Keresés

Részletes keresés

dercon Creative Commons License 2002.11.08 0 0 11
>de végül is egy másfajta intelligenciáról van szó, nagyon jól volt ábrázolva.
Egyetértek, érdekes megoldás volt.

>Akkor azért győztek... :)
Ugye Béka te tudsz valami olyat, amit mi nem? :) Azt mondjuk mi is sejtjük, hogy az MI-k nem tűnhettek csak úgy el, mert egyszer meg fogják építeni a gépi VI-t.
A labirintusos bekezdésedet nem olvastam el (na jó, az első felét;), de amit az Endymionokról írtál, az megnyugtató, ugyanis számonra jócskán maradtak tisztázatlan kérdések.
A halálpálcával kapcsolatban tényleg igazad lehet.

>elvileg ma veszek hyperion bukasa 2-t, es amint elolvastam, jovok (honapok kerdese csupan :))
Mindent bele. Ha minden igaz, egy hónap múlva is ittleszünk. :)

Ti nem találtátok úgy, hogy a lezárás lehetett volna egy fokkal kevésbé 'vidámabb' (már ami az egyéni sorsokat illeti)? Silenus például teljesen jó helyen volt a fán, az volt az egyik kedvenc részem a folytatásban. :)

Gyalogbéka Creative Commons License 2002.11.08 0 0 10
Akkor azért győztek... :)
Előzmény: orcinus-orca (9)
orcinus-orca Creative Commons License 2002.11.08 0 0 9
Üdv itt is.
Kicsit csalódott vagyok a MI-k miatt, én nekik szurkoltam. :-)
Előzmény: Dohi (8)
Dohi Creative Commons License 2002.11.08 0 0 8
jo otlet ez a topic. elvileg ma veszek hyperion bukasa 2-t, es amint elolvastam, jovok (honapok kerdese csupan :))
Gyalogbéka Creative Commons License 2002.11.08 0 0 7
A labirintusokról csak annyit akartam tkp spoilerkedni, hogy az Endymionban vagy az Endymion felemelkedésében (inkább az utóbbiban) valóban "megtöltik" őket emberekkel. Ez azonban háromszáz évvel később történik, plusz még a dehidratálás ideje -- azaz Duré jóval a saját kora után jár abban a labirintusban, ami tele van a mumifikálódott holttestekkel.

Az Endymionok egyébként abból a szempontból félelmetesek, hogy bár jó pár évvel később készültek, mégis sok szálat úgy tudnak felvenni a Hyperion Cantosból, mintha Simmonsnak valami látomásban a négy kötet egyszerre jelent volna meg. Még az E felemelkedése végén is helyretesz apró részleteket a Hyperionból.

Bye,
Béka

Előzmény: dercon (3)
Gyalogbéka Creative Commons License 2002.11.08 0 0 6
>>>még nem következik az a mondat, hogy "a Colosseum falai visszaverték Liegh Hunt kiáltásait". Ez egy későbbi kötetben lesz megmagyarázva, vagy csak én hagytam ki valamit?<<<

Huh. Megnéztem a szöveget, és igazad van -- tényleg nem tudni pontosan, mi történik ott. Őszintén szólva arra sem emlékszem, az Endymionok valamelyikében lesz-e rá magyarázat. Szóval részemről passz.

>>>a kézi halálpálcák hogyan is működnek? <<<

Nekem úgy jött át, hogy sugarat lőnek ki magukból, tehát lehet velük célozni.

Bye,
Béka

Előzmény: dercon (5)
dercon Creative Commons License 2002.11.07 0 0 5
Van rá utalás, hogy a Shrike-kripta foglyai esetleg átkerültek a Régi Földre, de ebből számomra még nem következik az a mondat, hogy "a Colosseum falai visszaverték Liegh Hunt kiáltásait". Ez egy későbbi kötetben lesz megmagyarázva, vagy csak én hagytam ki valamit?

Még egy kérdés, lehet, hogy lámaság lesz : a kézi halálpálcák hogyan is működnek? Amikor Morpurgo megölte Singhet, rá és Gladstone-ra nézve miért volt hatástalan a fegyver?

dercon Creative Commons License 2002.11.07 0 0 4
Vagy ez igy nagyon korulmenyes? Na mindegy, majd kialakul.

Tudna valaki otletet adni hogyan juthatnek hozza a sorozathoz angolul? Lehet, hogy nem fogom kibirni a magyar megjelenesig.

dercon Creative Commons License 2002.11.07 0 0 3
ENDYMION
A labirintusokrol tudni kell, hogy... :)
dercon Creative Commons License 2002.11.07 0 0 2
>Egy kérdés: az Endymionokból szabad spoilerkedni?
Bizony, ez jo kerdes!
Maradjunk annyiban, hogy lehet, de valahogy jelolni kellene a 'fatyolfellebbento' hozzaszolasok elejen, hogy melyik kotetrol van szo, igy aki nem olvasta, rogton tudni fogja, hogy ugrania kell.
Gyalogbéka Creative Commons License 2002.11.07 0 0 1
Egy kérdés: az Endymionokból szabad spoilerkedni? Mert a labirintusok kapcsán pl tudnék egy jót... :)

Bye,
Béka

Előzmény: dercon (-)
BHackett Creative Commons License 2002.11.07 0 0 0
"Be kell vallanom, hogy a verseknek, meg az MI-s példázatoknak a felét sem értettem, de ebben biztos benne volt az első olvasás lappörgető izgalma is. :)"

Szerintem Békési Józsi, mint fordító belehülyülhetett az írásjelek következetes átírásába. Bár, Simmons jobban, Béka csak másolta az eredetiből.;-))) Én is nehezen emésztettem, de végül is egy másfajta intelligenciáról van szó, nagyon jól volt ábrázolva.

"Egy kérdés : mi történt Leigh Hunt-tal??? Van egy tippem, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes megoldás. Poénokat meg nem akarok lelőni egy fórumon. "

Tényleg! Ez jó kérdés. Azt hiszem, még egyszer elolvasom az egészet, most már egészében.

Előzmény: dercon (-)
dercon Creative Commons License 2002.11.07 0 0 topiknyitó
Udv mindenkinek!

Azt hiszem, a Dan Simmons Hyperion Cantosaban felvazolt univerzum van olyan osszetett es eredeti, hogy egy kulon temat nyissunk neki.

Mint a cimben probaltam is ra utalni, ide tenyleg csak annak erdemes ellatogatni, aki mar olvasta az eddig megjelent koteteket, igy nem tortenhet meg az, hogy az itt megismert informaciok elrontjak az esetleges kesobbi olvasas izgalmat.

Kezdetben arra gondoltam, hogy ha valaki vegzett vmelyik konyvvel, es maradtak benne tisztazatlan reszek, feltehetne a kerdeseit a tobbieknek, akik probalnanak neki valaszolni a legjobb tudasuk szerint. :)

------------

A tetralogia kotetei:
Hyperion (1990)
Hyperion bukasa (1991)
Endymion (1996)
Endymion felemelkedese (1997)

Ebbol egyelore az elso ket kotet jelent meg magyarul, de a Cherubion kiado tervezi a ciklus masodik felenek megjelenteteset is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!