Itt a lehetőség, hogy a sok politikai guru megméresse magát !
Mi lesz a szavazás eredménye?
Hány százalék szavazza meg ? (itthonról kik?)
Mennyi ellene és mennyi tartózkodó?
Netalántán elhalasztják?
azért én elég egyértelműen leírtam, hogy szerintem is igazad van neked és a fidesznek is. Azon információk alapján amit eddig tudok (persze nem vagyok európai jogász), a fidesz tényleg koncepció áldozata lett ... ugyanis csak minősített (a jelenlévők kétharmadának) beleegyezése fogadhatták volna el a jelentést.
A Sargentini-szavazás kapcsán azért kerülhet elő egyáltalán a kérdés, mert 2017-ben megváltozott az Európai Parlament eljárási szabályzata. Akkor került a szövegbe egy új mellékmondat, amelyik elismeri a kivételeket a szavazási szabály alól. A szavazásoknál „csak a mellette és az ellene leadott szavazatokat veszik figyelembe, kivéve azokat az eseteket, amikor a Szerződések különleges többséget írnak elő.
A szerződés a hetes cikkes szavazásnál különleges többséget ír elő.
Visszakerestem, te is belinkelted azzal, hogy nézzük meg, mennyire nincs igaza a fidesznek. Én megnéztem, és meghökkenve azt láttam, hogy szerintem de. Ott elemezgettem a dolgot, vártam hogy valaki csak beszáll. De mindenki hallgatásba burkolózott, csak "nevetséges az ilyen számolgatás" típusú hozzászólás volt, aztán témaváltozás.
Pontosan! Ha ők azt állítják, hogy Orbán és a magyar parlament képviselői nem Magyarország, akkor ugyanezen logika szerint Judith Sargentini és az EP képviselők nem az Európa, tehát Judit Sargentini és a képviselők szavaztak Orbán ellen, ami nem jogi eljárás, hanem egy Gyurcsány féle fing. Elszállt, röhögtünk rajta. Mindössze ennyi.
Valaki bemásolta ide a fórumra a titkosított jogi állásfoglalást, angol nyelven. Megnéztem, benne voltak a szükséges idézetek a szerződésekből. Annak alapján tisztán be kellett volna számítani a tartózkodásokat. Az állásfoglalás ennek az ellenkezőjére jutott, szerintem logikai hibával. Érdemes visszanézni.
Persze lehet hamisítvány is úgy ahogy van az amit ide bemásoltak, de a különböző műsorokban elhangzó érvek és ellenérvek alapján nagyon úgy tűnik, hogy igazi.
Sokkal érdekesebb lenne úgy vitatkozni róla, hogy néhányan el is olvassák, és a konkrét releváns szöveg alapján mondanak véleményt, nem egyszerűen úgy, hogy dögöljön meg a Fidesz.
Mivel a parlamentben levő emberek a szavazópolgárokat képviselik (ezért hívják képviselőnek, ha esetleg nem tudnád), így Magyarország dönt, amikor megszavaz valamit a parlament.
Miért lenne szukség olyanokra akik csak cselekvésképtelenségre szeretnék itélni az éppen hatalmon lévo kormànyt? Mindent megakadàlyoznànak ha tehetnék.
Mivel az EU parlamentre össz-európai szinten összesen alig több, mint 42% szavazott, ők vannak feltupírozva, nagyon durván. Az EU parlament összességében is csak az EU kisebbségét képviseli, ha meg frakciónként nézzük, akkor kb. a béka segge alatt van a támogatottságuk.
"nem marad ellenzéke a hatalomnak. Kétbalkezes, amatőr, dilettáns társaság. Most nagy bajt csináltak és ezt nem ismerték fel a jelek szerint nem is fogják."
A debilség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen..... ez a debilség jellemzi a mostani ellenzéket is. :(
A ballib szinonímái az én szótáramban: libbant, megszállott, bigott, bolond stb.
Akkor se tétovázz sokat, ha valami egészen új kifejezésre bukkansz a hozzászólásaimban. Ha erősen negatív a kicsengése, biztos lehetsz benne, hogy valami ballib dologról van szó.
„A tartózkodások mindkét esetben számítanak, a leadott szavazatok kétharmadának számításánál, valamint az összes európai parlamenti képviselő többségének megállapításánál is” – mondja Alexander Thiele, a göttingeni jogi egyetem tanára a Mandinernek.