Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91989

Hát, ezzel az érveléseddel k. nagy baj van... jogilag. Ugyanis ebben az esetben egészséges embereket rekesztenél ki a jogaik gyakorlásából, azon az alapon, hogy hátha... esetleg... netántán... betegek, betegek lesznek, stb., s egyben fogadjuk el a tudomány aktuális álláspontját, hogy a tünetekkel nem rendelkező is fertőz (mint ahogy korábban elfogadta a társadalom az állandó kézfertőtlenítés szükségességét, amin biológiai ismeretekkel rendelkező egyén, mint pl. én, már akkor feszt röhögött).

Ilyen alapon mindenkit ki lehetne rekeszteni a tömegközlekedésből, amíg nem bizonyított (motozás, seggben is), hogy nem hord magánál bombát.

Előzmény: altimus (91987)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91988

Horgászszákkal szűrik ki a csipet, nem?

Azt nem értem, hogy azt a bazi szákomat miként lehet keresztben betolni az erembe... vagy kivezetik hozzá a véremet, amitől rutinszerűen elájulok?

Előzmény: naivkezdo (91983)
altimus Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91987

> Nincs közöm ahhoz, hogy embertársaim milyen egészségügyi beavatkozásnak vetik alá magukat.

 

ne hulyeskedj mar. tegyuk fel, hogy felszall egy lepras a buszra, es leul melled? szerinted van ra joga? ahhoz valoban nincs kozod, hogy a szomszedod miert nem oltatja be magat. helyetted viszont az allamnak van koze hozza. hiszen ezert elsz tarsadalomban, ezert elsz szabalyozott keretek kozott. a korulotted levo vilag szabalyait el kell fogadnod. azt mindenkepp, hogy az aki nincs beoltva az elveszitse a tarsadalmi alapjogainak egy reszet. pl. ne hasznalhasson kozossegi kozlekedest ...  a kotelezo oltassal kapcsolatban leginkabb az a problemam, hogy nehez lenne annak ervenyt szerezni. marpedig az olyan torveny ami nem, vagy csak igen nehezen betarthato, az ertelmetlen.

Előzmény: Daeril (91943)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91986

Minap néztem egy dokufilmet Heinrich Himmler "nemzettudati" ténykedéséről.

Na, a gurulós turul és társai egy az egyben hajaztak a nácik által parádékon vonszolt birodalmi sasmadarakra és egyebekre.

Előzmény: Winesoul (91979)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91985

Csak akkor hiszem el a hírt hogyha linket küldesz;)

Előzmény: naivkezdo (91983)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91984

Pont ebben nincs nagy veszély a diktatúrát illetően - Orbán láthatóan demokratikus/hezitatív hozzáállása aligha a szívjóságán (muhahahaha) alapul.

Inkább azon, hogy Göbbelsz Antal és Göbbelsz Árpád gondosan kimérték, hogy a Fidox (gyakran alultájékozott/alulképzett) szavazói között a magyar átlagnál nagyobb arányban fordulnak elő oltástagadók.

Előzmény: BZoltan (91976)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91983

De, kitudják venni.

Hírcsárdán volt, autógyárak a saját chiphiányukat így enyhítenék, hogy az oltottakból kiveszik:D

Előzmény: kifli (91957)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91982

Izdatyou?

Na egyébként tudod a leckét: önrendelkezési jog megsértése, emberi méltóság. Te egy okos érzékeny ember vagy, mégis törzsi alapon rámondod az oltatlan hontársaidra, hogy csesződjenek éhen. Ennek a vitának nem a jó oldalán állsz bármennyire szeretnéd, és az állami erőszak követelése inkább hópiheség. Hol van a Bzoli aki a kormányra olvassa, az egészségügy gatya állapotát? El kéne fogadjuk, hogy 7500 kórházi betegtől összeomlik az egészségügy? Persze könnyebb a retardáltakat ekézni...

Előzmény: BZoltan (91976)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91981

Pár dolgot pontosítanék. Először is nem azt írtam, hogy aki nem oltatja be magát az faszfej, hanem azt, hogy retardált faszfej. Nem mindegy :)

 

Másodszor, neked is belinkelem a Reuters összefoglalóját, hogy nem, szó sincsen arról, hogy valamiféle experimentális oltóanyagot tolnának a gyógyszergyárak. Minden szükséges és kötelező biztonsági tesztet elvégeztek a forgalomba hozatali engedélyt megkapó oltóanyagokkal.

 

Amúgy nem tartom magam felsőbbrendűnek azért mert én beoltattam magamat. Nekem minden rokonom, barátom, munkatársam és közeli ismerősöm beoltatta magát. A facebookon pedig azonnal és gondolkodás nélkül törlöm az ismerőseim közül azt aki oltásellenes baromságokat oszt meg vagy támogat. Van a szűk családomban  két orvos és két biológus és toxikológus. Mindannyian be vannak oltva és mindannyian azt mondják, hogy az a jó döntés ha mindenki beoltatja magát.... és nem, egyik sem kap jattot a gyógyszergyáraktól. Egyszerűen veled ellentétben és mindazokkal ellentétben akiktől a te információid származnak ők értenek hozzá. De persze bízhatod az életedet fodrászok, taxisofőrök, kalauzok, nyugdíjas gépírók és hasonló tisztes jómunkásemberekre...én a helyedben mégis inkább a szakembereknek hinnék. De nyilván ha csőtörésed van akkor is egy hegedűművészt hívsz és nem csőszerelőt, meg amikor tönkre megy az autód akkor egy masszőrhöz viszed el és nem autószerelőbe.

 

A politikának pedig ehhez annyi köze van, hogy a magyar kormány elképesztően felelőtlenül, korrupt és ostoba módon kezeli ezt az egész járványt és ennek tízezrek estek áldozatul.

 

Menj és oltassad be magad. Ezzel csökkented a kockázatát annak, hogy csővel a torkodban haljál meg egyedül egy intenzív osztályon és ugyancsak csökkented annak a kockázatát, hogy tünetmentesen terjesszed a vírust. Ez a felelős és ésszerű döntés most. Ne fogjad a kormányra meg a médiára, hogy nem oltatod be magad. 

Előzmény: Winesoul (91979)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91980

Azokban az országokban ahol 80-90% az átoltottság egészen más a helyzet mint nálunk. De amúgy mondom, a magasabb átoltottság mindenképpen lassabb eszkalációt eredményez.

Előzmény: Daeril (91978)
Winesoul Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91979

Így, van nem vagyok oltott és nem is szándékozok. A baráti köröm ezt tiszteletben tartotta és elfogadta, sőt sokuk meg is bánta az oltást. A gyerekeiket nem is tervezik beoltatni! Én meg elfogadtam, hogy Ők beoltatták magukat. Azt tartom amúgy baromságnak, hogy sok ember azért oltatta be magát egy kísérleti szerrel, hogy elmehessen nyaralkázni vagy zabálni étterembe meg egymás-hegyén hátán voltak az emberek azt senkit se zavart. Az ok zavar, hogy nem egészségvédelem miatt mentek oltani az emberek, hanem hülye okoknál fogva.  Plussz nem olvastad el figyelmesen, ha mindenkit teljeskörüen kivizsgálnának, hogy ég a legapróbb lappangó betegséget is kiszűrnék az oltás előtt és csak úgy lennének oltva, hogy TÉNYLEGESEN zéró közeli a kockázat akkor még Én is azt mondanám hogy oké, de így nettó hülyeség. Egyszerűen nem bízok sem a médiában, sem az oltásban. Főleg nem szeretem azt, hogy kvázi a kormány megosztja  népet, tudom világszinten ez megy meg játszanak a politikusok az emberek megélhetési forrásával, ami azért dühítő mert a nép választotta Őket és erre válaszul a választópolgárt meg megzsarolják. Pl olaszoknál csak oltott dolgozhat, kvázi zsarolás és megkülönböztetés vagy februártól sógoréknél kötelező az oltás. Merem remélni hogy egyre több helyen eljutunk Hollandia vagy az Antillákon és fellázad a nép.

 

Figyu az szerinted amúgy elfogadható, hogy egy beteg 4 éves kislányt nem fogad a gyerekorvos - aki elvileg esküt tett - mert köhög a gyerkőc hetek óta és csak távgyógyítás az elfogadott. Kifordult magából a világ, Én ezeket akik megszegték ezzel a hozzáállással az orvosi esküket bezárnám egy földalatti keskeny cellába, mert elfogadhatatlan az hogy nem kapnak ellátást a betegek. Mivel nem csak az a nyamvadt Covid létezik!!!

 

Apropó az se volt gond hogy OV beszédén nagy tömegek gyűltek össze. Normális politikai vezető ilyet és ilyen helyzetben nem csinál, akkor legyen inkább online-tvn közvetítve a beszéde és fröcsögjön inkább ott, amúgy ez a militarista style amit Viktor csinál egy az egybe néhai Adolf beszédeit idézi. Kár, hogy ez a felcsúti jómadár túl gyáva golyót ereszteni a fejébe, pedig azzal mentené meg igazán a magyar népet.

 

Zárásként attól, hogy Én nem vagyok oltott és nem is akarok, még nem vagyok faszfej csak hogy a Te szavaidat idézzem. Ez elég sértő és kirekesztő rám és a hasonlókra nézve, tudom hogy határozott személyiség vagy és attól hogy Te oltott vagy nem vagy különb, se jobb, se felsőbbrendűbb azoknál akik nem oltottak. Mert ez a fajta kommunikáció ezt sugallja, de ha valamikor is Somlón járok nagyon szívesen megvitatom ezt Veled személyesen is akár egy-két pohár jóféle bor mellett. ;) 

Előzmény: BZoltan (91953)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91978

A pontos adat 12 év alatt 1 116 390. Bő egy millió. Egyébként tudok a kamaszok oltásáról, ugyanis a nagyfiam beoltva küldtem el a kollégiumba. 80-90% sem véd meg, ne gondold. Ugyanis az exponenciális görbe meredeksége nem nulla ott sem.

Előzmény: BZoltan (91972)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91977

"A gyorsított engedélyezés miért ne jelentené, hogy kompromisszumokat kötöttek?"

 

Azért nem mert a gyorsított eljárás például azt jelenti, hogy a normális esetben szekvenciális három fázist párhuzamosan csinálták valamint egy sor bürokratikus akadályt egyszerűen eltoltak az oltások elől. További részleteket itt találsz, érdekes és hasznos cikk.

 

Előzmény: Hepci (91973)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91976

"Aranyos a valszám korrepetálásod. Köszönöm szépen. "

 

Szívesen, bár bevallom kicsit fárasztó és kevéssé szórakoztató :) Dehát a közjóért ennyit érdemes megtenni.

 

 

"Lényegtelen mekkora ugyanis a valószínűsége a vírus terjedésnek egy exponenciális függvény a végtelenbe tart bármekkora kitevővel rendelkezik"

A hangsúly nem a terjedés valószínűségén hanem gyorsaságán van. Ugyanis ezen múlik az egészségügyi ellátórendszer terhelhetősége.

"megegyeztetek, hogy az oltatlanokat meg kellene akadályozni az élelem vásárlásában, ami egészen elképesztő. "

Nem emlékszem, hogy én ilyent írtam volna. Ezzel nem is értenék egyet. De amúgy nincsen egyszerűbb megoldás erre minthogy elballag a szegény áldozat a legközelebbi oltópontra és beadatja azt a tetves oltást.

A politikai vetületet illetőleg igazad van és teljesen jogos a félelmed. De sajnos egy fasiszta kormány kezében minden vészhelyzet komoly kockázat. Ugyanakkor attól nem félek, hogy például Ausztriában vagy Olaszországban most diktatúra lesz.

De elmondom, hogy honnan ered az én radikalizmusom... a nővérem, aki amúgy civiliben neurológus főorvos az első hullám óta szkafanderben szopik. A mostani hullámról egyértelműen azt mondja, hogy az intenzívre súlyos alapetegség nélkül csak oltatlanok kerülnek meg olyan öregek akik vélhetőleg kovid nélkül is oda kerülnének. Az alap kórházi kezelésre szorulók háromnegyede is oltatlan.

 

Vagyis eléggé első frontból tudom, hogy lényegében megszűnt a közegészségügyi ellátás mint olyan. Nincs. Vége. És mindennek semmi, de semmi más oka nincsen mint  hogy retardált faszfejek millió valamilyen aberrált ostobaság miatt nem hajlandóak a vállukba baszatni egy oltást. 

 

Én sem szeretem az ilyen dilemmákat... de ha az emberi méltósághoz való alkotmányos alapjog és a testünk feletti önrendelkezés emberi jog van az egyik oldalon amivel persze szemmel láthatólag együtt jár az, hogy de facto megszűnik az egészségügyi ellátás vagy pedig  elengedjük ezt a hópihéskedést és nem állítjuk be holokausztnak egy nyamvadt oltás beadását de cserébe lesz valamilyen, bármilyen egészségügyi ellátás akkor én bizony rövid gondolkodás után az utóbbira szavaznék.

 

De persze térjünk vissza erre a kérdésre akkor amikor valamelyik szerettünk nem jut be egy szakrendelésre mert a szakorvos éppen egy kovid osztályon intubál egy hópihét akinek a saját teste feletti önrendelkezés fontosabb volt mint az, hogy csökkentse az intenzívre jutásának a kockázatát.

 

Mondom... a nővérem az elmúlt év során több száz neurológiai beteget nem tudott ellátni azért mert szkafanderben szopott napi 8 órát. Az első három hullámban persze más volt az ábra... de most a fóliasisakos laposföldhívő seggarcok adnak nekik melót.

Előzmény: Daeril (91966)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91973

A gyorsított engedélyezés miért ne jelentené, hogy kompromisszumokat kötöttek? Nem véletlen, hogy normál körülmények között annyi ideig tart egy gyógyszer engedélyezése, ameddig. Ha ettől eltérnek, az természetesen rejt kompromisszumokat.

De mondom, ezzel nincs semmi baj, konkrétan nekem, mivel vészhelyzet volt - míg sokan másoknak nyilván van vele baja.

Én sokkal jobban bízom az édesanyámban, mint az orvostudományban... az orvostudomány képviselői például minden nyamvadt köhécselésre antibiotikumokat zabáltattak velem évtizedeken át...

Előzmény: BZoltan (91970)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91972

Értékelem a próbálkozásodat, valóban nem számoltam a gyerekekkel. De szerintem tájékozódj, 12 év felett szülői engedéllyel lehet oltatni gyerekeket. A 12 év alattiak száma úgy 900 ezer körül van (becslés, de ha érdekel akkor a KSH tudja a pontos adatot) Ha őket leszámoljuk akkor is 3 millió retardált faszfejről beszélünk. De nem értem, hogy mire akarsz kilyukadni ezzel a számháborúval. Ha csak 2 millió lenne az is nagyon nagy gáz. Linkeltem a friss kimutatásokat, hogy bizony 80-90% átoltottság kellene, hogy legyen a cél.

Előzmény: Daeril (91961)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91970

Sok szeretettel: https://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_RNA

 

A többit hagyjuk. De természetesen a kínai cuccal én nem számolok. A gyorsított engedélyezés nem azt jelenti, hogy biztonsági kompromisszumokat kötött volna akár a gyártó akár az EU-s hatóság. De ezt már leírtam egyszer.

 

Az, hogy épeszű ember bízik az orvostudományban nem azt jelenti, hogy az orvostudomány területén nincsenek tévedések vagy zsákutcák. Én az édesanyámban is bízok, pedig ő sem tévedhetetlen. De azért mert néha ő is téved attól még soha nem merült fel bennem, hogy az étel amit elém rak az ne lenne egészséges és finom.

Előzmény: Hepci (91968)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91969

Én sem kapkodtam el, mert az elején nem volt elég és vannak nálam jobban rászoruló egyének. De mikor már millió szám állt a raktárban akkor felvettem, mert ki a halál akar egy magyar intenzívre befeküdni. Sokkal több esélyed van oltottként túlélni, ha elkapod, márpedig el fogja mindenki kapni az elkövetkező 5 évben.

Előzmény: Hepci (91958)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91968

Keversz valakivel, Zoli, már nem először... nem vagyok se laposföldhívő, se antivaxer, pont mint ahogy nem vagyok trehány és nem olvasok figyelmetlenül... remélem, az első kettőről nem kérsz igazolást...

Fingom nincs, hány éves az mRNS-technológia, de szerintem keverheted Karikó Katalinnal - ő lehet úgy 50 éves. :)

Azt nem hinném, hogy nem látod, hogy ezek az oltások nemzetközileg is kivételes engedélyezésen estek át. Amit én természetesen helyeslek, de nem biztos, hogy ezzel a bolygónk minden polgára így van.

Azt meg remélem, nem kell írnom, hogy a Sinopharmot gyakorlatilag OV és Szijjártó kettesben engedélyezték itthon.

Akkor miről is beszélsz?

A modern orvostudomány pedig sajna néha téved. Olyan is van néha, hogy a modern orvostudományt megvásárolják.

A jelen esetben feltehetőleg nem történt ilyesmi, de sajna vannak embertársaink, akik nem tudnak elemelkedni a korábbi tapasztalataiktól.

Előzmény: BZoltan (91959)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91967

És ebből a szövetségből szépen levezethető az összes általuk ismert önkényuralmi rendszer, működése megértőbb

Előzmény: Daeril (91966)
Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91966

Aranyos a valszám korrepetálásod. Köszönöm szépen. 

 

Tökéletesen megértettem már a leckét az első hullám kitörésekor. Végig csináltuk a lezárásokat, az otthoni oktatást az egész hajcihőt, hogy az r-éték lecsökkenjen. Mert nem volt más eszköz a közösség kezében, és ezek az eszközök közösségi részvétel nélkül nem működnek.

Most már van más eszköz, amely megvédi az egyént. Abban már megállapodtunk, hogy a közösséget nem képes megvédeni de az egyént igen. Lényegtelen mekkora ugyanis a valószínűsége a vírus terjedésnek egy exponenciális függvény a végtelenbe tart bármekkora kitevővel rendelkezik.

 

Neked azt kellene elfogadnod, hogy mindazok a jogvesztések, amik mellett rendkívül fasisztoid módon érvelsz, ha megvalósulnak mindörökké velünk maradnak. És ha elindul ez a irány nem tudod sem te sem senki más megjósolni, hogy mikor lesz vége. Pár bejegyzéssel lejjebb kedves altimus olvtárssal barna-vörös szövetséget alkotva megegyeztetek, hogy az oltatlanokat meg kellene akadályozni az élelem vásárlásában, ami egészen elképesztő. Belegondoltál, hogy ha a szeretett kormányunk elindulna ebben az irányban az milyen gyorsan vezetne politikai tisztogatásokhoz?

 

Na mindegy, nem tépem a pofámat, majd koccintunk poshadt vízzel a Hortobágyi átnevelő táborban és megbeszéljük élőben.

Előzmény: BZoltan (91950)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91965

olaszrizlingre

Előzmény: kifli (91964)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91964

elengedem a témát egy kis időre, most visszaemlékezem a tegnap fogyasztott Szászi olaszrizlinre és már ettől is jobb kedvem támad...

Előzmény: BZoltan (91960)
lazaridi Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91963

jogosítvany és korrupció témában:

 

Nemcsak az USA-ban megy másképp.

Szlovákiában nem létezik vizsgabiztos. A vizsga napján a kijelölt egyenruhás rendőr beül a kocsiba és kis idő múla megmondja a tutit. Őt nem próbálják megvesztegetni.

lazaridi Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91962

oltás: előrebocsátom, hoyg én nem értem ki kapja el ki miért nem tudja elkapni...

azt is előrebocsátom, hogy én az első oltástól (Astra Zeneca) elég érdekes ajándékot kaptam még mindig kicsit dagadt a bal combom...

Enek ellenére azt hiszem érdemes volt oltakoznunk. 3 hete vendégünk volt Németországból, aki másnap covid pozitív lett. Szegény azt hitte megfázott, köhögött nagyon. Nálunk vacsizott, nálunk aludt, másnap reggel (akkor már iszonyúan köhögött) én vittem Siofokra. Féluton felvettünk egy kollégát, akiról harmadik nap (58 óra) múlva kiderült, hoyg elkapta, egy hétig otthon volt enyhe lázas tünetekkel, két oltása volt.

Nálunk a családban hármunk közül egyikünk se kapott el semmit, mindhárman háromszor lettünk beoltva. Persze lehet más miatt nem tudtuk elkapni...

Daeril Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91961

Gyerekeket nem lehet beoltani. Így ők nem lehetnek antivaxxer retardáltak. Persze jól néz ki ha egy jó nagyot mondunk, de ez csúsztatás.

Előzmény: BZoltan (91954)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91960

Az miért agresszivitás, hogy retartdált faszfejnek tartom azt aki egy veszélyes vírus ellen kifejlesztett vakcinát nem adat be magának?

 

Én nem bántanék senkit azért mert antivaxxer. De szerintem ez pontosan ugyanaz a kategória mint a laposföldhívés vagy a chemtrail konteók terjesztése. 

 

Ezek ellen nem az agresszió a jó eszköz, hanem az edukáció és a tájékoztatás.

Előzmény: kifli (91957)
BZoltan Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91959

Az antivaxxer laposföldhívők dumája, hogy "ripityomban kifejlesztett és/vagy engedélyezett vakcinák" ... az mRNA technológia konkrétan ötven éves. Az engedélyeztetés gyorsított eljárással ment, de nem ugrottak át semmilyen kötelező biztonsági vizsgálatot. Szó sincsen arról, hogy valamiféle kísérleti anyagról lenne szó. Pontosan tudható, hogy elhanyagolható a mellékhatások kockázata. Amit nem tudtak az az, hogy pontosan hogyan fog reagálni a folyamatosan mutálódó vírus a vakcinára. De ez egy olyan dolog amit akkor sem tudtak volna jobban ha 10 év alatt hozzák forgalomba a vakcinákat. Ez a klasszikus puding próbája az evés történet. Az influenza oltások is már régóta mennek és mégis minden évben izgatottan nézzük, hogy na akkor működik-e az idei oltóanyag vagy nem. Aztán néha nem működik és olyankor szopunk. De jellemzően működik. Így van ez a covid-19 oltásokkal is. 

Amiben igazad van az az, hogy az oltásellenességnek a fő alapja a bizalmatlanság. Ugyanez a jelenség megfigyelhető az összes korrupt keleti-blokkos, volt varsói-szerződéses országban. 

De az embereknek fel kellene fogniuk, hogy ez nem a kormányuk iránti bizalom kérdése.

Nem bízni a modern orvostudományban egyébként a retardált faszfejség minősített kategóriája.

Előzmény: Hepci (91956)
Hepci Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91958

Nem tudom... azt nem hiszem, hogy ez az attitűd jellemző lenne, bennem pl. biztos nincs ilyen - amikor beoltattam magam (ősz), akkor sem gondoltam, hogy igaz lenne, hogy ez az egyetlen megoldás és egyúttal megold mindent. Mindössze jobb megoldásnak gondoltam, mint nem oltatni, mivel látható volt, hogy lesz gebasz ősszel/télen is, és volt már nyugati vakcina dögivel.

A szűk baráti körömben nem volt jellemző az agresszivitás senkire, csak kicsit csodálkoztak, hogy megvan a megoldás és én nem rohanok oltódni.

Szerintem aki konfliktushelyzetben nem normálisan viselkedik (az említett, nem közeli haverféleség), azzal meg nem kár, ha megszakad a kapcsolat.

Előzmény: kifli (91957)
kifli Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91957

Ez az agresszivitás az oltottakban visszavezethető oda is hogy sokuk sejti, vagy érzi, hogy valójában megvezették őket ezzel a dologgal. De ezt nem megfelően dolgozzák föl hiszen nem tudják kivenni magukból az oltást így ezért mint egy önigazolásképpen fokozott agresszivitással fordulnak az oltatlanok irányába és kígyót békát kiabálnak agresszíven úton-útfélen. 

Előzmény: Hepci (91948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!