Keresés

Részletes keresés

procaliber Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8729
vagy inkább tifelétek fázósabbak az arcok, mint 26km-el északabbra:)
Előzmény: vérgergő (8728)
vérgergő Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8728
Mifelénk előfordul.:-)
Előzmény: olipapa (8727)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8727
osztom az elejét, na de két réteg nadrág? ahhoz meg milyen idő kell? Olyanban még nem jártam.
Előzmény: vérgergő (8726)
vérgergő Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8726
Nem kell ezt az öltözősdit túl bonyolítani. +1 réteg oszt ennyi :-)Én ilyen hidegben (-3 alatt )4 réteget használok ,ebből 3 vékony testhez álló aláöltöző (szigorúan műszál)1 rövidu., 2 hosszúu.juhhuhú . -10 foknál is megszárad. Ez a három réteg fix. A4. egy szélálló mellény (mivel nincs ujja ,nem pállik be)amit érzésre vagy felveszek,vagy nem( többnyire igen). Nagyon hasznosak és a komfort érzetet növelik a különböző csősálak amikkel az arc és a nyak nagy része lefedhető . Amúgy sapka, sál,kesztyű és haccóljon, lehet cseresznyét szedni.

Alulra 1 nadrág , ha hideg van 2 nadrág.


-sanci- Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8725
Szevasz Zoncsi!
Igen, ezek csak mi lehettünk :). Gratulálok szerintem teljesen ok, amit mentél. Ez az első TTd volt? Nem ismerem a sport múltadat, meg hogy mit és hogyan edzel, de ha a hegyen fürge akarsz lenni, látogasd gyakran. Na én pl ezt mostanság eléggé elhanyagoltam, csodák pedig nincsenek.
Előzmény: zoncsi (8719)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8724
jól van, én szóltam előre!
Én 7-7.30 között tervezek rajtolni és futóidőnek is hasonlót prognosztizálok a 150 es lefojtással.
Aki kapja marja, de a börzsönyi jelentkezés "dömpingből" kiindulva nem számítok túlkínálatra futótársakból.
Előzmény: manbo (8712)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8723
idén a BHTCS volt a legmogorvább. 8 órán keresztül -16. Nem volt gond egy szál se. A zsír nagyon jó szigetelő anyag.
Előzmény: ef zé (8715)
Pepexy Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8722
Börzsönyi Vulkántúra

Nem ismerem a Börzsönyt, az első futásom itt a Börzsöny éjszakai volt, ami magamhoz képest jól sikerült, bár sok minden nem jött össze ( darázscsípés, kiszáradás, gyomorgörcs )
De azt kell mondjam, sötétben jobb volt itt futni. Talán azért, mert akkor még nem tudtam mi vár rám. Most már volt valami fogalmam róla. A JB által emlitett 9 fős csapattal indultam. Aggódtam is, hogy ennyi nálam klasszisokkal jobb futókkal hogy fogom majd tudni tartani a tempót, de azt mondták lazán mennek. Örültem volna, ha a pulzusom jórészt 155 alatt marad, hát ez nemigazán jött néha össze! A NHH-re viszonylag könnyü tempóval mentünk, Csóványosra is hamar átértünk, itt Ispivel és Péterrel felmásztunk a toronyba. Mire leértem elhúztak és Petivel igencsak kellett tekernünk, hogy utolérjük őket ez Magosfa után nemsokkal sikerült is. Innentől Hollókőig nekem picit nagy volt a tempó de igyekeztem nem lemaradni. Magyar-völgyben a nagy kajálás után kicsit nehezen ment a futás és a nagy emelkedőn teljesen elvéreztem. NHH-en azért hárman bevártak és jó tempót sikerült velük futni a célig.
A tempó tényleg nem volt mindig nagy :) ez az időből is látszik ( 6:10 ), nekem sok belegyaloglás is volt benne, viszont itt-ott jópár percet álltunk. Nettó idő kb. 5:33. Kicsit szomorkodtam, hogy ehhez az időhöz képest nagyon elfáradtam , de a pulzus nem volt veszett magas. átlag 153 max 173
Jó volt, nehéz volt, lett egy jó kis izomlázam is!

norb29 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8721
én voltam! útközben nem zavart, viszont a nevezésnél a sorbaállás....az drámai volt.
Előzmény: ef zé (8715)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8720
Off:

"Vagy a melegutálat egy eleve elrendelt dolog?"


Természetesen nem. Tolerálni kell más emberek nézeteit, hogy békében együtt éljünk a szívárvány alatt:)
Előzmény: drakulady (8714)
zoncsi Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8719
No én is megírom az első terepfutás topicos beszámolómat. Igyekszem lényegretörő lenni.
Az első holtpontommal kezdem: ez fél 7-kor volt, amikor csörgött az óra. Pénteken este egy barátomnak volt tejfakasztó bulija. Igyekeztem nagyon fegyelmezetten viselkedni, de a házit, amit vittem, csak meg kellett kóstolni, és a staropramen is oly csábító volt. Fél 1-kor mindenesetre búcsút intettem a vidám csapatnak, és pont jókor értem ki a körútra, akkor ment el az orrom előtt a 6É ... futás. (Aki nem tudja, mi az: a 6-os vili vonalán minden hó 2. péntekének éjjelén rendezett kocogás.) Beálltam mögéjük, és a Corvintól elkocorásztam velük a Wesselényiig. Jól esett, örültem nekik. Kicsit elkalandoztam, ennyit a rövidségről.
Reggel tehát 5 óra alvás után igen ramatyul keltem, de a kötelességtudat győzedelmeskedett. Szerettem volna Futóbogárékhoz csatlakozni induláskor, de túl enervált volt a reggeli rutin. Mire kiértem Királyrétre, ők már a Nagy Hideg Hegyen is túl lehettek. 9-kor vágtam neki a távnak, és ami várható volt, be is következett. Nem igazán ment a futás. Lassan mentem, mégis 150 fölé szökött folyton a pulzusom. Így aztán az első 4 km alatt meg is volt a 2. holtpontom. Aztán majdnem elszerencsétlenkedtem az 1. EP-t, mert én a parkolóra koncentráltam, az meg sehol se volt. Aztán szerencsére beért 2 futótárs, és útbaigazítottak. Innentől kezdve jobbnak láttam vontatásos üzemmódra kapcsolni. Gondoltam, hogy hamarosan úgyis csak a nyomaikat fogom bottal verni, de meglepetésemre fel tudtam venni a tempót. Igaz, hogy 150-160 között vert a szívem, pedig nem másnapos terepfutásokon 140 a normál ütem.
Innen már tulajdonképpen túl voltam a nehezén. Hol kisebb, hol nagyobb távolságra követtem a 2 futót, akik ha jól következtetek a beszámolókból Krilin és Sanci?? A babgulyás gyanús. :) Az erősebb felfeléken tempós gyaloglás (jóformán csak erősebb felfelék voltak :), 5% emelkedés alatt futás. A felénél majdnem eléheztem, hiába ettem a gyümölcsszeleteket. Aztán Salgóvár előtt egy rossz lépésnél begörcsölt egy izom a bal combomban. Azt hittem, itt a vég. Ha csak masszíroztam, akkor is visszaugrott görcsbe. És ekkor voltam tán a legmesszebb a rajttól, céltól, átfutott az agyamon, hogy innen igen nehéz lesz oda visszajutnom! Szerencsére egy nagyon rendes futótárs azonnal megállt és megkínált Aldis magnéziumporából. (Nekem is a kedvencem, kár, hogy ritkán lehet kapni.) Nagyon köszönöm neki ezúton is!! Talán ez a csomag volt életmentő, mindenesetre pár perc után tovább tudtam menni. Előbb óvatosan, majd bátrabban szedtem a lábam. eleinte nem terheltem a balt, de aztán visszaálltam normális mozgásra. (OFF Salgóvárnál a díszlet engem is meglepett, de hamar túltettem magam rajta. ON) A Magyar-völgynél már annyira éhes voltam, hogy betoltam 2 szelet zsíroskenyeret, meg 2 pohár teát. 10 perc pihi után (összefutottam egy régi egyetemista ismerőssel is) indultam tovább 2 újdonsült futóismerős után (aki talán ugye Krilin és Sanci :), akikkel addigra azért már váltottunk is pár szót. Milyen kár, hogy nem mutatkoztunk be. Az útvonal már nem volt gond, olyan sokan voltunk, hogy szinte mindig láttam valakit magam előtt. A fizikai állapotom is jobb lett a 2. szakaszra. Igaz, kétszer is megtörtént, hogy egy rossz lépésnél a görcsöcske újra visszatért a combomba, de mindkétszer túléltem. A NHH-2-n ittam egy fél pohár sört, és ettől megtáltosodva Királyrétig vissza már toltam, mint aki most kezdte az egészet. Elmellőztem Eszteréket, és még vagy 3-4 futót. Az viszont nem fért a fejembe, hogy lehet, hogy még mindig mellőzök túrázókat is?! Aztán mikor boldogan beértem 6:20-as eredménnyel a célba, akkor hallottam túrázókat beszélgetni, hogy: "Mennyi? 8 óra." No ez eléggé szíven ütött. Bakker! Akkor minek futottam?! 1,5 órával voltam csak gyorsabb, mint aki túrázott?! Azóta sem békéltem meg a gondolattal: Hogy lehet, hogy 5% emelkedőn alul mindenütt futottam, felfelé úgy gyalogoltam, hogy folyamatosan előztem a túrázókat, mégis alig lettem gyorsabb?! Hya valaki megnyugtató (vagy akár nem megnyugtató) választ tud adni, megköszönöm! :)
Amúgy szuper volt az egész, leszámítva a vadászokok által okozott vis majort. (Miattuk nem volt a Fekete-völgyben frissítés). És magamnak: legközelebb vagy buli vagy futás.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8718
Igen, de itt már eltérünk a témáról. Nyilván sokkal nagyobb az ember vízigénye melegben,de ez nem összekeverendő a futás közben fellépő oxigénhiánnyal. De hogy magamnak gyorsan ellentmondjak mégis csak összekeverendő, mert ha nem iszol, akkor sűtűbb lesz a véred, ha sűrűbb lesz a véred nem jut olyan gyorsan el az izmokhoz a cucc..Inkább nem megyek bele, mert ehhez teljesen nem értek és a suszter maradjon az Akácfánál.
Úgyhogy továbblépek a tapasztalataimra: Én nyáron ugyanannyit és majdnem ugyanott futok ahol télen, tavasszal és ősszel. Az időket a távokat és a pulzusszámot(amit sajnos nem órával mérek mert zavar szíj, hanem egyenletes tempó után 10 másodperc mérés majd szorozva 6al) visszanézve. 2év összehasonlításából tisztán látszik nálam(és érzetre is), hogy hidegebb hónapokban jobbak az átlagaim futásonként mint a melegebb hónapokban. Természetesen ez a minimális fejlődésemmel már súlyozott adat:).
Előzmény: drakulady (8714)
csanya. Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8717
Nyilván van megoldás minusz 10-re is. Nem véletlen, hogy gyártanak mindenféle softshell-t. Van hónalj zippes az izzadékonyaknak, van olyan aminek a hónalj része és van aminek még a kar belső oldalán is powerstrech betét van ami köztudottan jobban ereszti át a testpárát mint a softshell. Aztán vannak még igen érdekes megoldások. A helyes ruházat kiválasztása legalább olyan nehéz dolog mint a jó frissítés. Mindenkinek magának kell ki kisérleteznie. És ha megvan még akkor is játszani kell a zippzárakkal, hogy optimális legyen a hő mennyiség a ruha alatt.

Előzmény: JB** (8713)
JB** Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8716

Nem a szélsőséges melegről írtam, hanem a -5-10 utáni +10 fokos futásról. Ott látható a teljesítményjavulás nálam és még sokunknál. Természetesen mindez egyénfüggő.

 

 

Előzmény: drakulady (8714)
ef zé Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8715

Nem tudom futott-e valaki idén a Wass Albert túrán? Nógrádban az EP-n tájékoztattak, hogy -13 fok van. Nem mintha nem éreztem volna, pedig ott csak a 32kiliset nyomtam. Úgy néztünk ki, mint a mikulások :-)

Kicsit tartok tőle, hogy ilyen lesz a Tortúra az meg nem vicc, mert az valamivel hosszabb..

drakulady Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8714
Mivel a fizikaoktatás nálunk anno kimaradt, én csak olyan profán megfogalmazással tudok élni, hogy a meleg szarabb, mint a hideg. A nyár az a nagyhalál, nem tudtam soha elég későn kimenni ahhoz, hogy ne csináljon ki a hőség pár perc után. Szinte minden alkalommal be kellett térnem boltba, vagy Margit csücskére vizet vedelni, és ez a mennyiség a kilométerek számával azonos arányban nőtt, tehát hosszabb hágás esetén volt, hogy 4 boltba is betértem, és nyakaltam, ami a kezem ügyébe akadt. Frissítőt sose vittem, mert egy féllityis kulacs nem elég úgyse, 3 liter löttyel meg nem indulok neki.
Hasznos tud lenni, ha az ember nyáron kimegy kora délután, és úgymond szoktatja magát a gatyarohasztó meleghez? Meg lehet azt szokni? Tudom, hogy vannak páran, akik ezt alkalmazzák. Vagy a melegutálat egy eleve elrendelt dolog?
Előzmény: Törölt nick (8709)
JB** Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8713

Azért egy szelesebb hideg idő ellen nehéz jól öltözni, legalábbis a nagy átlag nem készül erre az extrém időjárásra futóruházattal. (Amin nem fúj át a szél, az alá beizzadsz. De biztos van erre is megoldás, Csanya majd megmondja a tutit (gondolom jön a gore megoldással) :-))

Így elég nehéz optimálisan lefutni a Tortúrát -10 fokban. Legalábbis nekem, ezért is kérdéses még a hétvégém.

Előzmény: olipapa (8707)
manbo Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8712

Ne becsüld le az erő sötét oldalát ifjú padavan... Az idő elérkezett, a hétvégén a Birodalom visszavág.

Lámpát meg minek, keresni kell majd az este Téged???

Előzmény: olipapa (8695)
csanya. Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8711
Pont így volt. A NHH2-re úgy értem fel mint egy darab kaki....aztán a cél felé rongyoltam.
Előzmény: olipapa (8671)
csanya. Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8710
Igyekszem megszolgálni a rajongók bizalmát.-)
Előzmény: Lúdtalp (8664)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8709
Ha sima ásványvizes palackot viszek, ami nincs a kezemhez rögzitve, a bukás előtti védekező reflex miatt, (behajlitott ujjaink minél jobban szétnyilnak az energiaeloszlatás céljából,meg bütyökre amúgy is szar érkezni:) ) hihetetlen gyorsan repül ki a markomból. Ez saját tapasztalat.
A felhúzható kulacsról nincs információm ilyen ügyben, ha lesz megosztom.

A hideg-meleg témához. Nekem hidegben(+ 10C és -10 sokkal, de sokkal jobban fekszik a futás és egyáltalán nem kell hozzászokatnom magam..Viszont hidegből melegbe futni, szabályos rémálom számomra. Tavasszal ahogy 10-15 fok fölé megy a hőmérséklet(főleg ha gyorsan következik be) legalább kell 2 hét mire átállok és csak utána tudom azt az időt hozni, mint annak előtte. Hegyen annyira nem érzem érdekes módon(vagy csak nem feltünő, mert nincs standard, szintben és km-ben rögzitett pályám?!), hanem a számomra tempós síkfutásnál, valahol 4.10-4.30 perc/km között.
Sokat gondolkodtam ezen, miért lehet ez, lehetséges és logikus megközelités hogy a lehűlt levegő sűrűbb, így bár arányaiban nem változik, marad a 21%oxigén, de adott térfogaton mégis több oxigént tartalmaz, mint egy ugyanolyan térfogatu de melegebb levegő . Átlagos teljesítményű TD kocsiknál, ez működik gyorsulásmérővel mértük is annó(főleg rugalmassági adatokban jelentkezett eltérés). Nem tom embereknél müködik-e, de majd egy tőlem fizikában jártasabb ember felvilágosít.

De lehet arról van szó, hogy egyszerüen csak hidegkedvelő és passz.
Előzmény: krilin (8691)
tapirka1014 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8708
Kívül van a folt, még így is paráztam első használatkor, mert a ragasztó tubusán szerepelt valami "vízzel érintkezve halálfej" figyelmeztetés
Viszont elég jól vagyok azóta is, mostanában már csak hajnali 2 és 4 között fluoreszkálok.
Előzmény: krilin (8691)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8707
igen ez így van, amíg az egyensúly fent tartható, nincs gond. Viszont ha egyszer belassulunk ráadásul izzadtan, hamar kritikus lehet a szitu, rossz vége is lehet.
Csak akkor van szükség több energiára télen az időjárás miatt, ha nem megfelelő a ruházat. Amíg nem fázunk mozgás közben, normális a ruházat, lehet mínusz 30 is, nem növekszik az energiaszükséglet jelentősen.
Előzmény: JB** (8705)
JB** Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8706

Röviden: alacsonyabb tempóválasztás. Csak ezt 65 kilin nehéz betartani.

Ha igaz lesz az előre jelzett -10 fokos nappali csúcshőmérséklet a Tortúrára, akkor erősen elgondolkodom a papírkutyaság előnyeiről...:-)

Előzmény: JB** (8705)
JB** Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8705

Mécs Laci teóriája szerint addig, amíg egyensúlyban vagy, addig a szervezet által termelt hővel az átizzadt ruhát is melegen tudod tartani. Akkor jön a baj, amikor már nem tudsz elég energiát termelni (felborul az egyensúly), és rádhül/fagy a ruha. Azaz rossz tempót (túl gyorsat) választottál az elején és ez üt vissza. Csak amíg tavasztól őszig ez nem probléma, télen elég kellemetlen tud lenni.

Mivel a hideg környezet többlet hőt, így energiát von el, ezért ugyanolyan teljesítményhez kisebb sebesség tartozik, mert az energiád egy része a "fűtésre" megy el. Csak az emberek ezt nem hajlamosak figyelembe venni és tolják az 5-15 fokkal melegebb környezetnek megfelelő sebességet ugyanolyan edzettséggel (+ a hideg miatt még az izmok is merevebbek). Így meg elég könnyű elfogyni, lassulni, átfagyni.

Tapasztalatom szerint fordítva is működik ez: amint kijövünk a télből és plusz 10-15 fok lesz, ugrásszerűen javul a teljesítmény (hiszen a "fűtés" helyett már a futásra mehet el az az energia is.)

De ez csak laikus megfigyelés, a nagyok majd megmondják.

Előzmény: olipapa (8704)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8704
ja igen, ez hülyeség, rájöttem. Ha csökkented a tempót, valszeg még jobban fogsz fázni. Nem is tudom mit lehetne. Talán gyorsabban futni, hogy hamarabb célba érjen az ember, vagy még jobb ruhát szerezni.
Előzmény: olipapa (8703)
olipapa Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8703
A hideg nem annyira gond egyébként, az a nagyobb baj, ha fázol. Ilyen esetben annyit tehetsz, hogy picit redukálod a tempót, hogy ne égess olyan sok szénhidrátot. Érdekesség, hogy a a reszketés egyedül szénhidrát égetéssel működik, zsírból nem tudunk reszketni. és szélsőséges esetben óránkén 400 Kcal is elmehet erre, ami ha azt vesszük, hogy kb ennyi szénhidrátot tudunk egy óra alatt hasznosítani max a gyomorból, nem jó üzlet.
Előzmény: Rss_75 (8698)
JB** Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8702

Börzsönyi vulkántúra 2009

 

Kettős céllal indultam neki a túrának: mindent megfutni, illetve ezzel a nem leghatékonyabb módszerrel 5 órán belül beérni. Végül mindkettő teljesült, sőt még egy harmadik is összejött.

 

Ákibácsival és Lúdtalppal alkottuk az SSC különítményt, 8.30-kor rajtoltunk. Az SSC női kiválósága, az ezúttal dezertőr Kékvirág a Taxi nyiladékban megelőzött spartathlonos, terepvilágbajnoki résztvevős meg ki tudja kik által alkotott bő 10 fős társaság keretében kocogott. Feltehetően elég volt belőlünk a leutazás erejéig és még egy visszaút is várt rá:-). -balázs- meg egyenesen külön kocsival ment, ráadásul az NHH-ról inkább visszament a célba, nehogy esetleg utolérjük és együtt kelljen futnia velünk:-)

 

Komótosan morzsoltuk a kiliket, mialatt Pap Gábor lazán ellépett mellettünk, aztán szerintem direkt eltévedt, csak hogy mégegyszer megelőzhessen:-).

 

A terveknek megfelelően mindent kikocogtam, miközben Lúdtalpék gyalogos tempóban jöttek velem, sőt néha még le is szakadtam róluk. Ennyit erről a mindent megfutunk hatékonyságáról, de hát minden szombaton azt hallom, hogy jó lesz ez, a nagyok is így edzenek stb. Utólag már látom, hogy ez csak duma volt, valójában engem akart visszafogni. És még nem is szóltam a gyalogosokkal előadott trükkjeiről: sokszor beszorultam a gyalogosok mögé, míg neki azonnal utat engedtek. De ezen már meg sem lepődtem, ennek fényében már értelmezhető a Mátrabércen történt frissítési probléma, a Less Nándoron leszedett szalagok stb. Ügyes, nagyon ügyes. :-)

A célt viszont elérte: egyszerre értünk a Vilatihoz, ahol gyors depozással újból meglépett és csak több, mint 10 perc után értem be. (Ákibácsi valahol a Magosfa után kicsit leszakadt, sokáig nyomunkban volt, majd Salgó-vártól végleg elmaradt.) Lúdtalpnak nyúlként funkcionáltam, általában 5-50 méteres távolságban követett: az emelkedőkön leszakadt, lejtőkön visszazárkózott (legalábbis a hörgésének erejéből erre következtettem.:-) Nagyot küzdött, a hörgés ritmikájából ez tűnt ki. Persze amilyen ravasz, lehet, hogy ezt is csak megjátszotta.:-)

Bányapusztánál jött egy kisebb megingásom (ami miatt Jakus Bélával sem voltam valami kommunikatív, elnézést ezért), küzdenem kellett, de végül csak megérkeztem az NHH aljába. Kijoggoltam azt is (ebben segített, hogy hátamon éreztem Béla, Lúdtalp, Szasza vizslató tekintetét és így nem sétálhattam bele! A hiúság kötelez:-))

NHH elött beértem Csanyát (és Lufit), aki meglepően jól ment.

Aztán már csak le kellett gurulnom a célba.

A vége 4.59., mindent megfutottam, szóval elégedett voltam.  Lúdtalp 5.01., ami a korábbi szombatokon előadott teljesítményéhez képest igen kellemes meglepetés. Ákibácsi 5.25., amivel neki lett a legjobb eredmény/edzés mutatója. Bár erre tapírka is büszke volt:-).

A 4.59. egyben azt is jelentette, hogy PB-t tekintve bevettem Lúdtalp utolsó börzsönyi erődítményét, így jövő szeptemberig (Börzsöny éjszakai futóverseny) nyugodt lehetek a Börzsöny felől. Persze máshol vannak még bástyái, például a Mátrában, szóval mától elkezdek erősen koncentrálni mondjuk a Mátrabércre.;-)

norb29 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8701
miért... délbe indul? :-)
Előzmény: olipapa (8695)
Fat Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8700
A Tortúrán biztos .... kemény lesz.
Előzmény: olipapa (8696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!