Keresés

Részletes keresés

GIGAMATRAC (X) 2021.04.22 0 0 14368

Kedves Caipi,

 

Várjuk Önt a kutatótermeink valamelyikében. :-)

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Caipi (14367)
Caipi Creative Commons License 2021.04.22 0 0 14367

Tisztelt Gigamatrac,

 

nagyon szépen köszönöm, mindenképpen megyünk majd próbafeküdni! Tetszik a török. Láttam is, csak hát magától ki tudja, milyen....  

Előzmény: GIGAMATRAC (14366)
GIGAMATRAC (X) 2021.04.22 0 0 14366

Tisztelt Caipi,

 

A Gigamatracnál több papa-mama matracot is tudok ajánlani Önnek, de két típust emelnék ki:

- Life Sleep/Isbir You&Me matrac: Isbir YOU & ME férfi-női oldalas zsákrugós matrac - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

- Allegro Duality: Duality Allegro luxus zsákrugós matrac - GigaMatrac Factory&Outlet. Matrac, ágykeret, ágyrács outlet

 

Az Isbír matrac, a piacon az egyik legerősebb rugóval (2,2 mm és 256 db/m2) készül, itt garantált a professzionizmus. A használt HR hideghabok, magas sűrűségűek, jól szellőznek, plusz a huzat is támogatja mindezt a szilikon bázisú töltőanyag (Quallofil® és Allerban®), segít az allergiában szenvedőknek is.

 

Az Allegro matrac is egy erős matrac, itt vékonyabb (2 mm és 250 db/m2) vastagságúak a rugók, normál habokat használnak, a szellőzés tekintetében az előző matrac a favorit. A huzat itt Tencel, szintén jó minőség.

 

Összességében mind a kettőt nyugodt szívvel ajánlom, de alapvetően az első a favorit!

 

Mind a két matrac esetén van lehetőség egyedi méret rendelésére, az első egy picit hosszabb határidővel, a második kicsit hamarabb meg tud érkezni. Árban a 160*200 méretet kell figyelembe venni.

 

Ha esetleg van lehetőségük rá, keressenek meg bennünket, személyesen az üzleteinkben, és ki is tudják próbálni aj ajánlatainkat.

Remélem, hogy segítségére lehettem.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Caipi (14365)
Caipi Creative Commons License 2021.04.22 0 0 14365

Kedves László, kedves Gigamatrac :)! 

 

Évek óta László-féle matracon alszunk, 2x (80x190) cm-es kétféle keménységűn (talán ugyanolyan két matrac másik-másik oldalán?), ami egy huzatban van, és noha nem utáljuk, sajnos nem is szeretjük. Nekem évek óta egyfolytában hiányzik a rugalmasság, mindig rugósom volt azelőtt. Szállodában olyan jó megint olyanon aludni. :) A férjem meg túl puhának tartja az ő részét is, és fájlalja rajta a derekát, néha a bonellrugós, keményebb ülőgarnitúrán alszik deréknyújtásnak. :) /Igazából ő a keményebb matracot akarta volna, de lebeszélték a boltban azzal, hogy az neki nagyon kemény./

 

Szóval le szeretném cserélni, vagy két darab különböző 80x190-esre vagy egy férfi-női oldalas 160x190-esre, ami táskarugós. Félkemény és kemény legyen a két oldal, mármint a mi súlyunknak. (Nézegettem az Amazon-t, ott testsúlyra árulnak....) Amit már tudok, hogy a rugók min. 15 cm magasak legyenek, négyzetméterenként legyen minimum 250, de inkább több rugó, és legyen minimum 3 zónája. Az egyéb rétegek, habok nem izgatnak igazán, sőt, memory-hab kifejezetten ne legyen rajta. 65 és 85 kilósak vagyunk.

 

Találtam több delikvenst klf. árfekvésben, de az árral vannak bajaim. Mármint annyiban, hogy annyit mindenképpen akarok költeni, amennyibe egy igazán jó táskarugós matrac kerül, mivel 57 és 60 évesek vagyunk, de többet meg nem. Honnan tudjam, hol ez a határ? :) 

 

Tudnátok erre matrac-tippe(ke)t adni?

 

Előre is nagyon köszönöm. 

 

 

 

Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.22 0 0 14364

Kedves Gábor,

 

a Junior Vital matracnál nem tudok jobb megoldást. Lenne még a Classic Hard vákuummatrac, de fix huzattal és árban ca. ugyanott van. Babamatracból nekünk évek óta az antiallergén habból készülő BabyCare matracaink vannak.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: nataler (14363)
nataler Creative Commons License 2021.04.20 0 0 14363

Kedves László!

Igaz, a raktározás és készletezés is költség és lekötés, jogos ez a gondolatmenet. 

 

A második ágy és második matrac szintén 3 éves kislányunknak lesz, Magyarországra a mamához. Normál körülmények között nem ilyen keveset vagyunk otthon, így egy ágy oda is lesz ágydeszkával és abba keresünk egy megfelelő matracot. Ez nem olyan sürgős és a Junior Vitál gondolom sokkal több mint megfelelő, ezért merül a fel a kérdés, hogy lenne-e esetleg gazdaságosabb egész jó megoldás második ágynak, eleinte havi pár éjszakára, majd többre. 

 

A születendő kistestvérnek is gondolkodunk egy új babamatracon. A jelenlegit mi három éve használjuk, nagyon jó állapotban használtan vettük. (8cm magas Ikea Vyssa.)


Üdvözlettel

Németh Gábor

Előzmény: Alváskultúra (14362)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.19 0 0 14362

Kedves Gábor,

 

Amazon esetében feltétel, hogy legyen az Amazon raktárában készlet, így ott nem csoda, hogy gyorsan van kiszolgálás. Egyébként egy viszonylag ismeretlen márka (tehát nem egy Ada vagy Irisette), így nem annyira csoda, hogy egy-egy típusból nincs készlet. Alapvetően -bár nem hangzik nagyon szépen- ez többnyire egy koncepció is. Kis értékű termék, kis árréssel pontosan akkora helyet foglal, mint egy drága termék nagy árréssel. Aki olcsót szeretne az vár. Pont:-) Vagy vesz egy kicsit drágábban készletről...

 

Európai gyártásban komforthab üzletágban elképzelhetetlen, hogy certifikát nélkül gyártsanak olyan nagy cégek, mint Az Eurofoam vagy bármelyik valamire való hab- vagy matracgyártó.

 

Ágyrács ok.

 

A másik ágy hová is lesz, kinek és milyen célra?

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: nataler (14361)
nataler Creative Commons License 2021.04.19 0 0 14361

Kedves László!

Ez egy nagyon jó pont, én is azt gondoltam, hogy a drágább matrac az csak egyoldalas, de mégis kettőt ír. Bár a kontúr alapján tényleg inkább csak egy valós oldalnak tűnik. Ezért még az Ön "megerősítése" előtt is az olcsóbb felé húztunk, és nem feltétlen az ára miatt.

 

Ami érdekes, hogy mindenhol hiánycikk (Ausztria, Németország online boltjai), de az amazon.de-n viszont van azonnal raktárról. De a kellemetlen szagot itt említik a legnagyobb arányban.

 

Elképzelhető olyan, hogy a gyártó bizonyos csatornáknak szánt matracoknál "kivárja" a pihentetési időt, másoknak nem, azonnal ellátva őket? Bár aztán lehet, hogy egyszerűen az amazon 100x nagyobb mint a többi bolt együtt és ha valami nem tetszik akkor nagyobb eséllyel szánjuk rá magunkat egy értékelésre, ezért több itt a negatív tapasztalat :)

De köszönöm ezzel a válasszal is meggyőzött, így végül megrendeltük az olcsóbbat amazon-ról. 

 


Ágyrácsból szinte teljesen mindegy milyet választunk, tehát pl egy ilyen bőven megteszi gondolom? (van itt a "szomszédban" 3 km-re tőlünk)

 

A jelenlegi helyzetben nem sokat vagyunk Magyarországon, de reméljük ez majd normalizálódik. A mamához egy Junior Vital matracra gondoltunk. Erre is érvényesesek az itteni Öko-Tex szabványok a károsanyag vizsgálat kapcsán?

 

Van esetleg Önnek olcsóbb tippje a második ágyhoz? Ez nem olyan sürgős mint az itteni ágy, de azért ezt is előkészítenénk. 


Köszönettel

Németh Gábor

 

 

Előzmény: Alváskultúra (14360)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.19 0 0 14360

Kedves Gábor,

 

ezt így nehéz megmondani. Most nem néztem vissza, de a drágább ugye egy részről egyoldalas volt, más részről -nem tudom, hogy próbáltátok-e őket- általában az ilyen habrugós-fedlapos megoldások kicsit lágyabbak is szoktak lenni.

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: nataler (14359)
nataler Creative Commons License 2021.04.18 0 0 14359

Kedves László!

 

Köszönöm a részletes választ. Valószínűleg igaza van az olcsóbbal kapcsolatban, mert a válaszán felbuzdulva meg is akartam rendelni az olcsóbb Vollmond matracot. 

 

A legtöbb helyen azonban a 90x200-as teljes hiánycikk, körülbelül 1 hónap várakozási idővel. (250-280 EUR)

 

Ezzel szemben a drágább (370 EUR) van ahol raktáron is van, de ahol nincs ott is inkább "csak" két héttel kell számolni. 

 

A Kikában itt Graz-ban például van a drágább matrac, a Schlummerland raktáron. A vásárlás végén a 25% akcióval a drágább is kb 280 EUR lenne. 

 

Ezért az lenne a kérdésem, hogy az olcsóbb Ön szerint "csak" ár/érték arányban jobb, vagy "összességében" is jobb-e.

 

Mert ha összességében a drágább is van olyan jó, akkor az elérhetősége és ezen akció miatt ez célszerű lenne.

Ha az olcsóbb jobb is, akkor várunk egy hónapot. :)

 

Köszönettel (megint :) )

Németh Gábor

Előzmény: Alváskultúra (14358)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.18 0 0 14358

Kedves Gábor,

 

a matracok sajátságos illata évtizedek óta létező fogalom és valóban van egy objektív és egy szubjektív része. A vákuumcsomagolás ebben az esetben azonban egyáltalán nem hátrány. Igen, az idő pénz mindenhol, habosítás után a habokat pihentetni kell, hogy a teljes kémiai reakció végbe tudjon menni. Azokat a habokat, amelyekből majd olyan matrac készül, amelyek vákuumcsomagolva lesznek, tovább kell pihentetni, tehát tovább szellőznek. A szubjektív rész, hogy ki mit érez zavarónak. Ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni. Egy új autónak, tévének, kanapénak is van "sajátságos" illata.

 

A két matrac közül én az olcsóbbikat választanám. Semmi komplikáció, két komfortoldal, jó minőségű anyag. Ezek sajna ennyibe kerülnek itthon is, máshol is, hogy ha HR hab matracot választ az ember. A huzat steppelése-varrása nekem egy kicsit gagyinak tűnik ráncos, lóg rajta (pedig ez A termékfotó), de ezen át lehet lépni. A tencel egy régi jó anyag, szóval én részemről beleugornék bátran.

 

Persze érdemes egy kicsit szellőztetni, de teljesen fölösleges ehhez levenni a matrachuzatot, hiszen az ugye légáteresztő (többek között ez a dolga:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: nataler (14357)
nataler Creative Commons License 2021.04.17 0 0 14357

Kedves László!

 

Köszönöm az ággyal kapcsolatos tippet, úgy néz ki az ágy az pipa :)

 

- főágynak Ausztriába egy fésűs illesztésű Anton lesz leesésgátlóval - otthonról elhozzuk

- illetve a mamához egy ügyes asztalos csinál egy fenyő ágyat ágydeszkával.

 

Kicsit visszatérnék a matracokhoz. 

 

3 éves kislányunknak matracot keresve, eleinte az Emma One Medium felé húztam. Ezt a videót nagyjából átnézve azonban egyre kevésbé szimpatikus a matrac. (Nem túl szép marketing, részben a Bodyguard lejáratására illetve, franchise jellegű működés, a matracok ezer helyről jönnek, így a minőségben is lehet különbség)

 

Ráakadtam egy osztrák gyártóra, a Träumeland-ra, akinek a matracai a korábbi értékelések alapján nagyon szimpatikusnak tűnnek. Már annyira nem ragaszkodok a 200 eurós határhoz, ugyanis ahogy Ön is mondta kiskamasz korig jó lehet egy matrac. 

 

Ezt a kettőt néztük ki: 

 

1. Vollmond: https://www.traeumeland.com/DE/matratze-vollmond/T080122

2. Schlummerland: https://www.traeumeland.com/DE/matratze-schlummerland/T080282

 

Tetszik, hogy a Junior Vital-hoz hasonlóan itt is két keménység van, elég vastagok és összességében nagyon jók az értékelések. Önnek mi a véleménye a matracokról, illetve Ön szerint megérheti a második a felárat?

 

Ami azonban feltűnt: 

- több értékelésnél szerepel, hogy szagosak a matracok, pedig elvileg bevizsgáltak (Schadstoffgeprüft) és jó besorolást kaptak

- van akinél nem vészes és 1-2 nap szellőztetés alatt eltűnik, de van aki hetekig küzd vele javulás nélkül. Aztán van aki semmit nem érez.

- nem olvastam el a Bodyguardról linkelt cikket ugyan, de ez a téma ott is előkerült ahogy Ön is mondta. 

 

Erről a témáról aztán találtam egy cikket, ami szerint a gyártás különböző szakaszaiban a matracokat hagyni kellene "pihenni" és szellőzni, de mivel ez idő és pénz és a nagy igény miatt nem is lehet ennyit várni, ez kimarad. Ehhez jön még hozzá a felgurigázott, befóliázott tárolás, így könnyen lehet hetekig tartó bűz. 

 

Ilyen matrac esetén Ön szerint mi a teendő,  szellőztetés huzat nélkül és majd jobb lesz, vagy csere vagy kerülni kell az olyat ahol ez előfordul? 

 

Köszönettel

Németh Gábor

 

 

Előzmény: Alváskultúra (14333)
GIGAMATRAC (X) 2021.04.15 0 0 14356

Kedves Matrackeresők!

 

Új Sealy matracokkal várjuk Önöket üzleteinkben, melyek a korábban megszokott nyitvatartási rend szerint, a higiéniai és a szigorú biztonsági szabályok maximális betartása mellett fogadják Önöket. A Sealy félkemény és kemény matracok közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb matracot! 1881 óta a Sealy emberek millióinak tette lehetővé, hogy átélje a Sealy matracok által nyújtott kivételes kényelmet, támogatást és tartósságot. Rendelje meg a Gigamatracnál Sealy matracát és tapasztalja meg ezt az egyedülálló kényelmet!

„Aludjon rá egyet.Érezni fogja.”Sealy

Facebook nyereményjátékunkon most egy Sealy White Dream párnát sorsolunk ki a helyesen válaszolók között. Játékra fel!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

 

 

GIGAMATRAC (X) 2021.04.15 0 0 14355

Kedves Totyasrác,

 

Köszönjük szépen a visszajelzést!

Örülünk, hogy megelégedéssel használja a matracát.

 

Sok egészséget kívánunk,

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: Totyasrác (14354)
Totyasrác Creative Commons License 2021.04.15 0 0 14354

November óta ilyenen alszom (160*200-as méretben), csak ajánlani tudom!

Előzmény: GIGAMATRAC (14353)
GIGAMATRAC (X) 2021.04.14 0 0 14353

Kedves Matrackeresők!

 

Az Isbir Elite Pocket zsákrugós matrac egy kitűnő, hosszútávú befektetés a pihentető alvásért! Az Isbir Elit Pocket zsákrugós matrac egy kemény, 7 ergonómia zónával rendelkező luxus zsákrugós matrac. A matrac határozott alátámasztását 256 db zsákrugó biztosítja négyzetméterenként. A matrac kellemes komfortérzetét a hűsítő hideghabnak, valamint a Quallofil® és Allerban® technológiával készült, antiallergén  huzatának köszönheti. Keresse az Isbir Elit Pocket zsákrugós matracot üzleteinkben, mely már 124.900 Ft-tól elérhető!

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14352

Szia Gellért25,

 

tényleg nagyon köszi, hogy írtál. Az a baj ezzel a fórummal (itt csüngök lassan 15 éve!), hogy nincsenek visszajelzések. Jönnek az érdeklődők, kapnak ilyen-olyan tanácsot, elmennek és vesznek valamit és csak nagyon ritkán lehet tudni egy-egy vásárlás utóéletéről. Meggyőződésem -még ha nem is lesz irányadó egy új matrac választásánál-, hogy az ilyen valódi vásárlói visszajelzések sokat segíthetnek az új matrac keresőknek.

 

Szóval köszi! És hát bátorítok mindenkit, hogy ossza meg velünk a tapasztalatait, jót tenne a fórumnak!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Gellért25 (14350)
HMEX Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14351

Köszönöm a segítséget! Rottex szimpatikusnak tűnik és árban is helyben vagyunk vele. Persze, lehet egy matrac fél milliói is, ha a vásárló nem érzi kényelmesnek. :) Javasolni fogok nekik próbát, mert úgy lehet igazán dönteni. 

Gellért25 Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14350

Szia HMEX!

 

Mi is néztük Fehérváron ezt az Admiral matracot, de mivel én is 110 kg környékén mozgok nekem nagyon lágynak minősült még a kókusz merevítés ellenére is.

A latex meg kissé melegebb érzetet is keltet szóval elvetetettük ezt a típust.

Végül rászántunk egy napot és tettünk egy látogatást Pesten.

Ami az én testsúlyommal kényelmes érzetet keltett az a Rottex Allegro Largo (https://www.rottexbolt.hu/matracok/allegro-luxus-matracok/allegro-largo-zsakrugos-matrac) és a Hilding Original Strong volt még szimpatikus (https://www.gigamatrac.hu/matracok/zsakrugos-matracok/hilding-original-strong-matrac-814).

 

Végül, mivel a párom kisebb súlyú nálam így végül egy férfi-női oldalas matracot választottunk (https://www.gigamatrac.hu/matracok/zsakrugos-matracok/duality-allegro-luxus-zsakrugos-matrac) Nem bántam meg, lassan fél éve használjuk a terméket és teljesen elégedettek vagyunk.

 

 

 

 

Előzmény: HMEX (14347)
GIGAMATRAC (X) 2021.04.13 0 0 14349

Kedves HMEX!

 

A matrac kínálat igen jelentős, javaslom azon kereskedőket, akiknél a matracok próbájára is lehetőség van. Ha nem is tudnak ellátogatni, de jó eséllyel át tudjuk adni azon információkat, hogy mely matracokat lenne érdemes próbálni.

 

Sokszor szoktam azokat hangoztatni, hogy legyen a matracnak gazdája. Utána lehessen olvasni, legyen néhány vélemény, legyen egy élmény hozzá!

 

Természetesen a drágább kategóriában biztos, hogy könnyebben találunk matracot, de ne keseredjünk el, mert lehet, hogy többet kell utána járnunk, de biztos, hogy meg lesz a megfelelő:

 

Nézzünk néhány példát:

1. Isbir Elite Pocket ( Ez lesz a legdrágább): 

 

2. Rottex TR-EX Evolution

 

3. Konfor Lynton

 

4. Allegro Duality

 

 

A fenti matracokból lenne érdemes egy picit mazsolázni és, amennyiben van lehetőség rá, szívesen látjuk a bemutatóreminkben.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14348

Szia HMEX,

 

a nagy súlykülönbségre tekintettel lehet, hogy érdemes lenne olyan egyben matracban gondolkodni, ahol a két fekvési oldal különböző keménységű. Ezeket papa-mama vagy férfi női oldalas matracként lehet keresni, van ilyen zsákrugós választékban az Isbir-nek is You@Me néven, de a Billerbeck, Gumotex, Moravia Comfort, Hilding, Rottex és Konfor márkáknak is vannak már ilyen férfi-női oldalas matracai.

 

Ha dobsz egy mait, adnék még egy-két olyan (nem termék) tanácsot, amit nem írnék ide a fórumba szívesen

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: HMEX (14347)
HMEX Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14347

Valójában nem vagyunk jártasak egyáltalán a matracokkal kapcsolatban és ha már kiadnak ennyi pénzt érte, szeretném ha az összegen belül a legjobbat tudnák kapni. Nem ismerem a neves gyártókat, így gondolom ilyen összeg körül van jobb ajánlat is.

70 és 110 kg-os súlyhoz kellene és abból kiindulva, ami most van nekik keményebb lenne szerintem a megfelőle (persze nem beton :) )

Kipróbálási lehetőség nem sok van a környéken csak a helyi kis bútorüzletek, ahol ilyesmik vannak leginkább mint a lent is említett.

Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.13 0 0 14346

Szia Hmex,

 

én most tényleg nem vagyok illetékes a válaszban és nem azért, mert félek hogy megint meghurcolnak, hanem mert nem tudok elfogulatlan lenni (lásd:  lenti történet). Persze úgysem tudom megállni, úgysem tudom befogni a pof...:-) Csak általánosságban az ennél a matracnál felhasznált alapanyagokról, azok valódi tulajdonságairól:

 

- a latex idejét múlt, ósdi alapanyag, 20-30 éve még sláger volt, de csak azért, mert a hideghabok még gyerek cipőben jártak. Semmi olyat fontos és/vagy pozitív dolgot nem tud, amit egy hideghab ne tudna. Gyakorlatilag ha a járműiparral szeretném húzni a párhuzamot, akkor a 21 század lóvasútja

- a 252db/m2 ZÓNA NÉLKÜLI táskarugó a legalapabbak közé tartozik, amit csak zsákrugós matracokban el lehet érni

- 3cm anyagban nem lehet értelmes zónákat kialakítani úgy, hogy annak valóban értelme legyen, ellássa a differenciált alátámasztás funkcióját. Én ezeket marketingzónának hívom (ha érdekel zónázott latexmatracokról is írtam egy cikket, hátha beperelnek ezért is:-)

- a latex alatti heterogén hab gyakorlatilag ipari újrahasznosított hulladék, a maradék szivacsokat ledarálják és összeragasztják nyomás alatt. Kemény lesz, mint a dög, szinte NULLA légáteresztés, tonna ragasztó

- hogy mit keres benne 1cm kókusz, azt nem tudom. alapvetően azért teszik bele, mert jól hangzik, a heterogén hab alatt gyakorlatilag semmi funkciója nincs, egy heterogén hab alatt még a bio szót sem merném megkockáztatni (Erről részletesen itt: matracok és hüjeségek

- a heterogén hab és a kókusz így együtt azonban kiválóan alkalmas lesz arra, hogy az alapvetően jó formakövető tulajdonságát egy zsákrugós rendszernek akár 70-80%-ban is lecsökkentse. Cserébe persze keménységet kap az ember....

- ortopédikus hab nincs. Vagy csak úgy van, hogy ha annak hívok valamit, ami egyébként nem is lehet az. Önmagában egy hab nem lehet ortopédikus!!! Hasonlóan, mint ahogy egy kivágott tenyérnyi hasított bőr sem az. A cipő majd ami készül belőle -az lehet majd ortopédikus, de egy tenyérnyi bőr? Persze lehet légáteresztő, de akkor azt kellene írni. Persze lehet rugalmas, stb.... Itt persze kicsit lehetne polemizálni, hogy akkor meg miért van komforthab, de ne is menjünk bele, ez egy másik kávéház lenne...

 

De mindegy is!

 

Ezekkel a tulajdonságokkal kategóriájában persze ettől még lehet egy kényelmes matrac. És a felhasznált alapanyagokon kívül a legfontosabb, hogy kényelmes legyen, legjobb lenne ha a szüleid próbálgatnák a matracokat és biztos vagyok benne, hogy létezik jobb termék is a környéken elérhető matracok között.

 

Matrac gyártók: itthon és nem

 

Ez a cikk 2013-ban született. Ezért a cikkért talán 2014-ben vagy 2015-ben a Győr-közeli Biotextima Kft beperelt becsületsértésért és a jó hírnév megrontásáért. A győri bíróság 2018-ban Győrben elítélt első és másodfokon.


(A Győri Bíróság 2018-as II. fokú ítélete alapján az utolsó bekezdésben használt a szakácsot megnevező fantázianevet 2018.03.03-án megváltoztattam. Új szereplőnk Monsiour Jules Rouge név alatt tesz nekünk majd egy apró "szolgálatot")


Update 2019! 
Alapvetően egy szemét alak vagyok és nem hagytam annyiban. A matracaimat igenis ellopták, lemásolták. Az ítélet indoklásában olyan mondatok szerepelnek, amiket én nem mondtam, nem írtam le és úgy gondoltam, hogy csak nem lehet elítélni valakit olyan dolog miatt, amit nem követett ell. Az Alkotmánybíróság elkaszálta a kérelmemet, Strasbourgban az Eberi Jogok Bírósága még nem döntött, viszont 2019 januárban a Kúria hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárást rendelt el. Köszönöm!

Update 2019 tavasz! 

Kedves Biotextima Kft, kedves Vörös Gyula!


Vártam Önöket Győrben a tárgyalóteremben. Új tárgyalás, új bíró, új eljárás. Már annyira belejöttem pedig. De hiába vártam. Na mindegy. Néha bölcsebb dolog

 FELADNI! 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: HMEX (14345)
HMEX Creative Commons License 2021.04.12 0 0 14345

Sziasztok!

 

Szüleim szeretnének 160x200-as matracot vásárolni és a helyi üzletben most akciósan kapható a következő https://bio-textima.hu/termek/admiral-l-taskarugos-matrac-zonasitott-latex-fekvofelulettel/

Lehet erről valamit tudni, milyen minőségű lehet? Ha már ennyi pénzt költenének, szeretném ha a legjobban dönthetnének. Inkább a keményebb, ami szerintem jó lenne nekik. 

Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.12 0 0 14344

Kedves Dottyka,

 

tapasztalatom szerint, ha egy matraccal alapvető ergonómiai problémák vannak, akkor egy fedőmatrac majd nem sokat segít. Persze a matrac felülete lágyabb lesz egy normál átlagban 4cm vastag normális minőségű fedőmatractól, de ez csak egy felületi komfortérzetet fog adni. Amennyiben túl vastagot vesz az ember fedőmatracból, akkor meg nagyon süppedős, olyan gipszágy effektus lesz. Én megpróbálnék első körben beszélni a forgalmazóval, hogy légyszi-légyszi meg ilyesmi, és ott veszünk természetesen másikat is, meg egy google 5-ös meg egy remekbe szabott facebook poszt is járna mellé..:-)

 

Ha semmi nem működik, akkor érdemes lenne vagy adni neki még egy kis időt (2-3 hét) vagy tényleg elpasszolni és nézni egy megfelelőbbet. Amennyiben csak az egyik matrac kerül cserére/újravásárlásra, úgy a magasságokra érdemes figyelni.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Dottyka94 (14343)
Dottyka94 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 14343

Kedves László!

Köszönöm szépen az előző válaszát. Mind a két matracot túl keménynek találtuk, így egy 3. fajta matracra esett a választásunk. A páromnak kényelmes a matrac, azonban pár alvás után azt érzem, hogy nekem még ez a matrac is túl kemény: hétvégente, egy-egy hosszabb alvás után zsibog az egész hátam, a vállam és a csípőm. Mivel egy olyan "király" üzletben vásároltuk meg a matracot, ahol nincs pénzvisszafizetési garancia, most tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a megoldás a problémára. Ön szerint javítana a dolgon, ha vásárolnánk csak az én oldalamra egy memória habos fedőmatracot? Vagy inkább próbáljuk meg eladni és újat venni? Mi tudna javasolni?

Előzmény: Alváskultúra (14302)
Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.07 0 0 14342

Kedves Apszika,

 

annyi kiegészítést engedjen még meg, hogy attól függ. A 80-85 kg valóban a két termék közötti határeset, így amennyiben ilyen testsúllyal valaki a kicsit mégis lágyabbat kedveli (semmi esetre sem puha), úgy valóban a Medium lenne a befutó, de ellenkező esetben egészen nyugodtan el lehet gondolkodni a Signum Hard matrac választásán is.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: apszika (14339)
GIGAMATRAC (X) 2021.04.07 0 0 14341

Kedves Matrackeresők!

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy mától (2021.04.07.) üzleteink újra a korábban megszokott nyitvatartási rend szerint, a higiéniai és a szigorú biztonsági szabályok maximális betartása mellett tartanak nyitva. Új akciónk és legújabb IsbirBedding ágyaink( Isbir Porto ágyneműtartós ágykeret, Isbir Santo ágyneműtartós ágykeret és Isbir Rimini ágyneműtartós ágykeret) várják Önöket!

Az IsbirBedding legújabb kárpitos ágyai a már megszokott minőségben, kiváló alapanyagokból készülnek, szövet és textilbőr kivitelben, többféle anyagminőség és gazdag színválaszték mellett rendelhetőek.

A kiállított ágyakat a Maxcityben (Maxcity Bevásárló központ, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a.) található Exclusive Gigamatrac szaküzletünkben tekinthetik meg személyesen.

 

Szép álmokat Mindenkinek!

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

GIGAMATRAC (X) 2021.04.05 0 0 14340

Tisztelt Apszika,

 

A tapasztalataim alapján a medium megfelelő lesz az Ön testsúlyának. A signum dual matracok nagy előnye, hogy választható a keménység, ugyanis a másik oldala egy keményebb matrac mag.

 

Tisztelettel:

 

Gigamatrac online szaktanácsadás

www.gigamatrac.hu

Előzmény: apszika (14339)
apszika Creative Commons License 2021.04.03 0 0 14339

Kedves László! 

Matrac vásárlás előtt állok, és, ugyan próba nélkül, de a Relaxx Signum elnyerte a tetszésemet. Szeretném megkérdezni, hogy 85 kg-os testsúlyhoz oldalt fekvéshez, a medium vagy a hard verzió a megfelelőbb.

Válaszát előre is köszönöm. 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!