Keresés

Részletes keresés

myMusic Creative Commons License 2005.03.08 0 0 37

 

mert feltekerted a hangerőt. :)

Drtty Creative Commons License 2005.03.08 0 0 36

Igen, nem kell nézni. Mert, egy mondjuk másfél órás játékfilmből is több, mint kétórásat csinálnak. 

Javaslom a Duna tévét, ahol fasza európai filmek is vannak (tehát nem adnak le percenként ötven lövést), és esetleg sem fegyver, sem reklám nincs a filmben....

Előzmény: diliház (34)
Drtty Creative Commons License 2005.03.08 0 0 35
A reklámok nagyon hasznosak. Ha dühömben  (mondjuk a felerősödőnek vélt hangerő miatt) nem kapcsolom el, akkor nagyon jó, hogy megmutatja, mit NE vásároljak meg. Mert ebben a stílusban rámtukmálandó termékért egy fityinget sem adnék. Valamint nem akarom kifizetni ennek a reklámnak a költségét sem. Tehát egészen biztos, amit reklámoznak, abból én biztosan nem vásárolok.
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 34
Na mindegy,igazatok van,különben is én vagyok a hülye,hogy nézem.De ami sok az sokkkk.
Előzmény: SKiD (32)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.08 0 0 33

Ha hangmérnök vagy, akkor ennél kicsit jobban is tudhatnád, hogy miről beszélsz...

 

Nem arról van szó, hogy "ugyanazon a hangerőn" szól, hanem arról, hogy azonos szinten limitálnak. Ha filmet adnak, akkor az TERMÉSZETESEN halkabban fog szólni, mert a filmiparban (ellentétben pl. a zeneiparral) VAN hangerő-standard, ez pedig 20dB headroom-ot határoz meg. Egy film átlag-hangereje (a jóval nagyobb dinamikatartomány miatt) jelentősen elmarad egy reklám (VAGY BÁRMI MÁS, MAI GYÁRTÁSÚ TV-PRODUKCIÓ) agyonkompresszált, dinamikátlan, "tökig feltolt" hangképének átlag-hangerejétől.

 

Magyarul: NEM a reklám lépi túl a megengedett hangerő-szintet, hanem a filmek (és egyéb, régi felvételek) hangereje marad el ettől. A végeredmény persze (többé-kevésbé) ugyanaz: idegesítő - de a jelenlegi szabályokat nem sértik meg. (Más kérdés, hogy bőven lenne mit finomítani a szabályokon. De senki ne gondolja, hogy a ker.tévék hangmérnökei "feltolják a master-potit" a reklámok alatt - ez hülyeség.)

Előzmény: Maszi (30)
SKiD Creative Commons License 2005.03.08 0 0 32
Ingyen adják, ha szobaantennát használsz. Elég jól lehet fogni... :-) (Azt most nem kalkuláltam bele, hogy milyen adó és költségvetési vonzata van a kereskedelmi csatornáknak és mennyi jut el oda a pénzedből...)

Egyébként, szívesen fizetek tévécsatornáért, mert azért vannak olyanok, amiket érdemes nézni, sajnálatos csak az, hogy kevés, és nem kölön-külön lehet őket kérni, hanem komplett csomagban, amiben benne van a szennyes is. Azokat meg nem kell nézni...
Előzmény: diliház (31)
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 31
Maximálisan igazad van,de azért ez tulzás,hogy fizetek ezekért a szemét csatornákért...........miért nem adják ingyen,ezt a sok szemetet,balázs mónika,meg társai.........
Előzmény: Maszi (30)
Maszi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 30

Hazudik, aki azt mondja, hogy "ugyanazon a hengerőn szól" !!!

Mivel hangmérnök vagyok (de nem TV-nél...), tudom miről beszélek!

Egész egyszerűen a filmek hangja -6...-12 dB-es csúcs-hangerővel szól, ami 50...25% hangerőt jelent. Amikor a reklám megszólal, akkor van, hogy a filmhez képest 4-5 szörös (!) hangerővel hangosabb.

Hiába írtam az ORTT-nek, hogy lesz@rják a TV-k ezt, ezt a témát az ORTT is lesz@rja...

És igenis TUDATOSAN MEGY EZ MINDEGYIK KERESKEDELMI SZENNYVÍZCSATORNÁN!!!

Mivel ezeknek a "film" csak reklámok közötti "töltőanyag" ! A kereskedelmi TV-nek a nevében van, hogy mi a főprofil, és aki azt mondja, hogy nem a raklám a fontos nekik, az hazudik!

 

A legegyszerűbb lenne a logo-figyelővel (reklám alatt ugyanis tilos a logo) egyszeűen lekapcsolni a hangszórót.

Vettem egy DVD-lejátszót, és vígjátékokat nézek! Nincs reklám, OFF nincs népbutító gyurcsány és klánja ON, stb...

A közérzetjavításhoz javaslom ugyanezt mindenkinek! NEKEM BEJÖTT!!!!

 

SKiD Creative Commons License 2005.03.08 0 0 29
Úgy látom, itt a többség elutasítja a kereskedelmi médiák reklámok körüli tevékenységét, de vajon így van-e ez más rétegekben, mondjuk azok közt, akik miatt magas a nézettsége a berényi klánnak, vagy a pláza moziknak...
Vajon, ha az index olvasói, fórumozói (kvázi reprezentánsai egy bizonyos rétegnek) sem utasítanák el a reklámokat, mert mondjuk kultúráltabb formában kerülnének sugárzásra, nőne a bevétele a hirdetőknek? Vagy akkor sokat vesztenének más célcsoportokból? Nagyon kíváncsi lennék egy ilyen kutatási eredményre...
diliház Creative Commons License 2005.03.08 0 0 28
Egy nagy büdös szemét cég az összes kereskedelmi adó,15-20 percenként van reklám már hányingerem van ezektől a tetüktől,rohadt büdös buzik.....Mennyi sansza van az embernek,hogy nem bolonddul meg?????
Haasz Andras Creative Commons License 2005.03.08 0 0 27
Én azt hiszem, megtaláltam a megoldást: nincs tévénk! :-)
sgotha Creative Commons License 2005.03.08 0 0 26

ez a dolog engem is igen régóta borzasztóan idegesít. én ilyenkor nem egyszerűen lehalkítom a tévét, hanem inkább átkapcsolok egy másik csatornára. tökmindegy, hová, csak ott ne épp reklám legyen. ERRE NEM GONDOLOLNAK A REKLÁMOK KÉSZÍTŐI??

folyománya: valamelyik nap mégis rácsodálkoztam egy reklámra, hogy nocsak, ezt még egyáltalán nem is láttam. persze hogy nem, hiszen igyekszem őket nem nézni. és a következő pillanatban már el is felejtettem, egyáltalán miről is volt szó benne. fül és agy becsuk:) a reklámok készítőinek meg üzenhetjük, hogy mit hová...

Traider Creative Commons License 2005.02.21 0 0 25

Tegnap meg a Gattaca is tök halk volt, halkabb a szokásosnál, aztán a reklám meg még hangosabbnak tűnt.

Ráadásul a tv2 képe marha ronda zajos, gyors mozgásoknál meg kockás, nagyon szar az mpeg2 tömörítőjük. Ha háttérben áll valaki, felismerhetetlen kása a képe...

Messze vagyunk még a HDTV minőségtől...

ellenzek Creative Commons License 2005.02.21 0 0 24
Egyébként nálam a TV2 a legrosszabb hang szempontjából. Nem csak amiatt, hogy a reklámok kb. kétszer hangosabbak, mint a filmekben a párbeszédek, hanem maguk a filmek is élvezhetetlenek, mert túl nagy a dinamikájuk: ha hallom a párbeszédeket, akkor üvölt a zene. Ez mondjuk sok filmre általában is jellemző, mert ez egy moziban jó, de otthon nem. Egy filmet a TV-ben vetítve csökkenteni kéne a dinamikán, mert akinek nincs házimozija, azt a nagy dinamika zavarja. Akinek meg van, annak meg a szomszédja nem örül. Nem véletlenül van a legtöbb DVD lejátszón dialógus kiemelő gomb. Na, ezt felejtik el benyomni a TV2-nél.
Wicked Belzebub Creative Commons License 2005.02.20 0 0 23
Lehet, de valszeg csak egyszerűen szarnak bele.
Mi meg nem....
Előzmény: ellenzek (22)
ellenzek Creative Commons License 2005.02.19 0 0 22
Mert a kereskedelmi tévéknek nincs pénzük megfizetni egy normális hangmérnököt.
Wicked Belzebub Creative Commons License 2005.02.19 0 0 21
Az M2-őn évek óta úgy megy a reklám, hogy a lejátszógép potija le van tekerve.
Ott nem üvölt:))
lonney Creative Commons License 2005.02.17 0 0 19
Mert a kereskedelmi TVk anyja striheléssel keresi a pénzt!
Bár azért kéne lelőni őket mikor átszinkronizálják a filmeket a Buzik.
dorysboy Creative Commons License 2005.02.17 0 0 18
Mert hangos reklámoktól jobban megy a kereskedelmi adóknak (figyelemfelkeltés) és hamarabb megsüketül tőlük az ember.
rev251 Creative Commons License 2005.02.03 0 0 17
:))
Előzmény: atika29 (15)
pumpika666 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 16

van 1 +oldás:

új tévék nagyrészén van autó hangerőszint szabályozó, ha jól mondom

atika29 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 15
Barbra Streisandról keringett anno egy sztori, hogy betelefonált az egyik angol tv-nek, hogy vegyék lejjebb a hangerőt a reklámoknál, mert hangosabbak, mint a filmje. Erre mondták, hogy ő még ezt is megteheti. Persze ez csak pletyka, nem tudom, hogy igaz-e, de elég "híres" pletyka volt.
rev251 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 14
Nyugodtan feltételezheted a hangmérnökről.
Ezt régebben (igaz rádióadókon) mértem is, nőtt a löket. Időnként az előírás fölé.
Amikor az adókezelő lejjebb csavarta (már amelyiken lehetett), akkor egy ideig jó volt.
Más adókon van löket-limiter is.

Hogy ezt MIÉRT csinálják: lélektan...
Előzmény: Törölt nick (12)
h_g Creative Commons License 2003.02.28 0 0 13
"Későeste hogy nézzen az ember tévét?"

Lehet kapni fejhallgatókat hangerőszabályozóval és 5 méteres zsinórral (reklámozzak neked néhány márkát? :), az legtöbb esetben elér a tévéig. Egyetlen hátránya, h. 1 személyes.

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.28 0 0 12
Ez nagyobbrészt egyszerű technikai amatőrség/slendriánság. Nem feltételezem a hangmérnökről, hogy a reklámoknál feljebb tolná a master-potit a keverőn - csupán arról van szó, hogy a reklámok legtöbbször agyonkompresszált felvételek, míg a filmek ugyebár nagyobb dinamikatartománnyal rendelkeznek, amiből a halk beszéd a jellemző. Ha mindkettőnek csak a csúcsait (leghangosabb pontjait) állítják azonos szintre, a reklám eleve sokkal nagyobbat fog szólni. Sajnos. (Persze viszonylag egyszerűen ki lehetne ezt küszöbölni, de akkor meg a hirdető cégek reklamálnának a csatornánál...)
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.28 0 0 11
Azért a kurvaannyát az összes üzleti érdekét képembe nyomó ingyenélőnek. Későeste hogy nézzen az ember tévét? Álljon görcs a kezébe a távirányítót markolászva, hogy az amúgy hallható hangerőn szóló tévét hirtelen le tudja halkítani, hogy az üvöltő reklámmal ne zavarja a szomszédokat? Megint valami olyasmiről beszélünk, ami néhány köcsögöt érdekel csaupán, és nincs semmi, ami a többség érdekeit védné. Ha őkelmék úgy gondolják, akkor dupla hangerőn bömböltetik a reklámjaikat, hogy a sok szart a fejedbe verjék. Na, ezért van, hogy egyre inkább nem nézek tévét egyáltalán.
tündérlala Creative Commons License 2003.02.28 0 0 10
Azért üvöltenek a reklámok, mert az a duma, hogy "a reklám célja, hogy segítsen a választásban", egy masszív hazugság. Valójában egyetlen célja, hogy belemossa az agyadba a reklámozott termék nevét. És miután az emberek "ráfigyelős" küszöbszintje a mindenhonnan ömlő reklámszennyeződés miatt egyre magasabb, ezért egyre hangosabban, egyre agresszívebben kell előadniuk ugyanazt, hogy elérjék a kívánt hatást.

lala

Előzmény: Gnevai (-)
BahnScorper Creative Commons License 2003.02.28 0 0 9
Ezt elmondták kommunikáción nálunk, hogy ez általános emberi szokás, hogyha nem beszélik a nyelvet beszélgetőpartnereink, akkor mindig hangosabban kezdünk el beszélni, mintha csak azt hinnénk, azért nem érti, mert nem hallja. És ez így is van, anyám is így próbálja megértetni a dolgait a külföldi ismerősökkel... :-)))

Amúgy meg valóban a harsányság, a vásári feeling is benne van a pakliban...

micu Creative Commons License 2003.02.28 0 0 8
Mert a hazugságnak kiabálni kell ahhoz hogy legyen olyan hülye aki elhiszi. Amúgy nem rossz dolog ez, így az ember a másik szobából, konyhából, stb tudja hogy mikor kell visszajönni mert folyatódik a film.
Előzmény: Gnevai (-)
Bambagomba Creative Commons License 2003.02.26 0 0 7
szóval azért üvölt, hogy akkor (az okosabbja) felpattanjon és kirohanjon?

(egyébként félek attól, hogy ebben is majd "túlkiabálás" lesz..mindenki egyre hangosabban üvölti majd a saját hülyeségét!) :-/

Előzmény: h_g (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!