Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.02.28 0 0 201
Mi a munkahelyi e-mail címed? Nekem működik az adatoknál megadott, írd meg légyszi most oda a mobilszámodat, este nem biztos, hogy hozzáférek a boxomhoz.
A bórvíz elég a szemre, nem kell csodakence
Előzmény: zsuzsa (200)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.28 0 0 200
lehet, hogy megkaptam, de az az otthoni mail-cimem és a munkahelyemröl nem tudom megnezni.
jo, akkor majd este megküldöm az enyémet. Illetve, ha müködik az adataidnal feltüntetett mailed, elküldöm oda.

Szerintem el tudunk menni a szigethez lábon, tegnapelött már nagyon ügyesen jött a méltóságos asszony is a pórázon, legfeljebb átestem rajtuk , de lefékezés nem volt.

Volt gazdi vetetett velem egy jooo drága zselészerü krémet, amivel tisztiani kell a jobb szörminöseg végett a szem környékét, mi tegnapelött tisztogattunk, de most meg piros Hilda egyik szeme én meg ideges vagyok.Kentem rá antibiotikumos krámet, amit arra az esetre kaptam, ha piros lenne Hilda szeme, de ugyanolyan piros. Ki fogom dobni a fenébe az összes kenceficét, mert még a gyerekeimmel sem volt ennyi probláma kiskorukban, mint a két kutyi kenceficéivel.

Előzmény: Ammandina (199)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.28 0 0 199
Ma reggel kültem Neked egy e-mailt a modilszámommal. Nem kaptad meg?
Előzmény: zsuzsa (198)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.28 0 0 198
Ammandina, ne cseréljünk mobilszámot? Ugyan a szigetbejárat eléggé egyértelmü, d ehátha mégis elkerüljük egymást holnap.Az adataidnál levö e-mailed müködik?
Előzmény: Ammandina (197)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.27 0 0 197
A villamossal és a HÉV-vel semmi baja, ha már felszálltunk rá. Amikor jön, akkor nagyon fél, de amikor megyünk, akkor csak nézeget. Mondjuk mindíg felveszem, mert félek, hogy összatapossák. Még a mertót is jobban tűri, mint az autót. Bár javult a helyzet az elmúlt pár hónapban.
Előzmény: zsuzsa (196)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.27 0 0 196
meg elképzeltem, ahogy belehány a soför nyakába
:-)))

Talán nekünk is kéne kicsit villamosozni, hoyg szokják a közlekedést.Az nem ráz annyira, minta busz.

Előzmény: Ammandina (195)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.27 0 0 195
Hátul az ülésen mellettem, vagy ha nagyon sír, akkor az ölemben. Vettünk neki biztonsági övet (az egyék vége karabíner, a hámjához kell csatolni, a másik vége becsatolható az egyik hátsó biztonsági öv csatba). Így akkor is tudunk vele autózni, ha valaki egyedül megy. Max. sír, de nem tud előre mászni, ami elég balesetveszélyes
Előzmény: zsuzsa (194)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.27 0 0 194
Bella hol ül az autoban ?

Előzmény: Ammandina (193)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.27 0 0 193
De igen, Bella hányt az autóban, de csak odafelé. Viszont az autóban mindíg csorog a nyála, egyébként nem. Hiolda nyálcsorgatása el fog múlni, most azért van, mert 1 éves létére újdonság neki a kinti világ. Ha beleszokik, elmúlik. A régi gazdit én lemondanám. A kutyafürdetés a következő: Kutya + víz + kutyasampon. A végén jól kiölbíteni, megszárítani (mertz még hideg van) kifésülni, akkor lehet olajat is kenni rá, könnyebb vele a fésülés.
Előzmény: zsuzsa (192)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.27 0 0 192
Jaj az biztos remek volt, szep tiszta hoban rohangalni. Nem hanyt Bella az autoban?

Hilda meg olyan lelkesen szaglászik lenn, hogy kb 1 deci ragadós nyála csurog bele a szakállába , azt mosom tiz percig seta utan, mire kinyomkodom belöle....Erdekes a másik kutyi nem csinalja. bella is iylen szakállbacsorgato?

Jo, nekem Ok a Hajogyari Sziget 11-kor. Valahogy csak eljutunk oda :-))))

Öszintén szolva beraktam öket a konyhába éjszakára meg amikor nem vagyunk otthon sok játékkal, párnákkal, ivotálkával. Aztan amint hazamegyek meg reggelente hatkor kapom öket és szaladok le az utcára. Igy most mindkettö lent kakil és elég soxor pisil is. Remélem, ha ezt a rendszert megszokják, engedékenyebb lehetek, de nem akarok többet kósza kakikat a lakásban...

2 hét mulva jöna régi gazdi fürdetést, balzsamozést, száritást megmutatni. Eléggé majrézom töle... tulképp utálok vele beszélni telefonon is, mert az eröfeszitéseimet a kutyák utcához meg sétához szoktatására nem értékeli, legutóbb az volt az oriási problémája, hogy elmondtam Hildus élvezettel szétcincált egy post-it lapot és a tapados papirkák ráragadtak mint a karácsonyfára.. na erre leszurt, hogy engedhetek meg iylesmit, ez tönkreteszi a kuyta szörét...

Olyan elkeseritö...

Előzmény: Ammandina (191)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.27 0 0 191
Bellának semmi baja a csapviztől, mi is csapvízben mosunk haja;o)
A lenti dologvégzéshez gratula, menni fog ez!
Bella imádta a síelést, most szerintem nagyon hiányolja a póráz nélküli 1-1,5 órás sétát az erdőben. Hamar megszokta, most vissza kell szoknia az egyedülléthez.

Szerintem szombaton 11-kor kéne telálkoznunk a hajógyári sziget bejáratánál

Előzmény: zsuzsa (190)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.22 0 0 190
Nagyon megdicsértem, aminek folyományaként én is derékig sáros lettem, mármint a boldog felugrálásoktól... Ma délben is lenn voltunk és Hildus pisilt egyet a gyepre, azt is nagyon megdicsértük. Lola ma használta néha a lábait, de ha póráz is van rajta, akkor megint Antigonét játszik a legnagyobb szenvedésekkel... ugyhogy 3 tagu család hivta,tolta, vitte,noszogatta mire valahogy hazaértünk.Utána kád,mert iszonyuan néztek ki...
Most Hilda az ölemben alszik,Lola a lábamnál. Lefáradtak...

Hát amilyen embereket én láttam multkor a kutyapipereboltban, szerintem biztos van olyan, aki evianban mossa a kutyáját...egyébként ma sem lett bajuk a csapviztől, mindenük a helyén van lábuk, fülük, farkuk :-))))

Előzmény: Ördögpirula (189)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.22 0 0 189
Gratula!
És ugye nagyon +dícsérted Őket?
ÖP
Előzmény: zsuzsa (186)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.22 0 0 188
Nekünk nem jó,mert 3 gyerekem is be van nevezve a TIT es kiállításra a 7végén....És ez 2napos hajcihő....
ÖP
Előzmény: Ammandina (183)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.22 0 0 187
:99
Ő nem beteg,csak letört 1 karma,és a doki levette,4napig kötés,majd utána cipő....
De hogy rodeózik a bumszlijával....Ha megyünk le,zacskót kap rá,és a legnagyobb dagonyában sétikál....Majd anya takarít címszóval...:)))

Látod!Jobban fél attól,hogy otthagyod,ezért indult utánad!Gratula!Lassú kis lépésekkel haladtok a normál kutyaélet felé!:)
Nem hallottam még,hogy a csapvíz káros lenne!Miért?Szerinte Eviannal kellene mosdatni Őket?Hrrrr!Az ilyen embert tiltanám el a kutyázástól örökre!

Ja!Az alomba pottyantott csomagokat,és 1 kis pisis almot vigyél le valamelyik közeli bokor aljába,és próbáld meg rávenni Őket,hogy oda is lehet wczni....hátha...

ÖP

Előzmény: zsuzsa (182)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.21 0 0 186
Szerintem meg mozdulnunk kéne. Csak ne kelljen tömegközlekedni, mert esetleg büfizni fognak...

Végülis Hildus önjáró, Lolát meg be tudom tenni a piros kutyahordó táskába. Szóval ha van füves tipped, ne habozz javaslatot tenni.Végülis tőlünk a Hajógyári sziget is csak 10 percnyi séta.

Ma délben arra jöttem haza, hogy két tenyérnyi darab hiányzik az előszobatapétából. Nagyon megszidtam őket és bezártam a konyhába. Pár órára elmentem és hazaérve rögtön hónom alá csaptam őket.
A sétálóhelyünkön csodák-csodájára mindkettő kitett egy-egy csomagot. Tudom, hogy egyrészt a kényszer vitte rá őket, mert nem volt a közelben telefon meg számitógépasztal, ami mellé szoktak kakilni, de akkor is nagyon boldog vagyok, mert ezek szerint tudnak ők szabadtéren is.
na aztán futkostunk ( csak akkor futnak, ha én is...) hazafelé kinlódás szokás szerint ...

Előzmény: Ammandina (185)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.21 0 0 185
Mi szivesen igazodunk, neked kell a hónod alatt cipelni az egyik kutyot. Szerintem ott kéne találkoznunk, ahova jártok sétálni, hogy ne legyen annnyi idegen dolog az ebecskék számára
Előzmény: zsuzsa (184)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.21 0 0 184
jó, legfeljebb Lolácska honaljban szállitódik. Csak persze emiatt az eleganciám kritikán aluli lesz. Ugyebar séta után betenni öt kabátba....ahhoz az emebr nem kosztümöt vesz fel.

Majd ird meg, hova menjünk !

Előzmény: Ammandina (183)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.21 0 0 183
Mit szólátok a jövő hétvégén egy havasese találkozóhoz? Mi holnap elutazunk (kutyástul), de a jövő héten szombat vagy vasárnap (állítólag jön a tavasz) találkozhatnánk. Bellától biztosan nem félnének annyira, mint a berni pásztortól, mert 1 méret. + talán megmutatja nekik, hogy hova kell pisilni;o)
Előzmény: zsuzsa (182)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.20 0 0 182
Ördögpirula: Egyszerre betegedtetek meg ? ezt nevezem szolidaritásnak.

Ma Lola alulmulta önmagát.. napsugaras délelőtt, lemegyünk, kapu előtt Lola leblokkol. Próblom hivogatni, ugyanis csak a futtatón merem póráz nélkül hagyni őket, itt az utcán nem, ezáltal Hilda húz balra, Lola jobbra én meg bosszankodom középen . Szóval nógatom, hivogatom, semmi. De annyira, hogy ellenehúz a póráznak, szóval szégyen-szemre megint cipelnem kellett. A futtatón is leblokkolt, de ott mondtam neki pukkadj meg, levettem pórázt és elindultunk Hildával. Na akkor érdekes módon rájött, hogy van lába és milyen érdekes szaglásznivalók vannak ott. Félórát szimatolgattunk lassu sétálgatás közben.
Ekkor megérkezet egy hatalmas, jámbor, öreg berni pásztorkutya. Nehezen mozgott,a gazdája mondta, hogy diszpláziás a csipője, mütötték is.
A nagykutya teljesen odavolt a kicisikért, lefeküdt hanyatt és ugy nyuszogott, hogy jöjjenek oda orrpuszira.

Hildus tartózkodott, Lola pedig ugy reszketett, hogy szédülni kezdtem ha sokáig néztem, no innen indulva valamit oldodott a helyzet, amikor elkezdtem simogatni az öreg mackót, de továbbra is nagyon aggódtak.

Hazafele megint Lolacipelés...
Legalább egy órát kinn voltunk, de biztosan enm fázhattak, annyira sütött a nap, szóval nem hiszem, hogy ártott nekik a mozgás. Kaki pisi az alomra megy ( a kaki kevésbé, de kétségtelenül van logika az elrendezésükben, kelet-nyugati tájolással a madárkalitkától a telefonig fekvő parkettarészen helyezik el )

Kénytelen voltam betenni utána őket a kádba, Hildus a szaglászás közben kieresztett 2 dl ragacsos nyálat a szakállára + felszedtek minden koszt. Tenyésztő szerint vezetékes viz rongálja a szőrük szépségét, de leszarom. Kutya még nemm halt bele langyos vizben lábmosásba és őnekik se lett semmi bajuk tőle...

Szintén előző gazdi szerint tilos levágni szőrüket, szakirodalom szerint csak a mancsuknál szabad, mert ott nagyon túllóg. Én benne vagyok, hogy ne vágjuk le, de akkor viszont le kell mosnom, mert felszednek minden koszt, levelet, szöszmöszt.

Ha később nagyon macerás lesz a normális kutyaélet hosszu szőrrel, akkor majd nem járunk kiállitásra, de egyelőre megigértem a régi gazdinak és engem is izgat, hogy Hildust mások hogyan értékelik, mert szerintem tökéletes.
Lolát szerintem ilyen gyávanyuszisan nem lehet körbevezetni sehol... nem fogom erőltetni, nem akarom, hogy szenvedjen.

Előzmény: Ördögpirula (181)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.02.20 0 0 181
OKÉ!Ha kilábalok a kórságból ,és Ördi is futhat újra(most nagy kötés van a lábán),akkor szervezzünk 1 Havanese bátorító,szocializáló sétát!
ÖP
Előzmény: zsuzsa (161)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.20 0 0 180
Bellának nem változott meg a szine. Illetve egy kicsit több benne a fehér szál. De hát a fekete elég uralkodó szín, a világosabbak többet változnak.
Bellának rengetek szőre van. Egy kicsit levágtam a lábain + a hasán, hogy ne legyen annyira sáros (nálunk már délutánonként olvad) és rengeteg szőrt dobtam ki. + alig látszik a vágás, csak figyelmes szemlélő veszi észre
Előzmény: zsuzsa (178)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 179
nem ivarérettet, hanem felnőttet akartam irni...
Előzmény: zsuzsa (178)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 178
Lola meg Hilda januári meg februári születésüek. Még nem olyan hosszu a szőrük, mint az ivarérett kutyiknak, de azért már nem kölykök.Bellának változott a szine ? elfelejtettem megkérdeznia régi gazdájuktól, hogy milyenek voltak kicsinek.Azt olvastam, hogy sokat változik a bundájuk szine az első évben.
Kár, hogy nem készült akkor róluk fénykép.

Kezd konszolidálódni a helyzet. Volt futkosás ( hóban is ) közepes pánik egy délceg középuszkár szagolgatásától , de kisebb-nagyobb könyörgésekkel Lolácska is hajlandó volt hazagyalogolni. Pisi megbizhatóan konyhába megy 80-90%-os találati aránnyal az alomra.
Egyébként mindenhova jönnek utánam, ha lehet, akkor az ölemben ülnek. A gyerekeim szerint biztos attól félnek, hogy engem valaki ellop pl a fürdőszobából. A környék összes nyugdijasa jajdekistündériüngyürbüngyürözik nekik, amikor lemegyünk, mert a lemenetel még mindig a kabátomban történik, egyrészt továbbra is félnek kicsit az utcán, ezért hónaljban elviszem őket a szomszéd ház mögötti nyugodt füves részre és ott már bátran szaladgálnak.
Aggódom a jövő hét miatt, akkor egész nap egyedül lesznek, de most 4x akkora helyük van, mint a régi helyen és ők alapvetően a lakásban érzik biztonságban magukat. Remélhetőleg átszundikálják majd a napot.

Előzmény: Ammandina (177)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.19 0 0 177
Ha nem vagy vevő az éjszakai házibulira akkor abbahagyják maguktól. A lényeg, hogy egy határozott nem, és kész. Foglalkozni, simogatni, játszani nem szabad iylenkor velük, hiszen pont azért csinálják a műsort.
A képen bella van. 2002. május 31-én született, szeptemben 3-án hoztuk el. Már majdnem 9 hónapos. A kép szeptemberben készült.
Előzmény: zsuzsa (176)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.19 0 0 176
Végül nem raktam ki őket.. de komolyan megmondtam nekik, ha még egyszer az éjszaka közepén arra ébredek, hogy ott lafatyol a fülemben, akkor mennek a nappaliba.

Előzmény: BZso (175)
BZso Creative Commons License 2003.02.18 0 0 175
A "házibulira" nálunk is volt példa, de aztán a késztetés olyan gyorsan abba is maradt, mint ahogyan jött. Gondolom, hogy a kutya is érezte, milyen jó kedvvel fogadjuk az ő hajnali közeledését :-) Rikiéknél (Solya kutyája, és mellesleg Szívecske testvére) viszont ez az éjszakai játsszunk egy kicsit dolog tovább tartott.

A kizáráshoz sok sikert kívánok - remélem, sikerrel jártok (attól félek, Szívecske nem venné jó néven)...

Zsolt

Előzmény: zsuzsa (174)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.18 0 0 174
Ő Bella ? Hány hónapos most ? Tavaly összel vittétek haza, ugye ?

Én még mindig aggódom a csipőjükért, de ma Hilda azt játszotta a lépcsőn, hogy hármasával véve a fokokat ugrált felfele, mint a gumilabda. Tisztára, mint egy pattogó szőrös labda a rajzfilmekben.

Biztos vagyok benne, hogy imádni fogják az agilityt.Viszont ma megpróbáljuk kirakni őket éjszakára párnástul a nappaliba, ugyanis mult éjjel hajnali négy körül Lola elkezdett házibulit szervezni és mindenkinek az orrába belenyaldosott, akit elért a családból.

Előzmény: Ammandina (173)
Ammandina Creative Commons License 2003.02.18 0 0 173
Ha a többi kutyától látja (érzi), hogy a természetbe helyezik el a csomagot, akkor ők is ezt fogják tenni. Nem egészen 1 hét alatt is rengeteget fejlődtek, csak így tovább

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: zsuzsa (172)
zsuzsa Creative Commons License 2003.02.18 0 0 172
Kicsit fejlődtünk. Lola belement a hóba sőt megtanult futni olyan gyorsan, hogy még a füle is lobogott :-)) Ez az én érdemem is, mert loholtam velük fel s alá a letaposott havon.
Majd megkérdem Tibbe-t vagy Ördögpirulát, hogy nevelésileg példaértékü lenne-e ha leguggolnék a hóra és magam mutatnám meg nekik az odapisilés technikáját...

Mindenestre kakit-pisit hazahoztuk és örömmel tettük ki a konyhában az alomra ( + kicsit mellé is ) valamint a kemény barna szeretetcsomagot ide a telefon mellé. A telefon mellé szeretik tenni. Talán a Matávval van problémájuk ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!