Keresés

Részletes keresés

NewT Creative Commons License 2000.12.05 0 0 92
legyszives segitesetek, eletemet mentenetétek...
hogy müködik az icq telefon? en csak azt talaloma mi icq rol icqra jo. es az a het perc az milyen idöközönkent.összesen, vagy szetkapcsol es ujra lehet hivni a szamot het percig?mondjytok, legyszi monsjytok, borzaszto türelmetlen vagyok, tudom, de ilyet mar olyan regota keresek es borzasztto csalodott voltam mar hogy semmit sem talaltam....elöre is kössssszi mindenkinek!!!!!!
Előzmény: Heavy_D (90)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.12.05 0 0 91
Egy infót hallottam, ill. olvastam néhány napja a tvnet fórumban. A Matávkábel Kft. mostanában hozott be külföldtől egy csomó kábelmodemet. Elképzelhető, hogy elindítja már végre a kábeltévés internet szolgáltatását?
Heavy_D Creative Commons License 2000.12.03 0 0 90
Legújabb ICQ-t nézted? Ha infóim nem csalnak akkor magyarországra van 7 ingyenes perc amerikába több.
NewT Creative Commons License 2000.12.03 0 0 89
icq nem ingyenes, vagyis PCröl PCre igen de nekem PCröl telefonra lenne fontos.
Előzmény: Heavy_D (88)
Heavy_D Creative Commons License 2000.12.03 0 0 88
Én csak az ICQ2000-t ismerem ami ilyesmit tud.
Előzmény: NewT (87)
NewT Creative Commons License 2000.12.03 0 0 87
bocs offff, de el vagyok keseredve: tud valaki valamit ingyen beszelgetesröl PC-röl MAGYAR telefonra?
NewT Creative Commons License 2000.12.03 0 0 86
Allitolag a chello-n van ingyenes homepage. erröl tud valaki valamit?
Heavy_D Creative Commons License 2000.12.02 0 0 85
Luca én azt az infót kaptam, hogy közvetlen a gép elött vágják ketté a kábelt tehát nem okoznak nagy felfordulást.

Jó lenne hallani jelenlegi felhasználóktól, hogy hol tartanak adatforgalomban és, hogy érte-e őket valami féle szankció vagy sem.

Luca Brasi Creative Commons License 2000.12.02 0 0 84
Hi!

Ez momentán engem is érdekelne.
Luca

Heavy_D Creative Commons License 2000.11.22 0 0 83
Nekem az lenne a kérdésem egy chellós felhasználóhoz, hogy mennyire dúlták fel a lakást a kábel kiépítésekor?
Nekem ez azért fontos mert most volt a lakás felújítva és a kábel ki van építve mindegyik csomóponthoz namármost nem szeretnék egyetlen egy darab kábelt sem látni a földön heverve.
Ezt, hogy intézték az installálók?
Köszi
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.11.22 0 0 82
Tudja-e valaki, hogy a Matáv kizárólagossága meddig tart a telefóniában? Valaki azt mesélte, hogy meghosszabították még két évvel (nem hivatalos forrás). Ha ez igaz, akkor disszidálok! És ha nem hosszabították meg, akkor 2001. január 1. vagy 2001 december 31. az a dátum? A választ előre is köszönöm!
Bixi:
Te egy javíthatatlan pesszimista vagy UPC ügyben! :-))))))))))).
bixi Creative Commons License 2000.11.22 0 0 81
"
Még kedden is több százalékkal esett a holland kábeles szolgáltató nagyvállalat, az UPC részvényének ára az amszterdami tőzsdén, jóllehet a vállalat megnyugtató közleményt adott ki pénzügyi helyzetéről.
A hétfői híresztelések arról szóltak, hogy az UPC nem tudja majd visszafizetni 4 milliárd euróra rúgó bankkölcsöneit, ennek hatására részvényének ára aznap 24 százalékkal estek. Befektetési szakértők is megerősítették kedden, hogy a vállalatnak az elkövetkezendő másfél évre is elegendő tőke áll rendelkezésére fizetési kötelezettségeinek teljesítéséhez, részvényeit érdemes vásárolni.

Az UPC által kiadott közlemény szerint a bankokkal kötött kölcsönmegállapodás fél évenkénti jövedelemellenőrzést ír elő. A legutóbbi féléves vizsgálati időszak szeptember 30-cal zárult, mikor is az UPC kölcsönt felvevő vállalkozása, az UPC Distribution 265 millió eurós bevételt számolhatott el, ez csaknem 50 százalékkal haladta meg az időszakra bankilag előírt szintet. Az ügynek semmi köze a részvények áralakulásához, illetve ezen keresztül a vállalat kapitalizációjához.
"

Na milyen volt az infóm? CSŐD? CSŐD... Figyeljetek, jön az MS megvenni...

Előzmény: Tvnet_Sanya (73)
bixi Creative Commons License 2000.11.22 0 0 80
24 giga és megy. van még 8 napom.
Előzmény: chamoxa (78)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.11.22 0 0 79
Anti IQ:
Én nem is írtam 100 000 hanem csak 10 000 felhasználót. És valóban igazad van azzal kapcsolatban, hogy mindössze 2000-3000 felhasználót tud az általad megjelölt fejállomás ellátni. Ettől függetlenül nem annyira kellene túlzóan nagyban gondolkodni 2000 user a tulajdonost mindenképpen gazdagítja a második pénzügyi évben. Az Audi A8-hoz sajnos nem tudok hozzászolni mást, minthogy valószínüleg Te csak alkalmazott lehettél ebben a business-ben. Mutató szám esetleg az, hogy a Tvnet ügyfeleinek létszáma kb. 5000 fő (Tvnetes sysopos-ok írták a saját fórumukon) és Te magad mondtad, hogy túl drágán akarták elértékesíteni a fenti céget a(z) UPC-nek és azért nem vette meg. Mit gondolsz, miért mondtak magas árat? Biztos nem akarták eladni, mert annyira sz*r üzlet és nem akarták szegény UPC-t károsítani egy ilyen hiábavaló beruházással(ez persze magánvéleményem)! Hm...
a Microsoft 8%-ról a UPC-ben meg csak annyit, hogy az a néhány procent ami a tulajdonrészük, irányító pozícióba lendítette Őket ebben a mamutban! Valóban nem többségi tulaj - köszönöm, hogy helyreigazítottál - de irányító. Az irányítóknak pedig stratégiai szerepük van az üzleti életben.
chamoxa Creative Commons License 2000.11.20 0 0 78
"El tudok képzelni még egy megoldást. Szerintetek lehet e valahol pénzért (számla) letölteni, Cd-n elhozni? Pl. teszem azt, hogy szükségem lenne a http://xxx.xxx.xxx/directory/image.iso -ra, esetleg még másik 5 db -ra, akkor azt milyen cég és mennyiért tudná nekem megtenni. (hivatalosan, számlára, legális anyagot)."

en mar lattam ilyet, azt hiszem itt: http://www.extra.hu/hasznoscuccok/

az upc-rol meg annyit, hogy, en nem is vartam toluk mast. ezek egyre szarabbak... nem tudom, hogy ki volt az az esz, aki ezt az 5 giga-t kitalalta, de nem art ha egy kicsit szamolna. ha valaki "atlagos felhasznalo", es fogalma sincs arrol, hogy ftp, napster, meg warez, akkor is meglesz neki az a forgalom, mert a netes radiok, tvk is sokat "fogyasztanak" am. Es az is nagy szemetseg toluk, hogy az a forgalom is beleszamit, ami "belso" forgalom, pl: chello-s elofizetok kozti forgalom, vagy a csello portal, ahol szep szamban vannak videok is... jo, az rendben, hogy az nem ok, hogyha valaki havi 60 gigat csinal, de azert megis... meg aztan mi a ***nak az az 512/128-as savszelesseg (nincs leirva sehol, de sikerult nagy nehezen megtudnom, hgoy ennyi), ha tulajdonkeppen nem is korlatlan... pedig ezt sehol sem lattam leirva (az ilyen dolgokat mindig titkoljak...), csak ennyit: "az atlagos felhasznalo szamara korlatlan", meg azt, hogy "szupergyors letoltes", ja es persze azt is, hogy "a cselloval felugorhatok az kabeltv-s szupersztradara". Ezzel kitorolhetem a seggemet. Nem sok semmit tudtam meg a csellorol. Csak buzi reklam az egesz, atbas*as.
Bocs, hogy ha mar valaki leirta ezeket, de nem jott le az oldal teljesen, hiszen broadband-es vagyok, es tulleptem az 1 gigamat, szoval 10 perc volt mire eljutottam egyaltalan erre a forumra... de en azt hallottam, nem hivatalos forrasbol, hogy csak 4 giga az az 5 giga, utana lassitas, es 5 gignal (felteve ha sikerult elerned :(( ), akkor absolute nincs neted... ha ez igaz, akkor dupla szopas.
ja, igen, most jut eszembe... azt is irtak, hogy "fair-use". ehhez inkabb no comment, ezt mar
biztos kitargyaltatok...

udv

p00hhome Creative Commons License 2000.11.19 0 0 77
Kedves horai,
1. egyaltalan nem biztos, hogy az UPC forgalom utan fizet. Kepzeld, van olyan szolgaltato, aki minimum savszelesseget es maximum valaszidot is garantal - teszi ezt forgalomtol fuggetlenul.
(Igaz, ezt nem Neked, vagy nekem talaltak ki, bar ha van egy A8-asod esetleg)
2. B***hatod az 5G-as hatarallitgatasod, ha a szerencsetlen neptomegek mindannyian este 5 utan kezdik "kihasznalgatni" az eleresuket - gyk. ez "ugyanolyan", mint a cellatulterheles a mobiloknal, vagy a csucsido a matavnal. _NEM_ feltetlen azert lesz Neked rosszabb - vagy UPC-nek rosszabb - mert valaki reggel hattol este hatig hasznalja a chellodat - mivel jo esellyel ebben az idoszakban inkabb a munkahelyeden "szorfozgetsz", "forumozol" stb - igy "helyet hagyva" a nappali "leechelonek".
A korlat nem megoldas - inkabb nezz korul, mint szorgoskodnak a tavkozlesi es internet szolgaltatok azon, hogy a forgalmat valahogy egyenletesen teritsek szet idoben....
Viszont: a chellonak pontosan az lenne az egyik elonye, hogy 24/7-ben elerheto. Tehat itt nem igazan van lehetoseg mondjuk "ejszakai" kedvezmenyekre....
Ha szeretnel korlatot, kerj magadnak az UFSZ-nel...:))
Előzmény: horai (76)
horai Creative Commons License 2000.11.19 0 0 76
Én azon a véleményen vagyok, hogy különbséget kellene tenni a felhasználók között. Ez az egész átalánydíjas dolog nem tökéletes, hiszen a UPC kifelé menő vonalain adatmennyiség szerint fizet (illetve a megvásárlandó bérelt vonal kapacitása függ a teljes adatmennyiségtől). Márpedig így nem fair ugyanannyit kérni egy olyan felhasználótól, aki mondjuk szeret szörfölgetni, chatelni, fórumokat olvasni, stb, de belefér az 5 gigába, mint egy olyan felhasználótól, aki gátlástalanul tölti megállás nélkül a videókat, MP3-akat, demókat, stb. Nem azt mondom, hogy az utóbbi felhasználó hülye, csak hogy nem fair ugyanannyit kérni tőle is.
Mindenképpen kéne valami differenciálást belevinni az árba. Vagy úgy, hogy többféle csomag legyen (mondjuk 5 gigás korláttal az amatőr otthoni szörfözőnek, és korlát nélkül, vagy mondjuk 100 giga korláttal a profinak, de MAGASABB árért), vagy úgy, hogy az adatmennyiség szerint számláznának (ha nem is byte szinten, hanem mondjuk valami sávos rendszerben).
Tulajdonképpen arra gondolok, hogy nem lehet átalánydíjat kérni egy korlátos erőforrásért, mert az pazarlást, egyenlőtlenséget szül, ahol az egyik csoport a másik kárára használja az erőforrást.
rags Creative Commons License 2000.11.19 0 0 75
Szép amiről itt vitáztok. Én mint egyszerű zuglói lakos nem vagyok képes hozzájutni "ilyenekhez" mert ezen a környéken nincs semmilyen kábel....
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.19 0 0 74
Nem, nem a UPC megbízáásból írogatok. Amit mondok, az szigorúan magán vélemény, bár közelről ismerem a UPC-t. Igaz ez elmondható még 6-8 másik ISP-vel kapcsolatban is. :-)

Nem szar üzlet, csak nagyon nagyban kell csinálni. Egyébként a számok amiket írtam, természetesen ÁFA nélküliek és nem egy valós szolgáltatásra "méretezettek". 100000 felhasználót nem lehet 2 mega nemzetközi kapcsolattal kiszolgálni, ehhez sokkal komolyabb hálózat kell.
Ha esetleg képbe akarsz kerülni, akkor tudom ajanlani a BIX műszaki infók oldalát. Jó alap annak megítéléséhez, hogy ki mekkora forgalmat bonyolít, igaz ez csak a belfölet mutatja.

A Microsoftos infód baromság. Van neki vagy 8%-a az egész cégben. Bővebbet a UPC illetve a UGC oldalain találsz.

A TVNET-ről még annyit kell tudni, hogy a SATIMEX eladta a seggük alól a kábelt a UPC-nek. A UPC, ahogy hallottam, a Szab-I-Net-hez hasonlóan felajánlotta a TVNET megvásárlását is, de annyit kértek érte, hogy inkább beintettek nekik.

Ps.:
Nem vagyok dealer, de 10 éve dolgozok a szakmában és 5 éve vagyok érdekelt az internet businessben.
Az eredményről csak annyit, hogy eddig még nem telt saját autóra se, nemhogy Audi A8-ra. :-)

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.11.19 0 0 73
bixi:
Szerintem a(z) UPC már nem lesz Microsoft tulajdon, mert a Microsoft a többségi részvénytulajdonosa egy jó ideje. A világ első 10 legnagyobb cége között szerepel és várhatóan ott is marad. Ha bank lennék én is adnék egy ilyen multinak hitelt, de mint user mélységesen elitélem, mert a Chello árfekvése és minősége nem azt a színvonalat hozza, amit elvárnék egy ennyire gazdag multitól. Nézd meg a Matáv is azért k*cs*g*sködik velünk, mert a Tvnet ill. az egyébb ilyen kisszolgáltatók még nem vagy már egyáltalán nem tudnak megerősödni tőlük. A Tvnetről még annyit kell tudni, hogy a UPC kábeleit béreli és bizony egy kiszolgáltatott helyzet szenvedő alanya. Annyi pénzük nincsen, hogy bekábelezzék egész Budapestet (de talán azt a négy kerületet sem ahol szolgáltatnak). Persze az is lehet, hogy csak rossz az ilyen irányú marketing! Igy tehát bérlik az üvegszál használatát. Ha ellapozol néha a www.tvnet.hu/homepage/forum címre akkor ott láthatod, hogy többször is felmerül ez a kérdés, de a cég részéről kijelölt hozzáértők ("EasyRider" ill. "Dante" urak :-) ) sem szívesen válaszolnak erre a kérdésre.
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.11.19 0 0 72
Anti IQ:
Amit az ÁFÁ-ról mondtál, az is csak részigazság, hiszen a bevétel ÁFÁ-jából levonhatod a költségek ÁFÁ-ját és a kettő különbözete - tekintve, hogy a levezetésedben levő összegek a költségoldalon is helyesek - az első évben a nullához közeli értéket mutathatnak ill. az ÁFA nélküli költségekre eső kölséghányad mutathat valószínüsíthetően befizetni valót. Ha nem érted amit leírtam, akkor az "APEH fikázás ...." fórumr témakörnél fölteheted ezirányú kérdéseidet Nekem!
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2000.11.19 0 0 71
Anti IQ:
Szinte pontos volt (összegszerűségében) a levezetésed. Csakhogy ez pontosan 1000 előfizetőre készített számvetés és az a háló amit kiszámoltál kb. 10000 felhasználót tudna kiszolgálni. Úgyhogy odáig igazad van, hogy 1000 user esetében nem túl magas a haszon, ill. az első éves bevétel "csuttkára elmegy" a beruházásokra, de azután az éves 50-80 milla bruttó nyereség már megérne egy ilyen hálót fentartani! Aztán meg ha ilyen sz*r üzlet az internet AKKOR NEM KELL CSINÁLNI! A dumád különben nem egy user, hanem egy dealer dumája! Csak nem a(z) UPC megbízásából irogatsz?
gbrl Creative Commons License 2000.11.19 0 0 70
........
........
.....hmmmmmmm.......
ahogy látom, itt CSAK fikázás van...... - nem mondom, hogy ne legyen, mert lehet tanulni bból is nagyonsokat..... CSAK NE _kizárólagosan_.
szerintem a topic olvasói nemcsak arra kíváncsiak, ki hogy utálja a matávot, az upc-t és hogy mennyire nem korrekt.
vessük össze pl az árakat, a szolgáltatásokat.
pl a matávnál annyiért van egy 128k-s, az upc-nél ennyi, korlátok ennyi és ennyi..... -
- igy lehet a topic igazán építő és ismeretterjesztő........... hm?
.......
gbrL
bixi Creative Commons License 2000.11.19 0 0 69
nem tőkeerős, sőt csődbe fog menni. Mindent hitelből csinál. De ez is a céljük. A Microsoft meg megfogja venni olcsóbban a maradék cégtulajdont, és az övé lesz. Majd meglátjátok, emlékezzetek erre...
Előzmény: p00hhome (67)
p00hhome Creative Commons License 2000.11.19 0 0 68
AI, bocs, az ebben a topicban volt. Amos vagyok....:)
p00hhome Creative Commons License 2000.11.19 0 0 67
AI, azer aztat se felejtsuk el, hogy egy ilyenbe nem illik belevagni sok-sok anyagi tartalek nelkul - senki sem szamithat arra, hogy ISP-kent hipp-hopp az elso honapban hipernyereseges lesz.
Remelem UPC eleg tokeeros ahhoz, hogy az elso "nehez" idoszakban is megfelelo - ertsd.: kivalo ;) - minosegu szolgaltatast tudjon nyujtani.
Azert a masik topicban a legutso hozzaszolasban nem mindenben van igazad...
Előzmény: Anti IQ (64)
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.19 0 0 66
Ennyi féleszű fogadatlan prókátort még életemben nem láttam!
Fogalmatok sincs, hogy mit tartalmaz a szerződés, nem tudjátok milyen műszaki tartalommal megy a szolgáltatás, nem ismeritek a reklámok pontos szövegét, DE:
1. Kijelentitek, hogy nem azt adják amit hirdetnek.
2. Kijelentitek, hogy nem azt adják, amire szerződtek.
3. Kijelentitek, hogy szerződést szegnek.
4. Kijelentitek, hogy fogyasztót károsítank.

Ismerek egy régi nyírségi közmondást:
"Fogadatlan prókátornak kapja be a vacogó fogú krokodil ..."

Előzmény: abli (65)
abli Creative Commons License 2000.11.19 0 0 65
Sziasztok!
Bocs, hogy igy belepofazok, de ugye ezt az UPC Chello-t korlatlan elereskent hirdetik? Mert ha igen, akkor annak mindenfele korlatozasa ellentetes a reklamtorvennyel. (Mert mast hirdetnek es mast nyujtanak.) Ha Ugy hirdetik, hogy ez egy korlatlan elofizetes, amelynel a savszelesseg ennye meg ennyi, akkor az ugyfelnek joga van azt a savszelesseget teljes mertekben, a nap 24 orajaban kihasznalni! Akar ugy is, hogy webszervert uzemeltet. Ellenkezo esetben be lehet perelni oket. (Bar az is eleg hajmereszto, hogy az ugyfel nem kapja meg a szerzodest. Ha jol ertettem chellohate sztorijat.)
Persze mindez csak akkor ervenyes, ha korlatlan elofizeteskent hirdetik.
Dani
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.18 0 0 64
"Csak a poén kedvéért. Mondjuk legyen 1000 előfizető (ez ugye -lássuk be- komikusan kevés. Ha csak én megszámolnám a barátaimat, akik hajlandóak lennének előfizetni, már elérnénk ezt a "célszámot"), az havi 11 millió forint, évi 132 millió. Ne mond nekem, hogy évi 132 millióból nem lehet fenntartani ill. kiépíteni (fejlesztésekkel, adózással, karbantartással) egy jól működő, nagy sávszélességü hálózatot, TETEMES profit mellett."

Szerintem rossz poén! Látszik, hogy még soha nem fordult meg a fejedben, hogy ISP legyél.

Néhány szám a nagyságrendek érzékeltetéséhez:

A havi 11kHUF-ból rögtön vonj le 20 %-ot, hiszen ez bruttó ár.
2 mega garantált nemzetközi kapcsolat havi 6-8 milla. (A TVNET és a PSINet pár hete jelentette be, hogy a TVNET hálózat nemzetközi kapcsolatát 2 megáról 6-ra bővítették.)
Kell minimum 3-5 közepes képességű rendszergazda, fizetésük 200-400 kHUF/hó, ez neked mint cég szintén belekerül 2-3 millióba.
Egy normális CATV fejállomási cucc 2000-3000 előfizetőre méretezve (HeadEnd, router, switch, stb.) 18-24 millió.
Nem árt egy normális szerverfarm (mail, web, ftp, news, stb.)amit ha nem gagyi alapon akarsz dolgozni, nem úszhatsz meg 80-100 milla alatt.
Add össze ezeket, csapj hozzá némi működési költséget (iroda, telefon, reklám, marketing, stb.) és csapj bele.
Meglátom, mekkora lesz a TETEMES nyereséged ...

"Elmondom neked: Vígan és dalolva fizetnék még ennél többet is egy tényleg korlátlan, gyors internethozzáférésért."
És ki akadályoz meg ebben?
Ha tényleg hajlandó vagy többet fizetni érte, akkor pár száz kHUF-ért azonnal megkaphatod!

Előzmény: The Dark One (35)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.18 0 0 63
Sot akkoriban a Compu$erve nem is volr ISP csak egy trehany bulletin board. Igaz volt CI$-internet gateway amin keresztul telnettel is felmehettel a CI$ accountodra, (es ez mail gw is volt egyben) de ettol meg nem volt ISP. I, mint internet ugye.

SC

Előzmény: blr (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!