Keresés

Részletes keresés

Ammandina Creative Commons License 2003.03.24 0 0 291
Szia mákosbuba!
Nem tudom, hogy mit jelent az, hogy séta után kinyúlik. Az, hogy séta után lefekszik aludni és nam mozdul 1-2 órát az nem baj. Fél nap rápihenés az már sok. Bell atagnap a délelőtti kirándulás után délután már nem volt hajlandó sétálni, dolga végeztével leült sztrájkolni + szaglászni, de no mozgás;o)
Semmi javulás pisi ügyben?

Zsuzsa! Bella velünk alszik, de általában leugrik amit észreveszi, hogy egyben a falka, bemászik a sarokba a párnájára és csak hajnalba jön vissza. Nem mindíg, néha egész éjjel a franciaágyban heverészik.
Ha beengeded Lolát a lányoddal aludni, tuti nem piszkít az ágyra, de a földre lehet. Nem tudod bevinni a pisiszőnyeget? Vagy nagyon büdös?

Előzmény: mákosguba (290)
mákosguba Creative Commons License 2003.03.24 0 0 290
Sziasztok!

Sok egy ilyen kiskutyának 3/4 órás séta? Mindig úgy kinyúlik tőle.
Egyébként Szívecske jól van, és ő is még mindig a lakásba piszkít.

zsuzsa Creative Commons License 2003.03.24 0 0 289
Arra is gondoltam, talán engedjem meg a lányomnak, hogy a kölcsönös imádat miatt Lola hadd aludjon vele. De vajon felkelti-e ha vészhelyzet van? Szerintem elég finnyás kutyusok ahhoz, hogy ne pisiljenek maguk köré, de mi van, ha rápössent a szönyegre?

Bella nem mászik fel hozzátok az ágyba?

Előzmény: Ammandina (288)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.24 0 0 288
Még azokat a lkutyákat is mag lehet tanítani a szobatisztaságra, akik évekig menhelyen voltak. Csak idő kérdése. AZ örömpisi viszont marad. Még nálunk is van. Csak annyi a különbség, hogy régen az egészet kiengedte, ha hazaért valaki, most pedig csak pár csepp, vagy picit több jön ki. Erről nem igazán lehet leszoktatni.
Nem olyan nagy baj, hogy éjszaka a konyhában vannak.
A kutyaiskola egyébként minden téren fegyelmezettebbé teszi a kutyokat.
Előzmény: zsuzsa (287)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.24 0 0 287
Én is egész meglepödtem, azt hittem Mandula vagy Manocska rohangál, el se hittem, hogy Lola az.

Bárcsak a szobatisztaságot is meg tudnánk oldani... Már félhulla vagyok, viszem öket le éjjel is meg hajnalban is, de tegnap pl amikor 11-kor lenn voltunk, Hilda leguggolt pisiléshez én meg épp megsimogattam Lolát. Erre ( utólag igy gondolom ) Hilda féltékenységében abbahagyta a pisilést. Node éjjel nem látom, hogy van-e tocsa vagy se a fa tövében és szépen felmentem velük abban a hitben, hogy mindkettö pisilt .. reggel fél hatkor meg ott volt a konyhában két pici tócsa pedig simán ki kellett volna birniuk addig :-(((

Igy olyan reménytelennek látom, a kutyák szeretnének velünk aludni, de amig megbizhatóan nem áll be a pisilés-kakilás, addig én nem akarok reggel tócsába vagy hurkába lépni. Sorry, biztos szemét gazda vagyok, egy igazi biztos állatbarátot nem zavarná, hogy televizelik a lakást, de engem igen.
Leveiszem öket akaár óránként is, de ne a lakásban eresszék el :-(

Szóval a kutyák is frusztráltak meg én is.

ja és akkor még ott van a deörülök neked, bepisilek a anagyörömtöl... basszus inkább ne örüljenek annyira :-((((

Lehet, hogy egy évesen már reménytelen vállakozás normális kutyává nevelni öket egy olyan agyament gazdától megvéve, aki ki se engedte vitte öket a lakásból és szük ketrecben aludtak ?

Én uyg vettem öket, hogy a régi gazdának elövételi joga van, ah el akarnám öket adni. Már arra is gondoltam, hogy talán soha nem lesz belölük normális kutya és jobb lenne, ha visszaadnám öket, de a lányom annyira megszerette Lolát és a Hilda meg komolyan ragaszkodik hozzám, tehát azt hiszem elfogadták, hogy mi vagyunka gazdáik, ha ezek után vissza kellene menniük, biztos belebetegednének meg mi is a láynommal.
Tehát valahogy tovább kéne innen lépni, mert ez igy se nekik nem jó, se nekünk és boldogabb kutyasorsuk van nálunk, mint ketrecbe zárva, egyedüli programként naponta órákig kefélve a régi gazdinál.

Előzmény: Ammandina (286)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.24 0 0 286
Zsuzsa!
Lola óriási fejlődőtt az elmúlt hetekben, nem győztem csodálkozni, ahogy vasárnap lótott-futott a Szigeten. A következő lépés, hogy csatlakozik a kutyik közös játékához
Előzmény: Ammandina (285)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.20 0 0 285
Ezer bocs, szegény Hilda még a nevét sem tudom.
Csak az adataimnál lévő emeilt tudom olvasni uitthonról, a munkahelyit nem. De az itthonit minden este megnézem.
Bellának valami baj van a kubai vérvonalával, mert útálja a meleget ellenben imádja a havat;o)
Előzmény: zsuzsa (284)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.19 0 0 284
Hilda, de ugy látom neked örökre Helga marad :-)
Különben az is tetszik, de kicist túl germán név egy ilyen echte kubai leányzónak.

Megirom a szemészt, de inkább mailben. Otthon is
olvasod ezt a mailcimedet, ami az adataidnál van?

Előzmény: Ammandina (283)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.19 0 0 283
Amint látod, itt lógok a neten (ez nem igazán tanulás) Ha szép idő lesz a hétvégén, tuti megsétáltatom az ebet "hétvégéhez illő módon"
Mikor viszitek a Helgát szemműtétre?
Előzmény: zsuzsa (282)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.19 0 0 282
jaj de jo ! Izgatottan várjuk

Tanulsz ezerrel?

Előzmény: Ammandina (281)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.19 0 0 281
Elkészültek a szombatio kirándulásról s képek. Van köztük néhány nagyon jó. Egyenlőre csak papírkép formátumban léteznek, de igyekszem valahogy feltenni ide is néhányat
macskaclub Creative Commons License 2003.03.15 0 0 280
Sziasztok !
Újabb pályázat az "Állatos képek és gifek" topicban !!!
Ha van kedvetek nézzetek be !:)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.15 0 0 279
Egymás után fürdettük őket. Először a Mandulát, utána a Bellát. Nagyon elfáradhattak, mert Bella még sosem tűrte ilyen nyugodtan a fürdetést. Mandula egy hófehér vattacukor lett a utána, és Bella is gyönyörű most. Persze alszik;o)
VBisszafelé mind a 3 kutya a csomagtartóban utazott. Levettük a kalaptartót így nem voltak teljesen elzárva. Jobb volt, mint odafelé hátul ülni 3 ebbel
Előzmény: zsuzsa (278)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.15 0 0 278
Nem volt hóvihar, nagyon szép idő volt és összesen 5 havanese. Állandóan számolgattuk megvan-e mind
:-))
Ammadinda, el kell ismerni a mikutyáink ritka szép ebek,formás, fürge, szép , okos meg mindne iylesmi.

Nekünk nem is kellett nagyon fürdeni, a pár héttel ezelőtti félkilónyi sárhoz képest nagyon decensen voltak mocskosak. Neketek hogy sikerült a gruppen-zuhany ?

zsuzsa Creative Commons License 2003.03.14 0 0 277
OK

ha mondjuk hóvihar lesz, akkor felhivlak.

Előzmény: Ammandina (276)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.14 0 0 276
Zsuzsa, holnap 11-kor a hídnál. Ha rossz idő lesz, beszéljünk telefonon.
Ammandina Creative Commons License 2003.03.13 0 0 275
Bella kedvencei a zoknik, lehetőleg használtan. Amíg kicsi volt, mmég nem volt szennyestartó a fürdőszobában, és egy zacskóban tartottuk a szennyest. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy feldöntötte a zacskót, kiszórta a szennyes ruhát és nagy boldogan belefeküdt. Nagyokat szuszogott, végrre jó szagú dolgokon fekhetek!
Előzmény: zsuzsa (274)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.13 0 0 274
Szegéyn csigolyatörött, halott zoknik :-)))

Tegnap Lola is megprobalta elcsórni egy harisnyámat. Fura fejtertással somfordált ki a fürdöszobából, ugy vettem észre. Biztos izgi szaga volt...

Előzmény: Ammandina (273)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.13 0 0 273
Nem hiszem hogy hiányzik belőlük a vadászösztön. Bella a játékai, zoknikat azonnal legyilkolja, amint játszani kezdünk (megrázza a fejét, így eltöri a nyakcsigolyáit az áldozatnak) utána kezdi rágna
Előzmény: zsuzsa (272)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.13 0 0 272
Nagyon szépek a sanyik, de nagyon rossz természetüek. Én csibekoruktól kézzel neveltem öket, ha kiveszem a kalitból ( ha épp olyan kedvük van, hogy ki ohajtanak jönni- egyebként csipnek) akkor megsimogathatom, az arcomhoz szorithatom a tollas testüket, de ezt másnak nem engedik és ettöl függetlenül iszonyu nagyot csipnek, ha rossz kedvük van. Egymásba is csipnek, de az rajtam nem segit... Hajopadlot szoktam nekik betenni a kalitba, abbol gyártanak fogpiszkálot pár nap alatt..

Szettertöl nagyon féltek, meg sem mertek mozdulni a kalitban, de lola&hilda valszeg olyan kis seggdugasz, hogy szörös kis veszélytelen izének tartják öket a papik, tehát pánikba nem esnek csak bizalmatlanok, mint minden mással szemben is...

Havanese-böl szerintem hiányzik a vadászgén mint fajtajelleg. Szerintem a havanese-böl minden agresszivitás hiányzik, ök születetten jokedélyüek, szelidek és optimisták, nem?

Előzmény: Ammandina (271)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.13 0 0 271
Szuper!
Szerintem legyen ugyanúgy, mint a multkor: 11 óra a híd másik oldala
Szerintem a papagályok felmérték az erőviszonyokat ezért javult a modoruk. Féltik azt a tollas bundájukat. A nagy sándor papagályok nagyon szépek ám!
Előzmény: zsuzsa (270)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.13 0 0 270
Persze ! Mármint pesze, hogy találkozunk.
Jövö héten megyünk Hildussal a Budai Klinikára a szeme miatt. nem tudom, el lesz-e tiltva utana a vad rohangálástól, bár azt mondták ez egy nagyon pici beavatkozás. Mindenestre most hétvégén még teljes eröböl vadulhatunk :-)

Ma reggel mindkét pitbulltermészetü Nagy sandor papim a földön kötött ki a röppálya végén és a kutyik jól megszaglászták öket, de eszük ágába sem volt bántani öket. Inkább attól féltem, hogy a két keselyü orroncsipi öket, de jól zajlott a barátkozás. A madaraim félelmetesek, csak én simogathatom öket, csak enkem jönnek ki a kalitkából, de ha bosszus kedvükben vannak, nekem is le akarják harapni a hüvelykujjamat... viszont sokat javult a modoruk amiota vannak a kutyák, szerintem féltékenyek rájuk.

Előzmény: Ammandina (269)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.13 0 0 269
Szerintem nam lenne tőle baja, 10 kilónként vn megadva a cseppek száma. Saccold meg hány kiló, és indulhat a próba. Az üveg szerint 7-10 nap múlva érezhető az eredmény;o)
Én valahogy megértem a kutyákat. Ha száraz kajába lenne sűrítve az én vacsorám, hiába egészséges, én is inkább a házikosztot választanám
Szombaton találkozunk?
Előzmény: zsuzsa (268)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.13 0 0 268
Ammadinda, nekem van egy nagyon arrogáns, pökhendi fönököm. Szerinted ha csempésznék egy kicsit a teájába ebböl a natural calmbol... nem lehetne lenyugtatni vele ? :-))))

Hilduska tegnap este nem pisilt, viszont reggel negyed ötkor ment volna, de én képtelen voltam felkelni ugyhogy pisiszönyegre ment... sorry. Nem birok hajnalban vidámkodni az utcán :-((

Tegnap este kitettem eléjük a Royal Canin Mini Sensitive-t ( elötte valo nap tibetkésekkel megtanacskozva házikoszt volt tegnap meg Royal Canin nap lett volna ). Kitettem eléjük, rámnéztek és tisztán hallottam, amikor azt mondták, hogy edd meg magad ezt a szart és adjál inkább a melegszendvicsedböl
Ma reggel ujra eléjük tettem, megint uyganazt mondták... Pedig meg kell enniük, mert ez a legegeszségesebb. Ugyhogy megint éhezetetéses gazditerror van...

Előzmény: Ammandina (267)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.13 0 0 267
zsuzsa! Pusszancs Lola tündi orrocskájára. Meg Hildának is, nehogy féltékeny legyen.
Tibbe!
Megnéztem az üveget (ami egyébként műanyag) de csak annyi van rajta, hogy Natural Calm hyperaktív és ideges kutyáknak
Előzmény: Tibbe (263)
zsuzsa Creative Commons License 2003.03.12 0 0 266
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

zsuzsa Creative Commons License 2003.03.12 0 0 265
Bakfity ez olyan, mint a pálinkás kenyér a gyereknek.

Kéne a kutyáknak is doppingvizsgálat versenyeken.Igazából teljesen abnormális a jószág, de lenyugtatózzák... szép :-(((

Az én kutyáim biztosan csak lenyugtatózva viselták volna el a kiállitást, ha a régi gazdánál maradnak. Emlékeztek, Lola _menni_ nem volt hajlandó a kapun kivül.

Előzmény: Ammandina (257)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.12 0 0 264
a pigmenthiányos orrtükör kizáró ok, és szerintem az nem oylen súlyos, szt is súlyosságának megfelelően kéne értékelni
Előzmény: Tibbe (263)
Tibbe Creative Commons License 2003.03.12 0 0 263
köszi ha megnézed az üvegfeliratot

Szerintem a küllemi eltérések súlyosságát túlzásba viszik Lehet velem nem egyetérteni, a fórum arra való, hogy véleményt cseréljünk

Igazad van, a fórum arra való, hogy véleményt cseréljünk.
Tehát...
szerintem nézni kell a küllemet is és a fajtára jellemzö tulajdonságokat is,--- együtt.
és
" MINDEN HIBÁT A SÚLYOSSÁGÁNAK MEGFELELŐEN KELL ÉRTÉKELNI ! "

Előzmény: Ammandina (262)
Ammandina Creative Commons License 2003.03.12 0 0 262
Otthon megnézem az üveget, és olnap megírom
Előzmény: Tibbe (260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!