Mindkettőt. A késes a frissen vágott ágakat viszi jól a zúzóhengeresnek a száraz dolgok tetszenek.
Nekem mindkettő van, így a véleményem, tapasztalat.
Amikor a késesnek száraz ágakat adok, csapkodja, visszarúg, kidobálja az apró darabokat. Viszont a a hengeres nem tudja felaprítani a zöld ágak végeit. Beirdalja, de egészben marad a szár. Ezért ajánlom, mindkettőt.
Az alacsony árfekvésűek is teszik szépen a dolgukat. ( Lidl. Aldi)
Ágaprító vásárlás előtt állok. Nem fogom túlzásba vinni. Pár gyümölcsfám van csak. Illetve nem tudom, ezek alkalmasak-e paprika, paradicsom szár, és dísznád, pampafű aprításra is?
Szeretném megkérdezni, hogy a zúzóhengerest, vagy a késes típust célszerű vásárolni?
Hát én is minden évben kínlódok a nyers meggyfaágak 1-2 mm-es végeivel. Akármilyen közel állítom egymáshoz a késeket (szinte "0"-ra), ezeket a nyers vékonyakat csak beirdalja. Utóbbi időben metszés után várni szoktam néhány hetet, és akkor aprítok, a félszáraz ágak vágás minősége nagyságrendekkel jobb.
Szerintem az etető tölcsér nem igazán jól áll, mivel a gépen nincs adagoló szerkezet ezért a kisebb darabok ki fognak potyogni az etetőből. Én az etetőt úgy készítettem hogy kb 30 fokos szögben lejt a vágóélek fele így a rövid darabok becsúsznak a kések közé. Igaz a hosszú ágakat így egy kicsit nehezebb adagolni mert följebb kell emelni.
Mi nem jött be? Rákattintasz a "küld"-re, amilyen levelezési alkalmazásod van, kijelölöd, rákatt a "hivatkozás megnyitása" fülre, és már mehet is az e-mail...
Ha így sem megy, hívj fel, telefonszámom nyilvános.