Keresés

Részletes keresés

garika Creative Commons License 2002.03.01 0 0 152
Szia FatalAbbys!
Nagyon nagy szukseg lenne a segitsegedre,mar minden remenyt feladtam,te vagy az utolso akitol valamit megtudhatok.A baratom szerdan(feb.27) kiment a legioba,itthagyott szo nelkul.
Elozo valaszaidbol itelve mar biztos voltal kint.
mennyire tudjak kiszűrni az embert a pszichoteszten?mit várnak ott toled?milyen legyel?rajőnnek olyan dolgokra amik csak benned legbelül lapulnak?
Szerinted lehetseges kitarto edzes nelkul megcsinalni a felvetelit?mennyire kemenyen kell ra keszulni itthon?
ha felveszik,mikor jöhet haza leghamarabb?
kösz előre is.
p.s.:nagyon fontos,irj minel hamarabb
Előzmény: FatalAbyss (136)
pogany11 Creative Commons License 2002.02.28 0 0 151
Hello!

A narkós kurva zöld erdô baszna meg titeket! Írjatok már ti köcsög buzik!

pogany11 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 150
Csá Bunkók!

Nem tudom, hogy miért ilyen faszok a légiósok! Mert itt ez az oldal és senki egy büdös szót nem szól hozzá! Akkor mi a picsának vagytok a földön? Egy értelmes dolgot nem olvastam már egy jó ideje. Írjatok bazdmeg! Gondolom nem akartok segíteni a másiknak, de például én, nélkületek is ki tudok menni a LÉGIÓBA!

badboys1 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 149
Csá mindenkinek!

Elmentem, ne írjatok! Végállomás Strasbourg.

Szasztok!

Dreamhunter Creative Commons License 2002.02.18 0 0 148
Mindenki a légióban van? Rajtam kívül látogatja valaki ezt az oldalt úgy, hogy valami "értelmes" dolgot is hagy a látogatása után? Meghalt ez a TOPIC? Hol vannak a légiósok?
reload_FX Creative Commons License 2002.02.16 0 0 147
Basszátok meg köcsög faszkalapok! Akár ide is kattinthattatok volna! De végülis nekem mindegy, megtaláltam amit kerestem.. na akkor a soha viszont nem látásra!
Előzmény: reload_FX (146)
reload_FX Creative Commons License 2002.02.16 0 0 146
Hali mindenkinek aki méltóztatik belépni ide..

Csak annyit szeretnék tudni, végülis csak ezért jöttem fel, hogy hogy tudok kijutni. Mert olvastam egy Bt-ről akik foglalkoznak ezzel, hogy kiszállítanak meg mittomé, de a jelentkezőlap 14 ezer forint.. és írtam már nekik e-mailt meg minden, de nem válaszolnak.. én nem tudom mi van.. Szóval egyszrűen asse tom hogy hova a 'csába kell menni, mert fogalmam sincs.. nomeg én egyedül..nos nem tudom, egyáltalán megtalálom e Fr. országot..) hisz olyan messze van. Szóval jó lenne ha valaki beírná ide hogy hogy tudok kimenni. Sűrgős lenne, mert már nem igen akarok itt csöcsölni ebbe a hülye országba ezzel a fos szar tökölős életvitellel vagy mi a szarral, ami van itt.... egyszerűen elegem van a fos gagyi szerencsétlen állatokból, már nem tudom nézni a sok béna ember szarakodását az utcán..

-szóval segíccsetek máá!!!
Ja, 19 leszek.. az jó?
na köszi, itt ülök és frissítgetek, tehát lécci válaszoljon valaki!!

spion Creative Commons License 2002.01.27 0 0 145
Úgy látom van itt néhány "veterán".Akinek ismerős a Palkovics Ferenc név az bizonyára tudja mire vagyok kiváncsi és le is írja azt. Előre is kösz.
badboys1 Creative Commons License 2002.01.22 0 0 144
Csá RÖnó!

Frankók a képek. Melyik ezrednél szolgáltál?
Írj légyszives a jelentkezésrôl bôvebben. Elôre is köszi. Nincs még pár ilyen képed?

Csá

Előzmény: RÖnó (142)
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 143
Utoljára egy itthoni "mutatvány" 1500-ról...
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Hali.
R
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 142
Az arcomat nem!
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 141
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 140
Megvan a hiba...
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 139
Talán majd most...
RÖnó Creative Commons License 2002.01.21 0 0 138
Sziasztok!
Megpróbálok ide berakni néhány képet. Jó szórakozást...

R
Dreamhunter Creative Commons License 2002.01.21 0 0 137
Üdv FatalAbyss!

Légyszíves egészítsd ki hiányos ismereteimet a légióval kapcsolatban! Mennyi ideig tart és hol a kiképzés?(már elég sokat hallottam, de nem tudom mi a hiteles) Arról szól az egész, hogy minél jobban megalázzanak vagy csak azt szívatják, aki megérdemli? Mi alapján döntik el, hogy ki milyen alakulathoz kerül? Mennyire van beleszólásod a sorsod alakulásába? Melyik földrészekre, országokba küldenek légiósokat? Csak Franciaország érdekeit szolgálod, vagy "bérbe" is adják a légiót (esetenként)?

Előzmény: FatalAbyss (136)
FatalAbyss Creative Commons License 2002.01.19 0 0 136
Sziasztok!

Annyit szeretnék mondani a srácnak, hogy 17-40 évesig lehet jelentkezni (fiatalkorúaknál szülői beleegyezzés).
Nem kell azonnal a párizsi felvevő helyre igyekezni, mert előtte van három. És a Strasbourgi van a legközelebb (és olcsóbb is)!
Legyen nállad a passport meg egy pipere cucc, de még az sem kéne, mert azt is adnak. Ami a legfontosabb, hogy próbálj meg olyan sportcipőbe menni, amiben jól tudsz futni és mozogni, mert ők nagyon ócskát adnak (és nem lesz gond a cípőd elrakásával). Semmi mást fölösleges dolgot ne vigyél magaddal!
Mikor belépsz egy felvevő helyre (toborzó), akkor elkérik a passportod, megnézetnek a saját nyelveden a légióról egy kis filmet, ott eldönthetet maradsz vagy mész. Ha maradsz, átöltöztetnek, adnak a kezedbe motoros fókát, aztán pár nap után, ha összegyültetek, leutaztatnak titeket Aubagne-ba, a központba.
Ott akár a felvétel egy héttől egy hónapig is elhúzodhat, de ha fasz vagy, már az első nap után hazazavarnak. Itt folyamatosan zajlik a felvétel, kurva sokan jelentkeznek, akár mikor mész, mindig többszörös a túljelentkezés (nem akarlak elkeseríteni, de kb 10% vesznek fel)
Van itt egy kemény orvosi, majd ha megfeleltél (itt mindenki meg szokott..) jönnek a fizikai felmérések. Maga a fizikai felmérés egyébként egy Cooper-teszt, amelynek során 2800 m-t kell 12 percen belül lefutni.Aki ezt nem tudja teljesíteni, azt azonnal hazaküldik. Egyedül a Cooper-teszt rázza meg komolyabban az embereket, mert aki nem sportol rendszeresen, az 2400-2500 m után egyszerűen nem bírja.
Sok magyar jelentkezik, ami gáz. Mert lehet, hogy 10 magyar van, és mind a 10 kurva jó, de egyszerűen, nyolcat-kilencet hazaküldenek mert nekik csak egy magyar kell. Volt olyan, hogy nyáron egy busz magyart hazaküldtek. Egyszerűen akkor nem kellett.
Ja, és nem mondják meg miért nem vettek fel. vagy adnak egy három vagy hat hónapos viszontlátást, vagy azt mondják sohaviszontlátás:)
A Cooper után jönnek még a szellemi tesztek, ezeken a teszteken derül ki az is, hogy a jövőben lehet e belőled magasabb beosztásű légiós. Sz'al hajrá. Túl okos se legyél , mert azt sem szeretik. szeretik a visszafogott határozott embereket. Ne féljetek, ott lent sok a magyar légiós, pl a raktáros.... ott van még a Kiss caporal?:)
Nem kell tudni franciául, persze a tudás előny. mindent magyarul fogsz megkapni...stb meg ha ott van még a Kiss caporal, akkor arany életed lesz, amíg ott leszel. És míg tart ez a ceremonia, vendégként bánnak veled, ez sok szempontból nagyon is jó.

Ha van kérdésetek írjatok, ha valamiben nem mondtam jót, vagy elírtam utólagosan sorry.

bye

Dreamhunter Creative Commons License 2002.01.14 0 0 135
Szia Ragedmind!

Próbáltam Neked e-mailt küldeni, de nem sikerült. Ha jól látom elég régen szóltál már hozzá a dolgokhoz. Számomra fontos lenne, hogy beszéljünk (írjunk). Egyik leveledben írtad, hogy az ENSZ meló nem tetszik. Attól, hogy nincs "vérontás" még lehet értelme annak, hogy ott vagy. Na mingegy, egy szónak is száz a vége, hogyan érhetlek el? Vagy szeretnék olyan valakivel beszélni aki van vagy volt már ENSZ misszióban, vagy ENSZ alkalmazásban.

Előzmény: Ragedmind (115)
Legionnaire Creative Commons License 2002.01.11 0 0 134
Szerintem sokat nem valtozik az ember,talan erettebb lesz es sokkal tapasztaltabb.Aki elotte idiota volt az utana is az marad,aki pedig normalis az sem valtozik.A masodik kerdesedre;olyan mint a sex,ki kell probalni.Azt hogy milyen erzes csak ugy lehet megerteni.Elmondani nem lehet.

csa.

Előzmény: bigesz (132)
badboys1 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 133
Csö bigesz!

Ki mondta hogy 17 éves vagyok? Én csak válaszoltam a hozzászólásodra. Amúgy te mikor akarsz kimenni?

Csa

Előzmény: bigesz (129)
bigesz Creative Commons License 2002.01.08 0 0 132
koszi a dalokat.mennyire valtozik meg az ember egyenisege ezalatt az 5 ev alatt?van meg egy kerdesem,ami lehet hogy irto hulye,es lehet hogy nem is valaszolsz ra,csak kirohogsz,de azert megkerdezem:oltel meg valakit kozelharcban?mit ereztel akkor?
Előzmény: Legionnaire (131)
Legionnaire Creative Commons License 2002.01.08 0 0 131
Rengeteg Legios dal letezik.Van egy kis konyv is,amiben ezek szerepelnek.Mar 4 eve hogy eljottem,ugyhogy eleg sokat felejtettem,de nehany dalra azert meg emlekszem.Leirom a kedvencemet.

La lune est claire,la ville dort.J'ai rendez-vous avec,celle que j'adore.Mais La Legion c'en va,oui c'en va.Part au baroud,baroud.Jeannine je reviendrai,sans aucuin doute.

Mais la mitraille,autour de moi.Elle ne respecte pas la loi.Les Legionnaires les plus vaillant,tomb sous le feu,le feu.Mais ton amour Jeannine,m'as proteger.

Tiszta a hold ,alszik a varos.Talalkozom van azzal akit imadok.De a Legio elindul,igen indul.Megy a harcba,Jeannine visszajovok hozzad,minden ketseg nelkul.

Geppuskatuz korulottem.Nem ismeri el a torveny.A legbatrabb Legiosok esnek el a tuz alatt.De a te szerelmed Jeannine megvedett engem.

A forditast csak szo szerint irtam,nincs benne semmi koltoi,de az eredeti nagyon szep dallam.Egyszer ketszer megfordult a fejemben hogy nem kene itt lennem,de sohasem komolyan.Igazabol az elso 3 ev olyan gyorsan elment hogy nem is volt idom gondolkodni.Utana meg mar mindegy.Konyvekre meg nem kell hallgatni,mert ugyis csak baromsagokat irnak,hogy el tudjak adni.A legjobb legios konyvek szamomra.Az elore tolt helyorseg,Az elatkozott part,es a harom testor Afrikaban.En ezeket meg a mai napig olvasom.Ezeken legalabb lehet rohogni,mig a tobbi siralmas.

csa

Előzmény: bigesz (130)
bigesz Creative Commons License 2002.01.08 0 0 130
csa L.!
kosz hogy visszairtal.leteznek azok a bizonyos legios dalok?ha igen,le tudnal irni 1et?meg azt szeretnem kerdezni hogy volt e ugy az 5 ev alatt,hogy azt erezted,meg se kellett volna ide jonni?kosz
Előzmény: Legionnaire (127)
bigesz Creative Commons License 2002.01.08 0 0 129
csa badboys!
sajnos a konyvet nem olvastam amit emlitettel,de szerintem nem konyvekbol kell a legioba felkeszulni,vard ki a 18at!de azert megprobalhatod
Előzmény: badboys1 (128)
badboys1 Creative Commons License 2002.01.08 0 0 128
Csá bigesz!

Olvastad Szűrös Iván Légió mindhalálig című könyvét? Abban is volt egy csávó, aki 17 évesen lépett be.Szóval ha valaki felkészült, és egészséges, akkor nem érheti meglepetés. Ennyit errôl.

Csa

Előzmény: bigesz (125)
Legionnaire Creative Commons License 2002.01.07 0 0 127
Hello!

Ez igy nem teljesen igaz.A kikepzes masodik heteben kerultunk ki a farmra.Ez egy kis tanya,jo tavol minden lakott telepulestol.Csak a szakasz,na meg a tisztek.Itt eloszor 5-10 km kell menni.Azutan minden alkalommal egyre tobb.Egy honap mulva van a meneteles a Kepi-ert/ez a Legiosok sapkaja/.Ez nekem 80 km volt 2 nap alatt,de ez szakaszparancsnoktol fuggoen lehet tobb vagy kevesebb.Inkabb tobb.Ezutan a kikepzes alatt tobbszor is volt meneteles 30-50 km,de ezek egynaposak voltak.Egyszer volt hogy delelott 10 tol mentunk masnap reggel 8 ig.Igaz ezt erdoben,ahol nem tudtunk olyan gyorsan haladni.A vege fele igy is majdnem mindenki alva ment.Ez eleg erdekes volt.A kikepzes vegen aztan van egy vegso meneteles,ami 150 km harom nap alatt.Ez mar eleg kemeny.Mi 3200 meterre mentunk fol kozel 60kg-os zsakokkal.Az ezredeknel is van menetgyakorlat,de itt mar az ezred arculatatol is fugg hogy mennyi.PL a Pancelosoknal nincs sok,de az ejtoernyosoknel igen.Sajat tapasztalatom szerint a meneteles a legemberprobalobb dolog amit eddig eltem,es itt is hullottak ki a legtobben.

csa

Előzmény: bigesz (126)
bigesz Creative Commons License 2002.01.07 0 0 126
csa L.!
en azt olvastam valahol,hogy az alapkikepzest
50kmes meneteles teljes felszerelessel kezdik,kesobb ez a tav felmegy 150re.igaz ez?
Előzmény: Legionnaire (124)
bigesz Creative Commons License 2002.01.07 0 0 125
Csa b.!
en meg nem voltam kint,de 2 haverom is probalkozott(az egyik most novemberben),es azert nem vettek fel oket,mert 18 alatt voltak,ugyhogy szerintem kiskoruaknak semmi eselyuk.
Előzmény: badboys1 (121)
Legionnaire Creative Commons License 2002.01.04 0 0 124
Hello!

Mikor en jelentkeztem mar 2 evet eltem Franciaban,igy eleg jol beszeltem a nyelvet.Ami egyebkent elonyt jelent hogy megertesd magad,viszont a felvetelnel semmi jelentosege.Az itthoni katonasag nem oszt nem szoroz.Szerintem legolcsobb megoldas busszal menni.Az Engels terrol megy hetente 2x.A NOTRE DAME elott tesz le.Onnan metroval kell menni Nogent sur Marne fele.Mar nem emlekszem hanyadik megallo,de ha megkerdezel valakit biztos megmondjak.A hely neve FORT de NOGENT,itt lehet jelentkezni.Sok sikert.

csa

Előzmény: badboys1 (123)
badboys1 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 123
Csá Legionnaire!

Kössz, hogy visszaírtál.Lenne még pár kérdésem.Te mivel mentél ki? Busszal vagy vonattal? Melyikkel olcsóbb? Aki volt itthon katona annak nagyobb az esélye? Amikor te jelentkeztél tudtál franciául beszélni?

Csá!

Előzmény: Legionnaire (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!