Jaj de jó Neked (szerintem), nekem külön (tor)túra odamenni, és nekem is a Zazzi volt a kedvenc. Nekem viszont nagyon bejön ez a vonal, bár amúgy a gyümölcsös-túrós-morzsás dolgokat is szeretem. Csak a vajkrémes magyar dolgok nem jönnek be. :)
Én meg ötpercnyire lakom a Málnától, de mégsem járok oda. Még Zazzi volt, már akkor leszoktam. És elsősorban nem az áraik miatt, hanem mert egy kezdeti lelkesedés után rájöttem, hogy ez a franciás vonal nekem nem jön be. A retró osztrák-magyar sütiket jobban szeretem (ha találok rendesen elkészítve, ami nem könnyű).
A Greshamben voltam, mikor még új volt, az árak már akkor is elképesztőek voltak. A Klotild kettőre, illetve a volt Belvárosi kávéházra mert, hogy soha nem létezett olyan, hogy Matild, én is kiváncsi vagyok. Majd kell szerezni megfelelő alanyokat, akikkel el tudok menni. Egyedül nem szeretek járni.
Csak remélni lehet, hogy nem olyan lesz, mint a hely szépségén kívűl, pocsék New York kávéház.:-(
Nekem a 12000 forintos Pick-szalámi, a 3500 forintos sztrapacska és a 4000 forintos pizza is felfoghatatlan, de téliszalámi nélkül jól elvagyunk, a jó süteményt viszont nagyon szeretem. Másfél havonta vezet az utam a Málna közelében, akkor többnyire benézek egy sütire és kávéra, vagy télen forró csokira.
A Matild-palota kávéházát és a Greshamét is megnézem hamarosan...
huh, ezek szamomra mar felfoghatatlan arak. bar, tudom, hogy munka is van mogotte. kb ennyi jelenleg a beugro a balaton legdragabb strandjan, csopakon.
Tegnap a Málnában jártam, egészen kiváló lúdláb-verziót ettem. A sütemények átlagára már meghaladja a 2000 forintot: az olcsóbbak 2100-ba fájnak, a drágábbak ára 2400. Van már saját táblás csoki is, ami a Harrerrel kooprodukcióban készül. Ennek is jócskán emelkedett az ára, talán 1300 körül volt pár hónapja, a megjelenésekor, most pedig 1800 (50 g).
A pultban ismerős volt, de rég láttam, így nem ismertem meg: az itt korábban Kóstoll-óó néven gyakran kommentelő kávékereskedő kedves felesége segít be a cukrászdában hetente 2 napon.
Próbaüzemben, különös koncepcióval nyílt Oda néven új hely a Czakó Kert helyén: 3 étterem (Ide, Buja Disznók, 101 Bisztró) ételeit kínálják, ezek el is vannak különítve az étlapon. Tehát van pizza (al taglio), rántott hús és pár egyéb Bíró Lajos-féle cucc és keleti fúziós kaják.
A pizza nem rossz, nem is olcsó, nagy hátast nem dobtam tőle. Az adag kb. egyharmad normál pizzának felel meg, 1100-1500 között vannak a különféle verziók.
Süteményből sokkal szerényebb a választék a korábbinál.
A felszolgálólányok talán alternatívak, ha megpróbálom megfogalmazni a különösségüket.
A piac(z) átköltözött a kertből a szomszéd utcába.
Vajda Péter rühelli a sneakers cipőt és a plázai kajáldákat mégis plázába megy sneakers cipőért és ott is zabál a kajáldá(k)ban (nem is egyben, hogy fokozza a kínszenvedést)....igazi mazochista a csávó, na.....
Ami kicsit meglep: egy vérprofi gasztrofőmegmondó tényleg azt hitte, hogy egy plázai kifőzdében kebabozóban a plázai magyar zabálóközönségnek készülő döner kebabot bárányból (is) készítik?
Elárulom: szerintem a plázában az alsóretyezáti szűzlányok által aznap reggel őrölt és ferraris gyorsfutár által már a főzés közben meghozott pirospaprika sem lehetett, amitől Péterünk elájult a Baumgartner csodahalászlé kapcsán - csodálom, hogy emiatti elkeseredésének most nem adott hangot.
Igen, az a Laurent-Perrier nem volt olcsó. :) Utána néztem, 21.000 abból a fajtából egy üveg az iDrinksnél, azaz az olcsóbb Champagne-ok közé tartozik.
Más: amúgy sok helyen nagyon elszálltak a Champagne-árakkal, a TESCO, az AUCHAN meg a Kifli is majdnem 30.000-ért kínálja azokat, amiket 20.000 körül be lehet szerezni.
Nem menü, kétfős ebéd (csak párszáz Ft-tal többért, mint a pohár Laurent-Perrier :) A leves is nagy adag sok tésztával, lehetetlen utána másodikat is enni.
Be még sose mentem Pizza Me-be, de a borfesztiválon tavaly is ott ettünk, abból csak az maradt meg, hogy nagyon sokat kellett várni. De ez most egy
kemény és száraz keksz volt überfűszerezett szósszal és valami elég gagyi 'prosciutto'-val.
De szeretem a fesztiválokat, és a Gourmet-ra nem megyünk, az idénre végképp elvesztette számomra a vonzerejét, mert nem csak magas belépő van a semmiért bent magas árakkal, hanem
évről évre tűnnek el az igazán jó és/vagy fine dining éttermek.
Jól hangzik a leírt menü nagyon, megkóstolnám. A Bangkokban is leves állagú az a curry főétel, amit szoktunk enni.