Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4700
"Nem. Én nem blöffel vagyok az aki."

Eztet én nagyon jól tudom kérlek, csak nem ez volt a kérdés. :)

Az állítás ugye az volt, hogy "tudják, hogy meg is teszem".
A kérdés pedig úgy szólt: "jól tudják-e eztet, vagy rosszul tudják?"

Ha jól, ugye... akkor nincs blöff, viszont a másik topikban bezony átkúrtad a fickót a palánkon.
Ha rosszul, akkor még mindig két lehetőség akad:
1. maguktól jutottak eme következtetésre (tévhit)
2. te váltottad ki bennük (blöfföltél)

Nos?
(Akarod még kerülgetni a kását?)


"A szemük láttára és a fülük hallatára teszem amit teszek és a tetteim igazolnak. ...
Volt már olyan, hogy később ezt is megköszönték."

Hmm... ismertem egyszer egy embert... Vidám, nagydarab, kövér szivar volt, mesékkel teli köpenye egy híján minden zsebe (abban az egyben cigarettáját hordta).
Hangja konduló templomi bronz... Hátával az eget tartotta, de hátát sosem védte.
Nem érdekes különben, meghalt már. Ember nem gyűrhette le, de megtette azt a változás.
Ám mivel ez az ember nem csak nagy varázsló, de nagy hadvezér is volt (és nem akárkikből állt serege, hanem olyanokból, mint én), sok lassú, hosszú csatában még a halált is legyőzte.
Így hát most ő is itt áll mögöttem (és sok helyen még!). S néhanap, ha ír e nick neve alatt, rúnáira ráismerhet hadának minden "katonája".

Nnomindegy! "Elfogadom a választ. - mondta Dagon Sabad."



"A baj csak az, hogy egyre kevesebb van, aki érdemes rá. Pedig nagyon kellene."

Ez egy olyan dolog, kérlek, hogy rajtad is múlik, mennyi van belőlük.
Öregszel - rendben van.
Fogynak fölüled a "nagyobbak" - ez is rendben van.

(Ha mellőled fogynak, az nincs rendben, mert az azt jelenti, hogy elbuktak.
Ezt a helyzetet - ha te vagy akivel szemben elbuktak - még könnyedén lehet javítani: meg kell adni a helyreállítás lehetőségét, és ha az megtörtént, akkor megbocsátani.
Ha külsős vagy, akkor nehezebb a dolgod, mert akkor csak segítséget adhatsz. Akkor azt kell megpróbálni.

Off
Meg kell hogy mondjam, igen jóleső "fiatalkori emlékeim" vannak erről a külsős szerepkörről itt a moderátori topikban... megkötöttem pár alkut, pár irhára. :)
On
)

Csakhogy azt hiszem, valamit nem látsz meg. Valami fontosat.

A homokóra talán segít: ahogy felül fogynak a szemek, úgy nő az alsó halom...

Esetedben mi az alsó halom?
Hát a beosztottaid. Az következő generáció. Akikből majd lesz, aki téged vált, akikre majd a még újabbak fognak felnézni és tisztelni.
Tehát mi a megoldás?
Nevelned kell. Úgy ám. Ez a "parancs".
És ahogyan az utolsó "tiszteletedreméltó" is elfogy "fölüled", akkortól kezdve nyugodtan (mert helyesen) tisztelheted az általad jobbá csiszolt fiúkban-lányokban az egyetlent, aki megmaradt : önmagad.
Ez pedig az egyik jutalmad érte, ha végrehajtod.
(A másikról, az igazi jutalomról meg már írtam fentebb.)

Nno. Végeztem a körömreszeléssel.
Mehet tovább az ereszdelahajam.
Előzmény: feketemadár (4610)
MrJones Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4699
"Nem akkora aám az ellentmondás, mint ahogy azt te hiszed, és mégcsak a véleményemet sem váltogatom."

Ó, csak mint a köpönyeget. :)

"Ugyanis mársról beszélek akkor, amikor a "szelektált" és másról amikor a "kontraszelektált" állományról értekezek."

Valójában ugyanarról a rendőri vezetésről, ugyanarról a rendőrségről beszélsz/beszélünk. Ennek egy része szelektált, más része kontraszelektált. Te pedig alkalomszerűen beszélsz kizárólag egyikről, illetve másikról aszerint, hogy az aktuell helyzetben épp melyik "jön jól"...

"Azt írtam le már több helyen is, hogy általában a végrehajtó szintek rendőrkapitányságok vagy velük azonos jogállású rendőri szervek középvezetői szintjeikig (pl. alosztályvezetők) általában szakmai alapon dőlnek el a dolgok. Természetes szelekció útján. Attól feljebb már más szempontok is vannak és nem mindig jó személyi döntések születnek."

... ezért vettelek rá, hogy itt és most végre EGYSZERRE emlegesd mindkettőt. Így sikerült végre egy frankó, korrekt részt összehoznod. :)


"Csak sajnos nagyvárosokban és ot ahol kevés a rendőr ez még kevésbé érvényesül."

Eggen... ezt a törvényszerűséget én úgy "pikkelyeztem be" anno, hogy a piramis csúcsához közeledve egyre jobban szorul hátra a tehetség, és előtérbe a "politikusi véna" (szopásnyalásbaszásfúrás)...
Ami normális szervezetben - ahol a ranglétra bejárása garantálja a csúcsra-csúcsközelbe jutott emberkék szakmai tehetségét - működni is szokott. Nálunk nincs ilyen biztosíték.

"CSakhogy a politika küldöncei próbálnak szakmai dolgokba belevaúvavú, ami egyrészt átlátszó és nevetséges, másrészt tönkreteszi azt a szakmaiságot is ami van, ugyanis a nyomás éppen azokra a szakemberekre nehezedik akik szakmai alapon dolgoznak és teljesítenek"

Kérlexépen, amíg a felfelényal-lefelétapos a szakmai szintet is fertőzi, addig ez így is marad.
Egy vezetőnek-középvezetőnek nem csak kifelé (lefelé) kell megvédenie az embereit (és a mundért), hanem fölfelé is, ha kell. Ha ezt nem teszi, hanem jó csinovnyikként bólogat az ő segg főnökének, akkor "ígyjárás" van.


"...minthogy gonddolkodnának és belátnák, hogy azért összességében "talán elmondható", hogy inkább hasznos a tevékenységük."

Nézd, ha már ott tartanánk, hogy az állampolgár így mérlegelgetne, az azt jelentené, hogy a rendőrség létjogosultsága kérdőjeleződik... ekkor már érdemesebb lenne az összes rendőrségi épületet cuzámmen felrobbantani, a helyét pedig sóval felszórni, aztán nekikezdeni a nulláról.
Erről nincs szó távolról sem.
"Csak" elégedetlenség van.
Mekkora az elégedetlenség (van-e lépéskényszer)?
Elég nagy? Akkor lépni (javítani) kell.
Nem elég nagy? Akkor nem kell lépni... lehet "kommunikálgatni", meg tűrni.


"A dolgok egyre szarabbul mennek bizonyos értelemben. ... Gratulálok a szép új világhoz !"

Hőőő... nyugalom.
Válság közeledik, ennyi az egész. Beáll a lépéskényszer. Túl kell élni.
Legalábbis, ha hanyattestek, akkor biztosan válság jön.
Harcolni kell, ennyi az egész.
Nyílt egy pár új front. Nem nagy ügy: újraelosztani a csapatokat, azt mehet tovább az ereszdelahajam.
Régen a rendőr tisztelete annak minősége miatt magas volt (ez akkor is igaz, ha látszólag feszt a rendőrt hülyéztük - ez csak egyfajta kompenzáció a rendőr hatalmáért az átlagpolgár felett). Lehet, hogy a régi rendőr nem volt egy iq-titán, meg sokszor bunkó is volt az emberrel, DE ez mellé bizony keményen egyenes, becsületes volt.
Nna, ezt nem értékeltük eléggé, és itt basztuk el, de piszkosul.
Mára ez - "hála" a sok becstelen, simlis rendőrnek - oda van. És ha nincs belső kontroll, akkor külső kell, erről szól az egész... a belső ügyosztályoktól a civil kontrollig.
Nem elég az, ha megmutatod magad: ami vagy... be is kell bizonyítanod ha, kérdezik. És jönnek az emberek kérdezni tömött sorban, mert ez egy ilyen világ.
Hogy ez nem hatékony? Szar?
Igen, ez valóban nem hatékony és szar.
Ez egy ilyen rendszer, ezt választottuk: a kevés belső és rengeteg külső szabályt.

Fogadjunk, láttad a robotzsarut. Emlékszel-e mit mondott benne egy mikrofonfejű pacák - valami szakadt csávó - a tévében (csak egy villanás volt) Amerikáról?
Segítek, valami ilyesmit: "Ez egy szabad ország. Csakhogy itt minden tilos, ezért semmit se szabad. Úgyhogy senki se szabad."
Ugye nem? Pedig benne volt.

"Az emberjogi szervezetek sem politika mentesek..."
És?
Beszélni kell velük, ennyi az egész. Hülyeségeket beszélnek (mert a politika manipulálja őket)? Nagy kaland! Rájuk kell bizonyítani!
Frankó, tökös "kommunikációs szakemberek" kellenek, nem komolykodó bambabélák, vagy bulvárnyikhajok. Ha eszembe jut például ez a faszkalap Garamvölgyi... Húúú... a hátamon feláll a szőr!
Én már rég fölvettem volna egy velejéig dörzsölt, vigyori szivart szóvivőnek. Olyan Kolláth-féle csibészt... aztán orrbaszájba küldeném a kamera elé, amikor csak lehet, de főleg rögtön, ha "valami történik".
Mögé meg egy olyan gépezetet, ami képes legyen bármit összekapni ami a rendőrökkel vagy rendőrökkel kapcsolatban történik.
Szájon kaptak intézkedés közben egy kisebbségit?
Botrány?
Órán belül három stúdióban nyilatkozna a fickó, hogy "ő személyesen örül az XY pártvezérfeleség védnöksége alatt futó szervezet észrevételének, de a "szegény molesztált kisebbségi" egyszer három évet ült börtönben nemi erőszakért, másszor kettőt súlyos testi sértésért, 110 kiló, és késsel fenyegette az intézkedő járőrt. Ilyen esetekben a fegyverhasználat a standard eljárás. A rendőr meg a saját épségét kockáztatva ezt elkerülte." Halleluja, osztjónapot.
Aztán ha a "politika" párszor belefut egy ilyen pofonba, majd óvatosabban viszonyul.



"Ha ilyen elnéző vagy a tökéletesség témakörében és a hibák fellépésének lehetőségét így elfogadod, akkor nem tudom mi a probléma egyes félre sikerült műveletek terén ?"

Mert a hibát - bár megszüntetni nem lehet - mindig javítani kell.
Előzmény: feketemadár (4612)
MrJones Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4698
1. "Ugyanis ő is stragéiát készít a maga szintjén."

Épp ezért mondom, hogy de, keverted. A lőjek-nelőjek-kirelőjek kérdéskör (na jó, ott van még a merremenjektovább is) olyan alacsonyszintű stratégia, hogy gyakorlatilag nem is nevezhető annak. Márpedig azon a helyen, ahol akkora a nyomás, hogy csak az ösztönszintig beépített dolgok jönnek elő (valami ilyesmit mondtál), ott nem létezik magasabb szintű stratégiai tervezés.
A kóros időhiány és személyi nyomás miatt.
Nnomost, ezt egy háború/ütközet megvívásához hasonlítani...


"...ezt parancsnokok is elrendelhetik és teljesen törvényes, tehát jogalapja is van."


A "parancsnok elrendelése" nem jogalap az igazoltatásra, hanem csak a lehetőséget biztosítja. Éppenséggel fordítva: ahol nincs ilyen elrendelés, ott eleve nem történhet fokozott ellenőrzés.

BTW praktikusan épp a megelőzés/megakadályozás (mert mifenét tart vissza 1 dílert/futárt, hogy CSAK megnézték a flekóját attól, hogy árulja a szart)
az, amit kiemeltél, és pont ezek nem történnek meg.
Sőt... majdnem benéztem az indoklásodat (a héttel későbbi halálesetet), de a tettes felderítése/nyomozás NINCS a listában.
Csak az elfogás. Ammeg bűncselekmény tettesére/körözöttre van értve, nem erre. Az ő elfogása ugyanis valóban lehet érvényes célja igazoltatásnak. Már hasonló felépítésű igazoltatni kivánt célszemély esetében, ofkórsz.

Szóval xy jár valamerre és l'art pour l'art igazoltatják... ha érvényes indok nélkül (mert mondjuk hasonlít Kovács XII. János r. tőrm. körözött kajak-, és sorozatkúróra), akkor biza jogszerűtlenül. (Ezért lenne köteles közölni a röndér az igazoltatás okát, de hát ki a fasz néz utána, hogy jogosan vegzálták-e meg és télleg hasonlít-e, vagy csak a szerv lódított.)
Előzmény: feketemadár (4613)
MrJones Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4697
Mi ez a hiszti keménygyerek?
Megreccsentél? :)))))
Előzmény: feketemadár (4631)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.18 0 0 4696
Igen, eléggé le van "amorizálódva" a BRFK. De mások is hordanak bevetési ruhát. Például akciósok és vidéki csapatszolgálati századok tagjai.
Nem csodálkoznék, ha a képen látható feldatra néhány becsületes és felháborodott REBISZ beo önként vállalkozott volna.
Előzmény: Törölt nick (4695)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4695

Te, BB, ennyire létszámhiány van a "rendes" rendőröknél?

Mostanság mindenhol szinte(!) csak REBISZ-eseket lehet látni.

Nem emlékszem, hogy korábban is ennyire túlsúlyban lettek volna egy-egy esetnél.

Ezeken a képeken is:

http://index.hu/politika/bulvar/rendero0517/

Legalábbis csak gondolom, hogy REBISZ-esek, nem tom, mások is hordanak-e ilyen kék ruházatot. ?!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4694
Hát ez az...
Innentől kezdve mindegy, hogy civil, rendőr, férfi, nő, idős, fiatal, apuka, anyuka, nagymama, nagypapa, szomszéd vagy Mikulás... csak egy emberi lény, annak minden j és rossz tulajdonságával.

Na jó, talán a Mikulásban még megbízok... :)))
feketemadár Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4693
A civilek ? hát persze !
Előzmény: Törölt nick (4692)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4692
Azok is csak emberek... Bocs...
Előzmény: feketemadár (4691)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4691
Kellene valami jó kis civil kommandó, akik járnák az országot és a civil kontroll jegyében jól le&opatnák a korrupt rendőröket, vámosokat....közszolgálat. Drukkolnék nekik !
Előzmény: Törölt nick (4690)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4690
És mi a garancia, hogy ebben a szervezetben nincsenek ilyen mocskok??
Bocs, kissé bizalmatlan vagyok! Sőt, úgyis mondhatnám, csak magamban bízok! :)))
feketemadár Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4689
Nagyon helyes ! Tegyen mindenki feljelentést, akit le akarnak húzni. Inkább mardjon néhány becsületes, bátor roszlán, mint sok korrupt gyáva nyúl !
Előzmény: Egy szóra még (4688)
Egy szóra még Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4688

 

No, Miskolcon már dolgozott a Fehér Kezek nevű, a rendőrséget embermocsoktól megtisztító titkos szervezet.

 

 

feketemadár Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4687
Valszeg a REBISZ-nél, vagy az ORFK RSZKK-n forgatták, vagy mindkét helyen, nem voltam ott.
Előzmény: Törölt nick (4683)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4686
előző..akarom irni :))
Előzmény: Törölt nick (4685)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4685

Az előzetes fent van az elősző rész végén megnézheted,mi lesz ma.Kiváncsi leszek.

Itt a link:

 

http://wap.mserver.hu/web/luzerfc/index_repeat.php

Előzmény: Törölt nick (4684)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4684
Itt már semmi sem számít offnak... :)))
Egyébként te mondtad, hogy a korábbi részeket meg lehet nézni a neten??
Ez a mai rész majd érdekelni fog... :D
Előzmény: Törölt nick (4683)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4683

Szia feketemadár!

 

Holnap este lesz a Lúzer FC-nek egy része,amiben valami kommandós képzést kapnak a szereplők.Azt hiszem Nálatok forgatták?Te ott voltál?

Kicsit off de kiváncsi vagyok.

 

Üdv

 

feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4682
Tévedsz. Volt itt az indexen aki feltöltötte azt a videót, amin jól látszik, hogy a fidesz naggyűlésről a szervezők felszólítása (Philip) ellenére az emberek a Deák tér felé mennek és beleérnek az oszlatott tömegbe. Ekkor szemből egy lovasroham érkezik, akik nem oszlatnak csak átvágtatnak az úton. Sokan ekkor szembesülhettek, hogy tényleg nem kellett volna arra menni. És voltak oylanok, akik szándékosan maradtak az Asoriánál, és kordonokat húztak keresztbe, az arcukat sállal takarták el...
A békés tüntetőknek is van még mit tanulni, hogy ne keverják őket össze.
Előzmény: breien (4675)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4681
60-80 szélsőséges éppen elég ahhoz, hogy több ezres tömegben elvegyülve, megfelelő taktikával a teljes tömeget a szélsőség felé tolja el.
Egyébként te is tudod, hogy október 23-án nem a fidesz naggyűlés feloszlatása volt a cél, hanem összekeveredtek az emberek. Az okokat már ezerszer leírták, leírtuk.
Előzmény: breien (4670)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4680
Előzmény: feketemadár (4679)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4679
Nos a "felrobban" szempontjából biztosan igaz a cikk. De bizony expanzív lövedéket használnak. Ez ún, nem teljesköpenyes, lágy ólommagvas stb.. lőszereknek van olyan tulajdonságuk, hogy a becsapódáskor szétnyílnak (nem robbannak mert az tilos) és nagy felületen roncsolnak. Ha el is hagyja a testet (egy baromi nagy és csúnya lyukon keresztül) más, vétlen személyben már nem sok kárt tesz.
Előzmény: Törölt nick (4669)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4678
Most nálad a ként pont, mert megmontad a frankót !
Te kis ...cs "hento" meg válaszolj szépen a fiatalember kérdésére !
Előzmény: Törölt nick (4664)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4677
Na, vágdi ide amit megírtatok. Vagy azt, hogy honnan tudtátok ?
Előzmény: hento (4654)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.16 0 0 4676
Osztán honnan írtad meg, te kis sunyi hazudozó ??? Akkori dátummal (!!!) rakj ide be hivatkozást és cikket, ami pontosan leírja a sérülést. Én akkor este egyet találtam, franc se tudja már hol, amiben a BRFK helyettese (talán) azt nyilatkozta, hogy nincsenek komolyabb sérülései a meglőtt személyeknek. Ezt a sérült nő fiára hivatkozva mondta. Én onnan vettem. Nem voltam a kórházban, mentőssel sem beszéltem, csak erre hagyatkozhattam. Na, ha te a túszejtés naprjára valahonnan az arhívból beollózod ennek cáfolatát, hogy valahol még aznap este megírták a frankót, akkor azt mondom igazad van. Egyébként csak okoskodás, utólag.
Előzmény: hento (4654)
breien Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4675
Ezt már a Tv-székháznál megtehette volna.
Ami okt. 23-án Bp-en történt, az egy tudatos politikai provokáció része, hogy lejárassák az 50. évfordulót ünneplőket, példát statuáljanak, megfélemlítsék az embereket Mo-on.
Gondold végig mindazt, amit és főleg ahogyan manipulálták a lakosságot ( a terror veszélyre építve )

Ettől aljasabb politikát ebben az országban 56 után csináltak utoljára .
Előzmény: Törölt nick (4674)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4674

Egyébként hogyan kellett volna "kiemelni" azt a közel száz tetüt??

Merthogy erre máig nem kaptam senkitől kielégítő választ.

A tallini tüntetésekről készült videókon láttam egyszer, hogy két rendőr üldözött egy randalírozót. Vagy kétszer rávetette magát, de mégis meglógott. Mert gyorsabb, meg ügyesebb volt. Meg szerencséje volt. Gondolod, hogy pont azok fognak feltartott kézzel odaállni a rendőrök elé, akiknek van flénivalójuk? Dehogyis! Azok futnak a leggyorsabban! Ellenben több tízezer békés "megemlékező" meg úgy van vele, hogy "hova fussak, nincs miért menekülnöm" Enyhén szólva is hátráltató tényező. De mindegy, én igyekszem távol állni attól, hogy megfelelő tudás nélkül ugassak bele a rendőrség munkájába és a tömegoszlatás "mechanizmusába". De azt elismerem, hogy politikusok keze is benne lehet a dologban. De az igazság "odaát" van!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4673
Na, azért azt se mondhatjuk, hogy az a másik több tízezer ember olyan együttműködően viselkedett...
Előzmény: breien (4672)
breien Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4672
Első perctől kezdve erről beszéltem.
Az a "többezer rendőr" nem tudta kiemelni azt a közel száz embert?

Ezért kellett hónapokig "készültségben " tartani több ezer rendőrt Bp-en?

Nem akarom elhinni, hogy a magyar rendőrsdég vezetése ennyire nem értene a feladatához.
Mikor ismerik már be az "illetékesek", hogy politikai provokáció elszenvedője az ország?

politikai kalandorok terrorizálják az országot és még mindíg nem veszik észre az illetékesek?
Előzmény: Törölt nick (4671)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 4671

Ez most újdonságnak számít??

Már bocs, hogy megkérdem.

Előzmény: breien (4670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!