb.) jó áron , jó minőségben beszerezni?

Köszi,
Laci

TTT1 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1411
6. Tájolás. Még szaklapokban is meglepoen sok "rosszul" tájolt házat látni. Azért használok idézojelet, mert ez valóban szubjektív terület. Bár nehéz megérteni, hogy miért jó egy déli fekvésu hálószoba...

Folyt. köv.

Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1410
Kész, vége, TTT1?
Nos hát vannak nagyon jó ötleteid és tapasztalataid, de azért akadnak szubjektív (nem általánosítható) dolgok is.

Először is abból indulsz ki, hogy a pusztaság közepén akármekkora beépített alaptrerület megvalósítható. Ezzel szemben sok építtető azzal küzd, hogy kicsi a telek, és a beépíthető rész.
Másodszor: több generációs család esetében általában jó a több lakószint, de ezt hadd döntsék el maguk!
3. Hogy a konyha vagy étkező legyen e nagy, ez családfüggő. 3-4 tagú családnál valóban az egyterű nagy konyha jobb, de 3 generációnál vagy 4-5 gyereknél a külön étkező észszerűbb.
4. A teraszra a nappaliból kimenni legalább annyira fontos, mint az étkezőből. Mennyivel jobb a kosz az étkezőben, mint a nappaliban?
5. Nem látom a 4. pontodat, pótold!
6. Mi van, ha én nyáron a hűvös követ szeretem meztélláb.
Tévedés, hogy a "laminált" tévedés. A Laminat szó eredetileg a laminálással létrehozott külföldi termékek márkaneve, tehát a laminált egy szabályos magyar befejezett melléknévi igenév. A Laminat tehát laminált lap.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1409
stoki
Írtam neked emilt.
rizo Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1408
sziasztok!
TTT1: a 2 pontot, kicsit bovebben legyszi.
mi a helyzet a spejz/spajz-al?

Rizo

TTT1 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1407
5. Burkolatok és futés. Erosen összefügg. A nappaliban a legrosszabb burkolat a kövezés. A legtöbben azért választják, mert a padlófutéshez az javallt. Valóban nagyon kellemes télen a talpat melengeto padló, de van 6 hónap amikor nem futesz. És ilyenkor bizony hideg a ko. Még kánikula idején is. Nincs rosszabb, mint percenként rászolni a gyerekekre, hogy vegyenek már fel papucsot. A zokni a kerti ki-be hancúr miatt nem jöhet szóba. Szonyeg pedig gyakran nem kerülhet oda és úgy, ahogy kellene.
Akkor mi legyen? Parketta. Ha van sok pénzed és nincs gyereked. Ellenkezo esetben a laminátos (tévesen: laminált)parketta, padlólap. Ismerem az ellenvéleményeket (nem igazi fa, mu, stb.), de ezek eltörpülnek az elonyökhöz képest. Különösen az figyelembe véve, hogy a parkettát is lelakkozod, vagyis egy mu(anyag) felületen jársz.

Folyt. köv.

Hacsek Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1405
Üdvözöllek TTT1,
kíváncsian várjuk a folytatást.
De ha megengeded, majd vitatkozunk is veled, hátha a te tapasztalataid nem lesznek általános érvényűek.
TTT1 Creative Commons License 1999.07.21 0 0 1404
Folytatom. Nemcsak a saját több házban és lakásban gyujtött tapasztalat, de az igen széles ismerosi kör véleményének összefoglalója ez.

2. A külön (kis) konyha, mellette nagy étkezo (esetleg nappali-étkezo) nem válik be. Az amerikai konyhás változat is visszaszorulóban van. A leghasznosabbnak a méretes konyha-étkezo helység bizonyult.
3. Terasz. Legyen minél nagyobb fedett rész. Legyenek nagy ablakok a nappaliból, de a kijárat az étkezo-konyhából legyen. Ennek 2 oka van: egyrészt a kosz nem egyenesen a nappaliba kerül (ki-be járkálás), másrészt mind gyakoribb a teraszon étkezés. Ilyenkor hasznos a rövid távolság.

Folyt köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!