Vörös tengeri víz alatti fotózáshoz a meglévő Nikon Coolpix S51-es gépemet szeretném használni. Korábbi években egyszer használatos gépekkel fényképeztem, ami bevált, de most ki szeretném próbálni a digitális gépemmel.
Tud valaki javasolni valami márkás, megbízható vízálló, nem merev(zacskó jellegű)tokot? Esetleg valami megbízható barácsmegoldás(merev tok átalakítás) is érdekelne!
Kb 3 évvel ezelőtt találtam hozzá való spec tokot a neten, de horror áron(drágább volt, mint maga a gép), de most már nem találom.
Szóval szeretnék sok képet készíteni és nem eláztatni a gépemet:-)!
A Kodak egyszerhasználatosa sokkal jobb, az kenterbe ver egy csomó digitálist. Az 10m-ig jó az általad linkelt digitális meg 3-ig, attól függ mire kell. Nem tudom miért ezt az agfa-t erőlteti az edigitál szerintem sokkal rosszabb mint a kodaké.
Szeretek fotózni, és nyáron szeretnén kipróbálni a vízalatti fotózást. Első alkalommal gondolom ez is megteszi. Lehet még egyáltalán ilyen fényképezőgépek filmjeit előhívatni?
Egy kis segítségre lenne szükségem:van egy Fuji XP10-s gépem,ezzel csináltam képet meg videót is a Vörös-tengeren,de szeretném lecserélni vmi olyan gépre amivel jobb minőségben tudok képeket csinálni.
Tudnátok vmit ajánlani ami nincs horror áron de azért jobb minőségben lehetne a vízalatti világot fotózni???
Csak amatőr szinten vagyok a vízalatti fotózással de szeretnék egy picit mélyebbre elmerülni benne:)))
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nyaralni készülök és kipróbálnám a víz alatti fotózást. Van egy kitűnő állapotban lévő Zenit ET gépem egy 24mm-es nagylátóval és rájöttem, hogy jó képeket tudnék ezzel készíteni víz alatt. Tud valaki erre valami megoldást?
Sziasztok! Elado egy nagyon keveset hasznalt Canon G12 es hozzavalo IKELITE tok. Adok hozza meg egy extra aksit is. Alku nelkuli vegso ara csak es most 200ezer forint. Erdeklodni a denitos77@hotmail.com-on, illetve a 06-70-299-3790-en lehet!.
A vízalatti tokokon lealábbis amiket én láttam van súly. Mivel a tokban ugye
van levegő mikor lezárod,és ennek a felhajtóerejét kell valahogy kompenzálni.
Kissebb térfogatu tokoknál ez nem nagy gond. De a nagyobbaknál akár a lebegőképességedet is nagyban befolyásolhatja.Nekem egy olimpus 5050 van gyári tokkal. Az alján van egy műanyaggal bevont súly ,amit lehet rögzíteni.
Köszi, nézegetem az oldalt, de hirtelen még nem találtam megfelelőt a HV10 formájához. Eddig megoldottam egy 500ft-os müa. konyhai tárolóedényből!
Gumírozott alapból a fedele, ahol rápattan. Nem engedi be a vizet!
Kivágtam az oldalán egy nagyobb téglalapot, ide tettem egy laminált (tehát merev)polárszűrő fóliát, és a széleinél hozzáragasztottam speciális, víz alatt is használható medencefoltozó ragasztóval! :-)
Pár ezer forintért találsz itt vízalatti tokokat. Nekem sem fért bele a költségvetésbe egy profi. Én DiCaPac "tokot" használok évek óta tengerben (5-6m mélységig) a gépemhez. Tökéletesen zár, masszív anyagból van, ez eleje lecsavarható (víz alatt ne csavard le) ha tokból akarsz szabadban fényképezni vele. Mozgó optikája van, annak is van kialakítva benne hely. Típus alapján ki tudod választani milyen kell a tiedhez.
A 9 dollárost nem ismerem, de azt írják 20M-ig vízálló az is.
Segítséget szeretnék tőletek kérni! Canon Ixus 75 gépünkhöz vásároltunk vízalatti tokot... viszont a gépen nincs vízalatti mód:( azt az információt kaptam,h van lehetőség bővíteni a fényképezési módok menüt ezzel a funkcióval. Sajnos abba nem tudtak segíteni,h honnét is tölthetném le... ha valaki tudna segíteni a probléma megoldásába:) Előre is köszönöm! További szép napot mindenkinek!
Canon HV10/HV20-at szeretnék max 1m-ig víz alá tenni pár percre, mert strandon videózok. Szeretném ha lefröcskölnék, az is jól néz ki, de ha már valami tokba bújtatom emiatt, akkor csúszdáznék is vele :) Sajna a költségvetés nem engedi meg a 60-200 ezres tokokat. Van olcsóbb, home kategória is? Esetleg barkácsmegoldás szóbajöhet ezesetben? Hol? Mi? Merre? Végső esetben: bérelni lehet búvártokot?