Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 171
Kezdetekben féltem, hogy a rossz harapás miatt nehezen tud majd ennni, de semmi baja. Csak szépséghiba. (Az én harapásom sem tökéletes, miért várnám el a kutyámtól)
Előzmény: BZso (170)
BZso Creative Commons License 2003.02.17 0 0 170
Szia!

Engem is érdekelne valamilyen normális kutyaiskola! Sajnos a nálunk levő nem igazán alkalmas ilyen törpikék számára - nem is az iskolatársak, hanem a gazdáik miatt :-(

A mi kutyusunknak is ferde a harapása (selejtes szegény), de az orvos szerint ez semmilyen veszélyt nem jelent a kutya egészségére nézve - a többi pedig egyszerűen nem érdekel! Egyébként sem vittem volna kiállításra - annál jobban szeretem őt.

Előzmény: Ammandina (169)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 169
Megértem a kutyát, én sem szeretném, ha egy csomó ember nézne, mint a vásári lovat és macerálna. Semmi játék + simogatás;o)
Majd szólok, hogy mikor megyünk kutyasuliba. Valószínűleg április előtt nem, mert nekem április elején (val.szeg) lesz a szakvizsgám, és arra nekem tanulni kéne
Előzmény: zsuzsa (168)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.17 0 0 168
Ha tavaszig megkedveli Lola a lábainak utcán való használatát, akkor mehetnénk együtt iskolába ! Vagy majd babakocsiban tolom a kisasszonyt :-)
Áprilisban már szép idő szokott lenni.

Hildus volt már kölyök korosztályban versenyen és nagyon igéretes minősitést kapott, szerintem ő ( Ok, elfogult vagyok ) egyszerüen gyönyörü. Meg nagyon okos. Azt irták a papirjára, hogy minden gyönyörü rajta, de a ringdreesszurát nem szereti.
Ezzel emberileg teljesen egyetértek. Én se szeretném ha állitgatnának meg méricskélnének.

Lolácska a szöke nő kategória :-) viszont nagyon kedves és emberszerető. Krémfehér 1-2 rózsaszin tinccsel a fülén.

Előzmény: Ammandina (167)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 167
Amint kitavaszodik, megyünk kutyaiskolába Bellával, valahova a környékre, Óbudára. Ráférne egy kis engedelmességi képzés, nálunk ritka az autóforgalom, pont ezért nem tesz különbséget a járda és az úttest között. Mi kiállításra biztosan nem visszük, mert rossz a harapása. Nincs vala evési problémája, és enm csurog a nyála, de a kiállításról biztosan kizárnák rossz harapás miatt. Pedig a természete nagyon jó, kiegyensúlyozott kutya, de hát a kiállításon csak a küllemet nézik. Lehet tiszat idegbeteg a kutya, ha a külleme szép és a gazdi lenyugtatózta, ezért jól viselkedik akkor kiváló elismerést kap, és tenyészthetik. Ha van valami apró küllemi kifogás, rögtön megbélyegzik szegénykét;o)
Előzmény: zsuzsa (166)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.17 0 0 166
Most is itt horpasztanak mögöttem nagy párnákon . Ahol vagyok, ott hevernek le.
Az eddigi gazdájuk azon aggódott, hogy depressziósak lesznek, de ez nem látszik rajtuk. Ha rájuknézek, máris az ölembe kéredzkednek.Az első naptól kezdve esznek is. Talán nincs is ezeknak a kutyusoknak semmi bajuk,csak meg kell szokniuk ezt az uj rendszert.Tejesen normális, vidám kis jószágok.

Végülis nincs ellenemre, hogy néha elmenjek velük kiállitásra, de amiket olvastam meg hallottam a kiállitásokról meg tenyésszemlékről... egy kolléganöm járt a kutyájával kiállitásokra és néha az volt az érzésem legszivesebben megfojtották volna egymást a résztvevők. Az ő kutyájáról tudtam, hogy sulyosan diszpláziás, bár nem látszott rajta és tul.képp smemi értelme nem volt kiállitásokra vinni, de a gazdája mégis mindenhova elvonszolta.
Én azt hsizem pár alkalommal elmegyek velük, de jobban izgat az agility meg az engedelmességi tréning. 1 éves kor körül már el lehet kezdeni, nem? Találtam a neten pár óbudai kutyaiskolát.
ha Lola méltoztatik hazsnálni a csülkeit, akkor távolabbra is mehetnénk... gondolom amennyi sétát én kibirok annyit ők is.

ma sem tanultam még semmit.. pedig azért (is) vagyok itthon... nem lesz ennek jó vége.

BZso Creative Commons License 2003.02.17 0 0 165
Zsuzsa,

Mi lakótelepen lakunk, de eddig semmilyen gond nem volt a kutya hangerejével. Szerintem max. egy kicsit nyüszög, főleg akkor, amikor a szomszéd kutyát sétálni viszik.

A kutyaketrec állítólag nagy divat, de nekem nagyon nem tetszik az ötlet. Eddig nálunk két kartondoboz vált a kutyus rombolásának áldozatává (meg néhány papírzsepi). A könyvek rágcsálásáról eléggé gyorsan sikerült őkegyelmét leszoktatni...

Egyébként nekem úgy tűnik, ez a kutyus is úgy viselkedik, mint egy "igazi" kölyökkutya - ugrál, rágcsál, lopkod és borzasztóan tud örülni a gazdinak. Bár a mérete miatt sokáig féltettem, mostanában egyre inkább kutyának tekintem őt - a következetes nevelés tekintetében is (ez szerintem legalább annyira az ő érdeke, mint az enyém).

Üdv,
Zsolt

Előzmény: zsuzsa (163)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 164
Társasházban lakunk, a többiek még nem szóltak, hogy ugatna, vagy sírna. Szerintem alszik. A kutyák könnyen felveszik egy család ritmusát. Bella reggal aktív és délután-kora este. Akkor is, ha otthon vagyunk valami miatt (pl. betegség, tanulmányi szabi).
A képeket nagyon várom.
Előzmény: zsuzsa (163)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.17 0 0 163
Társasházban laktok ? Amikor Bella egyedül van, nem ugat vagy sir ? Szomszédok mit szóltak?
nekem eddig ugy tünt nem ugatósak, inkább csak morgósak, de azt se sürün csinálják.Direkt azért akartam kettőt, mert akkor nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy magányosan ül otthon.

Bizom benne, hogy szundikálással fogják tölteni a napot. Mi ugyis korán kelünk, akkor van nyüzsgés meg délután és hétvégén. A háló meg gyerekszobákat becsukom, de azon kivül kb 3x annyi hely marad, mint ahol ők eddig éltek és vannak nagy párnák is a földön, direkt nekik. Egyébként azt mondták róluk meg a fajtáról azt olvastam, hogy nem rombolósok. Itt még csak egy kartondoboz sarkát harapdálták meg, mást nem.
Szőnyeg nincs, a padlót, követ meg Domestossal felmosom minden nap.

Majd próbálok róluk fényképet csinálni, ha tulvagyunk ezen a beszoktatáson.

Előzmény: Ammandina (162)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 162
Zsusza!
AZ egyedülléttel nem lesz bajuk, mert ketten vannak. Bella is egyedül van otthon, amikor dolgozom (régebben behozhattam, de most már nem engedik). HA már az egyik kutya megy melletted, akkor a másik is fog, utánozva a társát.
A régi gazdának meg mondd azt, hogy minden nap fésülöd, kenegeted és ki tudja még mit csinálsz, hogy szép legyen a szőre. Ráadásul a mozgás + a tiszta, friss levegő nagyon jót tesz a kutya egészségének, ezáltal a szőrének is. A helyedben nem mondanám meg a régi gazdinak, hogy leviszed őket, mert halálra fog szekálni, hogy megfáznak az ebek. Pedig nem is
Előzmény: Ammandina (160)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.17 0 0 161
Ördögpirula, Ammadinda : jaja az nagyon jó lenne ! Mármint közös séta. Bár egyelőre nem tudom, hogy birok eljutni velük bárhova is....Ezek még életükben nem láttak villamost.

Cipelni azért kell, mert Lola ( Lola és Hilda nevet kapták tőlünk, mert a törzskönyvi iszony...)
megáll és egy tapodtat se megy.

Ma azért jobb volt. Jött 1 náluk kisebb ebecske meg egy náluk kicsit nagyobb uszkár, ez annyira rémületes volt hogy mindkettő megpróbált a fenekembe bujni , ugyhogy guggolásból majdnem hanyattestem. Itt tök jó sétálóhelyek vannak, igy aztán a pánik után mégiscsak sétáltak meg szaglásztak valamennyit,havon is meg füves részen is de hazafele Lola leblokkolt és mégsem huzhatom , tehát kis könyörgés után az ölembe kaptam. Hilda örömmel szaladt mellettem.

Egyébként mindkettő a konyhába pisil, egyikük következetesen az erre kijelölt alomra ( tálcán macskalom meg a szagszivó inkontinenciaszőnyeg) a másik bizonytalan, de ő is a konyhába.Remélem belejön.
Ma pont akkor telefonált a régi gazdájuk amikor odacsomagocskázott egyikük a telefon mellé én meg beleléptem. meglepően rövid beszélgetés volt...

Szerintetek állatvédelmi szempontból nem törvényellemes, hogy valaki hónapokig lakásban tartson kutyusokat és sose menjen ki velük ?
Mert a nő halálra szekál, hogy jól fogom -e fésülni meg szőrápolni a kutyikat, de már nagy kedvem lenni megmondani neki, hogy nemcsak a ször a fontos, hanem az is, hogy normálisan szaladgáljanak a parkban.

Kicsit félek is, mert kutyám még nem volt és csak ezen a héten vagyok 1 meg fél napokat szabadságon, jövő héttől dolgoznom kell. Talán a gyerekeket megkérem, hogy suliból ugorjanak haza.
Mindesetre ha az alomra pisil majd mindkettő, akkor már sinen vagyunk.

Vagy zárjam majd be őket a konyhába ? Elég nagy, napsütéses és csinálhatok nekik ott egy alvókuckót. Bár kicsit antihumánusnak érzem. A gazdájuk ketrecbe zárta őket, amikor elment és azt annyira megszokták, hogy lefeküdtek engedelmesen és aludtak benne.

Esetleg a gyerekeim hazajöhetnek egy félórára. De ennek csak akkro van értelme, ha lemennek velük. Ilyen szép időben az lenne a normális. Hétvégéig megirnátok, hogy ti mit csinálnátok a helyemben?

persze, hogy van bórviz... minden van. Én készültem.

Ammandina Creative Commons License 2003.02.17 0 0 160
Zsuzsa!
Mi is óbudaika vagyunk, pobntosabban Csillaghegyikek, úgyhogy találkozhatunk valamikor, hogy szokják a kutyatársaságot.
Szép fokozatosan szoktasd rá őket az utcai sétához, menni fog, csak idő kell. Mi nam használunk csoda szereket, van egy ritkka fogú fésünk, egy kétoldalas kefénk + kölyökkutya-samponunk. Ennyi. Ja a szemápoló azt tényleg kell, de a patikában kapható bórvíz a lajobb erre a célra. Nem drága, és kb 1 évre elég 1 üveg (1 kutyánál). Fésülni tényleg kell, mert különben filcesedik a szőre, de mi nem kenjük se4mmivel;o)
Előzmény: zsuzsa (156)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.16 0 0 159
Ne értsetek félre,nem akarok senkit sem kioktatni,lefikázni!
De nem értem miért kell 1 havaneseből(vagy bármilyen aprókuttyból) 1 személyiségzavaros roncsot csinálni?Szvsz a havanese ugyanolyan kutya,mint a többi,van 4lába,tud menni,és nem kell,hogy betámadjon minden más kutyát...
Aki nem szeretné kiállításra vinni,az nyugodtan tarthatja pórias lakáskutyaként is,ami annyit jelent,hogy minden séta után láb és pocitörlés,3-4havonta fürdés,naponta fésülés...
Lehet iskolába vinni,beengedni a többi kutya közé(nagyok közé is),hiszen pontosan annyi esze van,mint a többieknek....
Láttam én már agilitiző havaneset is!Nem kell elkényeztetni,mert annak soha sincsen jó vége!
Nekem ugyan 1 szimpla MUDIm van(magyar pásztorkutty),de a legnagyobb sárban is elmegyünk sétálni.A hidegről annyit,hogy amíg mozog a kutyi,addig nem fázik....a remegés nem csak a fázás jele lehet,mi van ha csak fél?
Nekünk is volt,hogy kocsival mentünk haza a Duna partról,nehogy megfázzon,de előtte 1órát rohangáltak a vízben,és a parton és már nem bírták a farkincájukat sem emelni,mert ráfagyott a víz(mivel január volt).
Hóban annyi az óvintézkedésem,hogy nem ül le a járdánál,és nem jön vásárolni,mert felfáz6...
Úgyhogy tessék tanácsomat +fogadni,szíveket picit keményíteni,és igazi kis turbókuttyokat nevelni belőlük....
És a mások által elrontott nevelést is jóvá lehet tenni.....
Ha gondoljátok,szívesen segítek...tart6unk ismerkedős sétákat,viszem az öreglányomat,akinek birka türelme van....
ÖP
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.16 0 0 158
'de ezek a nyúlbélák elkezdtek iszonyatosan morogni a nagykutyákra. Még szerencse, hogy nem marcangolták össze őket :-) '
És ezt Te szó nélkül hagytad?Mert ha igen,akkor az nagy baj.....Így megtanulják,hogy nyugodtan kötekedhetek a nagyokkal,hiszen a gazdi úgyis megvéd....ezért van a legtöbb kutyaverekedés:a rosszul nevelt,szocializált kutyák miatt....
'Ha lenne rajtuk kutyaruha most is többet lennék kinn velük, de igy is elég macerás a kivonulásunk a dzsekimbepakolás mitt.'
Mi lenne,ha nemes 1xűséggel használnák a 4lábukat?ÖP
Előzmény: zsuzsa (154)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.16 0 0 157
Tudod, mindent el lehet adni. És jól keresnek rajta. :) Ha nem akarod őket kiállításra vinni, akkor szerintem feleslegesek az ilyen drága izék.
Előzmény: zsuzsa (156)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.16 0 0 156
Én is lehidaltam, mert álltunk a kutyapipere-boltban, alapállásban mindneki szoláriumbarna, tele izléstelen aranysmukkal, a tenyésztő sorolta egy papirról, hogy mi minden kell és ugy éreztem, ezek a drága szarok nem is a kutyáknak, hanem a gazdáknak kellenek... mindenestre 2 évre előre megvan minden...sampon, balzsam, szemkörnyéki tisztitó, fültisztitó, szőrbontó.

Volt a boltban 25 ezer Ft-ért csodakefe disznósörtéből, gondolom egész hülye ujgazdagoknak :-)))

Végülis ezt a sampont megszokták, nem allergiások rá, tehát mindenképp megvettem volna. Viszont most a lenti séta fontosabb, mint a tökéletesen beállitott szőr.

Ha van itt óbudai bichon-tulajdonos, jelezze. Jó lenne haverokat találni, akiktől megtanulhatnák, mit csinál normális kutya az utcán.

Előzmény: mákosguba (155)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.16 0 0 155
Ő háromszor igényli az etetést, már régóta.
Tudom, hogy nem kérdeztél, de szerintem teljesen felesleges ezeket a spray-ket használni, nekünk az állatorvos csak annyit mondott, hogy már nyugodtan fürdethetjük, meg fésülgessük a szőrét.
Szerintem csak azért, mert Bichon, nem igényel ilyen különleges gondoskodást, főleg több ezer forintért.
Ammandina, mi a véleményed?
Előzmény: zsuzsa (154)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.16 0 0 154
Köszi a biztatást.

Tündérkékkel ma megint bemutattuk 2 x is a gazdihónaalatt-sétálást, de ma vittem le 1 polifomot,azzal megágyaztam egy padon és leültünk. Recázás, döbbenet, nézelődés.
2 németjuhász jött, le se tojták az én vakarcsaimat ( biztos azt hitték nem is igaziak, normális kutya nem szokott a gazda hóna alatt üldögélni polifomon ) szóval le se tojták a kutyijaimat, de ezek a nyúlbélák elkezdtek iszonyatosan morogni a nagykutyákra. Még szerencse, hogy nem marcangolták össze őket :-)

Egyébként nincs velük baj.Éjszaka a közös megegyezéssel kiválasztott helyen alszanak, nappal meg 1-2- méteres közelségben alszanak.

Jöhetne a tavasz. Ha szép idő lesz, kimegyek velük a Hajógyári Szigetre egész napra.
Ha lenne rajtuk kutyaruha most is többet lennék kinn velük, de igy is elég macerás a kivonulásunk a dzsekimbepakolás mitt.

Ti hányszor adtok nekik enni?

Tizenezer forintért vetetett velem a tenyésztő mindenféle szőrápoló csodákat, ami szerinte a legszükségesebb a bichonok tartásánál ( hát szerintem a legszükségesebb az lett volna, hogy hajlandók egyenek önjáró módon sétálni odakinn, mint minden normális kutya...) szóval ezekkel a francia csodaszerekkel kell ápolnom őket, de még nem jött meg hozzá a kedvem :-(((

Majd este rászánom magam, hogy befujjam őket Concentré huileux Demélant eclat spray-yal, ami a leirás szerint fésüléskönnyitő, nedvességpótló és szőrfényesitő spray, növényi olajok komplexe. lehet, hogy én is jobban néznék ki, ha ezzel fujnám magam ?

Előzmény: mákosguba (153)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.16 0 0 153
Meglátod, simán. A miénk is most kezdett el csomagokat hagyni az utcán. :) Nem lesz gond.
Előzmény: zsuzsa (152)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.15 0 0 152
Ugy, hogy a gazdájuk nem fogadott himnemü látogatót....Állitólag akivel eddig találkoztak, azt megugatták. Nomost nálunk meg helyből szembesülniük kellett egy nagyméretü emberhimmel.

Egyiköjük egymás után 2 x a konyhában lévő alomra pisilt. Fogalmam sincs melyikük. Olyan villámgyorsan csinálják és utána mindkettő egyforma képet vág.
valamint a számitógép mellett találtam 1 db kakit.
Azt sem tudom melyik fenékből esett ki.

Mindnet felmostam Domestossal, ahova nem akarok kakit.
Holnap reggel is leviszem őket, hogy szokják a feelinget. A séta ma ugy zajlott, hogy a hónom alatt ültek a dzsekimben kétoldlat , majd az egyik hajlandó volt egy pár perces gyaloglásra. nem tudom, hogy lesz ebből spontán pisi-kaki az utcára...

Előzmény: mákosguba (151)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.15 0 0 151
Az meg hogy lehet, hogy nem szoktak férfihoz? :))
Előzmény: zsuzsa (149)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.15 0 0 150
Sajnos nem, mi a XV. ker-ben lakunk.

Örülök, hogy megérkeztek a kutyusok, legyen sok örömötök bennük!

Előzmény: zsuzsa (149)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.15 0 0 149
Megjöttek a lányok.
Ugy döntött a családi tanács, hogy Lola és Hilda nevet kapják a keresztségben. A törzskönyvben lévő nevük iszonyat....

Tulajdonképpen azonnal közönk ültek-másztak ( attól függően fekszünk, ülünk vagy mit csinálunk. )Mindenkit szimpatikusnak találtak, még a barátomat is, pedig nem szoktak férfihez.
Az éjszaka néhányszor el kellett magyarázni, hogy nem kimondottan a kispárnámon kéne aludni, hanem az lennt a földön van az ő matracuk.

kaki-pisi ment füdősobába, nappaliba.
Kb 10 percre levittem őket a ház elé, ott egy kicsit féltünk. Azt hsizem délben is leviszem őket. ha van valami jó öteletetek, szóljatok.

Nem laktok véletlenül Óbudán ?

mákosguba Creative Commons License 2003.02.14 0 0 148
Ma megszokta a liftet. :)
És mostmár minden sétánál elhagyja a csomagját. :)
Nagyon megdicsértem.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szívecskének hétvégén randija lesz, barátkozás egy ismerős kutyával (tacskó), kíváncsi vagyok, hogy jönnek majd ki egymással.

mákosguba Creative Commons License 2003.02.13 0 0 147
:)) Ja, vicces lenne.
Előzmény: Ammandina (146)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.13 0 0 146
Az is lehet. A kutyák számára a lift mozgása teljesen természetellenes. Még szerencs, hogy nem bernáthegyi, így ha kell ölbe tudod kapni;o)
Előzmény: mákosguba (145)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.13 0 0 145
Aha, vagy úgy. Én azt hittem, azért fél, mert mozog a lift.
Előzmény: Ammandina (144)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.13 0 0 144
A letöbb kutya a legkisebb mélységtől is fél. Ha a lift ajtaja és a folyosó között van egy kis rés, akkor attól fél. Bella pl. nem mert rácson közlekedni még akkor sem, ha csak sárlehúzó rács a bajárati ajtó előtt.
Előzmény: mákosguba (143)
mákosguba Creative Commons License 2003.02.13 0 0 143
Most voltunk lenn- még mindig fél beszállni a liftbe. Tudom, hogy hülyeségeket kérdezek, de ez miért van, hogy ennyire fél? Mindig ölben kell levinni.
Előzmény: Ammandina (142)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.13 0 0 142
Csak akkor tekintik kölyöknak a kisciket, ha tényleg azok. egyszerűen szért játszanak a nagyok a nagyokkal, mert jobb nekik. Egy kutya csak azért nem bánt egy kicsit, mert az kissebb nála. Kivéve, ha mondjuk egy tüzelő szuka van mellettük, és a "kegyeiért" küzdenek
Előzmény: mákosguba (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!