Keresés

Részletes keresés

Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94133
Ez olyan fueto-s :-)))
Előzmény: lauracska75 (94130)
őrkutya Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94131
MI A HELYZET A SZOTYIMAFFIÁVAL, IGNÁCKÁK?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
lauracska75 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94130
Így igaz! Az iskolalátogatásihoz van kötve a családi pótlék. Nem tudom hol élnek ezek? Csak cigányoznak, putriznak stb. ..... Tiszta provokáció az egész. Vagy nincs gyerekük, vagy hü.....nek tetetik magukat, vagy.....? Rábukkanak valahol egy rosz példára, aztán azzal vagdalkoznak. De ha magyaréknál kidobja az anyuka az ablakon a gyermekét, az csak természetes dolog. Vagy elmennek inni a kocsmába, a 4 gyerek meg bent ég a házban. Az megint csak megmagyarázható mert a bőrük fehér. Olyan szélsőséges dolgokkal dobálóznak, példálóznak ami nevetséges. No meg a köztisztviselői példa....Röhej, egyébként meg elmondani, állítani ilyen dolgot bizonyíték nélkül, provokáció. pfúj. Az ilyen embereknek csak az arcuk nagy, aztán ha az ember bemenne a lakásukba, ki is fordulna. Leanalfabétáznak, lebunkóznak bennünket, de annyi eszük nincs, hogy a gép előtt ülünk mi analfabéta cigányok és írunk. Nahát ez sem semmi. Ráadásul saját gépünkről internetezünk. Ej, hogy mi milyen bunkók, analfabéták vagyunk és még sorolhatnám. Aztán meg ha megnéznénk az iskolaivégzettséget nagyarcúaknál, lehet, hogy a fasorban sem lennének. Na mára ennyi elég is volt belőlük.
Előzmény: Törölt nick (94066)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94129
Segitek neked, mert latom egyedul nem megy, kis hazudozo: Mea Culpa
Előzmény: Törölt nick (94127)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94128
"génekben kódolt alapvető viselkedési minták"

Ezt - PC módon :-)) - próbáltam pedzegetni én is, de én azért ezt ilyen biztosan nem írnám le. Lehet, talán, akár....

Ám ha így van, akkor valójában nincs miről beszélni. Akkor arról beszélünk, hogy lesz a harapós pitbullunkból békés szobakutya. Sehogy!
Előzmény: pento (94121)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94127
ugyan, mit tapasztalsz?

innen-onnan másolgatsz, floodolsz folyton-folyvást és más célod sincs, mint lejáratni egy népcsoportot. mintha azokban a cikkekben szereplő eseteket vérmagyarok nem követtek volna el, ehhez nagyon seggfejnek kell lenni, de lásd, milyen nagyvonalú vagyok, ha elmesélem neked, hogy biza, egy vérmagyar buszsoför hülyesége miatt meghalt 3 ártatlan ember. most akkó mi van? vagy linkeljek én is ilyen cikkeket? :))

vagy kipróbálhatnád, milyen az amikor egy bankban szépen lelőnek a vérmagyarok:o))

nem kell az álszentség, ide csakis rasszista céllal hagymáznak :o))

mert miért is vagy itt? ;-)
Előzmény: kékhagyma (94116)
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94126
Hogy ne csak ugyanazokat a köröket rójuk: nem tudom volt-e róla szó, de ebben a fene nagy demokráciában, ahol ma már minden településnek büszkén saját interneres oldala van, mintha kifelejtették volna a fórumot meg a vendégkönyvet. Pár hónapja elkezdtem vizsgálni az ilyen lapokat, és a legtöbbnek nincs fóruma!! (Még nagyvárosoknak(megyeszékhelynek) sincs!(és itt most tényleg igaz: tisztelet a kivételnek)
Ha van akkor korlátozott témával: mily szép a mi városunk, mit köszönhetünk városunk vezetőinek, stb.
Ahol van és szabad, ott a fő téma a vezetés korrupciója és a cigányok.
Ezen túlmenően ahol nyílvánvalóan élnek nagy számban cigányok, erről a netes települési oldalak mélyen hallgatnak.
Előzmény: advocatusdiaboli (94114)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94125
Más szegmensből nincs "túloldal", csak onnan. A ténylegesen jobbítani szándékozók is itt vannak.

A túloldalon lévők nem jobbítani akarnak, hanem a problémát szőnyeg alá söpörni. Mert a jobbítására ötletük nekik sincs.
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94122

Kíváncsi vagyok, ebből végre lesz-e pozitív eredmény...

Együttműködnek a rendőrök és a romák Borsodban

Országos viszonylatban is példaértékű, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság eddig 86 cigány kisebbségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást – közölte Kökényesi Antal vezérőrnagy csütörtökön az MTI-vel.

A megyei rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy szerdán Ózdon újabb 15 cigány kisebbségi önkormányzattal írt alá szerződést, amelyben az Ózdi kistérséghez tartozó kisebbségi önkormányzatok képviselői egyebek mellett vállalják, hogy segítik és támogatják az Ózdi Rendőrkapitányság, a helyi rendőrőrsök, illetve a körzeti megbízottak munkáját.

Az együttműködési megállapodást Arló, Bánréve, Borsodbóta, Borsodnádasd, Csermely, Domaháza, Farkaslyuk, Hangony, Járdánháza, Kelemér, Ózd, Putnok, Sajóvelezd, Sáta és Serényfalva kisebbségi önkormányzatainak képviselői írták alá.

Mint mondta, a megállapodás alapvető céljai közé tartozik a rendőrség és a cigányság közötti konfliktusmentes, előítéletek nélküli viszony megteremtése, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a cigány kisebbségi önkormányzatok közötti párbeszéd javítása. A megállapodás szerint a rendőrség vállalja a cigány származású középiskolás fiatalok rendőrré válásának elősegítését.

Az együttműködési megállapodást aláíró cigány kisebbségi önkormányzatok egyebek mellett törekszenek arra, hogy a rendőri intézkedésekkel kapcsolatos ellenérzés ne vetítődjön ki a feladatukat jogszerűen végző rendőrökre.

(MTI)

pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94121
Ahogy lentebb írtam, beszélgettem a testvéremmel ontopic, önkormányzati tisztviselő.
Az első kérdést én is feltettem neki, azt válaszolta, volt már ilyen rendszer, a cigány szülők eladták olcsón az élelmiszert a parasztoknak, a szegényebb fehérnek. Aztán jött a kóla csokival meg vodkával. (a megoldás valszeg hogy a szülő semmit nem lát a gyerek természetbeni támogatásából, az a gyereket csak az óvodában, iskolában illeti meg)
A többi kérdésre bővítve válaszolhatnék, röviden ennyi: génekben kódolt alapvető viselkedési minták.
Előzmény: Törölt nick (94100)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94120
Igazad van, így kell szemlélni. :-D
Előzmény: Mbazsika (94118)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94118
itt naponta kilencvenhatszor lerasszistázzanak, lenácizzanak, lefaszistázzanak :-)

Ok a bohocok, mi vagyunk a kozonseg es rohogunk :-)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94117
OK, egyetértünk. De itt már nem a lényegről van szó, hanem a fikanickek fikáznak. Erre meg semmi szükség. :-((
Előzmény: pento (94111)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94116

Kérdés volt csak, nem erőszakos javaslat. :-))  

Természetesen abszolút nem cél a másik oldal kizárása. SŐT!!!!!! Én annak örülnék, ha többen jönnének - persze nem az állibsi mikroszegmensből. Hanem a valóban jobbítani szándékozók, akik el tudják ismerni a hibáikat, és tenni akarnának.

Arra semmi szükség, hogy itt naponta kilencvenhatszor lerasszistázzanak, lenácizzanak, lefaszistázzanak :-)  bennünket, mert leírjuk azt, amit nyitott szemmel járva bárki tapasztal. :-(

Előzmény: advocatusdiaboli (94114)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94115

A főtábla alatt a forum.index.hu címlapját érted?

Mert a PoliDili listában látszódnak, az tuti, csak ott van mellettük az a bizonyos kis jelecske. Pl. a nézhetetlen napkelte, vagy más topicok. Egyre több van - gyanítom az ilyen rombolók miatt. :-(

Előzmény: Törölt nick (94108)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94114
Nem tudom. Ez a topic tulajdonképpen évek óta ugyanazokat a köröket rója. Már mindent megtárgyaltunk többször is, már csak önmagunkat hergeljük.

A saját véleményemet nyilván ismerem :-)), és én akkor látom értelmét idejönni, ha jelen van a "másik oldal" véleménye is. Kíváncsi vagyok rá, még ha nem is értek vele egyet. Sok esetben sok (más) témában módosítja is a véleményemet. Ebben itt momentán nem, azt látom, hogy a nyugati világ rosszul értelmezett liberalizmusból és a PC túlerőltetése okán durva struccpolitikát folytat, és egyszerűen elnézi, hogy saját eszközeivel hekkelik. Egyelőre nem látom ennek sem a végét, sem a kiutat, így mást tenni, mint csöndben várni nem lehet.

Aztán majd valami lesz. Tudjátok, a gőz a kuktában. Vagy leeresztik nagy sípolással, vagy durran.
Előzmény: kékhagyma (94105)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94113
Nekem mindegy, mar minden le van irva 10* a topicon amit erdemes leirni pro es kontra. En mar csak dagonyazni jarok ide :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94112

sajnos igazad van, szinte kivétel nélkül haszontalan élősködők a társadalmunkon.

Az a néhány kivétel meg elenyésző.

Nincs rá megoldás, nem is lesz soha.

Előzmény: advocatusdiaboli (94109)
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94111
Bármennyire kilátástalan, a fórum lényege hogy ütközzenek a különböző vélemények. Other side nem nélkülözhető.
Meg aztán néha szórakozunk is. Ha már sírni nem érdemes...
Kniegnitz pl. nemrég betette hogy a magyar munkásait elzavarta, a cigányokkal pedig nagyon meg volt elégedve. Ilyeneket nem lehet kihagyni.
A csatornázásnál volt itt nagyrészt cigány brigád. Nem sokáig. Fel kellett utánuk bontani a vezetéket.
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94110
Milyen humoros amikor a fikanick fikazik :-)
Pihenes fele menet ugorj be a meaculpaba, tudod, hazudozasod es a forrashamisitasod ugyeben.
Előzmény: Törölt nick (94098)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94109
Már hogyne lennének kérdéseim. Nekem ne lennének?

Amúgy erről beszélek, ha már nagyon kínos, amit itt összehordok, akkor jön a korlátoltságom, a rasszizmusom, meg gondolom büdös a lábam is, meg minden.

Mindenről lehet beszélni, csak arról nem, amiről kellene. Mert az kínos. Arról, hogy azokat a programokat, amelyeket LIFE erőltet, amelyeket Te is folyton emlegetsz (oktatás, közmunka) máshol bizony kipróbálták, csekély eredménnyel. Arról, hogy kirakatból nálunk is volt nem egy, nem kettő, de legalább száz kísérlet munkához-oktatáshoz juttatni a putrik népét, a munka elől megszöktek, ahogy a tanulás elől is.
De ha ezeket előhozzuk, akkor jön a nagy hallgatás, majd a másik rasszista, meg hülye, meg korpás a haja.

Tudod mit, nekem is elegem van az egészből. Nincs is ennek értelme, úgysem győzzük meg egymást, de előbbre sem jutunk semmit sem, ahogy az ügy sem. Időfecsérlés.
Előzmény: Törölt nick (94101)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94107

ignore on - bár az se megoldás. Látod, önmagát gerjeszti.

Ezt csinálta máshol is. Nem véletlenül jött át ide klubfórumba néhány társaság onnan. Akkora híre volt, hogy nocsak!

Előzmény: weress (94103)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94106
Itt linkeltem a 94057-ben.
Előzmény: DMA (94094)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94105

Annyira szánalmas, amit itt a fajvédők művelnek. :-(

Mennyivel konstruktívabb volt a beszélgetés délelőtt, mikor hála istennek nem voltak fedélzeten...

Nem kéne a klubfórumba átvinni ezt a topikot? Jöhetne akárki, de az első személyeskedésre repülnének. Nos, mi a véleményetek? AD, hp72, Mbazsika és a többiek...?

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94104

Hello

Ezekre a kérdésekre nincs normális válasz, mert teljesen másként gondolkodnak,más az értékrendjük.

Előzmény: Törölt nick (94100)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94103
És ezt épp te mondod!? Hihetelenül pofátlan vagy.
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94102
Te nem ismersz "vércigány" vállakozókat? Nekem az egyik a pár hónapja ajánlotta, hogy bármilyen fekete számlát ad, az ÁFA értékéért. Gondolom szart volna bettenni a könyvelésébe. Én meg hülye lettem volna belemenni. Mellesleg néha árokásó munkát végez a "vércigány" csapatával, de a munka minősége miatt csak végszükség esetén használják.
Előzmény: Törölt nick (94095)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94101
a helyzet az, hogy kérdéseid sincsennek.

az olyan állításokra mint: "a cigányok így és a cigányok úgy" kommentet se érdemes fűzni, mert valszeg nagyon jó véleménnyel vagy magadról és a saját fajtársaidról, ergo az önkritikátlanok a reménytelen esetek közé tartoznak.
szal, semmiféle győzelem vagy vereség nincs a képletben, csak egy oltári nagy korlátoltság.
Előzmény: advocatusdiaboli (94099)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94099
Ez is a szokásos fölényesen gúnyosnak szánt kitérés a válasz elől. Fikázás és hülyék vannak a másik oldalon, természetesen.

Hát, szerintem meg adathamisítás, mellébeszélés, koncepciótlanság, gondosan eltitkolt teljes tanácstalanság, helyette hazudozás a másik oldalon.
A válaszodat lekezelőnek és elegánsnak gondolod, holott maga a teljes vereség beismerése.
Ahogy LIFE komolyabb kérdésekre "adott" nagy-nagy hallgatásai is azok.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94098
na majd, ha elpihennek a fikafikák és értelmes gondolatok lesznek, visszajövök ;-) addig hagymamázas kellemes estét!
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94096
Ezek azok a kérdések, amelyekre soha nem fogunk választ kapni, sem itt, sem máshol. Holott ezek a kérdések jelentik valójában magát a problémát.

Ezért szajkózom már egy ideje, hogy tulajdonképpen csak az időnket vesztegetjük, nincs megoldás, nincs kiút a problémából. Amit lehet-lehetne tenni, az értelmetlen és eredménytelen (a LIFE-féle megoldások), legfeljebb jó sokba kerül, de valós hatása nem lesz.
Ami meg érne is valamit, azt meg nem lehet meglépni, most legalábbis nem, mert nem PC. Úgyhogy akár el is tehetjük magunkat naftalinba, és majd visszatérhetünk a témára, ha a PC fogalomköre módosulni méltóztatik.
Előzmény: DMA (94094)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94095
tényleg vicces, mert a feketegazdaságban igencsak a vérmagyarok pörögnek, adókártya nélkül ;-)
Előzmény: Törölt nick (94091)
DMA Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94094
Most láttam a tv-ben a komáromi(?), bocs szenilis kezdek lenni, cigányok demonstrációját, mert életveszélyessé vált az a ház ahol laktak (bérleti díjat, rezsit természetesen nem fizettek). Követelik, hogy valaki helyezze el őket.
Kérdéseim: ha nem fizettek semmilyen díjat mi alapján követelnek bármit is? Miért az ő házaik válnak életveszélyessé folyton? Lehet meg kéne igazítani időnként egy-egy cserepet?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94093
pedig sokkal hatásosabb a hagymadugványozás :o)))))
Előzmény: kékhagyma (94071)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94092
Na mi van, nincs benned annyi tartas, hogy le tudd irni, hogy hamisitottal? Utana elmesz a meaculpaba, oszt el van felejtve, oszthatod tovabb a szent iget.
Előzmény: Törölt nick (94087)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94090
ezek olyan gyenge sztorik.

tulképp mi a célod ezzel? ki hogy van ezzel, de a vérmagyarok közt rengeteg büdös-mocskos, alkoholista fazon van. menj az első kocsmába, oszt számolj a bőrszinek alapján. lehet, csalódottságodban napszemüvegben fogod ezt megismételni:o)))
Előzmény: Törölt nick (94085)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94087
nem, bazsika csőbe húzna:o)))
Előzmény: kékhagyma (94083)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94084
ezt meg se mertem kérdezni :o))
Előzmény: L-I--F-E (94080)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94083

Képzelem, mi történne, ha pl. csőrepedéskor az önkorit hívnám fel.... :-D

Szerintem röhögőgörcsöt kapnának.

Előzmény: pento (94081)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94082
ugyan, hány parasztnak kacsalábonforgója meg a jeep-je? miközben vinnyog a sok hitel miatt és szépen összeomlik rá?
Előzmény: Törölt nick (94079)
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94081
Ma beszéltem az öcsémmel, önkormányzati tisztviselő. Tavalyi "élményét" beszélte el.
Bejelentették hogy dől a ház. Kimentek hivatalból. Az eléjük táruló lép: 30 körüli fuxos, pohos cigány a csendes esőben kinn fekszik a ház melletti szemétkupacon, félmeztelenül, bozontos hasát vakarva, (a kutya mellette 1 m.-re épp nagydologhoz készül begörbített háttal) mikor odaérnek hozzá óbégatni kezd: Dik hát má omlik a ház az önkormányzat meg b@szik megcsinálni a hivatal mé nem csinál semmit maguk mé jöttek remélem ezé mer ezt má nem hagyhattyák...
Öcsém megjegyezte hogy legalább kitámasztották volna-megérkezett az asszony: hát csinátuk vóna mink de nem tudtuk mert csinátuk vóna de nézze meg hogy néz ki...
Ház előtt BMW utánfutóval, a PARABOLA ANTENNA falból félig kiszakadva majdnem a földön. (ház tulajdoni lap szerint nem az övék)
Öcsém nem egy nagyotmondó típus, szerinte -ahogy utánagondol- igazat neki cigány még nem mondott.
Ilyen tapasztalatokkal milyen legyen a megítélésük?
Előzmény: Törölt nick (94065)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94080
Plazma? Hol látsz a képeken plazma TV-t?
Előzmény: Törölt nick (94079)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94078
Mi van, zavar, hogy ilyen primitiv modon lebuktal? Elhiszem, engem is zavarna....:-))
Előzmény: Törölt nick (94076)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94076
halgassámán!
Előzmény: Mbazsika (94074)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94075
Ezeken te szoktál humorizálni.

Nehogy azt mond, hogy most hirtelen megszólalt benned a lelkiismeret és sajnálod őket. Bár amilyen képmutató vagy, képes vagy ilyet is hazudni.
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94074
Dehogy nincs, dehogy nincs, kis hazudozo. Az a forras hamis, amit a csp iskolalatogatashoz kotesenek ab altali eltorleserol hoztal.... Meg mindig....

Ingyen adok tanacsot:
1, Ha mar hazudsz, akkor ne legyen nagy a pofad, hogy van rola forrasod.
2, Ha ezt nem fogadtad meg, es hamisitod a forrast, akkor ne irogasd nagy pofaval a vegere, hogy a guglival ezer helyen meg lehet talalni
3, Ha ezt sem fogadtad meg, es mar lebuktal, szepen kushadj le, huzz el a meaculpaba, es vegyel vissza par fokozatot a nagy arcodbol.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94073
bizony, de cseveghetünk a modisban ;-)
Előzmény: kékhagyma (94069)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94072
Ez esetben miért nem priviben fórumoztok?
Mindenki jobban jár.
Előzmény: kékhagyma (94069)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94071

Nem érdekel. csinálják azt, amit Szilvi a 94050-ben leírt. :-DDDDD

Előzmény: pento (94067)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94070
ki állította, hogy humoros?
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94069
szerintem te is kapcsolj ignore on-ra. Jobban járunk. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94068
pontosabban: a necces szürkeállományodban.
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94067
Érdekes a visszafogott szlovák jogvédő reakció. Mi lenne nálunk?
Előzmény: kékhagyma (94056)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94066
nincs itt hamisítva semmi, bazsika. nos, csereberélgetjük a nicket?;-)

ahogy megjelentem;-) akadj le vagy keresd ki, hogy iskolalátogatáshoz van kötve a csp. akkor majd szóba állok veled, addig csak kurkássz a szürkeállományodban.
Előzmény: Mbazsika (94063)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94064
korlátoltaknak hiába magyarázol. mert ő éppen nem a putriban született, ezért helyre kis cigányozó lett.

ez a lényeg, hogy generációkon keresztül öröklődik a munkára alkalmatlanság és analfabetizmus. az, hogy a kultúrájuk és sok esetben a nyelvezetük is más mint a vérmagyaré, komolyan megnehezül a beilleszkedésük. súlyos hiba a magyar társadalom ellenállása és intoleranciája is.
Előzmény: Tzp (94052)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94063
Es mi van a verhazuggal, aki forrast hamisit?
Előzmény: Törölt nick (94062)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94062
no igen, mellbevágó jelenség ez: lakás nincs, de fényképezős mobil igen :o)))))))

dejó, minden vérmagyarnak van lakása;-) de fényképezős mobilra már nem fussa :o)
Előzmény: kékhagyma (94058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94060
no igen, a Burka esetről ugye nem teccett hallani? ott is ránézésre megállapították a bűnelkötevés módjának jellegzetességét.
Előzmény: Kalóz Jack (94053)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94058
utolsó kép....  Lakás nincs, fényképezős mobil és vidámság van
Előzmény: kékhagyma (94057)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94057

UGyanez szlovák portálról, videoval.

http://www.bumm.sk/index.php?show=12086&sec=1

Előzmény: kékhagyma (94056)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94056
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94054
(94015)
Előzmény: Kalóz Jack (94053)
Kalóz Jack Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94053
"Őrizetbe vette a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén meggyilkolt kocsmáros megölésével gyanúsított három férfit.A gyanúsítottak közösen költötték el a rabolt pár ezer forintot.

Az agyonvert italboltos holttestét csütörtök este a lakásával egybeépített kocsmában találták meg, s a helyszíni szemle megállapította, hogy az 51 éves férfi halálát bántalmazás okozta - mondta Fülöp Gergely, szabolcsi rendőrségi szóvivő. A főhadnagy hozzátette: az ügyben eljáró megyei főkapitányság és a nyírbátori rendőrkapitányság nyomozói egész éjjel dolgoztak az ügyön, s az adatgyűjtés eredményeként péntek reggel előállítottak három piricsei fiatalembert, akik gyanúsíthatóak a gyilkossággal.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik 21 éves, büntetett előéletű fiatal ölte meg a kocsmárost egy ráspollyal, míg két társa kint őrködött - mondta el a főhadnagy. Mindhármukat őrizetbe vette a rendőrség. Az adatok alapján úgy tűnik, közösen költötték el a kocsmárostól megszerzett néhány ezer forintot; a gyilkos szerszámot és a többi tárgyi bizonyítékot közösen semmisítették meg, illetve rejtették el, azokat még keresi a rendőrség."
(Origo)

NEM AKAROK PREJUDIKÁLNI, DE AZ ELKÖVETÉS MÓDJA JELLEGZETES...
Tzp Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94052
"Nem tudok leakadni arról, amit Tzp írt. Hogy az akarást is tanulni kell. :-O

Érdekes...."

Érdekes bizony. Az emberi gondolatok szülőhelye nagyon úgy néz ki, hogy a hosszú távú memória az emberben. Lényegében arról van szó, hogy azt, hogy mit gondolsz, az függ a korábban megszerzett infromációktól. Nem arról van szó mit tudsz, hanem arról, hogy mit gondolsz, mit akarsz, mit szeretnál stb! Információt az agy kb három forrásból szerez. Gének, szülőktől eltanult dolgok és tapasztalat. Hogy miből mennyi infot szerez azt nem nagyon tudni még.

A cigányoknál épp az a probléma, hogy a szülőktől való tanulás egyik kritikus szakasza az első pár év, amit a cigány gyerek nagy részt a putriban tölti így azt a mintát tanulja meg. Azt fogja akarni, amit az ottani felnőttektől lát. Ezért lenne fontos hogy jó korán más mintát is lássanak a gyerekek.

Előzmény: kékhagyma (92670)
barka Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94051

Megint egy libikóka sok hűhó semmiért, nesze semmi fogd meg jól, eksön. De tudod mit? Ha majd az SZDSZ politikusai is csinálják, akkor meggondolom magam...

Persze továbbra is hülyeségnek tartom, mert nem ezt az szdsz-féle eksönözést. Gyermeteg és nevetséges. Nem ez a megoldás...

Előzmény: S.Szilvi (94050)
S.Szilvi Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94050
Felhívás liberális, jogvédő honfitársainknak!

Országos cigány felzárkóztató program indul. A lényege, hogy a résztvevők közvetlenül segítsék roma honfitársaink felzárkózását, azaz a résztvevőknek családjukkal meghatározott településekre kell költözniük, kiválasztott családokhoz. Gyerekeiket roma gyerekekkel kell egy osztályba járatniuk az adott településen, a szegregáció megelőzése, és a jó példa átragadása végett. A résztvevőknek naponta előadást kell tartaniuk családi körben a kulturált viselkedésről, higiéniáról, a tanulás és a munka fontosságáról, felelős gyerekvállalásról és egyéb alapvető dolgokról. Továbbá segíteni kell elsajátítani a háztáji gazdálkodás alapjait. Segíteni kell a környék rendbetételében, szemételhordás, latrinaásás(ahol nincs), a ház kisebb-nagyobb hibáinak kijavítása.
Meggyőződésünk, hogy csak így lehet elkezdeni a romák felemelését. Liberális honfitársaink ezzel a gyakorlatban bizonyíthatják elkötelezettségüket a romák felemelkedésében, és a rasszizmus, valamint a szegregáció elleni küzdelemben.
Anyagi támogatást természetesen biztosítunk, a magyar átlagfizetés erejéig. Természetesen amelyik családban sikerül munkát szerezni és elvégezni közepes átlaggal az iskolát, további premizálásban részesülnek a mentorok.

A résztvevőket várjuk szeretettel! Jelentkezni személyesen az SZDSZ és az ÖCO területileg illetékes irodáiban.
barka Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94049
Tanulságos. Sajnos a helyzet mit sem változott azóta...
Előzmény: Törölt nick (94036)
barka Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94048

Teljes mértékben egyetértek. Amit ma Európa produkál e téren az nevetséges, de inkább tragikusnak nevezném. Nem veszi észre - vagy nem akarja? -, hogy ez a csődpolitizálás mindenhol csak egyre jobban növeli az emberek elégedetlenségét és ez ad táptalajt tkp. az ún. szélsőséges eszméknek. Röviden: ez a lagymatag politika felelős a szélsőséges nézetek erősödéséért.

A mai európai politika nagyjából olyan, mint a volt szocialista tábor politikája. Majd mi innem az összkomfortos elefántcsont tornyainkból megmondjuk neked nép, hogy mi a jó és a helyes felfogás. Ha nem fogadod el a mi "haladó" nézeteinket, akkor ellenség vagy. Mai címke: rasszista, idegengyűlölő. Pedig tanulhatnának, és éppen a volt szocialista országok példáján. Ha valamit felülről erőltetünk, annak előbb vagy utóbb prostituálódás, bomlás, anarchia a vége.

Hogy mi lenne a megoldás?

Szerintem csak kényszerítő eszközök bevezetése és azok következetes végrehajtása. Másképp nem fog menni. Aki ezt nem látja be az vak, vagy hülye. Így legalább meglenne az értelme, ha már így is úgy is mi fizetjük a számlát. Én olyan László király-féle törvényekre és intézkedésekre gondolnék, persze a mai korszerű igényeknek megfelelően. Humánusan, de megfelelő keménységgel és szigorral rá kellene kényszeríteni a cigányságot a mai európai normák szerinti életre. Ha ezt nem teszik, akkor egyszer elsazbadulnak az indulatok, mert akkor már sok emberben az a kérdés fog munkálni, hogy vagy mi, vagy ők. Eddig azonban nem szabadna eljutni, mert az véres tragédiákba fog torkollni... 

Előzmény: Törölt nick (94035)
nekemj Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94047
Mondjuk az egyáltalán nem életszerű, ha valaki egy mp3-as lejátszóhoz töltőt akar venni, ugyanis a számítógépről tud töltödni.
Ha valakinek meg csak mp3 lejátszója van, de nincs számítógépe (illetve nem jut hozzá), hát arra nem lehet mit mondani, szóval az valamit csúnyán benézett
Úgyhogy lopott volt, amúgy egy usb-s kábel hozzá van vagy 200 ft.
Előzmény: Mbazsika (94046)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94046
Előzmény: Törölt nick (94029)
lauracska75 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94045
És az állításod bizonyítani is tudod? Vagy csak rágalmazol, a szemellenzős előitéleteidből kifolyólag. Pfúj! Na most már valóban megyek. Mert "jóból" is megárt a sok. A te fajtádból meg ez már nem sok, hanem sokk.
Előzmény: Törölt nick (94029)
lauracska75 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94042
De a többi cigány téged fog kergetni! Akiket lebunkóztok, analfabétáztok stb. Közben itt ülünk a gép előtt netezünk. Mi bunkó, analfabéta cigányok ugye? Na pfúj, ennyi elég is volt belőletek.
Előzmény: advocatusdiaboli (93976)
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94041
A heti bérfizetés angol nyelvterületen hagyomány. Így valóban "beosztóbbá" válnának-a kényszer hatására.
Előzmény: kékhagyma (94007)
pento Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94040
A független, szabadon gondolkozó elme előbb-utóbb megtalálja a kiutat. Furcsa hogy erről pont a liberális hit szószólói feledkeznek meg, dogmákba betonozva magukat.
Előzmény: advocatusdiaboli (94020)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94038
"Ami most zajlik , az botrány, szemellenzős, a valóságtól elrugaszkodott szélsőségesen liberális politika következménye."

És vannak, akik agyilag már áldozatul is estek. Ez még nem is lenne baj. A baj ott van, hogy fertőznek tovább.

"A cikk idézte az oszlói egyetem szociális antropológiával foglalkozó professzorát (az illető nő, és a neve Unni Wikan), aki azt mondta hogy "a norvég nőknek saját magukat is hibáztatniuk kell a nemi erőszakok miatt" mivel a muszlim férfiak túlságosan provokatívnak találják az öltözködési szokásaikat. A professzor végülis azt a következtetést szűrte le hogy nem a nyugaton élő muszlim férfiaknak kell a nyugati normákhoz alkalmazkodniuk, hanem pont fordítva: "a norvég nőknek meg kell érteniük hogy egy multikulturális társadalomban élünk, és ehhez kell alkalmazkodniuk.""
Előzmény: Törölt nick (94035)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94034

Rokkantosította magát, eltartjuk. Ráér egész nap mindenféle buta mesékkel tarktálni minket, meg idézeteket keresgélni a neten.

Előzmény: vz55 (93962)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94033

Nem amnézia (ha ugyen tudod mi az, annélkül, hogy linket keresnél magadnak), csak az összefüggéstelen szövegedben értelmezhetetlen volt a dolog és nem csak az.

Ki mondta, hogy hároméves kisgyerekről van szó? Én egy szóval sem, sőt amire ezt írtad, ott sem említette ezt senki és én csak felhívtam a figyelmedet, hogy nagyon nem vagy képes felfogni a szavak, mondatok jelentőségét. (Sőt később épp azt mondtam, hogy bármikor lehet tanulni. Főleg a jó példából. Ha a gyerek azt látja, hogy az apja, anyja törődik a környezetével, meg magával, akkor ennek megfelelően fog cselekedni.)  

És még csodálod, hogy nem értem tisztán mit hordasz össze, mindenfajta előzetes összefüggés nélkül?

Az meg, hogy a saját hazugságon kapásodat másra próbálod áttestálni, nagyon ismerős. Primítiv személyiséged erre képes, de már logikus, értelmes és kezelhető értelmezésre, gondolkodásra, írásra nem, ahogy hazudozásra sem. (Lásd legutóbb a 13 éves gyerek.) Az meg, hogy a pofád sem szégyelled ettől, jellemző a fajtádra.

Előzmény: L-I--F-E (94016)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94032
Akarja fene. :D
Előzmény: L-I--F-E (94023)
barka Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94031

Úgy látszik, a cigánykérdés megoldásával a liberális és demokratikus elveket valló Európa teljesen csődöt mondott, csak még nem meri magának bevallani.

Tegnap mondta be pl. a svájci tv, hogy mindenki vigyázzon aki Milánóba megy vonattal, mert kiskorú (8-14 éves) olasz cigánybandák tevékenykednek az állomáson és környékén, akik mögött felnőtt szervezők állnak (de ezt sajnos lehetetlen bizonyítani). Mindent ellopnak, ami mozdítható. Bejátszottak egy-két esetet, amiket a térfigyelő kamerák vettek föl. Elképesztő, hogy milyen ügyesen és pofátlanul csinálják. Ha valaki mégis gyanút fog és megpróbálja elkergetni őket, örülher, ha nem kap ruhát tőlük.

A rendőrség tehetetlen velük szemben, mert kiskorúak az olasz törvények szerint nem büntethetők, így hiába kapják el őket, a kihallgatások és a jegyzőkönyvek felvétele után az ifjú tolvajok ismét szabadok, és "dogozhatnak" tovább...

A becslések szerint Milánóban és környékén több mint 10 ezer cigány él, akik túlnyomórészt lopásból, rablásból élnek. Ez van...

kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94030

Nekem nem szórakoztató, hanem mélységesen elszomorító, hogy azok, akik megfelelő kritikával szemlélve tudnának tenni az ügy érdekében, csak mélyre dugják a fejüket a homokba. :-( Amit nem látnak, az NINCS filozófiával. :-(((

A motivációm viszont hasonló. Kell erről beszélni, mert soha nem lesz másképp kilépés ebből az ördögi szituációból.

Ezért is díjaztam NYF legutóbbi megnyilvánulását az uzsorásokról.

A legegyszerűbb problémánál (legyen az akár egy házasságban, akár egy szimpla iskolai/munkahelyi/stb konfliktus) is csak az vezethet a megoldáshoz, ha megbeszéljük. 

Előzmény: nekemj (94028)
nekemj Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94028
Egy kérdésem lenne: ki miért szeret ide irogatni, vagy miért szereti ezt a topikot olvasgatni?
Nem tudom, hogy miért, de nekem szórakoztató, valahogy érdekes ez az egész, meg az ahogy a LIFE meg hasonlók próbálják menteni a menthetőt vagy a menthetetlent.
Meg lehet az is motivál, hogy erről a média olyan töketlen módon megpróbál sumákolva hallgatni.
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94027
A tudomány fórumon volt erről egy topik kb. 8-10 hónappal ezelőtt. Jó sok hsz volt már benne, aztán törölték. :-( Egy 2004-es tudományos kutatásról megjelent cikk volt az alapja (asszem amerikai...) - nem okozott meglepetést senkinek, hogy ennek a megjelenéskor itthon semmiféle visszhangja nem volt. Agyonhallgatták.
Előzmény: advocatusdiaboli (94020)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94025
L
Előzmény: Detonátor (94022)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94024
L
Meguntam már tényleg ezt a beírom és nincs ott, ha megint beírom 2x ottvan dolgot.
Meg amúgy is munka van.
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94023
Nagyon ki szeretnéd élezni, ezt az egyénként megmosolyogtató történetet.:)
A nyolcadikos nagylány mesélte nevetve.:D
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94022
Ja, hogy a felkapás volt az erőszak, illetve azért érte fel! Így már értem. :) De hogy kellett volna lecsalni az udvarra?
Előzmény: L-I--F-E (94018)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94021
Hogy te mit tudsz, azt már láttam.:D
Előzmény: Törölt nick (94019)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94020
Az a baj tudod, hogy ez a "természetesen semmi alapja nincs", ez az, ami semmiféle tudományos megerősítéssel nem bír.
A genetika egy egészen friss, új tudományág. A többé-kevésbé már megalapozott, tendenciózus fejlődése a II.világháború utáni időszak eredménye. És bizony a világháború szörnyűségei miatt egy olyan légkörben fejlődik és alkot, ami rendkívül irányítottá tette a kutatásokat.

Jelen pillanatban ott tartunk, hogy bár első ránézésre is ordítóan nyilvánvaló, hogy a Homo Sapiens különböző rasszai nagyon jelentős fizikális eltéréseket mutatnak, ennek ellenére egyfajta dogmaként elfogadjuk, hogy belső, szellemi adottságaik és tulajdonságaik igenis egyformák, és szó szerint nem is kutatjuk ezeket, éppen azért, hogy ne kelljen esetleg szembenézni azzal, ha ez mégsem igaz.
Márpedig elég ránézni a különböző rasszok alkotta kultúrák történelmi eredményeire ahhoz, hogy az emberben legalább megérlelődjön a gyanú, hogy valami különbség mégiscsak kell, hogy legyen.
Persze, ki lehet magyarázni az eltérő kultúrával, a természeti adottságokkal, bármivel. A mentális képességeket tehát inkább ne is vizsgáljuk, nehogy valami kiderüljön....

Azért van néhány, adott esetben "saját zsebből" finanszírozott kutatás, ahol például az intelligenciát próbálták felmérni. Nem meglepő módon a legmagasabbnak egyes Ázsiai (Japán, Kínai) és Észak-Európai népek bizonyultak, a legalacsonyabbnak Fekete-Afrika.
De biztos ez is véletlen, meg nyilván hamisítás.

Valójában gyerekcipőben jár igen sok kutatás. Valójában egész egyszerűen nem tudjuk, hogy az emberi képességek mekkora hányada tanult vagy legalábbis tanulható, és mekkora hányada adottság, tehát genetika. Nem igaz, hogy tudjuk, csak sejtjük. De arra azért vannak példák, hogy kiváló képességű emberek utódai tőlük elszakítva, más körben felnevelve is kiváló képességűek lettek - de van az ellenkezőjére is.
Például tudományos vita tárgya, hogy a homoszexualitás genetikailag meghatározott-e, azon belül is eleve determinált, vagy csak hajlam amihez még külső impulzusok is kellenek, vagy tisztán "tanult" viselkedésforma-e? Mert ha tisztán genetikailag meghatározott, eleve determinált, és génterápiával korrigálható, akkor végeredményben egy kezelhető "betegség". De próbáld ezt meg felvetni, a melegszervezetek porrá fognak perelni még az eretnek gondolatért is.

És azt is tudjuk például, hogy a szűken vett rokoni körben kötött házasságokból akár rögtön, de pár generáció alatt biztosan többé-kevésbé sérült emberek kerülnek ki, a szellemi-fizikális képességek erősen hanyatlanak, ez annyira nem vitatható, hogy itt Európában vagy például az ókori Egyiptomban szépen dokumentálhatóan uralkodói dinasztiák mentek ebbe tönkre. Ez ténykérdés, nevezhetjük csúnya szóval elkorcsosulásnak is, amiből már nem nagyon van visszaút.
És ténykérdés, hogy a romatelepek zöme rokoni relációkban házasodik, és ezt teszi évszázadok óta.

Nem tudom. Azt tudom, hogy bizonyos dolgokkal vitatkozni sem lehet. Ki sem szabad mondani, még gondolkodni rajtuk is bűn, előítélet, nácizmus. A puszta gondolata, hogy két ember nem teljesen egyforma (nem egyenlő - egyforma) szerintetek már a népirtás előszobája. De mit tegyen egy értelmes ember, ha egyszerűen saját szemével látja, hogy nem egyformák? Mit csináljak, ha egyfolytában azt mantrázzák a fülembe, hogy a tojás kocka alakú, holott látom, hogy nem az?

Megintcsak azt tudom mondnai: emlékezzetek a Weimari köztársaság utóéletére. Arra, mivel jár, ha létező problémákra és feszültségekre annyira nincs megoldása egy kurzusnak, hogy végül azt a módszert választja, hogy deklarálja: a probléma nem is létezik. Mi lesz ebből végül? Biztos, hogy ez a jó megoldás?
Előzmény: őrkutya (94010)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94018
Felkapta a kislányt, aki ezt sérelmezte.:))
Előzmény: Detonátor (94011)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94017
Ez az egy hét is ezerszer több, mint a te okoskodásod.
De nyöszörögj tovább az ezer éves tapasztalatoddal nyugodtan.:D
Előzmény: advocatusdiaboli (94008)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94016
Ezt az IQ szintet jelölted meg magadnak. Amnézia?

Te okostojás! KIGYEREKEKET KELL MEGTANÍTANI ÍRNI ÉS OLVASNI!
Hogy meszelje le neked a házat...stb mi? Eszeden vagy te - wazze?

Erre azt írtad, hogy mésszel!
Most meg már ki mondta?
Ismét az amnézia, vagy tudatos tévedés?
Ha nem lene világos, HAZUDSZ!
Előzmény: weress (94009)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94015
Ez egy teljesen pozití hangvételű cikk.

"Beérünk a régi romépületbe, amelyet átleng a vizeletszag, „vécének szokták használni máskor”, mondja egy roma asszony, aki érdeklődve nézi a foglalkozást."

Erre csak azért kell odafigyelni, mert fertőzés gócpontja lehet. A gyerekek tapicskolnak a földön, és közben eszegetik a szendvicseket. Erra azért a szervezőknek is oda kellene figyelni.

Jelen példa miatt nem kell azt kiegészíteni. A csp-ben benne foglaltatik a probléma kezelése. ;)

Előzmény: kékhagyma (94007)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94013
nagynövésé=nagynövésű
Előzmény: Detonátor (94011)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94012
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94011
"Bár volt egy "incidens" is: Egy elsős kislány nem akart lemenni az udvarra, és amikor a 8.-os ügyeletes lány "eröszakaot" alkalmazotti vele szemben, az elsős kislány adott a nagylánynak egy "pofont".:D"

Jó nagynövésé lehet. Mennyi idős az az elsős kislány? :)
Csak óvatosan, mert az erőszak szegregálást szül. :P
Előzmény: L-I--F-E (94002)
őrkutya Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94010
Egy egy klasszikus fajelméleti fejtegetés. Aminek természetesen semmi alapja nincs.
Bár ez érthető, hiszen a páka mögül nem sok látszik a világból.
Előzmény: advocatusdiaboli (94005)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94009

147 pont az mi? És, hogyan is tört ki a seggemen?

Ki is mondta, hogy háromévesen meszeljen? Néha olyan ostoba vagy, hogy azt gondolom, csak a linkelésekre vagy képes, igaz érteni azokat sem érted, amit belinkelsz. az meg, hogy hazudsz folymatosan, csak hab a tortán, bár a primitívség eggyik jele, a beteges hazudozás, főleg, ha azt úgy teszed, hogy nylvánvaló, hogy csak kitalálod amiket írsz. Ugye a tizenhárom éves például.

Előzmény: L-I--F-E (94004)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94008
Egy helyen száz gyerek és egy, azaz egy hét tapasztalata alapján Te megoldottnak tekinted a problémát...

Hát, tudod, hagyjuk. Ott áll vele szemben háromnegyed évezred kicsit több tapasztalata. Nézzük majd meg annak az iskolának az eredményeit öt év múlva. De legkorábban a tanév végén.

Egy hét után szerinted megvan a megoldás.... Adok még két hónapot, és a pedagógusok többségénél már kiborult a bili, elege lesz az egészből. A feleségem is így kezdte, két hétig nagyon lelkes volt a kis romagyerekekkel, fél év múlva meg közölte az igazgatójával, hogy vigyék el őket, vagy kilép. Egy teljes jegyet esett két gyerek miatt az osztályátlag.

Rózsaszín álmokat kergetsz. Akceptálom, mert a helyzetedben én is ezt tenném, de ettől ezek még nem lesznek igazak.
Előzmény: L-I--F-E (94002)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94007

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=54&cid=27522

Ebben az újságban csak pozitív hangvételű cikkek szoktak megjelenni. De nem lehet megkerülni a "kényes" témákat sem. Sajnos a szaftosabb részek csak a papír változatban vannak benn, pl. hogy az egyik 13 éves fiú a kérdésre, hogy mivel akar majd foglalkozni, azt válaszolja, hogy lányokkal. Mint a nagybátyja is. Annak mindig van pénze, mert kölcsönad.

No comment.

Beérünk a régi romépületbe, amelyet átleng a vizeletszag, „vécének szokták használni máskor”, mondja egy roma asszony, aki érdeklődve nézi a foglalkozást.

Más: megoldás lehetne-e (Detonátor, esetleg ki lehet egészíteni az ominózus listát), ha nem havonta, hanem hetente lenne segélyosztás?

Akkor esetleg nem havi 1x, hanem 4x lakhatnának jól a gyerekek. .-(

Contempt Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94006

Agyonvertek egy kocsmárost Piricsén
2007. szeptember 14., péntek, 8:41

Meggyilkoltak egy kocsmárost a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén. A rendőrség reggelre három férfit előállított, kihallgatásuk jelenleg is tart.

Holtan találtak egy középkorú férfit a lakásával egybeépített kocsmájában Piricsén - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség. A helyszíni szemle egyértelműen idegenkezűséget állapított meg. A kocsmáros halálát bántalmazás okozta.

A nyomozók az éjszakai adatgyűjtés eredményeképp reggelre előállítottak három helybeli fiatalembert, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel. A rendelkezésre álló adatok szerint egyikük ölte meg az áldozatot, míg társai kint őrködtek. A tettesek pénzt és más értéktárgyakat vittek el a helyszínről. A kihallgatás jelenleg is folyik.

advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94005
Hibás a megközelítés. Mert talán teljesen igazad is lehet abban, amit írtál. Ám a roma integráció nem lett sikeres abban a skandináviában sem, ahol ezt nem így közelítették meg, és a Közel-Keleten sem, ahol ránézésre nem eltérők a rasszjegyek, és - legalábbis korábban - a többség képzettsége sem volt jobb.

Próbáld talán ezeket megmagyarázni! Mindig egy hangyányi környezetre szűkítitek le a problémát. Persze, meg lehet magyarázni, hogy idehaza rasszista a többség, ezért nem sikerült az intergráció. Meg lehet magyarázni, hogy skandináviában rossz oktatási módszereket alkalmaztak, és nem sikerült megtalálni a megfelelő hangnemet. Persze, meg lehet magyarázni, hogy Írországban is rasszisták, meg lehet magyarázni, hogy a Közel-Keleten nem jó szögben süt a nap.

Csak az egészet így egyben nem lehet megmagyarázni. Hogy a zebrás projectre visszautaljak: mindig (ál)tudományosan meg lehet magyarázni (vagy mondjuk úgy: mellébeszéléssel kimagyarázni), hogy az előttünk álló konkrét zebrát miért nem sikerült háziasítani.
De arra, hogy évezredek alatt az összes zebra háziasítása miért vallott következetesen kudarcot, arra már Occam borotvája is csak egyetlen ténylegesen jó magyarázatot kínál: azért kérem, mert a zebra nem domesztifikálható. Pont.
Előzmény: Törölt nick (93995)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94004
Látom, a 147 pont kitőrt a seggeden. Vagy máshol........?

Munkaterápia 3 éves kortól werwss módra.
Értelek azt hiszem.
Melyik intézményből szöktél meg?
Előzmény: weress (93998)
Contempt Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94003

"mi a fax van, nagy a diléj a hsz elküldése és megjelenése közt..."

Talán valamelyik kábellopás okozza ... :DD

Előzmény: Törölt nick (93728)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94002
Igen, átszaladtál rajta.

130 gyerek járt a cigányiskolába, az idén elballagottakat leszámítva.
Az első hét tapastztalatai: Minden gyerek rendszeresen jár az iskolába. A tanszereik rendben vannak. A tanárok véleménye szerint a gyerekek motiváltak és gyorsan feloldódtak. A "régi" gyerekek 1 iskola kivételével maguk közés fogadták őket, sőt a felzárkóztató foglalkozásokra be is kéredzkednek. Gyakran segíteni próbálnak az "újaknak". Tehát az első hét tapasztalatai pozitívak.

Bár volt egy "incidens" is: Egy elsős kislány nem akart lemenni az udvarra, és amikor a 8.-os ügyeletes lány "eröszakaot" alkalmazotti vele szemben, az elsős kislány adott a nagylánynak egy "pofont".:D
Előzmény: racio (93997)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94001
Bocsi az újrázásért. Szórakszik az index. Az előbb nem volt látható a baírás.
Előzmény: weress (94000)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 94000

Talán mésszel meszeljen.

Tanulni meg soha nem késő. Ez az a mentalitás, amit most és nap mint nap felvezetsz, ami miatt még a legnyomorultabbnak számító és leglenézettebb amerikai puerto-ricói negydben is, csak lenézően tudnak beszélni a cigányságról általában.

Előzmény: L-I--F-E (93996)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93999
A Kádár alatt mindenki ingyen tanulhatott. A "vérmagyarok" tanultak is és előbbre is jutottak, a cselédsorbol, a putriból, a vertfalú házból. A vércigányok meg semmit nem tettek akkor sem meg most sem, kevés kivétellel. És ez nem előítélet, hanem tapasztalat: Nálunk az apámékkal soha nem beszéltünk a cigányokról gyerekkoromban, és a gyerekeimmel én sem beszélem róluk. Nem volt miért akkoriban. Aig élt egy-két ilyen család a környékünkön. Nem nevelhettek előítéletesre és én sem neveltem a gyerekeimet annak. Nem hiszem, hogy ez máshogy volt másoknál, néány kivétellel. Mégis, ahány emberrel csak beszéltem az országban-világban, ha szóba kerültök (sajnos egyre többször), a legrosszabb véleménynel volt az átlagotokról. Biztos, hogy mindenki a hibás, csak ti vagytok ártatlan báránykák?
Előzmény: Törölt nick (93995)
weress Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93998

Talán mésszel meszelje le.

Tanulni meg soha nem késő. Ez a mentalitás, amit most is ideírtál (meg a hazudozás folymatosan), jellmező rátok. ezért tartotok ott az egész világon, hogy még az amerikai puerto-ricoi negyedben élők szemében is, csak megvetés tárgya vagytok. Tisztelet annak a tíz százalék kivételnek.

Előzmény: L-I--F-E (93996)
racio Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93997

Nyírmihálydiban viszont szerepeltek a tervrajzon, meg is lettek építve, csak aztán "kiszervezésre" kerültek:

"Amikor a szocpolos házak felépültek, volt bennük vécé, fürdőkád. De kiszedték és eladták őket, és most jobb esetben a dudvába bújnak a szükségüket elvégezni, rosszabb esetben az udvaron intézik el – mondja Nyisztor Ferenc."

http://www.demokrata.hu/hirek/hir.php?azon=6330

Még pár idézet innen:

"

– Amit ez a járvány magával hozott, az tragédia. Amikor az ember megpróbál segítséget kérni és rendet teremteni, akkor az érintettek életveszélyes fenyegetésekkel, névtelen telefonokkal, agresszív viselkedéssel reagálnak. Azt állítják, hogy én lejáratom őket. Hát nem az a szégyellnivaló, ahogy élnek? Én vagyok a hibás, amiért felhívom erre a figyelmet? – teszi fel a kérdést indulatosan Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere.

A település elöljárója hosszú ideje kongatja a vészharangot, s a járványt is megjósolta.
"

...és bár ez nincs meg online, bemásolok egy tanulságos részt a teljes cikkből,

Nagy József, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke:

"

...olyan helyzetet kell teremteni, hogy a cigányok lássák, van értelme küszködni. Valamit valamiért! - véli Bagy József.

Ugyanakkor határozottan elveti, hogy a kisebbségi önkormányzat ösztökélje a település cigány lakosságát.

- Mi nem parancsolhatunk rájuk, nem pofozhatjuk meg őket. Nem azért választottak meg minket, hogy lesújtsunk rájiuk, hanem hogy képviseljük őket! - mondja.

"

Hehe. Ez aztán a "népvezéri" mentalitás.

"nem parancsolhatunk rájuk, nem pofozhatjuk meg őket": úgy tűnik Száva igen, legalábbis pletykálják, hogy ez volt az egyetlen effektív megoldási javaslata, amikor bement a kordonokkal körülzárt területre Hevesben.

BTW:

Kérdeztem, hogy hány gyereket érintett az a program/felmérés, amiről írtál, hogy milyen jók a mutatók. Plz. válaszolj újra, ha átszaladtam fölötte.

Előzmény: L-I--F-E (93963)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93996
Te okostojás! KIGYEREKEKET KELL MEGTANÍTANI ÍRNI ÉS OLVASNI!
Hogy meszelje le neked a házat...stb mi? Eszeden vagy te - wazze?

Mit kell a kisgyermekeknek bizonyítania?

Menj inkább fát hasigatni!
Előzmény: advocatusdiaboli (93990)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93995
az a baj, hogy nagyon sok hibát követ el a vérmagyar társadalom is, kezdve azzal hogy a saját kölykeikbe belenevelik az előítéleteket. másrészt te sem tudnál jelentős pozitívumot mondani hogy egyáltalán hogy és hol működik a vérmagyar részről a befogadás-elfogadás-integrálás? nincs egy példát se! pedig nem az a megoldás, hogy tehetetlenkedés miatt segélyeket osztogatunk. végre a minőségre és hatékonyságra kellene építeni a velük való kapcsolatot.
Előzmény: advocatusdiaboli (93990)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93994
Nem látom a bizonyítékokat. Sehol. Látok a részedről összehordva egy zavaros, egyszeri benyomásokon alapuló valamit.
Viszont olvastam a Finnországi tapasztalatokat. Ott nem rontottak el semmit, mégsincs eredmény. Itt sem lesz, nézzük majd meg ezeknek a gyerekeknek a sorsát 10-15 év múlva.

Bocsi, de a feleségem pedagógus (általános iskola, vidék), és egyszerűen nem hiszem már el ezeket a szirupos, valószínűleg zömében egyszerűen hazug és tendenciózus ömlengéseket. A tapasztalatok ellentmondanak. Olyan ez, mint Balacy liberája, aki lerasszerfasisztázott mindenkit, aki rosszat mert mondani rátok, foggal-körömmel védett benneteket, hogy "nem is vagytok olyanok", majd mikor fondorlatosan a szomszédjába költöztettek egy népes cigánycsaládot azonnal, ott helyben összeomlott és 180 fokos fordulatot vett. No ő is pont annyira volt hiteles, mint a Te példád.
Előzmény: L-I--F-E (93987)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93993
Ne aggódj! Megyek nemsokára. Te viszont ismered a munka fogalmát?
nappal alszol, éjjel fórumozol.:DDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (93991)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93992
A "kislány" írta 94-ben. A férjecske a "kutatását" végezte az átkosban.

Tudod, cipész a kaptafánál...................
Előzmény: Törölt nick (93988)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93990
Nem, én azt mondom, hogy ha Ti magatok cigányok, a cigányság saját vezetői nem lesztek képesek úgy össznépileg megértetni a népetekkel, hogy kész, vége, a világ megváltozott, a középkor végetért, és segélyből-lopásból-analfabetizmusból nem lehet többé megélni, akkor mi hiába teszünk bármit.
A mentalitást, az alapvető szocializációt karonülő korában szívja magába egy gyerek. Erre ráhatása a társadalomnak nincs, ezen már az óvóda is csak minimálisat korrigálni tud.
Bármiféle megoldásnak valahol az alapja és kezdete az kellene, hogy legyen, hogy a putrisor szépen saját jószántából kitakarítja a kertet, lemeszeli a házait, ültet hátul két gyümölcsfát meg egy sor répát, és utána beülnek a felnőttek a számtalan, most is elérhető oktatási lehetőség egyikébe megtanulni írni-olvasni. Önként, maguktól.

És amíg ez nem történik meg, addig semmi sem fog történni, mert addig egyértelműen nem a lehetőségek, nem a többségi társadalom segítő szándéka hiányzik, hanem belőletek az akarat, akarat bármiféle változtatásra.
Márpedig akarata ellenére senkit nem lehet boldogítani. Ez talán a világ legnagyobb és legősibb, ugyanakkor legigazabb közhelye. Ha Ti nem akartok velünk békésen, dolgosan, hasznosan együttélni, hát nem is fogtok. Ha mi összeszarjuk magunkat, kizárólag rátok dolgozunk, mindenünket odaadjuk, akkor sem. Márpedig ma többségetekben nem akartok.
Előzmény: L-I--F-E (93982)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93989
Nekem? Nem.
Főleg egy tsz elnök "kutatása" alapján nem az.:DD

Ennyit a romológus tsz elnökökről.
Előzmény: Törölt nick (93986)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93987
A hajó az olyan okosok miatt süllyed, mint te vagy.
Épp elég bizonyíték van arra, hogy a cigány gyerekek oktatása hol lett elb@szva, ráadásul mintha magadat féltenéd attól, hogy ezzel szembenézz. Csak nem személyes felelősség is terhel a múlt cigány oktatáspolitikában??
Előzmény: advocatusdiaboli (93983)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93985
Jakab István, nyugdíjas, volt tsz. elnök
Nem Istvánné. Látod?Tehát a férjecske, mint tsz elnök kutatott, Istvánné meg felhasználta. Egyre jobban belebonyolódsz, de nem baj.:D
Előzmény: Törölt nick (93981)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93984
nem figyeltél.
tegnap éppen arról is szó volt, hogy az integrálásra költött pénzt szépen lenyúlták a magyarok, tehát: többszörös fejkvótákat osztottak ki, érdemi munkák nélkül.a közmunkapénzek szintén erről szólnak.
hatalmas biznisz van ám a cigányságban. mint mindenből, ebből is a vérmagyarok húztak tetemes hasznot. csak papíron működött eddig is az integráció , a számlákkal meg szépen elszámoltak.
Előzmény: advocatusdiaboli (93971)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93983
Milyen fényt látsz Te felvillanni? Sikerült tíz év után egyvalakinek leérettségizni a cigánysoron, kész, meg van oldva a probléma?
Hogy közben négyszázan kerültek ugyanonnan börtönbe, és ezren születtek, közülük ötszázan unokatestvérektől, retardáltan? Bagatell....

Ülünk a süllyedő Titanicon, és Te azt tekinted eredménynek, ha sikerült felhozni a hajófenékből egy vödör vizet. A megoldásnak meg azt látod, ha vödörláncba tudod szervezni a matrózokat.
A valóságot ellenben meg sem mered látni. Az túl borzasztó.
Előzmény: L-I--F-E (93979)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93982
Ami érdemi kérdést feltettél arra válaszoltam is. De a marhaságok már hidegen hagynak. Egyetlen logikai vonalra akarod leszűkíteni a vitát, ami a te ideológiád szűk keresztmetszetén belül marad. Az pedig annyi, hogy sem okttás sem más megoldás nem jó és itt a világvége. Csak egy út van, az erőszak. Köszi, ezt még leírhatod ezerszer, akkor is abszurd és már betegesnek mondható.
Előzmény: advocatusdiaboli (93976)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93980
http://vmek.oszk.hu/02000/02048/02048.pdf

45. oldal
A tsz elnök legalább nem lett felsorolva a doktorok közt.:D

Előzmény: Törölt nick (93978)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93979
Itt ismét felvillan a fény, de rögtön jön ismét az ördög ügyvédje és közli, hogy reménytelen, valamint hogy kampec meg cigányságot asszimilálni mint Terézia mama és akkor talán nem jön a bumm meg amúgy nem rasszista, de nehogy már a zsidók meg a cigányok és egyetlen lehetőség az erősebb kutya.....blab-blab-lab.
Előzmény: vz55 (93975)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93977
Szeretném, ha Horváth Aladár nem nevelné, hanem képviselné a cigányokat.
Előzmény: vz55 (93975)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93976
Jól van LIFE, ha ez a stílus, akkor meg azt tudom válaszolni, hogy hazudsz és ködösítesz, és innentől az egész engem nem is érdekel.

Amúgy persze értem, miért félsz ennyire a kérdéseimtől. Nem tudsz rájuk felelni.

De legyen a Te/Ti bajotok, ha egyszer elszakad a cérna, nem engem fog a többi magyar kergetni.
Előzmény: L-I--F-E (93974)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93975
Bocsássatok meg.
A cigányságot nem bántani, hanem nevelni kell.
Ki kezdje?
Hát a Horvát Aladár.

Nem elég önbizalmat adni.
Nevelni kell őket. Ha már integrálódni akarnak.

Ha akarnak...........................
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93974
Blab-balb-la..................
Előzmény: advocatusdiaboli (93971)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93973
A kutatást a cocialista világ túlképzett tsz elnöke végzi, úgy rendesen a kádári korszak derekán és jelenidőben megkérdezed, mi nem igaz? Mi lehet igaz? Talán, hogy vannak cigányok. Talán............
Előzmény: Törölt nick (93968)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93972
Bocs. én nem lázitok, nem becsmérkedek.
Sok cigány barátom van, akit nem tekintünk  cigánynak.
A cigányság se tekinti cigánynak.

Az én barátaim mélyen vallásosak, dolgoznak, tiszták, szép portát és tisztes portát vezetnek.

és aki vállakozó köztük, az nem alkalmaz "csoszogó, papucsos" izét.
nem akar rossz fényben feltünni.
Előzmény: L-I--F-E (93969)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93971
Nem. Az adott helyen a polgármester volt a rokonom.

De ennyi a kérdéshez a kommentárod? Ne haragudj, de ezzel a stílussal többet ártasz a saját ügyeteknek, mint ha ide sem tolnád az orrodat.
Ordítóan nyilvánvaló, hogy nincs ötleted és megoldásod neked sem semmire. Cigányként is látod, hogy feneketlen zsák az integráció, nem véletlenül nem sikerült sehol ezen a tetves bolygón, semennyi idő alatt semmiféle eredményt elérni.

Ezt a szubkultúrát nem lehet integrálni, legfeljebb asszimilálni.
Előzmény: L-I--F-E (93965)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93970
Ma hajnal 1-től reggel 6-ig aludtam. :D

Előzmény: vz55 (93967)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93969
Viszont ez a hozzászólásod nem éppen logikus levezetése annak, hogy egy tsz elnök hogyan folytat "hiteles" kutatást.:DDDDD
Előzmény: vz55 (93966)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93967
"Egyedül írok. Zavar?"

igen. mikor alszasz?
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93966
"Jakab István, nyugdíjas, volt tsz. elnök

Nocsak. Tsz elnöknek lenni bűn?
Én dolgoztam tsz-ben. és jól elvoltam a cigány melósokkal.
Manapság is köszönünk egymásnak.

Cigánynak lenni nem vér, hanem életforma kérdése. :-((
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93965
"Tételesen nem igaz, amit leírtál. Egy konkrét esetet ismerek is, a cigányoknak rendes, tisztességes földet adtak, szakmai segítséget (gyakorlatilag irányították és instruálták - volna - őket), gépidőt igényelhettek (ingyen), vetőmagot kaptak, még tanfolyamot is szerveztek számukra."

Aha.......................

Csak nem tsz elnök voltál te is?
Előzmény: advocatusdiaboli (93954)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93964
Egyedül írok. Zavar?
Előzmény: vz55 (93962)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93963
Kiskundorozsmán is a tervrajzokon szerepelt.
A "házakba" viszont nem kerültek be a tervrajzokon szereplő dolgok. Pl. víz, a telepre sem lett azóta sem bevezetve. Tehát az, hogy mit terveztél és mit készítettek köszönőviszonyban sincs egymással.
Előzmény: vz55 (93958)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93962
Mint láthatjuk, L-I-F-E nem egy személy, hanem egy csapat.
Ír reggel délben,este, éjjel és hajnalban ezen a néven.

:-)))
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93961
Láttam egy jó kis szakácskönyvez a "100 legjobb......" sorozatban.
100 legjobb cigány étel.

hihi
sütjük vagy főzzük öket???
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93960
És egy apróság az általad idézettel kapcsolatban.

Készítette: Jakab István, nyugdíjas, volt tsz. elnök

Nem is tudtam, hogy tsz elnökök romológiát tanultak.:DD
Előzmény: Törölt nick (93957)
vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93959

Tehát:

Beszélgettem valakivel.
A roma szó az egyik cigány nyelven azt jelenti: férfi.

Náluk is diszkrimináció van, a nő az romnyi.

Nem tudom, csak magyarul beszélek, azt se tökéletesen.

Ha pedig ragaszkodnak a ROMA kifejezéshez, akkor mi az az ÖCKO ???

vz55 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93958
Helló.
Rég jártam erre.
Nagyon parázs a hangulat.
Mint korábban irtam, Nyírbélteken (is) terveztem fürdőszobát a 70-es években épült szoba-konyhás C-lakásokhoz.

Ha már annyit beszélünk a cigányok integrációjáről, társadalmi beilleszkedéséről, nem kellene a budival, a keritéssel és a kert megművelésével kezdeni?

Ja, még valami, a magyarok félrevezetésről..............
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93956
Latom este benezett reggeli beegese utan az ujdonsult fikanick is....
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93955
PuPu, a szokásos jogvédős marhaságot játszod, miszerint mivel nem cigány bűnözők is vannak, mivel nem cigány munkakerülők is vannak, ellenben vannak cigány származású derék, dolgos, akár iskolázott emberek is, ergo a probléma nem is létezik.

A gond ott van PuPu, hogy talán a történelmünkben nem volt még ekkora feszültség (legalábbis egyes vidékeken) az irányukba, mint ma (valószínűleg mert még soha nem voltak közelítőleg ennyien sem), és ha ez egyszer úgy össztársadalmilag rájuk zúdul, akkor ez az amúgy is rettenetesen frusztrált társadalom minden vélt vagy valós bajáért őket fogja okolni, és azt sem fogja nézni, ki derék ember közülük, ki nem. Pogromoknál ilyesmit nem szokás vizsgálni.
És ha lesz ilyen helyzet (reméljük nem lesz), hát meglesz a felelőssége azoknak is, akik engedték a helyzetet idáig fajulni.

Pár évtizeden belül teljesen reménytelenné válik az egész. Egyszerűen nem leszünk képesek őket eltartani, egy magasan fejlett gazdaságban pedig analfabéták tömegével semmiféle, a világon semmiféle munkát nem lehet végeztetni. Még akkor sem, ha akarnák, de nem akarják. Mint írtam, falun (a budapesti agglomerációban) lakom, pár napja az egyik helybéli gazda kért, hogy - informatikusként - segítsek neki, mert a traktora GPS-ének az adatait nem tudja a laptopjára áttölteni.
A cigányság nem tudott beilleszkedni még egy középkori földművelő társadalomba sem (Mária Terézia megpróbálta letelepíteni és kapálásra bírni őket), képességeiket és hajlandóságukat még a faeke meg a kőlapát is meghaladta. Szerinted számítógépvezérelt traktorokkal mit fognak tudni kezdeni? Eladják kilóra ócskavasnak?

Tök reménytelen ez az egész, nem fogjuk tudni elkerülni a csúf végjátékot. Részben miattatok is, de alapvetően az érintettek mentalitása miatt teljesen kilátástalan minden. Háromnegyed évezred sem volt elég semmire, és semennyi idő sem lesz elég a jövőben sem, semmiféle eredményhez.
Előzmény: PuPu (93755)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93954
Tételesen nem igaz, amit leírtál. Egy konkrét esetet ismerek is, a cigányoknak rendes, tisztességes földet adtak, szakmai segítséget (gyakorlatilag irányították és instruálták - volna - őket), gépidőt igényelhettek (ingyen), vetőmagot kaptak, még tanfolyamot is szerveztek számukra.
Nem művelték meg a földjeiket, egy sem. Ki sem voltak hajlandóak menni. Meg is mondták kerek perec, inkább a nyomor, mint a paraszti munka. Vagy bármi munka..
Amúgy PuPu, láttál Te a nyomorgó cigánysoron egyetlen, akárcsak kicsit is megművelt kertet? Egyet is? És megnézted, hogy néznek ki az ugyanilyen, sőt, sokszor rosszabb anyagi helyzetben lévő szegény magyarok portái? Úgy általában?
Mert ötven nem cigány portából negyvenkilencben kiskertet látsz, tyúkokat, kis ólakat, konyhakertet, láthatóan megpróbálnak mindent kihozni a rendelkezésre álló földterületből, javítandó az amúgy tényleg nyomorúságos életüket.

De nem tudom, mit kell ezen ennyit mantrázni. Amíg az evidenciákat tagadjuk, addig tényleg nem fogunk tudni beszélgetni. Hiszen ha egy problémát letagadunk, akkor esély sem lesz a megoldására.
Előzmény: PuPu (93744)
puszika2 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93953
Én kedvelem őket, még ha néha ügyesen titkolom is.
Előzmény: L-I--F-E (93951)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93952
Ennyi a válasz... Bravó...
Előzmény: L-I--F-E (93743)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93951
"Nagyon büszke vagyok arra, hogy nekem személyesen is sikerült gyűjtenem ilyen cigány dalocskát, melyet egy öt éves kisfiútól hallottam, s fel is jegyeztem.
Zöld az erdő, zöld a hegy is.

A szerencse jön is megy is
Megátkoztál, örök csavargóvá tettél.
Meg is vertél.

Ezt a dalt a kisfiú homokozás közben énekelte. Összehasonlíthatjuk egy magyar kislány
rögtönzött énekével, melyet babája fésülése közben énekelt.

Megfésüllek, megfésüllek, megfésüllek.

Ezt a kis dalt is én gyűjtöttem. Az előző tele van fél hangokkal, az utóbbi csak szó-mi
hangokra épült. Ritmusukra vonatkozóan is a különbözőség figyelhető meg."

Azonban a gyerekek mások, mint a felnőttek . Napjuk kétharmad részét az óvodában töltik, tehát sokat vagyunk együtt. Ők különleges „radarjaikkal” megérzik, hogy ki szereti őket, s szeretetükkel hálálják meg.

Azoknak a laikusoknak viszont - akik nem értenek meg - üzenem a dolgozatom befejezéséhez választott idézetet:

„Az ostobák, ha új bölcsességet hozol, hibbant agyúnak,
oktalannak tartanak. Azok pedig, kik sokszínűnek
képzelik tudásukat, terhesnek képzelik több eszed.”
(Euripides)
Előzmény: Törölt nick (93937)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93950
Te túlélő, most figyelj!

A valóság, az esti mesével szemben.

"A cigány gyermek családon belüli helyzete a saját korosztályának átlagától többféle vonatkozásban eltérő. A szülők a gyermek vállalását életük legfontosabb részének tekintik.

A ház körüli munkában kortól függően részt vesznek, de a saját személyükkel kapcsolatos tevékenységben maximálisan kiszolgálják őket.
Az alacsony életszínvonalból következik, hogy a gyermekeknek csak igen kevés személyes tárgyuk, játékuk van, vagy egyáltalán nem rendelkeznek ilyesmivel. Az enyém-mienk közötti határ a családban elmosódott, szinte megfoghatatlan. A közösségi tudat nagyobb hatással van a gyermekekre, ezért az óvodába kerülő gyermek „én” képénél a „mi” tudata fejlettebb.

A Magyarországon élő népcsoportok közül a cigányság az egyedüli, amely körében a folklór élő. Szinte mindennapos a zene, a tánc. A kisgyermek egyedül tanulja a járást és a táncot. A cigány nyelv már nem ilyen meghatározó. A gyermekhez beszélnek ugyan cigány nyelven, de fontosabbnak tartják a magyar beszédet.

A cigánycsalád belső ügyének tekinti a gyermekek nevelését, és még mindig bizonyos
kételyekkel fogadja a család életébe való betekintést.

Arra kell törekednünk, hogy a cigány családdal előítélettől független, a gyermek
szeretetén alapuló kapcsolatot teremtsünk. Ez nem mindig zökkenőmentes. Állandó
segítségre, irányításra szorulnak. A pedagógusokat azonban nem készítik fel erre a munkára, pedig tudjuk, hogy a cigány lakosság rétege szűkebb és tágabb hazánkban a pozitív változás ellenére gondot okoz.

Több éves megfigyelésünk az, hogy az óvodába nem járó cigány gyermekek rendszertelenül
élnek. A nap nagy részét felügyelet nélkül az utcán töltik. Azoknál a gyermekeknél, akik egyáltalán nem voltak óvodások, vagy rendszertelenül járnak, vagy 5 éves korban kerülnek óvodába, probléma merül fel az iskolaérettség megállapításánál is. Figyelmük szétszórt, képzeletük szegényes, és ehhez még magatartásbeli gondok is járulnak."

Előzmény: Törölt nick (93931)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93949
Mondták már, hogy ez nem a náci hírmondó?
Az a kuruc! Miért itt tarjeszted az ottani agymenést?
Előzmény: Törölt nick (93929)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93947
Én most kardomba, akarom mondani pizsamámba dőlök. Jó éj!
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93945
Alszanak. Kell a jó kondi. :)
Előzmény: Törölt nick (93943)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93944
Köszi, mentettem. Bár a dögkutazás már a múlté lehet. Gondolom én.
Előzmény: Törölt nick (93942)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93938
Ez mikori tanulmány?
Előzmény: Törölt nick (93931)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93935
Ehh.. pancserek.
Előzmény: L-I--F-E (93921)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93933
Kicsit gyanús volt a dolog a hozzászólások alapján, de mérget azért nem mertem volna rá venni. :)
Előzmény: Törölt nick (93922)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93932
"Több éves megfigyelésünk az, hogy az óvodába nem járó cigány gyermekek rendszertelenül élnek. A nap nagy részét felügyelet nélkül az utcán töltik."

Ez igaz.
Tényleg, a szoc. segélyes szülők ilyenkor hol vannak?

"Jellemző szokás a tetoválás is. Előfordult már óvodás gyermek kézfején is. Ezzel akarta biztosítani az apa azt, hogy míg ő börtönben van, a gyermek ne felejtse el őt."

Nem így kéne biztosítani.

"100 cigányasszonyból 44 ismeri, és alkalmazza a fogamzásgátlást, 55 egyáltalán nem alkalmazza, 1 nem is hallott róla."

Mert a mohácsviki is csak Schedel Andort baxtatta, hogy tízezrekbe kerül a fogamzásgátlás, ahelyett hogy a megélhetési jogvédés mellőzve inkább odatenné magát egy picit, és nem beszélne butaságokat.
Előzmény: Törölt nick (93923)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93928
Akkor viszont:

"8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:
A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem képes, azonnali kilakoltatással sújtható."

:P
Előzmény: L-I--F-E (93921)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93921
Bizonyára van jegyző, de hogy konyít e a munkájához..............?
Gondolom annyit, mint az ottani CKÖ a sajátjához.
Előzmény: Detonátor (93919)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93919
Most bemondásra elhiszem neked. Akkor viszont a polgármester elqurta. Nem kicsit, nagyon. Pedig meg tudta volna fogni őket, de nem ezzel. Nincs ott jegyző, aki konyít is valamit a dolgokhoz?
Előzmény: L-I--F-E (93913)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93917
Ezt nem tudtam. Nem vagyok én lexikon, hogy minden cigánytelep paramétereit kívülről fújjam. Bocsi.
Előzmény: L-I--F-E (93913)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93916
Te vagy az japán flotta? Néha nem tudom követni, hogy ki, kivel van. Nagy itt a fluktuáció. :)
Előzmény: Törölt nick (93892)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93913
Igen.
Előzmény: Detonátor (93911)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93911
Önkormányzati lakások?
Előzmény: L-I--F-E (93902)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93909
Megjött az éjszakás műszak! :) Nem voltál túl termékeny tegnap éjjel. :)
Előzmény: Törölt nick (93905)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93907
Hát akkor?
Előzmény: L-I--F-E (93906)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.14 0 0 93906
Nem.
Előzmény: Detonátor (93903)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93904
Nem én hozom fel folyton.:)
Előzmény: Detonátor (93897)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93903
Lehet, hogy félnek?
Előzmény: L-I--F-E (93901)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93902
A település a telektulajdonos.:)
Előzmény: Detonátor (93897)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93901
Én már kb. 10 éve nem láttam védőnőt errefelé.
Előzmény: Detonátor (93894)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93899
"Ma egy cigánygyerek gumi nélküli bringával,"

Hát már a bringával is? Bocsi. :D

Egyébként cigánytelepen természetes. Károd származott belőle?
Előzmény: Törölt nick (93892)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93897
Nem. A felelősség a telektulajdonosé.

Fáraszt engem ez a budi dolog. Nem beszélhetnénk másról? :)
Előzmény: L-I--F-E (93893)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93894
"A védőnőkre mint segítőkre lenne szükség és nem megtorló szervként. "

A védőnők helyzete nem rózsás. Nem megtorló szerv. Rajtuk torolják meg, ha segíteni akarnak.
Előzmény: L-I--F-E (93801)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93893
Hát akkor a két érintettnek kellene osztozni a közös felelősségben. CKÖ - polgármester.

Nem így gondolod?:)
Előzmény: Detonátor (93886)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93891
130 gyerek, 1-8 osztályig.
Előzmény: racio (93874)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93889
A diákmentor programhoz készült még a nyári szünet előtt. A Neveléstudományi Tanszék készítette és végezte a felmérést.

Mivel a kompetencia felmérések néhány héttel előtte voltak, nem a tudás lett mérve, hanem az iskolai motivációs szint, a nem roma gyerekekhez való viszonyulásuk, a környezetükről és önmagukról alkotott kép...stb. felmérése volt a fontosabb. Ez a teszt lesz megismételve, majd a projekt végén (a tervek szerint kiegészítve) mégegyszer.

Ennek a felmérésnek és a jövő évi kompetencia mérések adják a végső összehasonlítási alapot. A projekt végeztével lesznek ezek az adatok publikálva.

A szegregált iskola kompetencia mérése az OKT oldalán fennt van.
Az eredmény 0 pont a 4 pontos skálán! "Szép" eredmény.
Előzmény: Törölt nick (93867)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93888
"Munkát munkabérét végzünk, - a fizetésért megdolgozol, segélyért nem dolgozik senki, a segélyt osztják, és ez így helyes."

Ezért kell megszüntetni a "segély" fogalmát, és mint lentebb írtam, át kell venni a "beilleszkedési támogatás" kitételt.

"munkát munkaképes embereknek lehet adni, és aki sokáig segélyen él, az elveszíti a munkaképességét."

Elsorvadtak az izmai?

"Szintúgy, akinek még soha nem volt munkaviszonya."

Fejletlen izomzat?

Az állam semmit nem fog veszíteni azon, ha "beilleszkedési támogatás"-ért számonkéri a beilleszkedést. Lesz sok szép tiszta park, stb.

Az apa meg anya felkel, és megy dolgozni kitételt már ne is említsük. :)

Előzmény: PuPu (93881)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93887
Mindent a maga idejében...
Előzmény: Törölt nick (93883)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93886
Én arról beszéltem, hogy a közmunkát nem lehet budiépítéshez kötni. Szerinted van rálátása akár a polgármesternek, akár CKÖ-nek arra, hogy kinél van budi?

"Én biztos nem voltam."

Én sem. Patt helyzet. :)
Előzmény: L-I--F-E (93855)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93885

OFF

Hehe, úgy látom lejárt a vízöblítéses klotyók kora és visszatérünk a budihoz/pottyantóshoz. Jólét.

http://www.eautarcie.com/Vizonellato/5.Alomszek/a_vece_nelkul.htm

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93882
>> Ugye jó kis maszop oktatáspolitika.(a népbutítás a célja)

Persze, nyilván. Így majd nem fognak tudni ellenállni a gyarmatosítóknak, ugye?
Előzmény: Törölt nick (93880)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93881

Munkát munkabérét végzünk, - a fizetésért megdolgozol, segélyért nem dolgozik senki, a segélyt osztják, és ez így helyes.

Akinek munkát tudsz adni, annak nem jár segély, - ez evidencia.

munkát munkaképes embereknek lehet adni, és aki sokáig segélyen él, az elveszíti a munkaképességét.

Szintúgy, akinek még soha nem volt munkaviszonya.

Az állam pedig többet veszít azon, hogy segélyez, mint azon veszítene, ha többletráfordításokkal megnövelné a közmunka-keretet úgy, hogy a munkavégzés folyamatos lehessen.

:O)))

Előzmény: Detonátor (93870)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93879

> mitől is tartod alkalmasnak erre a posztjára?

Találj jobbat. Volt, ahol a testület feloszlatta magát. Aki akar, mehet, de tessék jobb munkát végezni.

Előzmény: L-I--F-E (93876)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93878
Az a helyzet, hogy nem azok csinálják, akik meghamisítanák.
Ők most nem rúghatnak a labdába egy darabig.
Előzmény: pento (93862)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93877
Ha nincs alap, már meg is billent az egyensúly.
Előzmény: Törölt nick (93844)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93876
Ha klozetügyben a parlamentbe írogat egy polgármester, akkor mitől is tartod alkalmasnak erre a posztjára?
Előzmény: Törölt nick (93860)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93875
de hány év múlva? addig csak működött, nem? ;-)
Előzmény: pento (93871)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93874
Most kb. hány és milyen korú gyerekről is beszélünk?
Előzmény: L-I--F-E (93864)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93873
inkább a százlábút! :o))))
Előzmény: PuPu (93869)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93871
Tudod, L.I.F.E. ez egy 1952-es pártaktíva gyűlés szabotázs bejelentésére emlékeztet, mikor keresték az okot miért nem tudták a tervet teljesíteni. Aztán megtalálták a bűnöst. A gaz, sötétben bújkáló ellenforradalmárt.
Tehát hogy miért volt rossz, tudták. Azt is tudták, ezután már jobb lesz. Aztán a szocializmus megbukott.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93870
"Viszont ha tudsz munkát adni, akkor követelhetsz is: megkövetelheted, hogy a pénzéért mindenki dolgozzon meg és aki nem ezt teszi, azt szankcionálhatod.

És itt nem a segély megtakarítása lenne az igazi nyereség, hanem egyrészt a morális hozadék, - a gyerek azt látja, hogy a szülő dolgozni megy reggel és fizetést hoz haza, - másrészt meg a szülőnek tartása és emberi méltósága támadna.

Mellékhozadékként még bekalkulálhatod azt, hogy ellesi magasabb kulturális szinten élő társaitól a többségi társadalom viselkedési normáit, - talán még igényei is támadnak, és megpróbálja a gyerekét iskoláztatni, meg a környezetét rendben tartani, csendesebben beszélni, kevesebbet gesztikulálni, - szóval polgárosodik, és talán egy napon akár Satuval is felveheti majd a versenyt..."

Munka rengeteg van a városok/falvak közterületén. Első körben én úgy gondolom, hogy a "segílykéért" megy közmunkára a papa meg a mama. A gyermek azt látja, hogy reggel csörren az óra. Apa meg anya ugrik ki az ágyból és készülődik a melóra. Bevezetésnek jó lesz, utána majd jön a bonyodalom meg a cselekmény, de azt majd később. :)

"Aztán meg a tanulás is, ugye.

Tanulni az fog, aki iskolaérett lesz, a többi úgy jár, mint itt némelyek, - csak iskolába jártak, de nem tanultak semmit...

Iskolaérett akkor lesz a gyerek, ha az iskola kezdésére elsajátítja az alapvető viselkedési normákat, megtanul bizonyos fegyelmet, megfelelő szókincse van és képessé válik a társaival való kooperációra."

Így van. A L.I.F.E által emlegetett mentorok inkább itt kellenének. Mert valakinek fel kell készíteni azt a gyermeket az óvodára is. És valljuk be őszintén, a szülők erre jelenleg nem képesek, tisztelet a kivételnek.

"Ezeket nem az iskolában kell elsajátítani, mert ott már késő, - a felkészületlen gyerek menthetetlenül lemarad és a lemaradását soha nem fogja tudni behozni.
Szóval lenne mit tenni..."

Ez így igaz.
Előzmény: PuPu (93841)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93869

Na, egy szeőke kaólára  leugrok hozzád, ha nem a világvégén lax, és ha visszajön a vénasszonyok nyara.

Vigyem magammal a száztagút is?

:O)))) 

Előzmény: Törölt nick (93866)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93868
blitz - soryu - hp72 = 88

Egyéb szakmailag és értelmileg megalapozott válaszra nem futja a szakközépből?
Előzmény: Törölt nick (93848)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93867
ez jó hír! erről hol lehetne olvasni?
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93865

Jéééééééééééééééééé!

Megvagy?

Aszittem elmenekültél!

A lugasod is megvan?

Vagy már eladtad a loptt holmit?

:O)))))

Előzmény: Törölt nick (93861)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93864
Már el is készültek a felmérések, amelyeket félévente ismételnek meg.

Mellékesen még egy "meglepő" adalék a tegnapi megbeszélésről.
Minden gyerek, aki a cigányiskolából kikerült, hiánytalanul jár az iskolába. A befogadó iskolák tanárai meglepődve beszéltek arról, milyen konnyen tudnak a gyerekekkel kapcsolatba kerülni. Néhán kedves szó és már meg is nyílnak. Motivációjuk a tanulásra az új környezetben magas. A gyerekek közel fele önmagától kérte a délutáni felzárkóztató foglalkozásokon való részvételét. A tanárok szerint a gyerekek pontosan tudják, hogy mennyire le vannak maradva. A pedagógusok pedig tudják már azt is kik miatt!
Előzmény: racio (93840)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93863
és a Járóka Lívia vajon mit tesz?
Előzmény: pento (93862)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93862
Beszéljünk őszintén. Láttad a Havas-féle riportot? Feltűnt hogy a polgármester felhozta Mohácsi Viktóriát, minden cigányok nagyasszonyát, akivel egy éve többször beszélt, együtt mentek terepszemlére, és azóta semmi nem történt?
Előzmény: L-I--F-E (93855)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93859

Miről beszélsz, szép szőke herceg?

Ha jól emléxem, akkor te egy linket hiányoltál, én meg betettem  a következő hozzászólásba, - az volt a szövege, hogy "Nesze!"

Ha fölé vitted volna a kurzort, és klikkelsz egyet, akkor most nem égetnéd magad itten ilyen alaposan.

Bonyolult szerkezet a számítógép.

Hallgattál volna...

:O))))

Előzmény: Törölt nick (93854)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93858
azt konkrétan tudom, hogy Down kóros kisiskolások után ennyi jár.

kár szépíteni a dolgot, mert a fejvóták bizony magasak, és éppen ezért szelektálták a gyerekeket hol ide, hol oda. ugyanis a pénzt szépen lenyúlták sokszor anélkül, hogy érdemi munkát produkáltak volna.
Előzmény: racio (93853)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93857
Ezen már átestünk többen. Viszont értsd meg őket is, nincs más út, próbálkozni kell.
Arra hogy hiábavaló vagy sem, úgyis a mindennapi gyakorlat döbbenti rá az embert. Addig marad a tankönyv.
Előzmény: Törölt nick (93848)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93856
Más iskolák tanárai is láttak már cigánygyereket.
Olyat viszont kizárólag szegregált iskolákban tapasztaltak, hogy még írni sem tanítják meg a gyerekeket.
Előzmény: Törölt nick (93828)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93855
Akkor beszéljünk már egy kicsit őszintén.

Szegény polgármester és a CKÖ bizonyára a fertőzés kitörésekor értesült arról, hogy nincsenek WC-k. Mert ha tudomásuk lett volna róla, rég megoldották volna ezt a problémát házon belül. És senki nem háborog, hanem lettek volna klotyók. Persze, egy olyan hatalmas és népes településen mint nyírmihálydi, nem tudhatja egy CKÖ elnök és egy polgármester az ilyen problémákat.

A fertőzés után meg megy a mutogatás. A cigáyok voltak, ......nem, a magyarok voltak.........................

Én biztos nem voltam.
Előzmény: Detonátor (93817)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93853

> majdnem 4x a fejkvóta

Ez milyen szinten? Óvoda, általános-, közép-, felsőoktatás, stb.?

Előzmény: Törölt nick (93847)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93852
Na, ez már más mint a 93744 és 93755. Azért az első mondatból szinte süt az élettapasztalat.
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93851

Satu: a tisztavérű turáni magyar faj archetipusa...

:O)))))

Előzmény: Törölt nick (93846)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93850
nem akarásnak nyögés a vége! már halljuk is :o))
Előzmény: kékhagyma (93842)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93849
A segélyt nem is kell eltörölni, csak feltételekhez kötni. De ki kellene cserélni ezt a szót, hogy "segély", mert ugye az afrikában ledobott csomagok is ebbe a kategóriába esnek, ezért a segély az segély, ellenszolgáltatás nélkül. Én átfogalmaznám valami olyasmire, hogy "beilleszkedési támogatás". És utána hadd szóljon a rakendroll. Ismered a hitvallásom. Adni, követelni, szankcionálni. ;)

A védőnőket egymagukban elhajtják, mint a legyet. Kísérő nélkül veszett fejsze nyele az egész.

A közösség építésre meg ott lennének a horváthalik. Nekik kellene megszervezni a dolgot. Nem azért fizetjük őket, hogy a fa.. akarom mondani, hogy a lábukat lógázzák.
Előzmény: L-I--F-E (93801)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93847
a hátrányos helyzetűek -mint ahogy a fogyatékosok- után ha jól tudom, majdnem 4x a fejkvóta!

nem nehéz kitatálni, hogy kik húztak ebből is hasznot!
Előzmény: racio (93840)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93846
>> és talán egy napon akár Satuval is felveheti majd a versenyt

?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93845
ezt most hogy kell érteni?

van a "cigány hiba" és van a "magyar hiba"? ?
Előzmény: kékhagyma (93839)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93844
Nincs sorrend. Legfeljebb egyensúly, ami megbillenhet.
Előzmény: Detonátor (93829)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93843
Mert akkor a lapok és a média nap mint nap ezzel lenne tele: "Pénzükre várnak a romák ......falván." "A ....falvi romák a rasszista polgármester felelősségét feszegetik" " A Strasbourg-i bírósághoz fordulnak a kisemmizett, segélyre váró romák"
Előzmény: L-I--F-E (93826)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93842
Rég nem arról van szó, hogy "Jut", hanem arról ,hogy "akar". Pontosabban nem akar.  Ki is írta??? Hogy nem tanulták meg az akarást.
Előzmény: L-I--F-E (93837)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93841

Nézd, ez egy leegyszerűsítő és alapvetően téves szemlélet.

Alapvetően nem az akarat dominál munka ügyben, hanem a kényszer, - a megélhetési kényszer.

Ha nem lenne ez, akkor hófehér hazafiak százezrei vakarnák a töküket, mert csak a társadalom tán 20%-ának okoz és ad örömet a munkája a pénz mellé, - a többi kényszermunkás és favágó.

Viszont ha tudsz munkát adni, akkor követelhetsz is: megkövetelheted, hogy a pénzéért mindenki dolgozzon meg és aki nem ezt teszi, azt szankcionálhatod.

És itt nem a segély megtakarítása lenne az igazi nyereség, hanem egyrészt a morális hozadék, - a gyerek azt látja, hogy a szülő dolgozni megy reggel és fizetést hoz haza, - másrészt meg a szülőnek tartása és emberi méltósága támadna.

Mellékhozadékként még bekalkulálhatod azt, hogy ellesi magasabb kulturális szinten élő társaitól a többségi társadalom viselkedési normáit, - talán még igényei is támadnak, és megpróbálja a gyerekét iskoláztatni, meg a környezetét rendben tartani, csendesebben beszélni, kevesebbet gesztikulálni, - szóval polgárosodik, és talán egy napon akár Satuval is felveheti majd a versenyt...

Aztán meg a tanulás is, ugye.

Tanulni az fog, aki iskolaérett lesz, a többi úgy jár, mint itt némelyek, - csak iskolába jártak, de nem tanultak semmit...

Iskolaérett akkor lesz a gyerek, ha az iskola kezdésére elsajátítja az alapvető viselkedési normákat, megtanul bizonyos fegyelmet, megfelelő szókincse van és képessé válik a társaival való kooperációra.

Ezeket nem az iskolában kell elsajátítani, mert ott már késő, - a felkészületlen gyerek menthetetlenül lemarad és a lemaradását soha nem fogja tudni behozni.

Szóval lenne mit tenni...

Előzmény: Detonátor (93774)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93840

Kicsit homályos.

1) A korábbi (és új) mentorok kapt/nak pénzt a tevékenységükért? (erre írtam régebben, hogy szvsz nem kéne)

2) Jó lenne visszatérni a kérdéskörre pár év múlva, lemérendő, hogy a befogadó iskolák új mentorai mire mennek.

Előzmény: L-I--F-E (93821)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93839
Hát persze, hogy.... A cigányok soha, semmiben nem hibásak.
Előzmény: Törölt nick (93828)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93838
hadd hántsa csak a leveleit :o))) örömmel nézzük ;-)
Előzmény: L-I--F-E (93831)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93837
Vagdalkozás!

Hány munkanélküli van?
Hány munkahely van?

Talán a munkanélküliek egytizedének jutna munka, vagy még annyinak sem.
Előzmény: Törölt nick (93807)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93835
mennyi az a segély amire irigykedni lehet?
Előzmény: kékhagyma (93832)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93834
a transzformálásból csak a rézdrót meg az olajleengedés ismerős itten.... :-D
Előzmény: pento (93830)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93833
egyik ismerősünk gyógyped. tanár volt a rendszerváltás elött. ugyebár a 2-es, 3-as képességű gyerekeket, kifejezetten cigányokat tették oda. Tőle tudjuk, hogy mi ment az osztályában. A kedves tanár elhülyülte velük az egész napot. Ennyit a pedagógiáról, aminek a kutya nem nézett utána.
Előzmény: L-I--F-E (93821)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93832
OK, de én a mostani segélyből indultam ki.  Az sem kevés a mindenféle egyéb támogatással együtt (lsd. még  "Megéri nem dolgozni" c. cikk - RTL Klub)
Előzmény: pento (93814)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93831
Én meg azt mondom, hogy előbb talán nézz utána, milyen segély az, ami ilyenkor szankcióval csökkenthető, vagy megvonható!
Mert már tényleg bosszantó a vagdalkozás.
Előzmény: kékhagyma (93797)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93830
Nem vonom kétségbe.
Akkor viszont lehetséges hogy a puttonnyi élettapasztalat elméletre transzformálása akadozik valamiért?
Előzmény: PuPu (93810)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93829
Rossz a sorrend. Először a kötelességek, utána a jogok. Erről beszélünk éppen.
Előzmény: vz55 (93816)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93827
Az ontopik egyének a "kötelesség" szót ismerik?
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93826
És te miből gondolod, hogy nem vonják neg?
Előzmény: pento (93792)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93825
ez igazán részletes volt, köszönöm kékhagyma helyett is!
Előzmény: pento (93814)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93824

Nem arra mondták, hgoy alkotmányellenes bármihez is kötni a "nekik járó" segély kifizetését?????? 

(késő van már, lehet, keverem...)

Előzmény: Detonátor (93809)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93823
Ez a topik pusztán a szeretetről szól :)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93822
Nem szoktam. Had erőlködjön a másik oldal.
Előzmény: Detonátor (93815)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93821
Éppen tegnap volt egy egyeztetés a szegregált iskolából mentorként megtért "pedagóguok és a diákmentor program résztvevői közt.

A befogadó iskolák tanárai egyre megvetőbben és felháborodottabban nyilatkoznak a mentorok ezt megelőző munkájáról. Most szembesültek azzal, hogy a volt cigányiskolai gyerekek nem tudnak írni és olvasni. És a gyerekekkel történt beszélgetések félelmetesen aljas dolgokat tártak a befogadó iskolák pedagógusai elé.
2 iskola feljelentést fontolgat a gyerekek beszámolói és a saját tapasztalataik alapján a volt "more" iskola tanárai ellen.

Előzmény: Törölt nick (93784)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93819

LIFE, ezt ismered? Szegedi vonatkozású dolgok is vannak benne...

http://partnershungary.hu/images/downloads/122488152_mit_akarnak_a_romak.doc

De sajnos ilyenek is...

Példaként említhetjük, hogy Kathy Horváth Lajos (hegedûmûvész), a helyi roma kisebbségi önkormányzat képviselõje 1994 és 1998 között igen szoros kapcsolatban állt a Szocialista Párttal. A kutatás során összegyûjtött történetek szerint a párt tanácsadójaként tanúsított hûségéért cserébe megkapta a roma kulturális központnak tervezett Napház igazgatói posztját. Az eredeti tervekkel ellentétben a Napházból diszkó és kocsma lett, ami elég távol áll a roma kultúra központjára vonatkozó elképzelésektõl. A ház programjai közül az elmúlt években mindössze a Fekete vonat nevû roma rap együttes koncertjét tekinthetjük az egyetlen olyan rendezvénynek, amely elfogadható egy roma kulturális intézményben. Azt már csak mellesleg jegyezzük meg, hogy a Napház diszkót a roma kisebbségi önkormányzat elnökének, Oláh Tibornak a fia vezeti.

racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93818

> természetesen komoly elszámoltatással

Hihi, ez "öngól" is lehet. Elszámolunk a csilivili új iskolákkal és kitűnő képzési formákkal, csak majd esetleg nem tudunk felmutatni használható cigány munkaerőt?! Én benne vagyok.

Előzmény: Törölt nick (93811)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93817
Nem közmunka! A pógimester elqrta.
Előzmény: racio (93813)
vz55 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93816
Bocs, de rossz a topik címe. Magyarországon magyar államplgárok vannak.
Mindenkit jogok és köteleségek terhelnek. Vagy nem???
Miről beszélünk???
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93815
Elfelejtettél szmájlit rakni. :)
Előzmény: pento (93788)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93814
Nem kell ezt ennyire kuszálni. Alap segély természetben-ez jár. Integrációs támogatás-csak akkor ha a társadalmi normáknak megfelel a támogatott(lakókörnyezet civilizáltállapotban tartása, gyerek óvodába-iskolába járatása) Állami munka kötelező felajánlása - elfogadni nem kötelező, a mértéke több az integrációs támogatásnál és kevesebb a versenyszféra bérénél, elfogadásakor az int.támogatás megszűnik. Innen lehet ugrani a normál munkaerőpiacra.
Az AB. sem szólhat egy szót sem-a természetbeni segély alanyi jogonjár. A többi NEM SEGÉLY, TÁMOGATÁS-TELJESÍTMÉNYHEZ KÖTVE.
Előzmény: kékhagyma (93800)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93813

Aha. Akkor rosszul nyúlt hozzá. A budiépítést kötelező közmunkaprogramként kellett volna kijelölni.

Előzmény: Törölt nick (93806)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93811
az EU meghatározott projektekre adja a pénzt, természetesen komoly elszámoltatással, ergo nem csúszhat a haverok zsebeibe, olyan magyaroschan;-)
Előzmény: racio (93808)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93810

Édes kisfiam, ha te annyi valódi élettapasztalatra akarsz szert tenni, mint amennyire nekem módom volt, akkor valószínűleg százhúsz évig kellene élned.

Persze nem árt, ha közben a szemed is nyitva tartod.

Előzmény: pento (93765)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93809
"Segélymegvonással ugye nem lehet, amint kiokosított bennünket utálka."

Miért nem lehet? Lemaradtam valamiről?
Előzmény: kékhagyma (93775)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93808

> szerintem az EU felzárkóztatási pénzek egy része ehhez fog kapcsolódni.

Lesz elszámoltatás is, vagy csak "öntik"?

Igazából mindkét esetben csak "nyerhetünk".

Előzmény: Törölt nick (93771)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93806
nem arról szólt a fáma, hogy aki nem rendelkezik WC-vel, az nem kapja meg a segélyt a polgármestertől? munkáról szó se volt.
Előzmény: pento (93796)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93805

> Most is lehet szankcionálni!

...és szoktak is szankcionálni, vagy csak lehet? Linket plz ha van, megtörtént esetről.

Előzmény: L-I--F-E (93791)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93804
Az filmezett. Senki nem azzal foglalkozik, amivel kellene :)
Előzmény: pento (93786)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93803
mihez képest kuszább a helyzet?
Előzmény: kékhagyma (93800)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93801
A segélyt nem tudod eltörölni. Tehát a megközelítés sem egész pontos.:)
De már ezzel kapcsolatban épp az imént írtam.

A védőnőkre mint segítőkre lenne szükség és nem megtorló szervként.
Közösség építés és fejlesztés szükséges szakmai alapokon futó programokkal.

De le tudod te is futtatni magadban a dolgot, nem kellek én ehhez.:D
Előzmény: Detonátor (93778)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93800
Kíváncsian várom én is a magyarázatot. Mert egyre kuszábbnak tűnik a helyzet.
Előzmény: pento (93792)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93799
Hálálkodtak is a jótevőjüknek a szakemberek hogy nem bronzkori volt a lelet.
Előzmény: Detonátor (93795)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93797

Akkor most vissza lehet tartani, vagy nem? Alkotmányellenes vagy nem feltételhez kötni a segélyt? Egyszer ezt mondjátok, egyszer meg mást... Bekergetitek a macit is a málnásba.... :-D

Direkt írtam, hogy ne a jelenlegi helyzetből indulj ki, hanem egy optimális feltételezett szituációból!!!!!!!!!!!!!!

pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93796
Vajon miért nem vonják meg a segélyt - vagy egy részét - attól aki nem fogadja el a felkínált munkát? Mondjuk Nyírmihálydiban? Vagy bárhol az országban?
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93795
"Az 56. Bányásznap idő előtt csúfos véget ért. A cég vezetője bejelentette hogy ezentúl zárt rendezvény lesz.
56 év után."

Bányásznapot a bányászoknak! :) Gyöngyösön egyelőre még össznépi banzáj, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő...

Off
Milyen szép ciprusokat találtak Bükkábrányban, ugye? Azok már biztos helyen vannak, ha jól tudom.
On
Előzmény: pento (93777)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93793

http://www.gatago.org/hun/politika/53437476.html

Akar asszimilalni, akar integralni pedig csak azt lehet aki maga is
akarja, es igyekszik. Mindenki azt hiszi, hogy a "tanulas" az
egyoldalu dolog. Holott nemhogy ketoldalu, hanem a tanulo motivacioja
biztosan fontosabb mint a tanitoe. Egyelore idegbeteg magyar
tanarnoknek kellene megtanitati azokat a gyerekeket az elemi kozossegi
viselkedesre, akik koze cigany ertelmisegi baszik lemenni falura. Hogy
egyeb szubkultura kepviselojerol ne is beszeljunk. Inkabb lesz beloluk
ombucman, minthogy tanito legyen, es ha belerug a 10 eves gyerek,
akkor visszakezbol adjon neki egy pofont, utana pedig mint cigany a
cigannyal beszelje meg aproblemat a szulovel. Viszont mint ombucman
kivaloan fogja kritizalni az idegbeteg kereszteny magyar tanitono
modszereit
. Csakhogy ez igy nem fog menni

Szomorú, de sok igazság van benne. :-(

pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93792
Vajon miért nem vonják meg a segélyt (vagy egy részét) attól aki nem fogadja el a felkínált munkát? Mondjuk Nyírmihálydiban.(vagy bárhol az országban)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93791
Most is lehet szankcionálni!
Első "kihágásnál" ha jól tudom 70%-ra esik a segély és ha két éven belül ismét megtörténik, akkor annak a segélynek a megvonása lehet a szankció.

Nem a segély a sok, hanem jelenleg munka van kevés.
A szankcióknak pedig akkor van értelme, ha alternatíva is van a szankcióval szemben. Ami jelen esetben maga a munka lenne!
Egyébként a fából vaskarika esete.
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93790
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: pento (93788)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93789
LIFE...? Van ötleted?
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93788
Akik nem mennek el közmunkára azok lekerülnek az "Akikre Büszkék Vagyunk" tablóról. Kell ennél nagyobb motiváció?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93787
ez sértő: "kisebbségi kultúra gyakorlása"!
Előzmény: kékhagyma (93779)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93786
Tudod engem nem a hátsó ülés luxusa érdekel. Hanem hogy ült-e valaki a kocsi kormányánál?
Előzmény: Törölt nick (93780)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93785
Tök véletlenül bukkantam rá :-) , elvileg mást kerestem....
Előzmény: Detonátor (93783)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93784
sokkal több figyelmet kell rájuk fordítani és nem a kirekesztés politikáját folytatni.
ebben a pedagógustársadalom is nagyon saras. hiába az emelt fejkvóta, a munkájuk mértékét senki nem ellenőrizte.
Előzmény: L-I--F-E (93776)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93783
Ismerős. Még én linkeltem anno. :)
Előzmény: kékhagyma (93768)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93782
Akkor én most ugrok. :)
Előzmény: L-I--F-E (93772)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93781
akik nem mennek közmunkára, azoknak elég szankció az, ha az életük minősége nagyon rossz. kell ennél durvább szankcionálás?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93780
A paneltelepek népét biztos jobban megszólította volna, ha közben szivarozik, és viszkizik is valami metszett kristálypohárból. Hálisten mostanában normálisabb píárosai vannak.

Mert szeretik ám az emberek, aki nem rejti véka alá mije van, és megmutatja mit engedhet meg magának. Külföldön is, de itt Mo.-n különösen.
Előzmény: pento (93763)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93779
Kirekesztő bányászok! :-D Nem engedik a kisebbségi kultúra gyakorlását. :-)))))
Előzmény: pento (93777)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93778
Segély fejében közmunka. Erre gondolsz? Gyermekek felkészítése az óvodára. Védőnők általi folyamatos ellenőrzés, hogy a gyermek, és a szülők eleget tettek-e annak, hogy a gyermek óvodába engedhető legyen.
Előzmény: L-I--F-E (93767)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93777
Közben - hogy a száraz elméleti vita mellett legyen üdítő konkrétum is, ami rávilágít cigány honfitársaink GY.F. miniszterelnökünk által is méltatott honteremtő kvalitásaira: van a gyöngyösi Mátravidéki Erőműnek egy Bükkábrányi bányája. Amolyan lignit külfejtés. Szép nagy bánya. Évente megtartják a Bányásznapot. Így volt ez év szept. 02-án is.
Mivel nem volt zárkörű a rendezvény, a szomszéd falvak érdeklődő sötétebb bőrszínű népei - akik a nap vége felé már a rendezvény látogatóinak tekintélyes számát alkották - helyre kis(nagy) verekedést produkáltak.
Az 56. Bányásznap idő előtt csúfos véget ért. A cég vezetője bejelentette hogy ezentúl zárt rendezvény lesz.
56 év után.
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93776
Nagyon remélem. 2005 - 2015 a roma évtized Európában.
Ez ki is verte egyeseknél az irígység biztosítékot.:)
Előzmény: Törölt nick (93771)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93775

Legyünk nagyon-nagyon pozitívak, és tételezzük fel, hogy tényleg lesz országos közmunkaprogram.

Te mivel szankcionálnád azokat, akik nem jelentkeznek munkára, ellógják, simliznek?

Ezt most teljesen komolyan kérdem, kérlek, ne csapj mellé!

Segélymegvonással ugye nem lehet, amint kiokosított bennünket utálka. Mivel lehet "kikényszeríteni" a részvételt?  Akár alkotmánymódosítással is?

Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93774
Rekontra, ha már ultizunk. :)

"Ezt a kérdést akkor lehetne megoldani, ha a társadalom tudna olyan munkát adni a legszegényebbjeinek, ami lehetővé tenné a nyugodt megélhetést mindenkinek, - akkor nem lenne szükség az uzsorások szolgáltatásaira, csak azoknak, akik valóban nem akarnak dolgozni."

A társadalom csak annak tud munkát adni, aki tanulni, és dolgozni is akar, illetve bizonyítványt, és szakmát szerez.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93773
és te?
Előzmény: kékhagyma (93768)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93772
Hogy egy kis nyugi legyen mára:)
Csak olvasni tudóknak! :)

http://www.tte.hu/_public/ttorszkonf/szegr1.pdf
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93771
szerintem az EU felzárkóztatási pénzek egy része ehhez fog kapcsolódni.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93770
féljünk együtt és sikítsunk nagyokat a vidámparkban:o))
Előzmény: kékhagyma (93764)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93769
Ok, akkor innen folytatjuk.
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93768
Előzmény: Detonátor (93766)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93767
Oktatás és nagyvolumenű közmunkaprogramok!
Előzmény: Detonátor (93766)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93766
Kihúzva, akkor lépjünk tovább. Az ágyúöntés ideje is lejárt Gábor Áronnal. Mi van még a tarsolyunkban?
Előzmény: racio (93756)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93765
Ej,ej, a 41000 hozzászólás mellett nyilván nem tetszett a a négy fal közül kimozdulni. Ezzel nincs is semmi baj, mindenhez idő kell, csak az a bemutatkozás...
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93764

Nem lehet senkit az akarata ellenére üdvözíteni. Nagyon sokan megpróbálták - de csak ellenállást tapasztaltak. Iszonyatosan be fognak gyorsulni az események, attól félek. :-(((  A feneketlen zsák egyre nagyobb, a társadalom tűrőképessége pedig egyre csökken.  De továbbra is a struccpolitika megy. Vajon meddig????

Előzmény: reimre (93753)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93763
"Ferenc meg elégedetten bólogathat, ő megmondta.."
Ezen jót nevettem, köszönöm.
Eszembe jutott a reklám, mikor a limuzen hátsó ülésén biztatta M.o.-ot nagy lelkesen.
Vajon már akkor sem volt sofőr vagy csak azóta szabadult el a kocsi?
Előzmény: Törölt nick (93758)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93762
"Másrészt meg a cigány nem ebbe a környezetbe született bele, - nem ért hozzá, nem is szereti, és még amikor volt munkalehetőség a mezőgazdaságban, akkor is inkább az állattenyésztésben és a gépek körül dolgoztak, szinte soha nem a növénytermesztésben."

Akkor mi légyen a megoldás?"

Egyelőre itt tartunk.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93761
"Nekem nyóc (vagy nyócvannyóc :))"
Vagy nyócker. :)
Előzmény: Törölt nick (93758)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93760
Mivel mérték őket? Mérőszalaggal?:))
Előzmény: Törölt nick (93752)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93759
Csak képben akartam lenni. Azt hittem, hogy célzásként szúrtad oda. Akkor ez kipipálva.
Előzmény: L-I--F-E (93754)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93758
Ja, olvastam. Már 1%, köszönjék a médiának :)

De mindegy, volt már nácipárt a parlamentben a módszerváltás óta, majd lesz megint. Nekem nyóc (vagy nyócvannyóc :))

Ferenc meg elégedetten bólogathat, ő megmondta...
Előzmény: racio (93750)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93757
Mint ahogy egyeseknek a saját cipőjükre köpés.
Előzmény: kékhagyma (93745)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93756

Hát, ezek szerint a megoldáshoz ennyivel járunk közelebb: mezőgazdaság

Előzmény: Detonátor (93749)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93755

Nem kell ezt elismerni, - a cigány uzsorások léteznek, mint ahogy a fehérektől lopó fehérek is, - mi a differencia, ha már bőrszín alapján közelíted a dolgot?

Hogy a legszerencsétlenebbeket fosztják ki?

Hát őket a legkönnyebb, ők kiszolgáltatottak és az érdekérvényesítő képességük nulla.

Ami azt illeti, ez utóbbi állapotuk inkább számít, mint a bőrszín, - gondolj csak a lakásmaffia áldozataira...

Ezt a kérdést akkor lehetne megoldani, ha a társadalom tudna olyan munkát adni a legszegényebbjeinek, ami lehetővé tenné a nyugodt megélhetést mindenkinek, - akkor nem lenne szükség az uzsorások szolgáltatásaira, csak azoknak, akik valóban nem akarnak dolgozni.

Előzmény: Detonátor (93746)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93754
Mikor tagadtam az uzsorások létezését?
Előzmény: Detonátor (93746)
reimre Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93753
A topic befulladt, megint fikatopic lett, mert a valóban lényeges kérdéseket kerülöd-kerülitek

Ez a topic teljesen értelmetlen. Valószínűleg már az indításakor is az volt.
Megyünk szépen csendben a társadalmi robbanás felé.
Előzmény: advocatusdiaboli (93734)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93752
juj de lyó hír! :) a mijép is mérhető vót. csak vót.
Előzmény: racio (93750)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93751
a kocsma kikkel van tele? vérmagyarokkal mert azoknak van rá pénzük!

ismerős a NANE? na, azok kik miatt létesültek? remélem nem vagy tag? :o))
Előzmény: kékhagyma (93747)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93750

Közben azért fél szemmel:

Medián: Mérhetővé vált a Jobbik

Előzmény: Törölt nick (93724)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93749
"Másrészt meg a cigány nem ebbe a környezetbe született bele, - nem ért hozzá, nem is szereti, és még amikor volt munkalehetőség a mezőgazdaságban, akkor is inkább az állattenyésztésben és a gépek körül dolgoztak, szinte soha nem a növénytermesztésben."

Akkor mi légyen a megoldás?
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93747

megettek

elcseréltek piára

Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93746
Nem tudlak cáfolni. Neked sincs linked, nekem sem. Mindannyian tudjuk, hogy fejétől bűzlik a hal.

De elismerheted, hogy a cigány uzsorások léteznek, és megroppantják a tezsvíreiket.
Előzmény: L-I--F-E (93741)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93745
Megszoktuk már... Van, akiknek a wamzerolás okoz kielégülést. :-D
Előzmény: Detonátor (93742)
PuPu Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93744

Na, akkor itten álljunk meg egy szóra.

Földosztás Magyarországon utoljára a múlt század közepén volt.

A 90-es években tán két helyen mezőgazdasági termelésre területet adtak a cigányoknak, - ebből az egyik helyen szűzföldet, amelyiket a Sztalinyec sem tudott volna felszántani, a másikon meg adtak vetőkrumplit, amit megettek a támogatottak a szintúgy támogatásként kiosztott anyadisznó-jelöltből készült hurka mellé köretnek.

Az elképzelés szép volt, de ezer oknál fogva életidegen és megvalósíthatatlan.

A mezőgazdasági termelés csak felétek egyszerű, amihez a hüje is ért, - habár ha neked kellene csinálni, akkor hamar kiderülne ennek a nézetnek a tarthatatlansága. Másrészt meg a cigány nem ebbe a környezetbe született bele, - nem ért hozzá, nem is szereti, és még amikor volt munkalehetőség a mezőgazdaságban, akkor is inkább az állattenyésztésben és a gépek körül dolgoztak, szinte soha nem a növénytermesztésben.

Nyomorgó embernek egyébként sem lehet távlatos célokat kitűzni, - vessél öt szem kukoricát, majd termelj, mint Robinson, aztán egyszer majd gazdag leszel... - a nyomorgónak csak rövid távú célokat lehet a siker esélyével kijelölni.

Szóval csak mértéktartással osszad itten az észt abból a csekély készletedből,, de talán jobb lenne, ha olvasgatnál rengeteget, mert az a jelszógyüjtemény, amit idecsinálsz, nem nagyon viszi előre az ügyet...

L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93743
Azt hiszem a múltkori beszélgetésünkkor elmondtam a véleményem a dologról sőt arról is amit képviselsz. Túl átlátszó lett a monológjaid fényében a valóság.

Nem igen van miről beszélnünk. Mellékesen, az a csendes és sunyi uszítás amit művelsz, az angolna vonaglásáa emlékeztet.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93742
Feljelentésekkel hogy állunk? Látom nagy itt a jövés-menés. :)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93741
Nem. Ott másképpen van benne néhány nem cigány.
Mit gondolsz, hány korupt és lefizethető rendőr van ebben az országban?

Pl. van itt szegeden egy igen gazdag család. Hetente tartarak valamilyenbulit a nem picuri házikójukban. (Mindenki tudja, miből élnek.) Azonban ezeken a bulikon a rendőrség néhány képviselője vendégként szokott részt venni. Gyakorta rendőrségi autókkal érkeznek a vendégek. A család fő profilja a lányok, de a drogot sem vetik meg.

És rebesgetnek olyat is a "verebek", hogy a szegeden futó lányok 20%-a a vendégeknek keresi a pénzt. Valahogy így működnek/működhetnek csak az uzsorások is.
Előzmény: Detonátor (93725)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93740
Nade az enyémet is?
Előzmény: Törölt nick (93639)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93738
Szóltunk vagy kettőt egymáshoz, és azóta megy mindenki a dógára. A mosógép, a centrifuga, stb. :)
Előzmény: kerekesbagoly (93735)
kerekesbagoly Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93737
Ja, hogy ezek szerint csak LIFE tekinti lezártnak a kérdést? És nyilatkozik itt a kérdésfeltevők helyett is? Szép roma szokás...:)))))))))))
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93736
"De fogd be a füled, csukd be a szemed és mormold magadnak, hogy nem így van.
Hátha sikerül meggyőzni magadat."

Ezt én is mondhatnám, mert lenne miért, de spongyát rá.
Előzmény: L-I--F-E (93729)
kerekesbagoly Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93735
Ő egy zsinórmérték, az egyenes gerinc netovábbja...:DDDDDDD
Előzmény: Detonátor (93732)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93734
Nem léptünk túl ezeken a kérdéseken. A megválaszolásáig sem jutottunk. A topic befulladt, megint fikatopic lett, mert a valóban lényeges kérdéseket kerülöd-kerülitek, mint ördög a keresztet.
Mindent oldjunk meg mi, emeljünk fel benneteket a XXI. századba, adjunk, adjunk, adjunk, aztán majd Ti eldöntitek, hogy tetszik-e, amit kaptok vagy sem. De viszonzást még csak ne is kérjünk. Nektek alanyi jog kapni, nekünk meg történelmi kötelezettség adni.

Szerintetek. Szerintem meg nincs miről tárgyalni, amíg nem tesztek meg legalább magatokért mindent, amit megtehettek. Legalább a kerteteket kitakarítjátok...

Ötvenszer neked szögeztem a kérdést, ötvenszer hagytad teljesen reakció nélkül: mit ugrálsz itt munkáért, ha egyszer a 90 után földosztásoknál az összes cigány úgy menekült el a munka elől, mintha pestises lenne a kapanyél. Úgy futtok minden munka elől, mint ha akasztani vinnének benneteket, az iskolát kerülitek, analfabéta marad a kétharmad cigányság, aztán itt vinnyogsz, hogy munkát meg iskolát kell adni.
Nem tudunk értetek többet tenni. Ennél egyszerűen nem lehet többet tenni. De már nem is akarunk. Lassan már csak megszabadulni akarunk az egész problémától.
Előzmény: L-I--F-E (93726)
kerekesbagoly Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93733
Sajnálom, nekem közben dolgoznom kellett. Érted: DOLGOZNI.
Ha megvan a megoldás, bizonyára nem okoz gondot beírnod nekem!
:)))
Előzmény: L-I--F-E (93726)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93732
Kijaza nazis_raus? :) Ennyit erről. :)
Előzmény: kerekesbagoly (93721)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93731
ne becsületesen dógozót keress, hanem becsületesen adózót. és az a magyar társadalomnak egy kis szeletkéje csak :o)))
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93730
Én nem adom fel. :) Ahogy Vámos Miklós mondaná. Ez egy ráérős, beszélgetős műsor. :)
Előzmény: weress (93722)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93729
Ez nem elmélet. és ezt te is tudod.
De fogd be a füled, csukd be a szemed és mormold magadnak, hogy nem így van.
Hátha sikerül meggyőzni magadat.
Előzmény: Detonátor (93725)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93728
mi a fax van, nagy a diléj a hsz elküldése és megjelenése közt...
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93727
Megérkezett a gárda fóbiás. :)))
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93726
Bagolykám!
Ezen a kérdésen napokkal ezelőtt, nélküled léptünk túl.
Lépj te is tovább, vagy ülj le és motyogj tovább magadban.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93725
Mindig csak az összeesküvés elmélet... És az uzsorakamatok?
Előzmény: L-I--F-E (93720)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93724
Egy mártír! Nevezzen el róla a gárda egy parlagfűszedő brigádot!

Előzmény: Contempt (93703)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93723
Megvagy még szépséges, 147-es kiskomám?

Mivel az IQ-d ennyi nem lehet, gondolom a mellbőséged jelenti.
Akkor jelentkezz legközelebb, ha az IQ-d eléri a csötartód méretének legalább az 50%-át.
Előzmény: weress (93722)
weress Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93722
Annyira tudja mint a 13 éves gyerekről szőtt meséjét? Komolyan lehet venni egy ilyen embert. Biztos.
Előzmény: Detonátor (93717)
kerekesbagoly Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93721
Sziasztok, látom sokat írtatok. Nem tudtam még visszakeresni, lehet-e tudni hogy nazis_raus olvtárs betartott-e az ígéretét, mármint kifejtette-e, hogy egy ingyenélő zita miért jobb mint egy becsületesen dolgozó magyarembör? Csak nem hazudna, ő egy zsinórmérték. Biztos megírta, csak én nem találom...

LIFE:
MIT ADTOK CSERÉBE AZÉRT AMIT KÉRTEK?

Eddig amit kaptatok az miért nem volt elég?
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93720
Az biztos, hogy ekkora mérvű csalássorozathoz a magyar segítők is kellettek.
Sőt!
Előzmény: Törölt nick (93718)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93719
Hát ha valakinek adott az ismerősöd, akkor az nem az igazi business emberkék közül való volt. itt Csongrád megyében páran (megbízásból) gyűjtötték a neveket és a szükséges adatokat, valami élelmiszer csomagra hivatkozva. Persze élelmiszer sem lett belőle, viszont a bili is akkor borult amikor kiderült, hogy nem roma egyetemisták is papíron pénzt kaptak. Néhány napig hír volt és kész.
Előzmény: Törölt nick (93715)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93718
ebben vastagon benne vannak a vérmagyar szervezők is. tolvaj népség!
Előzmény: L-I--F-E (93713)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93717
L-I--F-E is tudja. Ha nem ezt, akkor mást. Gondolom, őt sem véletlenül látogatta meg molotov elvtárs...
Előzmény: Törölt nick (93715)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93716
egész nap a cigányok lejáratásával vagy elfoglalva, nem unod még?
nyírmihálydi wc-ék! akarsz róla beszélni?
Előzmény: kékhagyma (93708)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93714
Azért, mert féltetted a kábelt! :) Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni. :DDD
Remélem nincs harag.
Előzmény: L-I--F-E (93710)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93713
Abban biztos lehetsz, hogy a kárpótlást "igénylők" nem igényeltek semmit. Sőt nem is tudtak róla.
Előzmény: Törölt nick (93698)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93711
A franciáknál volt már királyság, köztársaság, császárság, de most megtanulják milyen is az a diktatúra. (a liberális diktatúra)
Előzmény: Contempt (93703)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93710
ADSL tudod, ADSL. Ez volt még 2 hónappal ezelőtt.
Aztán 3 év után felmondtam és most Pannon van.
Ehhez miért kell műhold?
Előzmény: Törölt nick (93699)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93709
Ok. :)
Előzmény: Törölt nick (93707)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93708

Itt egy másik friss cikk (a többi  - lehet ilyeneket találni a guglival - 2006-os)

http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&article_id=19699

Előzmény: Törölt nick (93705)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93706
Ez így igaz.
Előzmény: pento (93694)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93704
Mi kell a net miatt? Kicsit szétszórt vagyok. :) Biztos adsl van neki, de mi a kérdés? :)
Előzmény: Törölt nick (93699)
Contempt Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93703

Büntetett előéletűnek számít, csak mert igazat mondott.

Cigányozásért kapott pénzbírságot a francia prefektus
MTI
| 2007. 09. 13., 18:09 | Frissítve: 1 órája
Rasszista kijelentés miatt kétezer euró - több mint félmillió forint - pénzbüntetésre ítélte Paul Girot de Langlade-ot, Indre-et-Loire megye prefektusát csütörtökön a párizsi büntetőbíróság. A bíróság "fajgyűlöletre való uszításban" marasztalta el a közigazgatási vezetőt, amiért az a La Nouvelle République du Centre-Ouest című regionális lapban 2006 novemberében megjelent interjúban úgy vélte, hogy a megyében túl nagy számban vannak cigányok, akiket egyben "tolvajnak" minősített. "Mindenki tudja, hogy amint megérkeznek valahova, megjelenik a bűnözés... Tolvajok, és ahogy ön is mondta, a piszkos pénzből fizetik a szuper autókat és lakókocsikat" - nyilatkozta a prefektus a nomád életmódjuk miatt Franciaországban "utazó embereknek" nevezett roma családokról.

A bíróság jelezte: a vádlott ezentúl bűntett előéletűnek számít azért, hogy "mindenki tudja, a kétes kijelentések, még akkor is ha a köztársaság prefektusának szájából hangzanak el, a törvény hatálya alá esnek". A bíróság emellett a lap igazgatóját "nyilvános rágalmazásban" találta bűnösnek és ezer euró pénzbüntetésre ítélte

Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93702
"Engem nem a politika irányít."

Az jó. De a választások alkalmával neked is mérlegelned kell, hogy ki tesz érted többet, kire számíthatsz. Tudom, hogy igazából senkire. Sem te, sem én. Mert mindig az a vége, hogy átbaxtak bennünket. Téged is, engem is. És ez a nagy baj...
Előzmény: L-I--F-E (93688)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93701
tegnapi manemben volt erről cikk. Két OCö-s képviselőt vádolnak, vmi 204 milliárdot síboltak ki.
Előzmény: Törölt nick (93698)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93700
Érdekesnek tűnik.
Előzmény: nekemj (93679)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93697
Nem kell ezen annyit rugózni. Nekem is csak a 3 földi sugárzású van. Bent van a kábel is, de nincs rá igény. :) A tévé monitorként szolgál általában. ;)
Előzmény: Törölt nick (93664)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93696

Na ja.

Es mi lenne a reakcijo , ha ugy szolna a palyazat , hogy 500 000Ft-os palyazati keret magyar kisvallalkozoknak?

Előzmény: Törölt nick (93685)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93695
Ez szimpatikus, nem is lehet segítő munkát végezni politikai suba alatt őszintén. Akkor egy kis elfogadást.
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93694
Ez szimpatikus, segítő munkát nem is lehet politikai suba alatt őszintén csinálni. Akkor egy kis elfogadást.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93693
Én nem látok bele ekkora összeesküvéselméletet, mint te. Biztosan te sem állíthatsz semmit, mert sem neked, sem nekem nincs bizonyítékom. Ilyen példákat még rengeteget lehetne hozni. Mindegyik provokáció lenne? Ha neked, vagy nekem rosszul esnek bizonyos dolgok, nem biztos, hogy le lehet tudni azzal, hogy ez csak egy provokáció. Vannak olyan dolgok, amik kínosan érintik az embert, és szeretne inkább nem tudni róla. Amiról nem tudok, az meg nincs is. Ez inkább már a pszichológia mezsgyéje. ;)
Előzmény: L-I--F-E (93683)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93691
Nem is a cikk az érdekes, ugyanazt írja (ez is) mint amit mi itt, csak más stílusban. (ha van valami ami nem nyerő a cigányokkal szemben akkor az a kérés)
Viszont. A hozzászólások között hangsúlyozzák hogy ők nem előítéletesek, van cigány akit kedvelnek, szeretnek, de megint az ARÁNYOK - a többség nem túlságosan szeretetreméltó. Itt már nem a tanuláson, tudáson van a hangsúly hanem a mentalitáson, vérmérsékleten, ösztönös reakciókon.
Egyébként sanszos hogy egy "kalandba"keveredett jogvédő követte el a cikket, aki egyre kevésbé tudja magának is megmagyarázni (másoknak még hagyján) a világ változását. Nem ezt tanították neki...
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93689
L

Meguntam, hogy kétszer kell beírni valamit és vagy 2x jelenik meg, vagy egyszer sem.
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93688
És ki mondta neked, hogy akár liberális, akár baloldali vagy akár jobboldali lennék?

Engem nem a politika irányít.
Előzmény: pento (93681)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93686

Köszi!

Elképzeltem, hogy odateszik Áládár meg a többi díszpinty elé, akik sápadtan rasszizmust sikítanak... :-)))))

L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93683
Egy levél indult kb. egy éve, hasonló stílusban.
Abban is biztos vagyok, hogy ezt sem egy roma írta. Ezeket hívják provokátornak.
Előzmény: Detonátor (93680)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93681
Fel ne robbanj, L.I.F.E. Tudod, mindenkinek más a stílusa. Please, kicsit több liberalizmust, elfogadást.
Előzmény: L-I--F-E (93673)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93680
Ez nem levél. Ez egy fórum hozzászólás. Kifejtenéd mire gondolsz konkrétan?
Előzmény: L-I--F-E (93654)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93679
Ezt olvastátok már:
Nem tudunk többet tenni értetek, mi magyarok. Mit vártok még tőlünk? Szociológusok hada dolgozik értetek. Szociológusok, önkéntesek ezrei figyelnek titeket. Integrálni szeretnénk benneteket a magyar társadalomba. Integrálni, hisz bár nem mi kértük, hogy legyetek velünk, nem mi mondtuk nektek, hogy éljetek itt, nem mi kértünk könyörögve titeket arra, hogy éljünk egymás mellett, ti jöttetek, és ez így van jól. Gondot akasztottatok a nyakunkba, és mi a ti gondjaitokat szeretnénk megoldani. Kérünk titeket, segítsetek.

itt a folytatás: cikk
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93678

Igen , ez volt.

Miert nincs olyan hogy magyar vallalkozoknak?

Előzmény: kékhagyma (93676)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93677
Te beszélsz mellé. Nagyon jól tudod, hogy "segély" alatt az összes extrajuttatást értjük itt mindnyájan. Legalábbis a kettős mércétek és kettős öntudatotok érdekes magyarázkodásánál.....
Előzmény: L-I--F-E (93673)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93676
Előzmény: 4400 (93670)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93675
Előzmény: 4400 (93670)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93674
Ezek után, jelezni kellene, hogy nincsen értelme a sok roma felzárkóztatási programnak.
Ha te tényleg így gondolod, akkor az első lépés ezek megszüntetése.
Amúgy csak romáknak rengeteg pályázat van.
http://romaweb.hu/romaweb/index.jsp?p=palya
Előzmény: L-I--F-E (93652)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93673
Segélyekről beszéltél! Nem unod még a mellébeszélést?

Már tényleg unalmas! A cikk, most meg a segélyek. Két napja trónfolgatsz minden hozzászólást és terelésről beszélsz?

Szólj ha meguntad, akkor esetleg majd szóba állok veled. Addig is ignore!
Előzmény: kékhagyma (93666)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93672
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93670

Volt a multkoraban 250 millios keretu  palyazhato penz cigany vallalkozoknak.

(azt hiszem a GM-tol)!!!

Előzmény: kékhagyma (93666)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93669
Hogy csinálom? Lazerstar beltérivel. Amos műholdról.

Persze ha nem értesz hozzá, de akkor ne találgass és ne sugallj! Már ha érted. Érted?
Előzmény: Törölt nick (93664)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93668

Arról is mi tehetünk, hogy nem tolakodnak??? A pontokat és egyéb előnyöket megkapják.

Tehát van pozitív diszkrimináció. Akárhogy is tagadod.

Előzmény: L-I--F-E (93665)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93666

Ismét tudatosan félremagyarázol.

Nagyon jól tudod, hogy itt "segély" alatt általánosan mindenféle "extra" juttatást értek. És abból bizony van bőven... Lsd. a lakások, a különféle romáknak szóló pályázatok (pluszban, a mindenki számára kiírtakon felül), stb. stb.

De csak terelj - ezt szoktuk meg.

L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93665
Hát ha az orrodnál tovább látnál, talán gondolkozhatnál. Még ha nehéz is!
Ez a 7 pont aztán felháborító.......... Csak úgy tolakodnak a felsőoktatásba kerülésért a roma tömegek. Már be sem férnek a vérmagyarok.

Előzmény: Törölt nick (93661)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93663
Van, de csak kivételes esetekben nézem.
Előzmény: Törölt nick (93656)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93662

Nem kell ahhoz kurucinfo.

A multkoraban volt az Indexen egy strandokrol szolo osszeallitas , ahol egy kis ciganykolyok elmondja hogy hogy utalja a magyarokat.

Namost ha ez a gyerek a te programjaid egyikevel Internethez jut , nyugisan kuldhet ilyen leveleket akarhova(ha tud irni)

L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93660
És hol kapcsolódik a hozzászólásod egy nyilvánvaló hazugsághoz?
Persze játszhatod még egy darabig az álszenteskedő játékot, de.............
Előzmény: advocatusdiaboli (93655)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93659

Nem kell ahhoz kurucinfo.

Volt a multkor egy klip az Indexen , ahol a valamelyik strandon a kis ciganykolyok eloadja hogy hogy utalja a magyarokat.

Na,ost ha ez a gyerek a te programjaid egyikevel Internethez jut , nyugisan elhelyezhet ilyen leveleket akarhol.

4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93657
Tegnap ejszaka harom korul egyetlen magyar oldal tartalma sem jott be(csak a kurucinfo meg az ATV!!!!), lehet most helyeztek el a beazonositokat vagy hasonlokat.
Előzmény: kékhagyma (93638)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93655
Te LIFE hány magyart ismersz, aki csak úgy kapott lakást az államtól? És cigányt?

Én elhiszem, hogy nem megy nektek valami fényesen, de nekünk sem. És nem Ti tartotok el minket....
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93654
Ez rendkívül hasonlít ahhoz a levélhez, ami a kurucról indult útjára.
Előzmény: Detonátor (93647)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93652
"Csak az a baj, hogy mikor hőbörögni kell a megkülönböztetés ellen, akkor magyarok, ha meg úgy áll érdekükben (pl. külön segélyek), akkor romák."

Ha már nem tudsz leszokni a hadováról, akkor nevezz meg egyetlen segélyt amit a magyar nem kap!!!!!!!!

A locsogás nem érv.
Előzmény: kékhagyma (93635)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93651
khmmm......valamit piszkosul elértettél a dologban.
Előzmény: Cruzito182 (93612)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93648
Ezt meg hol találtad??
Valami zenei forumon?
Előzmény: Detonátor (93647)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93647
Még csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy jelen vannak ám a cigányok a neten szép számmal L-I--F-E, és nem csak az olyan kulturáltak, mint te.

"CSÁSZTOK RETKES MAGYAROK!!!MOST ELÉNEKELEM NEKTEKK HOGY MI A SZITTU!!!!!!!MEGKÉRLEK HOGY NA VEGYÉTEK EGY KALAP ALÁ AZ ŐSZES ROMÁT!!!MERT HA BEŰLNE VALAMÉKŐTTŐK EGY JÓMODU ROMA KOCSIJÁBA VAGY BE MENE A HÁZÁBA ŐSSZE SZARNÁTTOK MAGATOKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JA ÉS HÁT PERSZE HOGY A PARASZT DOLGOZIK A ROMA HEJET!!!AZ APÁM VÁLALKOZÓ HÁZAKAT ÉPITETT KÜLŐNBŐZŐ VÁROSOKBA!!!ÉS PARASZTOK GŰRCŐLNEK NEKI!!!HÁT NEHOGY MÁR ROMA DOLGOZON ROMÁNAK!!!IJEN NÁLUNK A ROMÁKNÁL NICSEN ŐCSKŐS VÁGOD???!!!TIK MINYÁAN SEGNYALOK VAGYTOK TISZTELETT A KIVÉTELNEK MERT VANAK GÁCZSÓ HAVERJAIM ÉS ŐK NAGYON BEJŐNEK NEKEM!!!A TŐBIT MINDET FELKÉNE AKASZTANI!!!AKÁRMIT CSINÁLTOK UGYSEM TUTOK FELJŐNI A FELSŐ ROMA 10000-HEZ!!!!!!!!LESZOPATNÁLAK MINYÁOTOKAT EGYTŐL EGYIG!!!VERJEM ABA A KURVA ANYÁTOK SZÁJÁBA!!!TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!TI NEM MAGYAROK VAGYTOK!!!HÁT MONTAM MÁR NEM ÉRT A GYEREK A SZOBOL!!!!!!SEGNYALÓ TEHÉN PÁSZTOROK ÉHEZŐK!!!ÉHEZŐK VAGYTOK MERT NEM TUTOK MEGVENI MAGATOKNAK MEGVENI AKOR MIKOR AKARTOK HANEM MEG KEL VÁRNI A ZSEB PÉNSZT!!!ÉN APÁMNAK EGYET CSENTINTEK MÁR AGYA A LÓVÉT!!!!!DE HÁT BESZÉLHETEK ÉN NEKTEK JUKAS AGYUAK UGYSEM ÉRTETITEK MEG HOGY MONYÁAN!!!!BŰDŐS,RETKES,ÉHEZŐ,SEG NYALÓ,FASZ SZOPÓ,KUNYERÁLÓ,GECI FEJÜEK VAGYTOK!!!!JA ÉS TEHÉN PÁSZTOROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JA ÉS AZ L.L.JUNIOR RAJONGOKNAK ŰZENEM HOGY APÁM ÉPITETTET NEKEM EGY ŰZLETET ÉS L.L.JUNIOR KLUBOT CSINÁLOK BELŐLE JINNIUSRA KÉSZ LESZ!!!AKIT ÉRDEKEL IRJON ÉS IRATKOZON FEL MERT CSAK AZOK JŐHETNEK MAJD BE AKIK FELVANAK IRATKOZVA!!!!!!TAVASZA BÁKTÁSZ ROMA TETVÉREIM!!!!GYERTEK GÁCZSÓK IT A FASZOM KAPJÁTOK BE OSZT AKOR FRANKÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!S.T.K"

Persze nem ez az egyén képezi le az egész cigányságot, de jelen vannak, és te sem tudhatot, hogy miket írogatnak, és kinek...
Előzmény: Detonátor (93618)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93646

:-DDDDD

A túlkoros Új Péter-fan se kutya.... :-))))))))

Előzmény: Törölt nick (93644)
VéE Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93645

Én hétfőn kész lettem a szürettel. Némi mustot már iszogattam is. A többi meg elindult a borráválás útján.

Látom, többen vagyunk akik közvetlenül "veszélyeztetettek".

Előzmény: D.moriarty (93643)
D.moriarty Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93643
A szőlő jó 2/3-át már leszedték, már jöhetnek:)))
Előzmény: Detonátor (93641)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93641
Majd odaér, türelem.
Előzmény: D.moriarty (93637)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93638
OFF: mi a franc van a zindexszel? Hány perc után jelennek meg a hsz-ok? Most már nem csak karbantartás miatt zárva üzenetet ad, hanem a hsz-okat se jeleníti meg? :-O :-O   ON
D.moriarty Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93637
Én Villány mellett lakom. Idén voltam én is néhány szüreten, barátoknál. Egy szüretnél nincs is jobb buli. Összejövünk 20-30-an rokonok, barátok. Dolgozgatunk, iszogatunk, a végén meg eszünk. Imádom. a környéken én nem hallottam ilyen kommandókról, de ezt hülyeségnek is tartom.
Előzmény: Egyenes beszéd (93624)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93636

Kérdezz meg bárhol a keleti felvégeken vagy máshol boltost, benzinkutast. Segélyosztás napján szinte csak a dög drága dolgok fogynak. Cola, chips, pia. Véletlenül se krumplit, lisztet vagy egyéb alapélelmezési dolgot vesznek.

Mi az átlaghoz képest marha jól keresünk. Még életemben nem vettem benzinkúton semmit - term. a benzinen kívül. :-)  Lehet, hogy azért élünk jól? :-)))))))))

Előzmény: nekemj (93616)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93635
Csak az a baj, hogy mikor hőbörögni kell a megkülönböztetés ellen, akkor magyarok, ha meg úgy áll érdekükben (pl. külön segélyek), akkor romák.
Előzmény: Törölt nick (93615)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93630

DDDDD...

Ez rohej , ez a szuretelesi megszoritas.

Tavalyelott az egesz csaladomat megbuntethettek volna.

Előzmény: Egyenes beszéd (93624)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93629

Lehet hogy valakit erdekel.

Nekem szimpatikus ez az Olga , akitol szol a musor.

Előzmény: Alhazred (93625)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93628
Mi is mindig azt gondoljuk, aztrán mégsem. :)
Előzmény: Egyenes beszéd (93627)
Egyenes beszéd Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93627
bocs, az elsőt látszólag elnyelte az index, emlékezetből írtam be megint :-(
kukagyerek Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93626
Nincsenek "a cigányok". Van a 100 tagú cigányzenekar, Emilio, LL Junior és vannak a tolvajok. Az utobbiakat utálom, akármilyen a színük. Meg az orrvazdákat, akik ugye nem cigányok általában.
Alhazred Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93625
ugyanezeket a sztorikat hallom nap mint nap.
Előzmény: 4400 (93622)
Egyenes beszéd Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93624
"Gyöngyös környékén az eddigieknél sokkal nagyobb az aktivitása a szüreti kommandóknak, helikopter is van minden esetben [...] Ami durvább: csak az egyenesági rokonod szedhet legálisan ingyen, papírok nélkül a szőlődben"

- Józsi bácsi, az éjjel láttuk ám a helikopterről, hogy harminc cigánylegény szüretelt a szőlejében.
- Na hála istennek! És elkapták őket?
- Ugyan, mit képzel. Viszont jöttük behajtani a TB-járulékot 30 fő szüretelő idénymukás után!
Előzmény: pinotnoir777 (93549)
4400 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93622
Hirtv-n most a Vetitoben van ciganyokrol egy nagyon jo dokumentumfilm.
Boróka Mihály Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93621

A kettő között az az alapvető különbség, hogy a csipszevő, energiaitalt vásárló átlag magyar életmódja egy működőképes dolog. Havonta van x forint bevétel, ebből lejön az, ami a normális megélhetéshez kell (lakbér, lakás törlesztőrészlet, rezsi, ruha a gyereknek, blabla...), a maradékot meg költsék arra, ami jólesik.

Annál a csoportnál, akikről beszélünk (nem mind cigány, de túlnyomórészt), ez pont fordítva van.

Más szempontból (vagy mondjuk egy másik topikban) igazat adnék Neked, tényleg rohadt nagy pénzkidobás csipszet meg hasonló szarokat enni.

Előzmény: Törölt nick (93617)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93620
Bocsi ebbe a karbantartásba!
Előzmény: Detonátor (93619)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93619
Nem akorok kötöcködni, de néhány éve eme topic kapcsán nekem is rittyentett valaki egy "fájintos" levelet. Nem részletezném nagyon, mert már elég régen volt, de a kulcsmondat így hangzott: "Ki leszel irtva te is meg a családod is!" Ki-ki vonja le maga a következtetést...
Egyébként szerintem is necces az a dolog, ami az újságban volt. Eléggé össze lett ott hordva innen-onnan minden.
Előzmény: L-I--F-E (93594)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93618
Nem akorok kötöcködni, de néhány éve eme topic kapcsán nekem is rittyentett valaki egy "fájintos" levelet. Nem részletezném nagyon, mert már elég régen volt, de a kulcsmondat így hangzott: "Ki leszel irtva te is meg a családod is!" Ki-ki vonja le maga a következtetést...
Egyébként szerintem is necces ez a dolog, ami az újságban volt. Eléggé össze lett ott hordva innen-onnan minden.
Előzmény: L-I--F-E (93593)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93616
Nekem nem a termékekkel van bajom, hanem hogy rongyosan ilyen dolgokat vesznek, meg hát minek energiaital annak, aki nem dolgozik meg úgy láthatólag semmit sem csinál, és mi a francért benzinkúton veszi?
Nem mondom, hogy totál gazdag vagyok, de nem sokat kell foglalkoznom a pénzzel, de ilyeneket nem szoktam csak végső esetben csinálni. Energiaitalt meg akkor iszom, amikor 24 órát végig dolgoztam és kocsival haza kell mennem.
Előzmény: Törölt nick (93604)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93614

Nekem az nem teljesen világos, hogy miért kell hülyeséget átgondolatlan dolgokat mondani, ami az ország megítélését befolyásolhatja. A min.elnöknek azért már figyelnek a szavára (lásd pl. szaúdi terrorista labdarúgók), és pl. a kínaiaknak az jöhet le, hogy Mo-on roma kérdésben minden rendben van. Később meg majd (joggal) kérdezhetik, hogy mégis mi a bajotok? Az EU csatlakozáskor hasonló gáz volt, de nem teljesen világos, miért is nem lehet őszintébben hangoztatni, hogy igenis nagy gondjaink vannak etéren.

...vagy én maradtam le, és Gyurcsány két hete megoldotta a roma integrációs kérdést, mely esetben már tudom kire szavazok 2010-ben.

Előzmény: Törölt nick (93609)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93613
Kisfiam, egy ekkora eges utan csak ilyen kis primitiven tudsz visszaoldalogni?
Előzmény: Törölt nick (93611)
Cruzito182 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93612
khhhmm fogalomzavarban vagy cimbora! az,hogy "jó lenne ha megdöglenél" távolról sem fenyegetés, csak kifejezte az óhaját..... a fenyegetés az, ha közli, hogy "meg fogsz dögleni"

egyébként meg most tedd az szívedre a kezed, és mond azt, hogy te még soha semmilyen körülmények között nem mondtad senkinek, hogy "ó hogy dögölnél meg"
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93611
bazsika, azért remélem a negrot nem kevered a koh-i-noor gyémánttal? :o))))
Előzmény: Mbazsika (93537)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93610
bazsiska, a negro hozzád képest a koh-i-noor gyémánt :o)))))
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93606

Ezt komolyan mondta?

http://www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_a_romak_nelkul_nem_ertheto_magyarorszag.43805.html

"A romák egy Európától távoli világ sajátos kultúráját, ízét hozták el, integrálódva az egyes nemzetekbe, de mindvégig megtartva kultúrájuk, életmódjuk, nyelvük sajátosságait is."

Nnna. Megnyugodtam. Az ország "első" embere ekkorát nem tévedhet...

Boróka Mihály Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93605
No azért ez nagyon béna összehasonlítás.
Előzmény: Törölt nick (93603)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93602
Nem olvastam a kurucos cikket. Az én információim innen vannak a topicból. :P
Előzmény: Törölt nick (93601)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93600
Egy két napja mentünk a benzinkútra, ahol a legritkább esetben vásárolok, mert olyan jól képzik az árakat ...
De bejött egy rongyokban mászkáló roma gyerek, meg vélhetően az anyja, aki inkább tesónak nézett ki, szintén rongyokban na és ők vásároltak.
Na és mit vettek? Az anya egy redbull-t, a gyereknek meg valami méregdrága csokit. - ahhhh ilyenkkor dobom el az agyamat, .....

Persze hónap eleje volt :D
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93599

Bejelentett fertőző megbetegedések területenként
Magyarország

www.oek.hu/járványügyi helyzet 2006/bejelentett fertőző megbetegedések

2005.
11. oldal.
HEP-A: Borsod és Szabolcs magasan nyerő.

2006.
12. oldal.
Borsodot felváltotta Somogy, Szabolcs kitart.

Szalmonella:
Magasan a legtöbb szalmonellafertőzés Bp-en.
Ezek a "pestiek" nem ismerik a higiéniát...

(szvsz a szalmonella kb. egyenletesnek tűnik, nagyjából a lakosok számához igazodva, de erre nem vennék mérget)

nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93598
Jófej a cikkiró, mert a debreceni esetnél is kiderült, hogy csak eljátszották a verekedést, és azt is belevenni a többi közzé, röhejes.
Előzmény: L-I--F-E (93595)
nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93597
Szerintem a cikkíró mosott egybe dolgokat, rajta kellene számon kérni.
Azért amikor tulkoros romagyerekek és nem romák, akik jópár évvel fiatalabbak egy iskolába járnak ott lehetnek hasonló dolgok, nem?
Előzmény: L-I--F-E (93595)
ztrs Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93596
És te honnan tudod, hogy kinek szokása vagy nem szokása az interneten fenyegetőzni.
Ez már komolyan mondom súlyos.
Előzmény: L-I--F-E (93594)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93595
Hát kb. így születnek a legendáitok.
Lehetne ólykor tükörbe ie nézni, "urak" és "hölgyek".
További kellemes oká..st!
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93594
Ha már ezt ide betetted:
"Egy dél-somogyi szülő az interneten fogott el egy gyerekének szóló levelet, amelyet gyűlölködő osztálytársak írtak. Benne többek között ez állt: jó lenne, ha meghalnál!"

Mióta szokása a cigánygyerekeknek interneten fenyegetőzni?
Neked is mindegy mit írsz, csak köpködni jársz idr.
Otthonod a magány? Nem lep meg.:(
Előzmény: kékhagyma (93571)
L-I--F-E Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93593
Húzd már vissza egy kicsit azt a nem létező farkadat - wazze!

"Egy dél-somogyi szülő az interneten fogott el egy gyerekének szóló levelet, amelyet gyűlölködő osztálytársak írtak. Benne többek között ez állt: jó lenne, ha meghalnál!
Egy másik somogyi diákra pécsi középiskolájában szálltak rá."

A cigánygyerekekre jellemző az internetes fenyegetőzés -mi?
Az eszedet vette már a magány, vagy mi a pi..a?
Előzmény: kékhagyma (93547)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93592
Egyszerűen összeszoroztam 12-vel a 100-at. Nem akartam éven belüli kamatos kamat számítással foglalkozni.
Előzmény: kékhagyma (93522)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93591
Azért az antropológusokat és a zebrológusokat nem keverném.
Előzmény: advocatusdiaboli (93556)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93590
Kicsit bosszantó ez a Cenz-né, meg az ura...
Előzmény: pento (93589)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93589
Sokszor volt úgy, modern háborúkban, a tüzérség beállította a lőtávot, csak rosszul, a saját állásaikat lőtték: TÚL LŐTTEK A CÉLON.
Előzmény: Detonátor (93555)
pento Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93588
Sokszor volt ám úgy,modern háborúkban, a tüzérség beállította a lőtávot, csak rosszul, a saját állásaikat kezdték tizedelni: TÚL LŐTTEK A CÉLON.
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93587
Nem akartam csalodast okozni :-)
Előzmény: Detonátor (93586)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93586
Alig várta, hogy nekiugorjatok. Nem véletlenül volt olyan a kérdés, mint amilyen. :)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93585
Hogy őszinte legyek, kicsit unom már ezt a tótawét. No nem ezért, hanem úgy általában. :)
Előzmény: kékhagyma (93579)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93584
Ennyire unatkozol? Hidd el, elo novel sokkal jobb :-)
Előzmény: Törölt nick (93581)
weress Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93583

Lefelé néztél?

Előzmény: Törölt nick (93581)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93579

Van némi áthallás ide is tótawé mai cikkében...

http://w.blog.hu/2007/09/13/zsidok_es_hulyek

A kipontozott részre be lehet helyettesíteni az itteni vonatkozású megfelelő szavakat:

Nem, az még nem .....zás, ha utálod a szocikat.

Nem ...........zmus, ha az SZDSZ nem lelkesít. Nincs itt 96 % .....üldöző.

Nem vagy .........ta, ha nem tetszik .............. pofája.

Az sem ...........zmus, ha kritizálod ......t.

VéE Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93578

Ez bizony elkeserítő. Nagyon remélem, hogy nem jut idáig a helyzet. Van egy közel lakó szomszéd aki rendszeresen őrjáratot tart a környéken. Persze,...egyedül mit is tehetne?

A szőlőhegyen egy romának sincs tulajdona, remélem nem is lesz. Csak a faluból kódoroghatnak arra. Volt egy közös kerekes kút, aminek régen nem volt befedve a teteje. Iható vize van. No, azt tele dobálták szeméttel. Elég drága volt kipucoltatni. Azután befedettük és lelakatoltuk. Eddig még nem törték fel a lakatot.

Abszurd, hogy nem élhet az ember nyugodtan a szomszédságukban.

Előzmény: pinotnoir777 (93574)
pumpika666 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93577
szar szemét egy ország ez, még a fosból is kifacsarják az utolsó cseppeket, hogy rohadjon meg az egész mocskos getzi állam ott ahol van, apehestől
Előzmény: kékhagyma (93561)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93575
Én sem. A tanulmány megvan nekem is valahol, de a linket nem mentettem el. Talán blitz-nek vagy U-571-nek megvan a link is.
Előzmény: kékhagyma (93573)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93574
igazából csak a műanyag van biztonságban. A fából készült tárgyakat eltüzelik, a fémet eladják kilóra. Bár lehet hogy a szép színű műanyag is kell nekik, mert olyan szép a színe. Nálunk abban a határrészben, ahol ami közel esik a cigánygettóhoz, föltörték a présházakat és a benne lévő bútorokat fölfűrészelték és azzal fűtöttek. Természetesen a 14 év alatti gyerekeikkel végeztették el a munklát, ugyanis ez esetben senki sem tehet semmit a pusztításuk ellen.
Előzmény: VéE (93569)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93573
Lehetséges, hogy törölték őt? Nem találom a nickjét a keresővel. :-(
Előzmény: Detonátor (93570)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93571
Sajnos csak lakossági összefogás segíthet az ilyesmi ellen. Már úgy értem, hogy nem adják el bizonyos embereknek a házat.  Vannak ilyen önvédelemből jelesre vizsgázott falvak. De azt is tudjuk, hogy nem kivitelezhető mindenhol. Inkább csak ott,akik az eladók amúgy a faluban maradnak. Ha távolra szakadt ember örököl ilyen helyen házat, és gyorsan kell a pénz, nem gondolkodik...
Előzmény: VéE (93569)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93570
A hivatalos linkje is itt volt valahol. Okostojas2 hozta a linket. Az ő érdeme, hogy napvilágra került eme gyöngyszem.
Előzmény: Törölt nick (93568)
VéE Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93569

Az igazság az, hogy én is tartok hasonló esettől. A falu melynek határában van a szőlőm, régebben tisztán magyar lakosságú volt. Mivel a környéken megszűntek a nagyobb munkalehetőségek, sokan elmentek. Az idősebbek halála után az örökösök bagóért árulták a falusi házakat. Megindult a romák bevándorlása. Némelyik házban huszan is laknak. Azóta mindennnaposak a környéken a betörések. Régebben ez ismeretlen volt arra. A szomszédomban van egy nagyobb présház. Lakható és már bagóért eladó. Szőlő ott nincs, kivágta a tulaj. Aztán meghalt és maradt a ház. Egész nyáron azért imádkoztam, hogy nehogy megtetszen a faluban valamely kétes elemnek. Ha így lenne, kereszet vethetnék a forgalmi értékére, meg valószínűleg az én házamat sem kímélnék. Szerencsére elég biztonságossá sikerült tenni, eddig egyszer próbálták feltörni sikertelenül. Feltörni csak hosszabb munkával lehetne. Fűrész meg csákány is kellene hozzá.

A szőlész-borász eszközeimen kívül nem tartok ott semmi értéket.

Előzmény: pinotnoir777 (93567)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93567

Így van, a parasztot az ötvenes éveket idéző módszerekkel, valamint a legköltségesebb módszerekkel (helikopter) üldözik, a tolvaj, rabló bandát meg szabadjára engedik.

Máég ügynöki módszereket is bevetnek: nyáron egy öreg néni egyedül dolgozott a szőlőjében, arra jött egy férfi, először ajánlkozott napszámosnak, később kérdezgette hogy mások nem dolgoznak-e az ültetvényben. Utána ment a szomszédokhoz is. A néninek gyanús volt az alak, kinézett, ahúsz méterrel lejjebb ott állt a vpop autója....

Ehhez képest pár éve kb tíz cigánygyerek majdnem halálra kövezett egy nyolcvan év közeli parasztot aki őrite volna a barackosát, SEMMI sem történt az ügyben! Illetve dehogynem: kivágta a barackost...

Előzmény: kékhagyma (93561)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93566
Igen, ismerjük. A krucról meg nem linkelünk, mert átharapják a torkunkat.
Előzmény: Törölt nick (93563)
racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93565

> zebrakutatás

Persze, mint ahogy ez folyik is nagyon sok téren, szvsz a publikációk fele sík hülyeség (bármely területen), rosszabb esetben csaláson alapuló eredményekkel.

Mégis. Több ember beszáll, nemzetközi szinten megy a találgatás és tényleg kijuthat pl. tőlünk olyan információ (pro/kontra), ami most még nem elérhető, illetve az itthoniak kaphatnak visszacsatolást (hideget/meleget). Több szem többet lát, nagyobb lehet az esélye értelmes ötletek megjelenésének. Ha nem hüjék kezében van a szerkesztői jog, akkor hantázással/megalapozatlan anyaggal nem lehet bekerülni.

Ha valaki meg egy elvakult "jogvédő" újságban publikál, akkor arról mindenki tudhatja, hogy az mit is jelent. Ebben a témában nem vagyok valami jártas, de ez a rétegződés nagyjából meg szokott lenni.

Előzmény: advocatusdiaboli (93556)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93564
Tényleg összeesküvéselméletnek tűnhet, de a jelek sajnos nagyon egyértelműen ezt mutatják: Gazdasági, szervezési módszerekkel (hivatalok, iskolák, közlekedés bomlasztása), adóhatósággal és a cigánybűnözéssel tönkre kell tenni a parasztság maradékát és a falusi társadalmat, hogy helyet csináljanak a latifundiumoknak és a külföldi földvásárlóknak. Mindegy, hogy előre megfontolt szándékkal vagy nem, de ez zajlik. Az ipari termeés már föl lett számolva illetve kiárusítva, maradt még megszerezhető zsákmánynak a föld.
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93562
"Az olyan falvakban mint Taktaharkány, Megyaszó, Onga szokásossá vált egy hónapra pénzt adni 100 százalékra. Ezekben a falvakban sokszor romák az uzsorások. Aki az olyan emberekkel üzletet köt, nagyon hamar rájön, hogy ez csapda. Egy pár hónapon belül a ‘tartozás’annyira nő, hogy az illetőnek lehetetlenség visszaadni. Ilyenkor kénytelen a bankkártyáját átadni. Attól kezdve az uzsorás kiveszi a családit és egyéb hivatalos pénzeket, és ő fog dönteni, hogy az, aki ezekre a pénzekre jogosult, mennyit kap kézhez. Csak a meneküléssel tud az áldozat az uzsorástól szabadulni. De menekülés sok esetben a lefelé halado spirál kezdete. Mert annak, aki teljesel nincstelen, nagyon nehéz lesz másutt gyökeret verni. A történet vége nagyon sokszor, hogy a család szétbomlik."

Ezt még a tegnapi uzsorás témához, meg egy picit a két cikkhez is.
Előzmény: Detonátor (93558)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93561

Razziák várhatók a szüret idején

http://www.mfor.hu/cikk.php?article=38661&pat=4

Erre már tényleg nincs mit mondani.... :-(((((((((((((((

Nagyon sok helyen írnak róla, t.k. ilyesmiket is :

Az 50-es éveket idézi a szüreti munkaügyi ellenőrzés Hevesben

Előzmény: VéE (93560)
VéE Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93560

De jó, hogy ezt beírtad. Az én szőlőm nem túlságosan nagy, és a szüleimmel szüreteltünk. Viszont ajánlkozni szoktak a haverok is. A jövőben erre figyelek majd. Bár nekem a Balaton mellett van a szőlőm és ott eddig ilyen ellenőrzésekről még nem hallottam. De az ördög nem alszik.....

nekemj Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93559
Egyszerű cigányokkal kell elopatni, aztán majd nekik fizetni, ez van :D
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93558
Boróka Mihály Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93557
Ez tényleg elszomorító. Szinte minden nap van itt valamilyen abszurd történet, de ilyet rég olvastam...:(((
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93556
Kicsit más érzésem van... Képzeld el azt a szituációt, hogy széles körben elkezdenek a zebra domesztifikálásával foglalkozni kutatók.
Egyre többen vannak (mint a romológusok, szociológusok és másegyebek), már kvázi iparággá növi ki magát a zebrakutatás, természetesen rengeteg embernek megélhetést nyújtva, de közben szép csöndben gyűlnek azok az eredmények, amelyek egyre egyértelműbben azt mutatják, hogy a sok száz év negatív tapasztalata a témában nem véletlen: a zebra egész egyszerűen fizikálisan nem domesztifikálható. Mondjuk a Manitou bocskorában elhangzott aranyköpéssel élve: nincs olyan enzimje. ;-))))

Ettől még az iparág jó ideig menni fog tovább, a szőnyeg alá fogják söpörni a tényeket, és nagy dumás "szakértők" újra és újra ki fogják tudni harcolni a nagy pénzeket a nekik fontos, de amúgy teljesen értelmetlen zebradomesztifikálós projektekre.
Sőt, az ilyesmi akár a végtelenségig is tud menni, gondolj arra, hogy itt járunk a XXI. században, és például az asztrológia "tudománya" nem képes kipusztulni. Kiválóan megélnek belőle egy kisebb iparágnyian. Persze mind szélhámosok, de mégis.

Nem hiszem, hogy szembe tudunk nézni a kudarccal. Mindig elő fogunk venni egy újabb ötletet, és megmagyarázzuk, miért csináltuk eddig rosszul (lásd LIFE).

Csak az a gőz a kuktában - én csak attól félek. Ha egy nem nagy társadalmi súlyú dologról lenne szó, hát azzal lehet ezt a végtelenségig csinálni. Szó szerint a végtelenségig. De ez a gyújtózsinór nem végtelenített, hosszú, de nem végtelen, és puskaporos hordóban végződik.
Előzmény: racio (93552)
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93555
"Ami durvább: csak az egyenesági rokonod szedhet legálisan ingyen, papírok nélkül a szőlődben, tehát már az unokatesód, nagybátyád vagy sógorodvagy barátnőd is adócsaló bűnözőnek számít (és te is), ha jön a szüretre."

Ezt nem hiszem el. Eszembe jutnak a jó kis szüretek, amikor ott volt az egész rokonság, haverok, meg bográcsozás. Apám már régen eladta a szőlejét, mert neki már többe került a leves, mint a hús. Még akkor is azt mondogatta, hogy sajnálja, mert nagyon jó családi buli az egész, de ez van. És akkor még kommandó sem volt. Erre van helikopter??? Siralmas már az egész...
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93554

Az olyan homályos indoklások, hogy pl. a cigányok munkaerőpiacra való bevezetését nagyon fontos kutatni, illetve pénzelni kell a kísérleti módszereket, stb., nekem valahol azzal egyenértékűek, mint amikor ugyanezt mondja egy "lumpoló" kutató a saját témájában.

Ezek a cigányügyben előadott "kutatások" kb. olyan szintűek, mikor az összes liba megdöglött, de "kár, pedig még lett volna néhány jó ötletem". :-DDDD   De méginkább :-((((((((((((((((((((((

Előzmény: racio (93552)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93553

Agyrém, Abszurdisztán. :-((((((((

Ugyanígy be kellene fizetni a járulékokat, ha kalákában elmegyünk segíteni a barátunk építkezésére. Nonszensz!

racio Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93552

> Vagy ott vannak a innovációs pénzeket lumpoló "kutatók".

Látom, már kaptál ezügyben a fejedre :)

Abban valóban igazat adok, hogy itthon a kutatási pénzek elosztása igencsak kérdőjeles. Pl. a lugutolsó kiírások szerint a nagy K+F pénzeket szvsz túl kevesen kaphatják meg (lásd pl. Jedlik Ányos pályázat, mellyel kapcsolatban rebesgetik, hogy egy ilyen, a több 100 milliós pályázat megnyeréséhez nálunk "kötelező" a kormányközeli érdekeltség. Annyival árnyalnám a képet részemről, hogy szvsz ekkor is jó ötlettel kell előállni, ami rendben is van.)

Én pl. kicsit már kiábrándultam az itthoni kutatástámogatási rendszerből, és bár az EU-ban is megy a lobbizás, de pl. vegytiszta korrupcióról nem (jóval ritkábban) hallottam. Megjegyzem az EU pályázatok esetében is szokás hangoztatni, hogy igazából semmi nem jön ki belőlük: inkább az lehet a felfogás, hogy már az is jó, ha 10% bejön.

Igazából nem is erről, hanem a cigányokkal kapcsolatos kutatásokról akartam írni. Szvsz amit írtál, az rendesen alávág a bölcsész kutatóknak (szociológus, pedagógus, didaktikus, stb.), mert Ők aztán semmi konkrét piacképeset nem termelnek. Az olyan homályos indoklások, hogy pl. a cigányok munkaerőpiacra való bevezetését nagyon fontos kutatni, illetve pénzelni kell a kísérleti módszereket, stb., nekem valahol azzal egyenértékűek, mint amikor ugyanezt mondja egy "lumpoló" kutató a saját témájában. Alapvetően én is úgy látom, hogy nem árt terelgetni a kutatást, de az alapkutatás kb. annyira fontos, mint a művészetek vagy a játék.

Ezzel egyúttal védem a bölcsészeket is, de cigánykérdésben most támadni is szándékozom Őket. Nevezetesen azzal, hogy sajnos nagyon-nagyon nem látom nyomát, hogy a témában komoly nemzetközi szinten megjelennének. (Tévedhetek, annyira nem vagyok képben, csak most támadt a benyomásom, hogy nézegettem újságokat.) Rengeteg "vezető" kutató publikációs listáját lényegében a "~pedagógiai szemle" jellegű cikkek töltik kik. A magyar szerzők tollából ide linkelt tanulmányok is kvázi mind ilyenek. Azaz a fejtegetés nem jut ki a határokon kívülre. A különböző konferenciákon való részvételt kevésbé tekintem relevánsnak, mert oda kb. "bárki" eljuthat. Pedig a témában igenis vannak olyan orgánumok, amelykeben való megjelenés szélesíthetné a vitát, és jobban felhívná a figyelmet a problémára. Ilyen helyekre persze csak jól megalapozott anyagokkal lehet bejutni, ismerni kell a szaknyelvet, stb. Az ügynek viszont sokat segíthetne, valamint az illető "jogvédőt" is hitelesebbé tenné.

Előzmény: Törölt nick (93489)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93551
Nagyon röviden, már dolgozni kell: az Európai civilizáció jelen pillanatban önhekkelést folytat. Totális önhekkelést.
Ez vagy pár évtizeden belül megszűnik, vagy az Európai civilizáció fog megszűnni.
hun-rom Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93550
régi trükk, velem Franciaországban próbálták eljátszani spanyol rendszámú autóval, a spanyol határ közelében. A pasi még a szélvédőt is megkarcolta, hogy lássam iagzi gyémánt van benne.
Előzmény: kékhagyma (93545)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93549

nem fogalmazom át, egy másik topikra írtam de itt is van helye:

"Bocs mindenkitől, egy nem túl szívderítő témát fogok felhozni, részben, hogy mindenkit figyelmeztessek is. Gyöngyös környékén az eddigieknél sokkal nagyobb az aktivitása a szüreti kommandóknak, helikopter is van minden esetben. Ha elkapnak egy nem bejelentett munkást, akkor 100.000 büntetést kap a gazda és 50.000-t a munkás. Úgy tudom, az említett összeget 1-2 héten belül keményen be is vasalják. Ami durvább: csak az egyenesági rokonod szedhet legálisan ingyen, papírok nélkül a szőlődben, tehát már az unokatesód, nagybátyád vagy sógorodvagy barátnőd is adócsaló bűnözőnek számít (és te is), ha jön a szüretre.

Észveszejtő, hogy szüretkor, ami egy örömteli ünnep lenne, lesni kell az eget, hogy jön-e a helikopter. Én speciel szívesen ki is fizetném a napi x100 forintot a barátaim után, hogy rendesen, nyugalomban szüretelhessünk, de most egy pár órás munka miatt küldjem el őket valami munkaügyi hivatalba hogy kiváltsák a mittumdoménmilyen kiskönyvet ami kellene a kommandósoknak? Tragédia az egész. Egyik szomszédom azt hitte, tolvajbandát fogott egy szőlőben, aztán kiderült, hogy azért szedték lapulva, bújkáva a szőlőt, mert az apeh-kommandótól féltek. 

Egészen halkan azt is megjegyzem, hogy tudtommal helikoptert gyilkosok ellen sem vetnek be ebben az országban. Arról se beszéljünk, hogy az egyre nagyobb mértéket öltő mezőgazdasági bűnözőkkel szemben (tolvajok, rablók) gyakorlatilag semmit sem tesz az állam. De te, a paraszt, bűnöző adócsaló vagy akit helikopterrel üldöznek, mert pl a barátaid segítenek neked szüretelni.

Mi lesz ennek a következménye? Még kétszer ennyi szőlőt fognak kivágni az emberek, pedig pl tavaly is Nagyréde határának felére adtak be kivágási kérelmet! Hiába, 2011-től jönnek a külföldi földbirtokosok és a honi latifundisták, kell nekik tisztítani a terepet!

Még egy apróság: feltűnő az összefüggés, hogy ott szaporodnak meg a szüreti kommandósok akciói, ahol van a közelben szüreti kombájn. Tavaly Szücsiben és Patán még nem volt ilyen gép, ellenőrzés sem. Idén már működik Szücsiben egy gép, jött is az ellenőrzés, Patára is. A patai hegyközségben is ki van téve a kombájn hirdetése...80 rugóért szüretelnek egy hektárt. A szücsi szedőasszonyok el sem mernek menni Patára sem dolgozni, mert szerintük követnék őket a kommandósok, nyilván a gépes érdekéből.

Mi lesz ennek a vége? Még lejjebb visszük majd a tehelést és ha leköltözünk, ketten a feleségemmel fogunk szüretelni. Barátoknak, rokonoknak sajnos megmondom, hogy nem szabad jönniük szüretelni, de még bográcsozni sem jöhetnek, mert a szemét paraszt az biztosan hazudik és igazából ők illegális munkavállalók, hiába csak a tűz körül ülnek!"

Szóval engem amiatt helikopterrel üldöznek mert a rokonaim lejönnek szüretelni. Amásik oldalon ha többszázezer forint értékű terményedet ellopják  (vajon kik?) akkor a hatóságok legyintenek egyet, hogy nem lehet semmit se tenni, nincs bizonyíték meg mindenhol ez van. De egy rendőr mesélte, hogy egy rabló, akire végül rábizonyítottak nyolc fegyveres rablást, testi erőszakkal, végül 150.000 forint büntetést kapott a felfüggesztett mellé, de végül egy fillért sem fizetett ki, mert méltányossági kérelmet adott be, hogy munkanélküli (!!!) és x gyereke van. Mondani sem kell, cigány volt. Ennyi.

Ha nem imádnám a szőlőnket és a helyet ahová költözni fogunk, azonnal húznék ebből az őrült, abszurd országból!!!

Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93548
"hogy nem tud 30 km-re elmenni dolgozni, hogy nem tud olyan korán felkelni. :-O :-O :-O"

Most mit lehet erre mondani, ami pc? Vazzeg? :)
Előzmény: kékhagyma (93546)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93547

És ilyen is jut szinte  minden napra. :-((((

Rettegés az iskolapadban

http://www.sonline.hu/index.php?apps=cikk&cikk=93316

kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93546

Kossuth Rádió, ontopik műsor a gyermekéhezésről.

Sajnos nem hallottam, melyik falu polgármesterét hívták fel telefonon, de ő is hasonlóan nyilatkozott, mint a nym-i.

Van munkalehetőség - csak nincs akarat. Elmesélte, hogy az egyik segélykérő azzal indokolta, hogy nem tud 30 km-re elmenni dolgozni, hogy nem tud olyan korán felkelni. :-O :-O :-O

(a szokásos helyen visszahallgatható)

Most éppen az olaszliszkai pm beszél.

kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93545
Detonátor Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93544
"Szétdarabolva került elő az Oroszlányból ellopott harang
2007. szeptember 03. 12:58 | Forrás: MTI

Az oroszlányi nyomozók egy tatabányai színesfém-kereskedésben feldarabolva találták meg a város Szent József kápolnájának 60 kilós bronzharangját, melyet egy hónapja loptak el a templomtoronyból - tájékoztatott a város rendőrkapitánya.

Kapcsolódó cikkek
Templomtoronyból loptak harangot Oroszlányban

"A tenyérnyi részekre szabdalt harang minden darabját megtaláltuk, ezeket a feltételezett tettesek egy tatabányai színesfém-kereskedésben értékesítették, 17 ezer forintért" - tette hozzá Madari Csaba.

A nyomozás sikeréhez hozzájárult, hogy a megyei főkapitány százezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki az elkövetők felderítéséhez segítséget nyújt. Az oroszlányi kapitányság nyomozói olyan információk birtokába kerültek, melyek alapján előállítottak három helyi férfit, akiket a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett.

Az elkövetők dolgát megkönnyítette, hogy a kistemplomot 1992 óta évente csak két alkalommal használták. A kárt a plébános korábban 700.000 forintra becsülte. A nyomozást a rendőrség szakértő bevonásával folytatja.

STOP"

Mert például majd ezt is össze kell ragasztani, vazz. :)
Előzmény: Törölt nick (93492)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93543
:-))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Mbazsika (93542)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93542
Nem baj, tornaztatom a kis marharepat, amig szep pirosra nem sul sajat egeseben :-)
Előzmény: kékhagyma (93540)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93541

Teljesen fordítva ülnek a lovon egyesek.

Közszolgálati rádióból törölnek műsorokat, mert nincs meg a hallgatottsága, intézményeket (pl. múzeumokat, könyvtárakat) zárnak be, mert nem nyereségesek, etc.  Akkor mi a francnak adózunk, ha nem lesz közszolgáltatás (sem)??????????

Előzmény: MesduX (93534)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93540
Mexokhattad volna.... ;-)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93539
Én is ezen vagyok megdöbbenve percek óta. :-((((( Hihetetlen az a rombolás, amit a fejekben (is) elvégzett az utóbbi évek csapata. :-((((((((((((((((((((((
Előzmény: advocatusdiaboli (93538)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93538
Én inkább azt tartom elkeserítőnek (és rémületes gondolkodási torzulásnak), hogy ilyen relációban ebben a topicban ez a kérdés egyáltalán felmerül.

Egyszerűen döbbenet, hogy az akadémiai kutató fizikus versus Kolompár Zsigmond és családja párhuzam valakiben egyáltalán felmerüljön.
Előzmény: MesduX (93534)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93537
Hazudsz, szandekosan kitorolted azt a reszt, ami alapjan egyertelmuen latszik, hogy nem a magyar hanem a roman alkotmanybirosagrol es a roman csp-rol van benne szo.
Előzmény: Törölt nick (93530)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93536
Bezony
Előzmény: hun-rom (93527)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93535
Kisfiam, azt allitottad, hogy a csp iskolalatogatashoz koteset azert valtoztattak meg, mert az alkotmanybirosag alkotmanyellenesnek itelte.. Erre kertem forrast. Hol allitottam, hogy 2007-ben iskolalatogatashoz van kotve?
Előzmény: Törölt nick (93524)
MesduX Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93534

Vagy ott vannak a innovációs pénzeket lumpoló "kutatók". Soha az életben nem hoznak létre _semmi_ piacképes terméket, amiből cég lenne, forgalom, ... stb. De komoly pénzeket akasztanak le "rendkívűl fontos", "jövőbemutató" kutatásaikra. Milliárdokat. Potyáznak.

Ezzel a gondolatoddal elárultad, hogy egyáltalán nem értesz a kutatáshoz sem.

Az alapkutatásban egy kutató csak nagyon nagy vonalakban tud irányítottan, közvetlen felhasználásra kutatni. Talán csak annyira, hogy egy biológiával foglakozó kutató nem fog elektronikai eredményeket felmutatni, bár ez sem biztos.

A kutató feladata, hogy bármilyen addig ismeretlen dolgot felfedezzen, leírjon. Ennyi a dolga, nem több, nem lehet több. Hogy aztán a leírt dolgot lehet-e hasznosítani azonnal, vagy csak két évszázad múlva, az már nem az ő dolga.

Egy kutatónak bármilyen, addig ismeretlen dolog felfedezése eredmény. Nem lehet azt mondani neki, hogy most találd fel a hidegfúziót pl. Nagyon nehéz a dolga így is. Ha nem hiszed, próbálj meg bármilyen apró, eredeti, előtted még nem leírt dolgot felfedezni!

Egyébként vígasztaljon, hogy nem csak te vagy teljesen tájékozatlan a kérdésben, hanem pl. Kóka miniszter úr is, amikor hasonló felfogásban mondta azt, hogy azt kutassák a kutatók, amit azonnal hasznosítani lehet.

Előzmény: Törölt nick (93489)
hun-rom Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93533
kösz
Előzmény: Törölt nick (93531)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93532
"kaphatnak"

ez a magyar nyelv szabályai szerint mit jelent? nem azt, hogy "kapnak" ! :o)))))))
Előzmény: kékhagyma (93526)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93531
sorry, magyarul van írva , román portálra, ezért talán ne bántsuk az erdélyi testvéreinket ;-)
Előzmény: kékhagyma (93529)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93530
de nem a román csp-ről van benne szó, hanem a magyaréról. ezt az oldalt találtam meg leghamarabb. és én nem fárasztom magam a lusták helyett, 2002-es cikkek keresésével.

de ha valaki belinkeli az ezévi csp jogosultság feltételeit, megköszönném ;-)

na, tényleg L.
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93529
Vajon magyar kormányzati portálon románkodnak? :-))))))
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93528
mindenáron a cigányokat kell fikázni? nem fárasztó ez?
Előzmény: kékhagyma (93526)
hun-rom Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93527
románúl!!!
Előzmény: Mbazsika (93511)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93526

Tegnap olvastam az MN-ben, tehát a fikázók szerint tuti nem igaz, de azért belinkelem. :-DD

http://www.okmt.hu/main.php?folderID=371&articleID=1566&ctag=articlelist&iid=1

Havi párezer ft ösztöndíjat kaphatnak 7-8. osztályosok, HHH-k, a gimnáziumba kerüléshez, szakmatanuláshoz, érettségihez etc. etc.

Viszont a 7. osztályig el kéne jutni... És kiknek nem sikerül ez a legnagyobb számban?

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93525
azért mert te nem tudsz valamit, na, az a beégés :o)))
Előzmény: Mbazsika (93521)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93524
bazsi, linkeld be azt a forrást, miszerint iskolalátogatáshoz kötött a csp, 2007-ben is.

lássuk, mit tudsz a fikázáson kívűl ;-)
Előzmény: Mbazsika (93519)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93523

De ha leegyszerűsítjük 1 hónap futamidejű 10e ft 100%-ra, akkor ennyi a THM:

667646.3 % - nem semmi. .-)

Előzmény: kékhagyma (93522)
kékhagyma Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93522

A THM jóval több lehet, mint 1200%.

A pro....ntnél 6 havi futamidőre kb. 50% a kamat, és így jön ki a 270-400% THM. Sok minden belejátszik, pl. az is, hogy a visszafizetett részpénzt ugye egyből továbbforgatják, stb. stb. Lényeg a lényeg, az uzsorások THM-je szerintem 10.000%-ot is elérheti.

Korrekció: tévedtem. :-)

http://www.privatbankar.hu/ec/pages/2610.php#eredm

Beírtam a kalkulátorba, hogy 100.000 ft, futamidő 12 hónap, 0% hitelbírálat, 0% kezelési és egyéb költség, hitelkamat 1200%.  

A végeredmény: THM = 409500%.  :-DDDDD

Előzmény: pento (93470)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93521
Igy is elo lehet adni, ha valaki egy beeges utan meghuzodik :-)
Előzmény: Törölt nick (93520)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93520
bazsika, én most el, valakinek termelni is kell az adót hübelebalázskák helyett ;-)
Előzmény: Mbazsika (93517)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93519
Kisfiam, forrast hamisitottal, lebuktal, igy hat most kusti. Valts nicket oszt kezdheted elolrol.
Előzmény: Törölt nick (93518)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93518
ezzel a stílussal és lustasággal nem lesz belőled soha sztár! :o)) legfeljebb egy medvetalpnyaló;-)

Előzmény: Mbazsika (93517)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93517
A lenyeg kiderult, egy kis hazug fika vagy.
Előzmény: Törölt nick (93516)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93516
ez olyan nőiesen tütyimütyi, gyenge férfiatlan eresztés.

keress és találsz;-) nálam nem vagy menő.
Előzmény: Mbazsika (93514)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93515
Megközelítheted így is. Csak így nem fogod megérteni a dolgokat soha. Természetesen van sok dolgos roma, és van sok here nem roma. Így van.

Ha viszont szétválasztom a társadalmat romákra és nem romákra, és így vizsgálom az arányokat, akkor egyértelmű a kép, az egyik csoportban van pár százalék lumpen, a másik csoportban meg ha nem is pár százalék, de igencsak töredék arányú nem lumpen.
És az össz-input/output tekintetében az egyik csoport teljesen egyértelműen a másikból él. Az termel, ez meg fogyaszt. És danajozik. Az egyik csoport a társadalom egyszámjegyű százalékát teszi ki, ám mégis kiadja a börtönnépesség kétharmadát, a bűncselekmények, erőszakos attrocitások igen nagy részét.
És pechére az egyik csoport optikailag kiválóan megkülönböztethető a másiktól. Rassz-jegyek, de viselkedés, öltözködés, kultúra alapján is, egyértelműen. Ilyen esetekben egy alulteljesítő szubkultúra a súlyos előítéleteket és kirekesztést semmilyen módon nem tudja elkerülni. És annak semmiféle törvénnyel sem lehet elejét venni.
Azt elkerülni csak egyféleképpen tudja: ha felülteljesít. Jócskán felül. Még az sem elég, ha az átlagot hozza, többet kellene nyújtania.

Mert az emberi természet így működik, és ha nem így működne, nem maradtunk volna meg, elhullottunk volna az evolúció évmilliói alatt, simán maga alá gyűrt volna minket megannyi alulteljesítő, élősködő, de annál erőszakosabb létforma.
Ma éppen önmagunk megtagadásának időszakát éljük, de sajnos vagy szerencsére, ez nem fog túl sokáig tartani.
Előzmény: Törölt nick (93502)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93514
Kisfiam... hazudtal egy ordasat, az altad bekopizott reszbol szepen kihagytad a lenyeget.
Előzmény: Törölt nick (93513)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93513
no ácsi! ne fogok csuklózni azért mert a lusta vagy.

keress tovább, több évvel ezelötti cikkeket még a te kedvedért sem nyálazok át. vagy kérdezd meg az államkincstárt, ott a teló!
Előzmény: Mbazsika (93511)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93512
Ahogy gondolod. Szerintem én itt nem tartozom a túlzottan kemény hangvételűek közé, de patkányozz nyugodtan. Elviselem.

Az viszont egyértelműen kiderül a topicot olvasva is, hogy "nektek" a probléma kezelésére tulajdonképpen semmiféle ötletetek nincsen. Persze, még több pénz, meg segély, meg óvóda, meg mű-munkahely, LIFE is ezt hajtogatja mint a papagáj, de amikor az ember csöndben előszedi azokat a tényadatokat, amelyek rendre arról szólnak, hogy a világ boldogabbik, gazdagabbik felén itt-ott rendre kipróbálták, igen nagy források ráfordításával megvalósították ezeket a programokat, és mégis mind egyértelműen kudarcot vallottak, akkor jön a nagy-nagy csönd, hallgatás.
Én itt a jogvédőktől a legtöbb kérdésemre semmilyen választ nem kaptam. Hangsúlyozom, kérdésekről, nem állításokról van szó.

Ellenben nagyjából efféle, az általad is megejtett reakciók a jellemzőek, miszerint rasszista-fasiszta mindenki, aki egyáltalán észre meri venni, hogy a probléma létezik, pláne, hogy még beszélni is mer róla.
De tudod gyanítom hogy TE romatelepet valószínűleg csak képről láttál. A közelükben élni végképpen nem éltél. El sem tudod képzelni, hogy vannak az országnak olyan bugyrai, ahol az emberi élet már teljesen ellehetetlenült. Nehéz megmagyaráznod egy szabolcsi parasztembernek, amikor 1992 óta nem takarított be gyümölcsöt saját kertjében, mert a cigányok minden évben a szeme láttára vitték el az egészet, hogy legyen toleráns. Vagy milyen érzés egy olyan szomszéd, aki éjjel-nappal danajol, kábelt éget az orrod alá, majd a kertbe szarik, ellopja a biciklidet, és ha szóvá mered tenni leköp és neked esik. A rendőrségünk - köszönhetően a hozzád hasonlók folyamatos pressziójának - meg becsukott szemmel elfordítja a fejét. Mert nem mer lépni, mert ha a tolvaj cigány, azonnal rasszizmust üvölt.

Kétségbeejtő ez az egész, a gőz csak gyűlik a kuktában, és én attól tartok, hogy szét fog az egész durranni. És akkor csúnya dolgok lesznek. Szerintem neked fogalmad sincs arról, micsoda elképesztő feszültségek vannak már ebben a társadalomban - nem csak a romakérdésben - ám ha egyszer ott elszakad a cérna, akkor évtizedek minden sérelme és frusztrációja egy kupacban fog bizonyos csoportok ellen kizúdulni.
Ezt nem lenne szabad hagyni, de az a gondolkodásmód, amit Te is képviselsz lehetetlenné teszi még a probléma puszta elismerését is.
Előzmény: Törölt nick (93506)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93511
Az állami családi pótlék (alocatie de stat pentru copii) juttatását szabályozó törvény módosítására azért volt szükség

Segitsek, hogy milyen nyelven van a kiemelet resz? Ennyit rolad....
Előzmény: Törölt nick (93509)
weress Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93510

Egyébként sem logikus amit mond. A tandíjat mindenképp ki kell fizetni. Arra apják a pénzt. Ha nyaralni megy a pénzből, akkor máshonnan kell elvennie, hogy mégis kifizesse a tandíjat. Vagyis, abból a pénzből (fizikailag abból) ugyan mehet nyaralni, de elméletileg teljesen mindegy miből fizet, mikor a tandíjat fizetni kell. Ha van ezer forintom és abból ötszázat célzott hitelént kaptam, akkor azt az ötszázat arra kell költenem, amire kaptam, vagy megszűnik a kedvezményezettségem. Teljesen mindegy, hogy "fizikailag" az épp felvett ötszázat költöm utazásra, és nem a másik ötszázat, ami már otthon volt, mert akkor az utóbbit kell tandíjra költenem.

Néha meglepődök, hogy viszonylag értelmesnek tűnő emberek, mekkora faszságokat képesek kínjukben mondani. Ráadásul sorozatban.

Előzmény: Mbazsika (93508)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93509
"Az állami családi pótlék juttatását szabályozó törvény módosítására azért volt szükség, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította azokat a rendelkezéseket, melyek iskoláskorú gyermekeknek járó családi pótlék kifizetését az iskolalátogatási kötelezettség betartásától tették függôvé. Ugyancsak alkotmányellenesnek tekintette, hogy az állami gyermekgondozási intézetekben levô gyermekek – az eddig érvényben levô szabályozások alapján – nem részesültek családi pótlékban. Ezért az új kormányrendelet úgy intézkedik, hogy minden 18. életévét még be nem töltött gyermek (ezeknek szülei) jogosult(ak) a családi pótlékra. Jogosultak erre a 18. évet betöltött gyermekek is, középiskolai tanulmányaik befejezéséig, azzal a feltétellel, hogy nem ismételtek tanulmányi évet saját hibájukból. "

tele van a gugli;-)
Előzmény: Mbazsika (93494)
Mbazsika Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93508
A nem profiterdekel kategoria != a tamogatottal.
Előzmény: Törölt nick (93503)
weress Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93507
Te sem panaszkodhatsz, ahogy olvasom.
Előzmény: Törölt nick (93506)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93506
Mindig visszaüt, ha valaki állatként beszél egy másik emberről, csoportról. Tehát ha szaporodó rágcsálóként beszélsz másokról, csupán patkány mivoltodat mutatod meg.
Előzmény: advocatusdiaboli (93501)
weress Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93505

Beszélsz butaságot és még erölteted is. Sorolja a fene! Nézz utánna, ne engem csuklóztass! Én mindenesetre többel talákoztam, a vissza nem térítendő támogatások ügyében, és szerintem amivel én találkoztam, az az 0,1 százalékot sem éri el. Egyébként ez döntően EU pénzekből megy és nagyon szgorúak a kritériumok.

Azért két péda neked, két perc keresés után: 

Létezik egy magyar találmány, ami sok esetben segít a meddő nőkön, mindenféle durva beavatkozás nélkül. A kevesek által ismert vakcinát csak kevés nőgyógyász ismeri, ajánlja a pácienseknek. 

Magyar találmány: védelem a kullancsok ellen

A feltaláló elmondta: a szabadalmaztatott világújdonság gyártása hamarosan megkezdődik, annál is inkább, mert következő kullancsszezon a nagy meleg elmúltával, augusztus vége körül várható.
(Panoráma)

Előzmény: Törölt nick (93497)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93504
Na L
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93503
Vesd össze a piaci kamatozású hitelekkel. Az elmaradt haszon vajon mi?
Előzmény: Mbazsika (93500)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 93502

>> Az egyik csoport termel, értéket hoz létre.

Nem a csoport. Konkrét emberek. Megint más konkrét emberek meg potyáznak, lébecolnak, haszontalanságokra vernek el milliókat - félre értés ne essék, _NEM_ általuk megtermeltet.

>> Egy másik csoportnak meg gyakorlatilag kizárólag inputja van. Csak fogyaszt, felél, pusztít, az égegyadta világon semmit nem hoz létre.

Rengeteg ilyen ember van, és nem cigány. Az égegyadta világon semmi értéket nem hoz létre. Jópárnak persze van fizetése, meg jár munkahelyre, de az általad megfogalmazott kriétriumokat kielégíti.

Előzmény: advocatusdiaboli (93498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!